Vinmonopolets nyhetslansering mars 2021: Smaksnotater – Musserende og hvite viner

Viner som under omtales som «NYHET» lanseres på Vinmonopolet.no og i appen fredag 5.mars 2021 kl. 08:00. Viner som ikke er omtalt som nyheter, er årgangsendringer. Disse kan være lansert før datoen for nyhetslanseringen, eventuelt kan den nye årgangen være på vei til å lanseres i nærmeste fremtid.

Ved å klikke på den enkelte vins tittel under, tas du direkte til vinens bestillingsside på vinmonopolet.no.

Det benyttes en køordning for innslipp til nettsidene og i appen på lanseringsdagen. Nettbutikken stenges kl. 07:00, og det lages deretter et «venterom» frem til kl. 08:00. Alle som besøker vinmonopolet.no i denne perioden blir tildelt et tilfeldig kønummer når nettsidene åpner kl. 08:00 med alle nyheter lansert. Fra kl. 08:00 slippes kunder inn i pulje ut fra kønummeret som er blitt tildelt.

Viner som lanseres i tilleggsutvalget bestilles i en av Vinmonopolets mange butikker eller ved å kontakte Vinmonopolets kundesenter på kundesenter@vinmonopolet.no eller telefon 22015000.

Musserende viner

Billecart-Salmon Extra Brut 2009
11024001 – Champagne, Frankrike – Pinot Noir 65 %, Chardonnay 35 %
Tiltalende på duft med preg av gule og røde epler og modne sitrusfrukter, samt autolyse, kjeks og litt toast. Fyldig kropp med en nydelig, kremet munnfølelse. Saftig, kjølig og lett utviklet frukt på smak, med vekt på røde og gule epler og sitrusfrukter. Innslag av kjeks, mineraler, bakst og bittelitt toast. Frisk syre. Nydelig lengde med en sitruspreget utgang. Nydelig champagne.
93 poeng
716 kr – Bestillingsutvalget – Moestue Grape Selections AS

Gusbourne Brut Rosé 2016
8340301 – Kent, England – Pinot Noir 60 %, Chardonnay 39 %, Pinot Meunier 1 %
Elegant og tiltalende på duft med aromaer av moden rød frukt, med vekt på jordbær og bringebær, samt fersken, røde epler, autolyse, bakst og blomster. Hint av urter og mineraler. Middels fyldig kropp med flott, forfriskende og kremet munnfølelse med fine, små bobler. Nydelig konsentrasjon av frisk, lett moden rød frukt på smak, med vekt på syrlige bringebær og jordbær, og med innslag av mineraler. Frisk syre. Pen lengde med en flott mineralsk og tørr avslutning. Nydelig, krisp utgave av denne.
92 poeng
420,20 kr – Bestillingsutvalget – Heritage Wines AS

Pol Roger Brut Reserve (halvflaske)
6688502 – Champagne, Frankrike – Chardonnay 33 %, Pinot Meunier 33 %, Pinot Noir 33 %
Dufter av modne gule og grønne epler, modne sitrusfrukter, samt blomster, kjeks, nøtter, bakst, autolyse og toast. Fyldig kropp med en flott rik og kremet munnfølelse. Saftig, lett moden og myk frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter og epler. Innslag av mineraler, nøtter, kjeks og bakst. Frisk syre. Pen lengde med en tørr, kremet avslutning. Flott champagne.
91 poeng – NYHET
285 kr – Bestillingsutvalget – Vinetum AS

Veuve Fourny 1er Cru Blanc de Blancs Brut Nature
1017801 – Champagne, Frankrike – Chardonnay 100 %
Litt rik på duft med preg av gule epler, fersken og stenfrukter, samt autolyse, kjeks og bakst. Snev av litt nøtter og toast. Fyldig kropp med en flott, frisk munnfølelse. Saftig, fersk frukt på smak, med vekt på gule epler, grapefrukt, sitrusfrukter og litt fersken. Innslag av mineraler, kjeks, nøtter og litt bakst. Frisk syre. Bra lengde med en mineralsk utgang. God champagne.
90 poeng
388 kr – Bestillingsutvalget – Moestue Grape Selections AS

Launois Champagne Grand Cru Réserve Brut
12696201 – Champagne, Frankrike – Chardonnay 100 %
Delikat på duft med preg av gule epler, sitrusfrukter, nøtter og blomster, samt autolyse, bakst, kjeks og en anelse toast. Middels til dyldig kropp med en flott, kremet munnfølelse. Fine, små bobler. Lett utviklet, frisk og saftig frukt på smak, med vekt på gule epler og modne sitrusfrukter. Innslag av mineraler, kjeks, bakst, nøtter og litt toast. Frisk syre. Pen lengde med en mineralsk utgang. Flott champagne til en fin pris.
89 poeng – NYHET
349,90 kr – Bestillingsutvalget – Hans A. Flaaten AS

Jérôme Arnoux Crémant du Jura
10414701 – Jura, Frankrike – Chardonnay 50 %, Pinot Noir 50 %
Dufter av modne gule og røde epler med noe sødme, samt av bakst, kjeks, autolyse og litt nøtter. Middels fyldig kropp med en god, kremet munnfølelse. Bra konsentrasjon av saftig, moden frukt på smak, med vekt på gule og røde epler, samt syrlige sitrusfrukter. Innslag av bakst, kjeks, urter og litt honning. Frisk syre. Bra lengde med en tørr avslutning. Fin cremant.
88 poeng
255,90 kr – Bestillingsutvalget – Plus Vini AS

Muga Conde de Haro Cava Brut 2017
11407701 – Rioja, Spania – Viura 90 %, Malvasia 10 %
Dufter av moden fersken og gule epler, samt honning, mineraler, urter, nøtter og hvite blomster. Middels fyldig kropp med en frisk og lett kremet munnfølelse. Fine, små bobler. Flott konsenstrasjon av myk, saftig frukt på smak, med vekt på epler, sitrusfrukter. Innslag av kjeks, mineraler og nøtter. Frisk syre. Pen lengde med en tørr, mineralsk avslutning. Bra cava fra Rioja.
88 poeng
269,90 kr – Bestillingsutvalget – Autentico AS

Trius Brut
12595001 – Ontario, Canada – Chardonnay 70 %, Pinot Noir 30 %
Dufter av grønne og gule epler, kjeks, samt autolyse, bakst, skifer og mineraler. Fyldig kropp med en god, kremet munnfølelse. Fine, små bobler. Frisk, saftig frukt på smak, med vekt på grønne epler og sitrusfrukter. Innslag av kjeks, nøtter, samt mineraler. Frisk syre. Bra lengde med mineralsk avslutning. Flott musserende.
88 poeng – NYHET
254,90 kr – Basisutvalget (kat. 5) – Best Cellars AS

Cave Spring Blanc de Blancs Brut
12755301 – Ontario, Canada – Chardonnay 100 %
Dufter av friske grønne og gule epler, sitrusfrukter, blomster, mineraler, samt litt bakst, urter og nøtter. Middels tilfyldig kropp med en flott, lett kremet munnfølelse. Fine, små bobler. Saftig, fersk frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter og epler. Innslag av bakst, kjeks og nøtter. Frisk syre. Pen lengde med en lett mineralsk utgang. Flott, frisk canadisk musserende.
88 poeng – NYHET
296 kr – Basisutvalget (kat. 6) – Servco AS

Aphros Phaunus Pet Nat 2020
11838301 – Minhi/Vinho Verde, Portugal – Loureio 85 %, Arinto 15 %
Dufter av sitrusfrukter, fersken og gule epler, samt mineraler, blomster og urter. Middels fyldig kropp med en frisk, lett kremet munnfølelse. Flott konsentrasjon av slank, saftig frukt på smak, med vekt på fersken, gule epler og syrlige sitrusfrukter. Innslag av mineraler og urter. Frisk syre. Pen lengde med en tørrende, mineralsk avslutning. Frisk og god, typeriktig pet nat.
88 poeng
229,90 kr – Basisutvalget (kat. 5) – Vinarius AS

Philizot & Fils Brut numéro 3
10132001 – Champagne, Frankrike – Chardonnay 35 %, Pinot Meunier 30 %, Pinot Noir 35 %
Dufter av modne gule og røde epler, modne sitrusfrukter, samt kjeks, bakst, nøtter og litt mineraler. Middels til fyldig kropp med en kremet, frisk munnfølelse. Bra konsentrasjon av saftig, moden frukt på smak, med vekt på epler og sitrusfrukter. Innslag av nøtter, bakst og kjeks. Frisk syre. Bra lengde med en sitruspreget, tørr utgang. En god, enkel champagne.
87 poeng
309,90 kr – Basisutvalget (kat. 3) – Autentico AS

Folias de Baco Uivo Pt Nat Branco 2020
11974101 – Douro, Portugal – Rabigato 25 %, Arinto 25 %, Alvarinho 20 %, Bical 15 %, Moscatel Branco 15 %
Dufter av grønne og gule epler, sitrusfrukter og fersken, samt gjær, urter, bakst, blomster og mineraler. Middels fyldig kropp med en flott, frisk og perlende munnfølelse. Saftig, delikat fersk på smak, med vekt på sitrusfrukter og grønne epler. Innslag av mineraler og urter. Frisk syre. Flott lengde med en tørr avslutning. Flott pet nat.
87 poeng
207 kr – Basisutvalget (kat. 6) – Vinarius AS

AT Roca Anima Mundi Noguer Baix Ancestrale 2017
12546201 – Vino de España, Spania – Macabeo 100 %
Dufter friskt av gule og grønne epler, pærer, lime, samt litt gjær, mineraler og toast. Middels fyldig kropp med en flott, frisk og lett kremet munnfølelse. Fine, små bobler. Flott konsentrasjon av frisk, saftig frukt på smak, med vekt på grønne epler, pærer og sitrusfrukter. Innslag av mineraler og urter, samt hint av nøtter. Frisk syre. Pen lengde med en frisk utgang. Frisk, presis og god musserende vin.
87 poeng – NYHET
289,50 kr – Bestillingsutvalget – JP Wine AS

Kruger-Rumpf Riesling Brut Sekt
12808701 – Nahe, Tyskland – Riesling 100 %
Dufter av grønne epler, sitrusfrukter, fersken, hyllebærblomst, samt bakst, gjær, nøtter og litt honning. Middels fyldig kropp med en frisk og lett kremet munnfølelse. Fine, små bobler. Saftig, frisk og moden frukt på smak, med vekt på grønne epler, sitrusfrukter og fersken. Innslag av urter og en fin mineralitet, samt litt nøtter. Frisk syre. Pen lengde med en knusktørr avslutning. En god Sekt.
87 poeng – NYHET
244,90 kr – Bestillingsutvalget – Blend Wines AS

Tillingham Secret Pet-Nat 2019
12781501 – Sussex, England – Ortega, Sauvignon Blanc, Dornfelder, Richensteiner
Dufter av grønne epler, modne sitrusfrukter og noe grønt, samt gjær, bakst og litt urter og nøtter. Middels fyldig kropp med en frisk munnfølelse. Fine, små bobler. Saftig, frisk frukt på smak, med vekt på modne sitrusfrukter og grønne epler. Innslag av urter og mineraler. Frisk syre. Bra lengde med en tørr avslutning. Bra pet nat.
87 poeng – NYHET
249,90 kr – Bestillingsutvalget – Unico Real Wines AS

Entre Vinyes Oniric Pet-Nat 2020
12660301 – Catalonia, Spania – Xarel-lo 70 %, Muscat 30 %
Dufter av modne epler, modne sitrusfrukter og fersken, samt gjær, blomster og urter. Middels fyldig kropp med en flott, frisk og lett kremet munnfølelse. Saftig, frisk frukt på smak, med vekt på modne sitrusfrukter og gule epler. Innslag av kjeks, mineraler og litt nøtter. Frisk syre. Bra lengde med en mineralsk avslutning. God, leskende pet nat.
87 poeng – NYHET
209,90 kr – Bestillingsutvalget – Autentico AS

Jansz Tasmania Premium Cuvée
6680401 – Tasmania, Australia – Chardonnay 60 %, Pinot Noir 40 %
Aromatisk på duft med preg av grønne epler og stenfrukter, samt blomster, honning og litt bakst. Middels fyldig kropp med en flott, rikere munnfølelse. Saftig, fersk frukt på smak, med vekt på stenfrukter, modne sitrusfrukter og grønne epler. Frisk syre. Bra lengde med en tørr avslutning. Fin, aromatisk musserende fra Tasmania. Godt kjøp.
86 poeng
259 kr – Bestillingsutvalget – Vinarius AS

Fratelli Berlucchi Casa delle Colonne Franciacorta Brut Riserva 2016
3817701 – Lombardia, Italia – Chardonnay 90 %, Pinot Nero 10 %
Dufter av grønne og gule epler, sitrusfrukter og fersken, samt blomster, mandler og nøtter. Snev av kjeks på duft. Middels fyldig kropp med en frisk og kremet munnfølelse. Fine, små bobler. Saftig, fersk frukt på smak, med vekt på grønne epler, sitrusfrukter og fersken. Innslag av kjeks, mineraler, urter og mandler. Frisk syre. God lengde med en tørr utgang. En enkel, men god Franciacorta.
85 poeng
234,90 kr – Basisutvalget (kat. 4) – Palmer Wine AS

Bastoney Crémant de Bordeaux Rosé
12854001 – Bordeaux, Frankrike – Merlot 46 %, Cabernet Franc 30 %, Semillon 24 %
Dufter av modne røde epler, stenfrukter, kirsebær, jordbær, bringebær, blomster og litt krydder. Middels fyldig kropp med en frisk munnfølelse. Saftig, moden frukt på smak, med vekt på bringebær, kirsebær, jordbær og litt stenfrukter. Innslag av mineraler, urter og litt krydder. Frisk syre. Bra lengde med en tørr avslutning. En god cremant-rosé.
85 poeng – NYHET
179,90 kr – Bestillingsutvalget – Winery AS

Pedregosa Reserva Clos de Blancs Brut Nature 2016
3563601 – Cava, Spania – Xarel-lo 55 %, Macabeo 35 %, Parellada 10 %
Fremstår frisk på duft med aromaer av modne gule epler, sitrusfrukter og stenfrukter, samt kjeks og litt toast. Snev av autolyse. Fyldig kropp med en rik, lett kremet munnfølelse. Litt grovere bobler. God konsentrasjon av saftig og rik frukt på smak, med vekt på syrlige sitrusfrukter, epler og noe fersken. Innslag av mineraler og kjeks. Balansert syre. God lengde med en tørr avslutning. God cava.
85 poeng
151,90 kr – Basisutvalget (kat. 1) – Heyday Wines AS

Hvite viner

Marc Morey Puligny-Montrachet 1er Cru Les Pucelles 2019
1250301 – Burgund, Frankrike – Chardonnay 100 %
Svært delikat og forførende på duft med aromaer av gule epler, lime og sitrusfrukter, stram fersken, samt sitrusskall, blomster, mineraler, knust stein, røyk og nøtter. Tydelig tre, men dette vil integreres med tiden. Fyldig kropp med en nydelig munnfølelse med flott fedme. Nydelig konsentrasjon av fersk mineralsk frukt på smak, med vekt på gule og grønne epler, sitrusfrukter og stenfrukter. En fabelaktig mineralitet preger vinen på smak, med innslag av urter, nøtter og noe tre. Frisk syre. Nydelig lengde med en tørr avslutning. Fantastisk vin.
95 poeng
1349,90 kr – Bestillingsutvalget – Red & White AS

Tissot La Tour de Curon Chardonnay 2018
5166901 – Jura, Frankrike – Chardonnay 100 %
Vinen trenger litt luft, men når den får det åpenbarer det seg et aldeles nydelig aromabilde med dufter av modne gule epler, stenfrukter, mørkere sitrusfrukter, blomster, nøtter, smør og fat, samt stein og mineraler. Fyldig kropp med en fantastisk, litt rikere munnfølelse. Her er det mye kraft! Nydelig konsentrasjon av saftig, frisk og fersk frukt på smak, med vekt på gule epler, sitrusfrukter og stenfrukter. Nydelig gjennomgående mineralitet. Innslag av voks, nøtter og fat. Frisk syre. Nydelig lengde med en tørrende, mineralsk avslutning. Formidabelt konsentrert, elegant og mineralsk chardonnay.
95 poeng
1049,90 kr – Bestillingsutvalget – Vinum AS

Schäfer-Fröhlich Felseneck Riesling GG 2019
12666001 – Nahe, Tyskland – Riesling 100 %
Som vanlig en en anelse reduktiv på duft. Men bak dette finner man lag på lag av ferske, friske sitrusfrukter, stenfrukter og grønne epler, samt blomster, våt stein, mineraler og urter. Fyldig kropp med en nydelig forfriskende og nerverik munnfølelse. Saftig, konsentrert og myk frukt på smak, med vekt på grønne epler og sitrusfrukter, samt snev av noe fersken og aprikos. Innslag av litt sitruszest, urter og en fantastisk mineralitet. Frisk syre. Nydelig lengde med en fantastisk mineralsk avslutning. Dette er en fantastisk årgang av Felseneck.
95 poeng – NYHET
678 kr – Bestillingsutvalget – Moestue Grape Selections AS

Louis Jadot Chevalier-Montrachet Les Demoiselles Grand Cru 2018
10903101 – Burgund, Frankrike – Chardonnay 100 %
Elegant og aromatisk på duft med preg av gule og grønne epler, pærer og modne gule sitrusfrukter og fersken, samt blomster, mandler, nøtter og fat. Fyldig kropp med en nydelig, nerverik munnfølelse med en kledelig kremet fedme og rikhet. Tett og sammensatt på smak med en nydelig konsentrasjon av saftig, fersk frukt, med vekt på gule og grønne epler, samt modne sitrus- og stenfrukter. Innslag av mineraler, nøtter, røyk og fat. Frisk syre. Nydelig lengde med en mineralsk, lett kremet utgang. Svært elegant, balansert og vellaget vin. Trenger noe tid.
95 poeng – NYHET
2995 kr – Bestillingsutvalget – Signature Wines AS

Weingut Knewitz Hundertgulden 2019
12873001 – Rheinhessen, Tyskland – Riesling 100 %
Fremragende dybde på duft med nydelige aromaer av grønne og røde epler, lime og stramme sitrusfrukter, aprikos, fersken og blomster, samt urter, krydder, knust stein, røyk, mineraler og litt voks. Snev av noen tropiske toner, samt litt gjær og honning. Fyldig kropp med en fantastisk, kompleks munnfølelse med mye kraft og eleganse. Nydelig konsentrasjon av fersk, saftig og kjølig mineralsk frukt på smak, med vekt på grønne epler, lime, grapefrukt og litt fersken. Det er en fantastisk, gjennomtrengende mineralitet her som virkelig setter rammene for vinen. Innslag av noen kjølige tropiske toner, urter, krydder, røyk og hint av litt granatepler. Meget pen, frisk syre. Nydelig lengde med en herlig mineralsk avslutning. En nydelig vin med perfekt balanse mellom eleganse og styrke.
94 poeng – NYHET
429,90 kr – Bestillingsutvalget – Winemarket AS

Egon Müller Wiltinger Braune Kupp Spätlese 2019
12328501 – Mosel, Tyskland – Riesling 100 %
Fantastisk dybde på duft med intense, rene aromaer av sitrusfrukter, pære, mango, gule plommer, fersken og andre stenfrukter, skifer og mineraler. Innslag av blomster. Fyldig kropp med flott, rik munnfølelse. Nydelig konsentrasjon av lett moden, søt og rik, samtidig frisk og saftig frukt på smak, med vekt på pære, stenfrukter og sitrusfrukter, med innslag av urter og en deilig saltaktig mineralitet. Den betydelige sødmen i vinen balanseres av en pen, frisk syre. Fantastisk lengde med en delikat mineralsk utgang. Veldig, veldig pen Spätlese som trenger litt tid for å integrere sødmen enda bedre.
94 poeng – NYHET
1324,30 kr – Bestillingsutvalget – Vininor AS

Tissot La Mailloche Chardonnay 2018
4936401 – Jura, Frankrike – Chardonnay 100 %
Nydelig på duft av syrlige sitrusfrukter, gule epler, modne stenfrukter, samt røyk, krydder, nøtter og fat. Snev av noen florale toner. Fyldig kropp med en flott, litt rikere munnfølelse med flott fedme. Fantastisk konsentrasjon av saftig, fersk mineralsk frukt på smak, med vekt på syrlige sitrusfrukter, grønne epler og stenfrukter. Delikat, forfriskende mineralitet gjennom hele smakskurven. Innslag av urter, krydder, nøtter og fat. Meget pen syre. Pen lengde med en tørr, mineralsk avslutning. Fabelaktig vin.
94 poeng
500 kr – Bestillingsutvalget – Vinum AS

Marc Morey Chassagne-Montrachet 1er Cru Les Vergers 2019
1250201 – Burgund, Frankrike – Chardonnay 100 %
Dufter av gule og grønne epler, pærer, sitrusfrukter, fersken og en saltaktig mineralitet, samt hvite blomster, voks, nøtter og litt toast. Middels til fyldig kropp med en fantastisk munnfølelse med pen fedme. Saftig, fabelaktig konsentrert frukt på smak, med vekt på syrlige sitrusfrukter, grønne epler og litt stenfrukter. En nydelig gjennomgående mineralitet, samt innslag av urter, røyk og litt toast. Frisk syre. Nydelig lengde med en knusktørr, meget presis avslutning. En virkelig strålende vin.
94 poeng
979,90 kr – Bestillingsutvalget – Red & White AS

Marc Morey Chassagne-Montrachet 1er Cru En Virondot 2019
1250001 – Burgund, Frankrike – Chardonnay 100 %
Deilig klassisk duftbilde bestående av lett modne stenfrukter, grønne og gule epler, sitrusfrukter, samt mandler, nøtter og fat. Innslag av bakst, røyk og mineralitet i bakgrunnen. Fyldig kropp med en nydelig energisk munnfølelse med flott fedme, samtidig er anslaget meget presist. Nydelig konsentrasjon av saftig, mineralsk frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter, epler og stenfrukter. Innslag av litt nøtter og urter, samt pent integrert tre. Frisk syre. Nydelig lengde med en tørr avslutning. Her er det en utsøkt dybde på duft og smak. Meget vellaget vin.
94 poeng
959,90 kr – Bestillingsutvalget – Red & White AS

Marc Morey Puligny-Montrachet 1er Cru Les Referts 2019
12188601 – Burgund, Frankrike – Chardonnay 100 %

Herlig forførende på nesen med parfymerte aromaer av grønne og gule epler, stramme sitrusfrukter og stenfrukter, blomster, samt flint, mineraler, urter, krydder, nøtter og litt tre. Nydelig dybde på duft. Et ytterst lett snev av reduktivitet, men dette forsvinner med luft. Fyldig kropp med en nydelig, nerverik munnfølelse med deilig fedme. Meget pen konsentrasjon av saftig, mineralsk og fersk frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter, grønne epler og friske stenfrukter. Innslag av urter, krydder, mineraler og en liten dose tre. Frisk syre. Nydelig lengde med en tørr avslutning. Nydelig, konsentrert Puligny.
94 poeng – NYHET
1080,30 kr – Bestillingsutvalget – Red & White AS

Marc Morey Chassagne-Montrachet 1er Cru Les Caillerets 2019
7421101 – Burgund, Frankrike – Chardonnay 100 %
Delikat, aromatisk på duft med aromaer av grønne og gule epler, pærer, modne sitrusfrukter og stenfrukter, samt voks, hvite blomster, mineraler og tre. Delikat floralt preg. Meget flott dybde på duft. Middels til fyldig kropp med en nydelig, litt rikere munnfølelse med litt fedme. Fersk, konsentrert mineralsk frukt på smak, med vekt på modne sitrusfrukter, stenfrukter og grønne og gule epler. Innslag av urter, krydder, mineraler, og med toner av noe litt nøtteaktig. Pent integrert fat. Frisk syre. Nydelig lengde med en tørr, saltaktig avslutning. Nydelig vin.
94 poeng
1049,90 kr – Bestillingsutvalget – Red & White AS

Testamatta Bianco 2018
12469601 – Toscana, Italia – Ansonica 100 %
Dufter av gule epler, pærer, fersken og sitrusfrukter, samt blomster, tre, nøtter og litt voks. Snev av sjø, stein og mineraler. Meget flott dybde på duft. Fyldig kropp med en fantastisk, nerverik munnfølelse. Meget pen konsentrasjon av moden og saftig mineralsk frukt på smak, med vekt på gule epler, stenfrukter og modne sitrusfrukter. En nydelig gjennomgående saltaktig mineralitet, samt innslag av urter, krydder og litt nøtter. Frisk syre. Pen lengde med en tørr, mineralsk avslutning. Nydelig vin.
93 poeng – NYHET
995 kr – Bestillingsutvalget – Gaia Wine & Spirits AS

Dr. Loosen Erdener Treppchen Riesling GG Alte Reben 2019
12579601 – Mosel, Tyskland – Riesling 100 %
Fabelaktig dybde på duft med delikate aromaer av grønne epler, lime og syrlige sitrusfrukter, samt urter, stein, skifer og mineraler. Snev av voks og noe petroleum. Fyldig kropp med en nydelig, nerverik munnfølelse. Nydelig konsentrasjon av saftig, konsentrert frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter og grønne epler, med innslag av litt urter og røyk. En særdeles innsmigrende mineralitet skaper rammeverket for vinens kompleksitet. Frisk syre. Nydelig lengde med en mineralsk avslutning. Nydelig, perfekt balansert GG.
94 poeng
399 kr – Bestillingsutvalget – Vinarius AS

Marc Morey Chassagne-Montrachet 1er Cru Les Chenevottes 2019
1250101 – Burgund, Frankrike – Chardonnay 100 %
Innsmigrende på nesen med dufter av gule epler, stenfrukter, modne sitrusfrukter, samt blomster, stein, mineraler, røyk, litt bakverk og tre. Middesl til fyldig kropp med en nydelig, nerverik munnfølelse med litt tekstur og fedme. Nydelig konsentrasjon av fersk, saftig frukt på smak, med vekt på gule epler, pærer, modne sitrusfrukter og fersken. Innslag av urter, krydder, nøtter, mineraler og litt tre. Frisk syre. Nydelig lengde med en saltaktig, mineralsk avslutning. Usedvanlig lekker Chenevottes i denne årgangen.
93 poeng
999,90 kr – Bestillingsutvalget – Red & White AS

Chanin Sanford & Benedict Chardonnay 2018
8095601 – California, USA – Chardonnay 100 %
Dufter av gule og grønne epler, modne sitrusfrukter og stenfrukter, blomster, samt krydder, flint og mineraler, nøtter og litt toast. Middels til fyldig kropp med en elegant, god munnfølelse med bittelitt fedme. Fersk, saftig frukt på smak, med vekt på grønne og gule epler, stenfrukter og noe sitrusfrukter. Innslag av urter, krydder og bittelitt fat. Nydelig gjennomgående mineralitet. Frisk syre. Nydelig lengde med en lett krydret, tørrende avslutning. Meget god vin. Beste fra Chanin så langt?
93 poeng
459,90 kr – Bestillingsutvalget – LaMarc Wines AS

Chanson Meursault Charmes Premier Cru 2015
12796401 – Burgund, Frankrike – Chardonnay 100 %
Aromatisk og frisk på duft med preg av lett modne gule og grønne epler, sitrusfrukter og fersken, samt blomster, nøtter, smør og litt vaniljetoner. Fyldig kropp med en flott, kremet munnfølelse med litt fedme. Intens, konsentrert og lett utviklet frukt på smak, med vekt på gule og grønne epler, syrlige sitrusfrukter og hvit fersken. Innslag av nøtter, urter og en flott saltaktig mineralitet. Hint av fat. Frisk syre. Nydelig lengde med en mineralsk utgang. Meget vellaget og pen Meursault.
93 poeng – NYHET
899,70 kr – Bestillingsutvalget – Good Beverage AS

Egon Müller Wiltinger Braune Kupp Kabinett 2019
12328701 – Mosel, Tyskland – Riesling 100 %
Rik på duft med aromaer av modne epler og pærer, lett modne sitrusfrukter, fersken, melon, urter, blomster, røyk og mineraler. Hint av stikkelsbær. Fantastisk dybde på duft. Middels fyldig kropp som gir seg uttrykk i en elegant munnfølelse med en viss fedme. Nydelig konsentrasjon av frisk og saftig frukt på smak, med vekt på modne epler, lett modne sitrusfrukter, fersken og stenfrukter, og med formidabel underliggende saltaktig mineralitet. Frisk syre og pent integrert sødme. Nydelig lengde med fantastisk balansert utgang. Nydelig Kabinett.
93 poeng – NYHET
732,30 kr – Bestillingsutvalget – Vininor AS

Schäfer-Fröhlich Felsenberg Riesling GG 2019
12665901 – Nahe, Tyskland – Riesling 100 %
En anelse reduktiv, men det skjuler seg flere lag på duft av sitrusfrukter, grønne epler, fersken, litchi og blomster, samt mineraler, urter og bittelitt petroleum. Fremragende dybde på duft. Middels fyldig kropp med en flott, frisk munnfølelse med mye nerve. Nydelig konsentrasjon av frisk, fersk og saftig frukt på smak, med vekt på grønne epler, syrlige sitrusfrukter og fersken. Innslag av mineraler og urter, samt et bittelite hint av krydder. Frisk syre. Nydelig lengde med en stram, mineralsk og knusktørr avslutning. En fremragende vin.
93 poeng – NYHET
598 kr – Bestillingsutvalget – Moestue Grape Selections AS

Bischel Heerkretz Riesling GG 2019
12696001 – Rheinhessen, Tyskland – Riesling 100 %
Nydelig på duft med preg av friske grønne epler, sitrusfrukter og limeskall, samt blomster, mineraler, urter og litt petroleum. Middels fyldig kropp med en virkelig frisk munnfølelse. Flott konsentrasjon av fersk, saftig frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter, grønne epler og fersken. Innslag av urter, krydder, røyk og mineraler. Frisk syre. Nydelig lengde med en delikat mineralsk avslutning. Herlig leskende riesling og en meget bra vin.
93 poeng – NYHET
399,90 kr – Bestillingsutvalget – Hans A. Flaaten AS

Dr. Loosen Wehlener Sonnenuhr Riesling GG Alte Reben 2019
12579901 – Mosel, Tyskland – Riesling 100 %
Dufter av friske sitrusfrukter og grønne epler, flint og mineraler, samt litt blomster. Middels fyldig kropp med en nydelig, delikat munnfølelse. Saftig, konsentrert mineralsk frukt på smak, med vekt på grønne epler, lime og stramme sitrusfrukter. Snev av stenfrukter. En nydelig underliggende mineralitet gjennom hele smakskurven, samt innslag av urter. Frisk syre. Nydelig lengde med en tørr, syrlig utgang. Utmerket GG.
93 poeng
349 kr – Bestillingsutvalget – Vinarius AS

Les Parcellaires de Saulx Meursault Premier Cru Les Poruzots 2018
12820901 – Burgund, Frankrike – Chardonnay 100 %
Elegant på nesen med dufter av grønne og gule epler, sitrusfrukter og fersken, samt urter, mineraler, blomster, nøtter og litt fat. Snev av smør. Fyldig kropp med en flott, kremet munnfølelse med kledelig fedme. Konsentrert, fersk frukt på smak, med vekt på grønne og gule epler og stenfrukter, samt sitrusfrukter. Innslag av urter, mineraler, nøtter og fat, og snev av litt sitrusskall. Frisk syre. Pen lengde med en presis, tørr utgang. Nydelig balansert, finessepreget Meursault. Trenger noe tid.
93 poeng – NYHET
1099,90 kr – Bestillingsutvalget – Palmer Wine AS

Tissot Les Bruyères Chardonnay 2018
1488601 – Jura, Frankrike – Chardonnay 100 %
Et lite slør av reduktivitet viker for et parfymert og aromatisk duftbilde med komplekse aromaer av modne sitrusfrukter, gule epler, voks, mineraler, krydder, røyk, samt smør, nøtter og eik. Nydelig dybde på duft. Fyldig kropp med en flott, frisk munnfølelse. Saftig, myk og mineralsk frukt på smak, med vekt på stenfrukter, gule epler og lime. Innslag av krydder, nøtter, røyk og tre. Frisk syre. Flott lengde med en tørr avslutning med hint av tre. Utsøkt, ren Jura-chardonnay.
93 poeng
474,90 kr – Bestillingsutvalget – Vinum AS

Tissot Les Graviers Chardonnay 2018
4826901 – Jura, Frankrike – Chardonnay 100 %
Dufter av sitrusfrukter, gule epler, stenfrukter, voks og blomster, samt honning, røyk, nøtter, mineraler og litt tre. Snev av flor og smør. Fyldig kropp med en flott, kremet og litt rikere munnfølelse med kledelig fedme. Fantastisk konsentrasjon av saftig, fersk frukt på smak, med vekt på gule epler, syrlige stenfrukter og modne sitrusfrukter. Nydelig gjennomgående mineralitet. Innslag av nøtter, fat og krydder. Frisk syre. Pen lengde med en tørr, lett krydret avslutning. Nydelig vin.
93 poeng
474,90 kr – Bestillingsutvalget – Vinum AS

Xavier Monnot Corton-Charlemagne Grand Cru 2018
12606701 – Burgund, Frankrike – Chardonnay 100 %
Meget tiltalende på duft med aromaer av noe utviklet frukt, med vekt på gule epler, fersken og sitrusfrukter, en deilig mineralitet, samt blomster, nøtter og fat. Snev av honning på duft. I det hele tatt en flott dybde på nesen. Fyldig kropp med en nydelig teksturert munnfølelse. Flott konsentrasjon av fersk, saftig og tett frukt på smak, med vekt på gule epler og stenfrukter. Innslag av urter, krydder, nøtter og fat. Frisk syre. Nydelig lengde. En meget fin vin. Vil trenge noe tid.
93 poeng – NYHET
1672 kr – Bestillingsutvalget – Vininor AS

Xavier Monnot Meursault Le Limozin 2018
12739101 – Burgund, Frankrike – Chardonnay 100 %
Dufter av gule epler, stenfrukter, samt voks, urter, mineraler, smør, nøtter og noe fat. Fyldig kropp med en flott munnfølelse med god fedme. Tett, konsentrert og fersk frukt på smak, med vekt på gule og grønne epler, stenfrukter og noe sitrusfrukter. Innslag av urter, krydder, nøtter og fat. Frisk syre. Nydelig lengde med en lett krydret avslutning. Meget pen, vellykket Meursault.
92 poeng – NYHET
669,70 kr – Bestillingsutvalget – Vininor AS

Chanson Chablis Les Preuses Grand Cru 2018
12796501 – Burgund, Frankrike – Chardonnay 100 %
Dufter av gule epler, modne sitrusfrukter og stenfrukter, samt blomster, skifer, mineraler og voks. Snev av honning og nøtter. Fyldig kropp med en rikere munnfølelse som likevel fremstår med en nydelig friskhet. Her er det mye punch. Konsentrert, fersk og litt stram frukt på smak, med vekt på grønne og gule epler, sitrusfrukter, stenfrukter, og med et delikat innslag av en flott saltaktig mineralitet. Hint av gjær. Frisk syre. Pen lengde med en mineralsk utgang. Meget pen chablis.
92 poeng – NYHET
700,10 kr – Bestillingsutvalget – Good Beverage AS

Borgeot Puligny-Montrachet 1. Cru Les Champs Gains 2018
3788701 – Burgund, Frankrike – Chardonnay 100 %

Nydelig på duft med preg av modne gule og grønne epler, sitrusfrukter, gule stenfrukter og mineralitet, samt nøtter, smør og fat. Snev av blomster. Fyldig kropp med en god, frisk munnfølelse. Flott konsentrasjon av kjølig, myk og fersk frukt på smak, med vekt på gule epler og stenfrukter. En nydelig gjennomgående mineralitet. Innslag av nøtter og fat. Frisk syre. Pen lengde med en mineralsk, tørrende avslutning. Meget pen vin.
92 poeng
669,90 kr – Bestillingsutvalget – Winetailor AS

J. Haart Riesling Goldtröpfchen Kabinett 2020
10787401 – Mosel, Tyskland – Riesling 100 %
Kompleks og meget tiltalende på duft med aromaer av friske grønne epler, lime og sitrusfrukter, fersken, aprikos, blomster, urter, røyk og mineraler. Snev av anis og honning. Nydelig dybde på duft. Middels fyldig kropp med en saftig, delikat og frisk munnfølelse. Nydelig konsentrasjon av saftig, frisk frukt på smak, med vekt på grønne epler, lime og sitrusfrukter og noe hvit fersken. Pent integrert sødme i frukten som er perfekt balansert av en pen, frisk syre. Nydelig lengde med en mineralsk, frisk utgang. Meget pen Kabinett, og kanskje Julian Haarts beste så langt. Veldig mye delikat, halvtørr riesling for pengene. Slippes også som magnum.
92 poeng – NYHET
219,90 kr – Bestillingsutvalget – Blend Wines AS

J.J. Prüm Bernkastler Badstube Riesling Spätlese 2018
12699901 – Mosel, Tyskland – Riesling 100 %
Kompleks på duft med preg av modne grønne epler, sitrusfrukter, hvit fersken, hyllebærblomst og roser, samt skifer, mineraler, røyk, urter og honning. Fyldig kropp med en flott, rikere munnfølelse med fedme og mye kraft. Saftig, konsentrert og rik søt frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter, grønne epler og noe tropisk frukt. Innslag av honning, mineraler og urter. Virkelig pen, frisk syre som balanserer sødmen godt. Nydelig lengde med en frisk utgang. Meget pent balansert Spätlese som skinner i denne årgangen.
92 poeng – NYHET
319 kr – Bestillingsutvalget – Hans A. Flaaten AS

Les Parcellaires de Saulx Chassagne Montrachet Premier Cru Morgeot 2018
12821001 – Burgund, Frankrike – Chardonnay 100 %
Tiltalende på duft med aromaer av gule epler, fersken, nektariner, blomster, samt nøtter, honning, smør og fataromaer. Fyldig kropp med en rik munnfølelse med god fedme. Flott konsentrasjon av fersk, bløt og saftig frukt på smak, med vekt på gule og grønne epler, fersken og stenfrukter. Innslag av honning, nøtter, krydder og fat. Frisk syre. Pen lengde med en tørr, lett saltaktig utgang. Meget pen vin.
92 poeng – NYHET
999,90 kr – Bestillingsutvalget – Palmer Wine AS

Marc Morey Saint-Aubin Charmois 2019
7419201 – Burgund, Frankrike – Chardonnay 100 %
Dufter friskt av modne sitrusfrukter, stenfrukter og gule epler, samt stein, kalkmineraler, blomster, nøtter og tre. Fyldig kropp med en kremet og flott munnfølelse. Fin konsentrasjon av myk og saftig mineralsk frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter, fersken og stenfrukter. Innslag av krydder, mineraler, røyk og tre. Hint av nøtter. Frisk syre. Nydelig lengde. Meget pen, konsentrert Saint-Aubin.
92 poeng
679,90 kr – Bestillingsutvalget – Red & White AS

Dom. de Villaine Rully 1er Cru Les Margotes Blanc 2017
12561001 – Burgund, Frankrike – Chardonnay 100 %
Dufter av modne stenfrukter, pærer og gule epler, samt blomster, honning, mandler og nøtter. Middels til fyldig kropp med en flott munnfølelse med god fedme. Konsentrert, lett moden og bløt frukt på smak, med vekt på gule epler, pærer og aprikos. Innslag av en flott mineralitet, samt av mandler, nøtter og krydder. Noe fat. Frisk syre. Pen lengde med en delikat mineralsk avslutning. Elegant, praktfull vin.
92 poeng – NYHET
750,30 kr – Tilleggsutvalget – Winetailor AS

Alvina Pernot Meursault 1er Cru La Pièce Sous Le Bois 2019
12304601 – Burgund, Frankrike – Chardonnay 100 %
Dufter av gule epler, pærer og fersken, samt hvite blomster, urter, krydder, mandler, nøtter og fat. Snev av smør og honning. Fyldig kropp med en god munnfølelse med litt fedme. Konsentrert, fersk frukt på smak, med vekt på fersken, stenfrukter og gule og grønne epler. Innslag av urter, krydder, nøtter og en nydelig mineralsk nerve. Hint av toast. Frisk syre. Pen lengde. Meget bra, elegant Meursault.
92 poeng – NYHET
839,90 kr – Tilleggsutvalget – LaMarc Wines AS

Dr. Loosen Graacher Himmelreich Riesling Alte Reben GG 2019
12579801 – Mosel, Tyskland – Riesling 100 %
Meget flott dybde på duft med aromaer av friske grønne epler, sitrusfrukter, fersken, blomster, urter, samt røyk, flint og mineraler. Fyldig kropp med en flott, frisk munnfølelse. Saftig, fast og fersk frukt på smak, med vekt på kjøttfulle sitrusfrukter, hvit fersken og epler. En nydelig gjennomgående mineralitet, samt innslag av urter og litt røyk. Frisk syre. Pen lengde med en tørr avslutning. Herlig finessepreget riesling.
92 poeng
349 kr – Bestillingsutvalget – Vinarius AS

Ostertag Muenchberg Grand Cru Riesling 2018
12664401 – Alsace, Frankrike – Riesling 100 %
Forholdsvis rik på nesen med dufter av lett modne gule og grønne epler, modne sitrusfrukter, stenfrukter, samt urter, krydder og petroleum. Snev av honning og blomster. Fyldig kropp med en flott munnfølelse med endel punch. Flott konsentrasjon av saftig, tett og fersk frukt på smak, med vekt på grønne epler, sitrusfrukter og fersken. Innslag av urter og mineraler, samt hint av krydder. Frisk syre. Flott lengde med en tørr, lett krydret avslutning. Meget pen Alsace-riesling som oser av kraft.
92 poeng – NYHET
499 kr – Bestillingsutvalget – Moestue Grape Selections AS

Loosen & Rodriguez Graacher Himmelreich Riesling 2015
11843501 – Mosel, Tyskland – Riesling 100 %
Intens på nesen med dufter av gule epler, lime og modne sitrusfrukter, fersken og blomster, samt urter, mandler, flint og mineraler. Snev av honning og litt sitruszest. Fyldig kropp med en god, litt rikere munnfølelse. Flott konsentrasjon av slank, saftig og noe utviklet frukt på smak, med vekt på modne gule epler, sitrusfrukter og kvede. Innslag av en flott mineralitet, samt honning, urter og mandler. Frisk syre. Bra lengde med en mineralsk avslutning. Elegant og nydelig vin som er et resultat av samarbeid mellom Ernst Loosen og Telmo Rodriguez.
92 poeng
375 kr – Bestillingsutvalget – Vinarius AS

M. Chapoutier Les Granits Blanc 2017
11358801 – Rhône nord, Frankrike – Marsanne 100 %
Intens og ganske rik på duft med preg av noe utviklede sitrusfrukter, gule epler og pærer, samt stenfrukter, voks, honning og hvite blomster. Innslag på duft av mineraler, nøtter og krydder. Snev av smør og voks. Fyldig kropp med en rik munnfølelse med litt fedme. Konsentrert, frisk mineralsk frukt på smak, med vekt på grønne og gule epler, pærer, sitrusfrukter og noe hvit fersken. Innslag av mineraler, nøtter og fatkrydder. Frisk syre. Pen lengde med en saltaktig avslutning. Meget pen vin i denne årgangen. Ung og trenger noe tid.
92 poeng
749,90 kr – Bestillingsutvalget – Signature Wines AS

Dom. Weinbach Riesling Grand Cru Schlossberg 2018 (Magnum)
10647805 – Alsace, Frankrike – Riesling 100 %
Kompleks på duft med aromaer av grønne epler, sitrusfrukter, stenfrukter, samt stein, mineraler, blomster og litt petroleum. Snev av krydder, tropisk frukt og honning. Middels fyldig kropp med en flott, frisk munnfølelse. Flott konsentrasjon av saftig, moden og frisk frukt på smak, med vekt på grønne epler og syrlige sitrusfrukter, samt noe stenfrukter og tropisk frukt. Innslag av urter og mineraler. Frisk syre. Bra lengde med en tørr avslutning. Meget flott vin.
92 poeng – NYHET
1249,90 kr – Bestillingsutvalget – Vinum AS

Clos des Papes Chateauneuf-du-Pape Blanc 2019
12859101 – Rhône sør, Frankrike – Grenache Blanc 20 %, Clairette 20 %, Roussanne 20 %, Bourboulenc 20 %, Picpoul 20 %
Dufter friskt av gule epler, sitrusfrukter og pærer, samt mineraler, anis og litt nøtter. Snev av urter og blomster. Fyldig kropp med en god, rikere munnfølelse. Konsentrert, fersk og bløt frukt på smak, med vekt på gule epler, pærer og stenfrukter. Innslag av nøtter, urter, krydder og fat. Frisk syre. Pen lengde med en tørr avslutning. Overbevisende hvit châteauneuf.
92 poeng – NYHET
799,90 kr – Tilleggsutvalget – Winetailor AS

Vincent Girardin Puligny-Montrachet 1er Cru Le Champ Gain 2018
12704401 – Burgund, Frankrike – Chardonnay 100 %
Intens på nesen med dufter av sitrusfrukter, gule epler og noe stenfrukter, samt mineraler, honning, nøtter og toast. Streif av lyse blomster. Middels til fyldig kropp med en flott munnfølelse. På smak er det en pen konsentrasjon av frisk og saftig frukt, med vekt på sitrusfrukter og epler, samt noe fersken. Innslag av urter, nøtter og en god dose mineralitet. Frisk syre. Pen lengde med en mineralsk utgang. En virkelig flott vin.
92 poeng – NYHET
828 kr – Bestillingsutvalget – Moestue Grape Selections AS

K. Wechsler Riesling Kirchspiel 2019
6862901 – Rheinhessen, Tyskland – Riesling 100 %
Meget presis og elegant på duft med aromaer av grønne og gule epler, lime, fersken, blomster, røyk, mineraler og urter. Streif av litt honning. Middels til fyldig kropp med en god, frisk munnfølelse. Saftig, frisk frukt på smak, med vekt på syrlige sitrusfrukter og grønne epler. Nydelig saltaktig mineralitet i vinen. Innslag av urter og litt røyk på smak. Frisk syre. Nydelig lengde med en flott tørr og mineralsk utgang. Virkelig flott, balansert riesling.
92 poeng
329 kr – Bestillingsutvalget – Blend Wines AS

Loimer Ried Heiligenstein 1ÖTW Riesling 2018
12584701 – Kamptal, Østerrike – Riesling 100 %
Ren og pen på nesen med dufter av sitrusfrukter, grønne epler, urter, krydder, røyk, mineraler og blomster. Middels fyldig kropp med en frisk munnfølelse. Flott konsentrasjon av tett og fersk frukt på smak, med vekt på grønne og gule epler, sitrusfrukter og en anelse tropisk frukt. Innslag av urter, krydder og mineraler. Frisk syre. Flott lengde med en tørr avslutning. Virkelig flott riesling.
92 poeng
499 kr – Bestillingsutvalget – Vinarius AS

Tissot Sursis Côtes du Jura Chardonnay 2018
3653101 – Jura, Frankrike – Chardonnay 100 %
Tiltalende på duft med preg av sitrusfrukter, stenfrukter, grønne epler, samt voks, nøtter og fat. Snev av blomster, smør og krydder. Fyldig kropp med en flott, kremet munnfølelse med pen fedme. Fin konsentrasjon av saftig, frisk frukt på smak, med vekt på grønne epler og lime. Innslag av en nydelig mineralitet, samt av nøtter, fat og krydder. Frisk syre. Pen lengde med en tørr avslutning. Meget flott vin.
92 poeng – NYHET
489,90 kr – Bestillingsutvalget – Vinum AS

Xavier Monnot Puligny-Montrachet 1er Cru Les Folatieres 2018
12523701 – Burgund, Frankrike – Chardonnay 100 %
Dufter av modne gule epler, aprikos og litt grapefrukt, samt appelsinskall, nøtter, smør og pent integrert fat. Nydelig floralt preg. Fyldig kropp med en flott munnfølelse med god fedme. Saftig, konsentrert og utviklet frukt på smak, med vekt på gule epler, sitron, aprikos og stenfrukter. Innslag av urter, krydder, mineraler, nøtter og toast. Frisk syre. Nydelig lengde med en lett trepreget avslutning. Meget pen, balansert vin.
92 poeng – NYHET
1146,40 kr – Bestillingsutvalget – Vininor AS

Bischel Scharlachberg Riesling GG 2019
12695901 – Rheinhessen, Tyskland – Riesling 100 %
Delikat og tiltalende på duft med preg av friske sitrusfrukter, grønne epler, fersken, aprikos, samt mineraler, petroleum, urter, krydder, nøtter og blomster. Flott dybde på duft. Middels fyldig kropp med en flott, frisk munnfølelse. Nydelig konsentrasjon av saftig, frisk mineralsk frukt på smak, med vekt på epler, sitrusfrukter og litt hvit fersken. Nydelig gjennomgående mineralitet. Innslag av urter, krydder, samt hint av honning. Meget pen syre. Flott lengde med en delikat mineralsk avslutning. Meget pen riesling.
92 poeng – NYHET
399,90 kr – Bestillingsutvalget – Hans A. Flaaten AS

Marc Morey Chassagne-Montrachet 2019
7419401 – Burgund, Frankrike – Chardonnay 100 %
Dufter av gule epler, fersken og stenfrukter, hvite blomster, urter, krydder, mineraler, samt voks, mandler og fat. Middels til fyldig kropp med en flott balansert munnfølelse. Fin konsentrasjon av noe utviklet, myk frukt på smak, med vekt på gule epler, pærer, stenfrukter og noe sitrus. Innslag av en fin mineralitet, samt urter, krydder, mandler, nøtter og tre. Frisk syre på grensen til balansert. Pen lengde med en tørr avslutning. En elegant, balansert Chassagne.
91 poeng – NYHET
834,90 kr – Bestillingsutvalget – Red & White AS

Von Buhl Jesuitengarten Spätlese 2011
12837201 – Pfalz, Tyskland – Riesling 100 %
Tiltalende på duft med aromaer av modne sitrusfrukter, fersken, aprikos og litt tropisk frukt, samt blomster, honning, voks og petroleum. Fyldig kropp med en flott, rikere munnfølelse. Saftig, rik og søt frukt på smak, med vekt på modne sitrusfrukter, aprikos og litt tropisk frukt. Innslag av urter, mineraler og honning. Integrert sødme som er pent balansert av en livlig, frisk syre. Flott lengde med en balansert utgang. Flott, moden spätlese.
91 poeng – NYHET
299,90 kr – Bestillingsutvalget – Palmer Wine AS

Xavier Monnot Meursault Les Chevalieres 2018
12739301 – Burgund, Frankrike – Chardonnay 100 %
Dufter delikat og friskt av gule epler, pærer, stenfrukter og noe stramme sitrusfrukter, samt flint, blomster, urter, nøtter og fat. Fyldig kropp med en flott munnfølelse med god fedme og tekstur. Konsentrert, rik og fersk frukt på smak, med vekt på gule epler, stenfrukter og sitron, samt litt moden melon. Innslag av urter, krydder, nøtter og mineraler, samt noe fat. Frisk syre. Pen lengde med en tørr, saltaktig avslutning. Pen, balansert Meursault.
91 poeng – NYHET
669,70 kr – Bestillingsutvalget – Vininor AS

Dr. Loosen Graacher Domprobst Riesling GG 2019
12579501 – Mosel, Tyskland – Riesling 100 %
Dufter parfymert av friske grønne epler, sitrusfrukter, fersken og aprikos, samt blomster, skifer og mineraler. Fyldig fyldig kropp med en flott, nerverik munnfølelse. Bra konsentrasjon av frisk, tett og saftig frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter og epler. Innslag av urter, krydder og en herlig mineralitet. Frisk syre. Sødmen i vinen er fint integrert. Pen lengde med en tørr avslutning. Fin Mosel-riesling.
91 poeng
329 kr – Bestillingsutvalget – Vinarius AS

Loimer Ried Seeberg 1ÖTW Riesling 2018
12584801 – Kamptal, Østerrike – Riesling 100 %
Aromatisk på duft med preg av gule og grønne epler, modne sitrusfrukter, aprikos, samt urter, våt stein og mineraler. Streif av blomster og noe petroleum. Snev av voks. Middels fyldig kropp med en god og rund munnfølelse. Konsentrert, fersk og frisk frukt på smak, med vekt på stenfrukter, epler og modne sitrusfrukter. Innslag av mineraler, honning og krydder. Frisk syre. Flott lengde med en mineralsk avslutning. Pen østerriksk riesling.
91 poeng
399 kr – Bestillingsutvalget – Vinarius AS

Xavier Monnot Chassagne-Montrachet 1er Cru En Remilly 2018
12739401 – Burgund, Frankrike – Chardonnay 100 %
Dufter av gule epler, pærer, fersken og sitrusfrukter, samt blomster, krydder, nøtter og fat. Innslag av smør. Fyldig kropp med en flott munnfølelse med litt tekstur. Saftig, konsentrert frukt på smak, med vekt på gule epler, sitrusfrukter og litt stenfrukter. Innslag av honning, smør, mineraler, krydder og fat. Hint av nøtter. Frisk syre. Pen lengde. Bra vin.
91 poeng – NYHET
962,40 kr – Bestillingsutvalget – Vininor AS

Xavier Monnot Chassange-Montrachet Village 2018
12739201 – Burgund, Frankrike – Chardonnay 100 %
Dufter av fersk gul frukt, gule epler, stenfrukter, samt voks, honning, nøtter, smør og fat. Fyldig kropp med en flott, kremet munnfølelse med god fedme. Bra konsentrasjon av fersk, myk frukt på smak, med vekt på gule epler og stenfrukter. Innslag av honning, nøtter, smør og fat. Frisk syre. Flott lengde med en lett trekrydret, tørr avslutning. Pen vin.
91 poeng – NYHET
663,20 kr – Bestillingsutvalget – Vininor AS

Borgeot Chassagne-Montrachet 1. Cru Morgeot 2018
3789201 – Burgund, Frankrike – Chardonnay 100 %
Innbydende og frisk på duft med aromaer av lime, stenfrukter og mineraler, samt noe krydder, nøtter, smør og fat. Noen blomstertoner. Fyldig kropp med en flott munnfølelse med god fedme. Konsentrert, fersk frukt på smak, med vekt på gule epler, stenfrukter og syrlige sitrusfrukter. Nydelig mineralitet, samt innslag av nøtter, smør og fat. Snev av urter. Frisk syre. Pen lengde med en tørr avslutning. Pen, leskende Chassagne.
91 poeng
649,90 kr – Bestillingsutvalget – Winetailor AS

Villa Bucci Verdicchio dei Castelli di Jesi Riserva 2016
4659501 – Marche, Italia – Verdicchio 100 %
Dufter intenst av modne gule epler og sitrusfrukter, fersken og stenfrukter, samt blomster, urter, krydder, nøtter, honning og fat. Fyldig kropp med en god, kremet munnfølelse. Konsentrert, bløt og lett utviklet frukt på smak, med preg av modne gule epler, sitrusfrukter, fersken og stenfrukter. Innslag av urter, krydder, nøtter og fat. Frisk syre. Bra lengde med en krydret avslutning. Meget pen verdicchio.
91 poeng
480,50 kr – Bestillingsutvalget – Gaia Wine & Spirits AS

Viúva Gomes Branco 2018
8210802 – Colares, Portugal – Malvasia 100 %
Dufter komplekst av moden frukt, med vekt på stenfrukter og gule epler, samt nøtter, mandler, tre og mineraler. Snev av krydder, voks og honning. Fyldig kropp med en god munnfølelse. Moden, myk frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter, grønne epler og litt stenfrukter. En herlig gjennomgående mineralitet, samt innslag av urter, krydder og mandler. Frisk syre. Pen lengde med en delikat saltaktig avslutning. Meget bra hvitvin fra Colares.
91 poeng – NYHET
369,90 kr – Bestillingsutvalget – Winemarket AS

Brundlmayer Heiligenstein Riesling 2019
7433301 – Kamptal, Østerrike – Riesling 100 %
Dufter av friske grønne epler, lime og sitrusfrukter, fersken, gule plommer, sitrusskall, krydder, skifer og mineraler. Snev av nøtter og petroleum. Middels fyldig kropp med en nydelig, fersk munnfølelse med mye nerve. Pen konsentrasjon av saftig, fersk mineralsk frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter, grønne epler og fersken. Innslag av urter, krydder og mineraler. Frisk syre. Pen lengde med en delikat mineralsk avslutning. Pen riesling i en ganske stram, uøsterriksk stil.
91 poeng
289 kr – Bestillingsutvalget – Hans A. Flaaten AS

Brundlmayer Langenloiser Käferberg 1ÖTW Grüner Veltliner 2018
8073401 – Kamptal, Østerrike – Grüner Veltliner 100 %
Rik på duft med aromarr av lett modne gule epler, sitrusfrukter, fersken og aprikos, samt asparges, blomster, flint og mineraler, krydder, nøtter, honning og fat. Vinen fremstår ganske grønn i aromatonene. Fyldig kropp med en god munnfølelse. Konsentrert, frisk frukt på smak, med vekt på gule epler, sitrusfrukter, fersken og aprikos. Innslag av mineraler, urter og krydder. Frisk syre. Bra lengde. En flott, frisk grüner veltliner med bra potensiale.
91 poeng
439,90 kr – Bestillingsutvalget – Hans A. Flaaten AS

Cyprès de Climens 2016
12649601 – Bordeaux, Frankrike – Sémillon 100 %
Rik på nesen med dufter av gule epler, stenfrukter og tørket frukt, samt sitruszest, urter, voks, honning, hvite blomster og litt sopp. Klassisk innslag av botrytis. Fyldig kropp med en flott, rik munnfølelse med nesten oljete fedme. Rik, saftig og konsentrert frukt på smak, med vekt på modne sitrusfrukter, gule stenfrukter og tørket frukt. Innslag av vanilje og honning. Frisk syre. Balansert sødme. Pen lengde. Pen, balansert Sauternes.
91 poeng – NYHET
455 kr – Bestillingsutvalget – B&R Wine AS

Lieu Dit Chenin Blanc 2017
12800301 – California, USA – Chenin Blanc 100 %
Sammensatt på duft med preg av grønne og gule epler, stenfrukter, litt sitrusfrukter, samt blomster, knust stein, mineraler, litt honning og urter. Snev av toast, gjær og litt nøtter. Middels fyldig kropp med en flott munnfølelse. Saftig, frisk frukt på smak, med vekt på grønne epler, fersken og aprikos, samt noe sitrusfrukter. Innslag av urter, litt krydder og en flot mineralitet. Frisk syre. Pen lengde med en konsentrert avslutning. Meget bra vin. Meget godt kjøp.
91 poeng – NYHET
299,90 kr – Bestillingsutvalget – Palmer Wine AS

Ken Forrester The FMC Chenin Blanc 2019
7773401 – Stellenbosch, Sør-Afrika – Chenin Blanc 100 %
Aromatisk på duft med preg av gule epler, aprikos og melon, samt blomster og noe fat. Snev av mineraler og honning. Fyldig kropp med en rikere, lett kremet munnfølelse. Sammensatt på smak med bra konsentrasjon av bløt, saftig og lett sødmefull lys frukt, med vekt på gule epler, modne sitrusfrukter, samt aprikos og andre stenfrukter. Innslag av litt fat. Hint av mineraler, honning og litt voks. Frisk syre. Bra lengde med en bløt, mineralsk avslutning. Pen vin.
91 poeng
525,90 kr – Bestillingsutvalget – Vinordia AS

Terroir Al Límit Terra de Cuques 2017
3506501 – Catalonia, Spania – Pedro Ximénez 90 %, Muscat de Alexandria 10 %
Delikat på duft med aromaer av modne sitrusfrukter, gule epler, samt urter, blomster, våt stein, mineraler og litt voks. Snev av litt tre og krydder. Middels fyldig kropp med en flott munnfølelse. Pen konsentrasjon av frisk, saftig frukt på smak, med vekt på modne sitrusfrukter, aprikos og gule epler. Innslag av urter, krydder og en nydelig saltaktig mineralitet. Frisk syre. Bra lengde med en lett krydret, tørr avslutning. En meget solid vin.
91 poeng
429,90 kr – Bestillingsutvalget – Autentico AS

Dom. Weinbach Riesling Cuvée Colette 2019
12712601 – Alsace, Frankrike – Riesling 100 %
Forførende på duft med preg av gule og grønne epler, sitrusfrukter og stenfrukter, samt flint, blomster og litt urter. Middels fyldig kropp med en flott, nerverik munnfølelse. Saftig, konsentrert og frisk frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter, grønne epler og hvit fersken. Innslag av urter og mineraler. Frisk syre. Flott lengde med en mineralsk avslutning. Pen, forfriskende riesling.
91 poeng – NYHET
489,90 kr – Bestillingsutvalget – Vinum AS

Borgeot Puligny-Montrachet Les Grands Champs 2018
3788501 – Burgund, Frankrike – Chardonnay 100 %
Frisk på duft med preg av gule epler, lime, stenfrukter, samt blomster, urter, smør og litt fat. Snev av mineraler og stein. Fyldig kropp med en god, rik munnfølelse med god fedme. Frisk, konsentrert og saftig frukt på smak, med vekt på grønne og gule epler, lime og stenfrukter. Innslag av urter, krydder og tydelig tre. Pen syre. Bra lengde med en syrlig, frisk avslutning. Pen, frisk Puligny-Montrachet.
91 poeng
599,90 kr – Bestillingsutvalget – Winetailor AS

Ch. Climens Asphodèle 2019
12649701 – Bordeaux, Frankrike – Sémillon 100 %
Intens på duft med preegr av grønne epler, sitrusfrukter, stenfrukter, samt stein, mineraler, blomster, nesle og litt krydder. Middels fyldig kropp med en delikat, litt rikere munnfølelse. Saftig, frisk frukt på smak, med vekt på gule epler, modne sitrusfrukter og gule stenfrukter. Innslag av mineraler, samt litt krydder og snev av honning i utgangen. Frisk syre. Pen lengde. Pen, nydelig balansert vin.
91 poeng – NYHET
415 kr – Bestillingsutvalget – B&R Wine AS

A. Bernardino Paulo da Silva Colares Chitas Branco 2018
10088301 – Lisboa, Portugal – Malvasia 100 %
Dufter av modne gule epler, modne sitrusfrukter og fersken, samt voks, røyk, mineraler, nøtter og noe fat. Middels fyldig kropp med en flott, litt rikere munnfølelse. Pen konsentrasjon av saftig, mineralsk frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter og epler. Pen saltaktig mineralitet gjennom hele smakskurven. Innslag av mandler, nøtter og krydder. Frisk syre. Bra lengde med en mineralsk avslutning. Flott vin.
91 poeng – NYHET
471 kr – Partiutvalget (kat. 6) – Chaeos Wine & Spirits AS

Michel Lafarge Meursault Vendanges Selectionnées 2018
12744301 – Burgund, Frankrike – Chardonnay 100 %
Aromatisk på duft med aromatoner av gule og grønne epler, gule plommer, stenfrukter, sitrusfrukter, samt hvite blomster, honning, nøtter og tydelig fat. Fyldig kropp med en flott, litt rikere munnfølelse. Flott konsentrasjon av lett utviklet, saftig og bløt frukt på smak, med vekt på gule epler, sitron og stenfrukter. Innslag av urter, krydder og fat. Frisk syre. Bra lengde med en mineralsk avslutning. Flott, leskende Meursault.
91 poeng – NYHET
574,90 kr – Bestillingsutvalget – Vinum AS

Borja Pérez Artífice Llanito Perera Listán Blanco 2018
11199801 – Kanariøyene, Spania – Listan Blanco 100 %
Dufter intenst av ferske gule epler, stenfrukter, samt blomster, nøtter, honning og toast. Middels fyldig kropp med en god munnfølelse. Fin konsentrasjon av saftig og frisk frukt på smak, med vekt på epler og stenfrukter, samt noe sitrusfrukter. Innslag av mineraler og litt nøtter. Frisk syre. Pen lengde. En spennende og god vin fra Kanariøyene.
91 poeng
326,40 kr – Bestillingsutvalget – Moestue Grape Selections AS

Schäfer-Fröhlich Vulkangestein Riesling Trocken 2019
12665601 – Nahe, Tyskland – Riesling 100 %
Delikat på duft med aromaer av friske sitrusfrukter og grønne epler, samt fersken, litt aprikos og mineraler. Middels fyldig kropp med en flott, frisk munnfølelse med mye nerve. Saftig, konsentrert og fersk frukt på smak, med vekt på grønne epler og deilige, syrlige sitrusfrukter. Nydelig steinete mineralitet, med hint av urter og krydder. Frisk syre. Flott lengde med en mineralsk avslutning. Virkelig flott vin.
91 poeng – NYHET
299 kr – Bestillingsutvalget – Moestue Grape Selections AS

Daniel-Etienne Defaix Chablis 1er Cru Cote de Lechet 2006
1627101 – Burgund, Frankrike – Chardonnay 100 %
Dufter av gule epler, stenfrukter, lime, flint og mineraler, samt noe appelsinskall og blomster. Middels fyldig kropp med en frisk munnfølelse. Saftig, mineralsk frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter, grønne og gule epler og fersken. Innslag av urter og mineraler. Frisk syre. Pen lengde. Pen, klokkeren chablis.
91 poeng
386 kr – Bestillingsutvalget – Moestue Grape Selections AS

Tissot Rose Massale Chardonnay 2019
8183201 – Jura, Frankrike – Chardonnay 100 %
Typeriktig på nesen med aromaer av stenfrukter, lett oksiderte epler, samt blomster, voks, smør, nøtter og fat. Fyldig kropp med en flott munnfølelse med behagelig fedme. Konsentrert, saftig, moden frukt med noe sødme på smak, med vekt på stenfrukter, gule epler og litt sitrusfrukter. Innslag av urter, nøtter, mineraler og fint integrert fat. Noe bitterhet i utgangen. Frisk syre. Bra lengde med en tørr avslutning. Pen vin.
91 poeng
489,90 kr – Bestillingsutvalget – Vinum AS

J.J. Prüm Bernkasteler Badstube Riesling Kabinett 2018
12700001 – Mosel, Tyskland – Riesling 100 %
Rik og kompleks på duft med preg av gule og grønne epler, modne sitrusfrukter, melon, limeskall og fersken, samt flint og mineraler, blomster og honning. Snev av petroleum. Middels til fyldig kropp med en flott, rik munnfølelse med litt tekstur. Saftig, rik frukt på smak, med vekt på modne sitrusfrukter og epler, samt noe fersken. Innslag av urter, krydder, mineraler og litt honning. Sødmen i vinen er pent integrert og balanseres av en frisk syre. Flott lengde med en frisk utgang. En virkelig pen Kabinett.
91 poeng – NYHET
279,90 kr – Bestillingsutvalget – Hans A. Flaaten AS

Chanson Puligny-Montrachet 2019
12796201 – Burgund, Frankrike – Chardonnay 100 %
Frisk på duft med aromaer av gule epler, hvite stenfrukter og limezest, samt blomster, sjø og mineraler. Innslag av voks, fat og litt nøtter. Fyldig kropp med en god munnfølelse med litt fedme. Fersk, konsentrert og saftig frukt på smak, med vekt på gule epler, fersken og stenfrukter. Innslag av mineraler og urter. Frisk syre. Pen lengde med en stram, mineralsk utgang. Elegant villagevin.
90 poeng – NYHET
559,70 kr – Bestillingsutvalget – Good Beverage AS

Vincent Girardin Puligny-Montrachet Vieilles Vignes 2017
12704501 – Burgund, Frankrike – Chardonnay 100 %
Dufter av modne gule epler og sitrusfrukter, samt litt mineraler, honning, nøtter, smør og fat. Middels til fyldig kropp med en flott munnfølelse. Saftig, konsentrert og litt myk frukt på smak, med vekt på gule epler, sitrusfrukter og noe stenfrukter. Innslag av nøtter, smør og fat. Frisk syre. Pen lengde med en lett krydret avslutning. En bra vin.
90 poeng – NYHET
648 kr – Bestillingsutvalget – Moestue Grape Selections

Roux Chassagne-Montrachet Les Morichots 2018
12720201 – Burgund, Frankrike – Chardonnay 100 %
Dufter av ferske gule og grønne epler, stenfrukter, samt blomster, voks, urter, nøtter og fat. Fyldig kropp med en god munnfølelse. Bra konsentrasjon av saftig, myk frukt på smak, med vekt på gule epler og stenfrukter, samt noe tropisk frukt. Innslag av urter, krydder, nøtter og fat. Frisk syre. Bra lengde med en lett krydret utgang. En syrefrisk og god chassagne.
90 poeng – NYHET
500,40 kr – Bestillingsutvalget – Fondberg AS

Kruger Rumpf Binger Riesling Trocken 2019 (NB! Slippes 22. april)
12650301 – Rheinhessen, Tyskland – Riesling 100 %
Dufter av grønne epler, lime, grapefrukt og tropisk frukt, samt blomster, urter, røyk og mineraler. Middels fyldig kropp med en forfriskende munnfølelse. Saftig, frisk og mineralsk frukt på smak, med vekt på grønne epler, lime og modne sitrusfrukter. Innslag av litt stenfrukter, samt mineraler og urter. Frisk syre. Nydelig lengde med en deilig mineralsk avslutning. En frisk, pen riesling. Meget godt kjøp.
90 poeng – NYHET
211,90 kr – Partiutvalget (kat. 5) – Blend Wines AS

Adega Viúva Gomes Pirata da Viúva Branco 2019
12847801 – Colares, Portugal – Malvasia 100 %
Kompleks på nesen med aromaer av modne stenfrukter, gule epler, honning, blomster, sjø og mineraler, samt mandler, nøtter og litt pepper. Fyldig kropp med en god munnfølelse med litt fedme. Fin konsentrasjon av frisk, saftig frukt på smak, med vekt på epler, samt modne sitrus- og stenfrukter. Innslag av litt røde bær og en nydelig saltaktig mineralitet, samt mandler, urter og litt krydder. Frisk syre. Pen lengde med en saltaktig avslutning. Elegant og flott Colares-vin i en spennende naturvinversjon.
90 poeng – NYHET
299,90 kr – Bestillingsutvalget – Winemarket AS

Tissot Patchwork Chardonnay 2019
4529401- Jura, Frankrike – Chardonnay 100 %
Karaktersterk på duft med aromaer av gule epler, stenfrukter og noe sitrusfrukter, samt mineraler, røyk, krydder, nøtter og toast. Snev av smør. Fyldig kropp med en flott, rikere munnfølelse med litt fedme. Flott konsentrasjon av saftig, frisk frukt på smak, med vekt på gule epler, stenfrukter og noe sitrusfrukter. Innslag av mineralitet, våt stein, honning, nøtter og tre. Lett bitterhet mot slutten av smakskurven. Frisk syre. Bra lengde med en tørr, mineralsk avslutning. Pen chardonnay.
90 poeng
339,90 kr – Bestillingsutvalget – Vinum AS

Carl Koch Oppenheimer Herrenberg Riesling Trocken 2019
12789701 – Rheinhessen, Tyskland – Riesling 100 %
Frisk og delikat på nesen med dufter av grønne epler, lime og sitrusfrukter, noe fersken og nektariner, samt urter, flint og mineraler. Steif av tropisk frukt og blomster på nesen. Middels fyldig kropp med en flott, frisk munnfølelse. Fin konsentrasjon av saftig, frisk frukt på smak, med vekt på grønne epler, syrlige sitrusfrukter og fersken. Pen gjennomgående mineralitet, samt innslag av urter. Frisk, livlig syre. Pen lengde med en frisk, mineralsk avslutning. Pen, krisp riesling.
90 poeng – NYHET
250 kr – Bestillingsutvalget – Nordic Wine, Beer & Spirits AS

Von Buhl Rieslaner Auslese 2016
12836102 – Pfalz, Tyskland – Rieslaner 100 %
Rik på duft med preg av modne sitrusfrukter, aprikos, fersken, tropisk frukt og litt tørket frukt, samt appelsinskall, honning, blomster, urter og mineraler. Snev av petroleum. Fyldig kropp med en rik, kremet munnfølelse med god fedme. Saftig, rik og myk frukt på smak, med vekt på modne sitrusfrukter, aprikos og litt tropisk frukt. Innslag av honning, urter og mineraler. Sødmen i vinen er godt integrert og balanseres av en frisk syre. Pen lengde med en bløt utgang. Flott auslese som vil være glimrende til ost og desserter. Godt kjøp.
90 poeng – NYHET
200,10 kr – Bestillingsutvalget – Palmer Wine AS

Marc Morey Rully Blanc 2018
11666401 – Burgund, Frankrike – Chardonnay 100 %
Dufter av friske stenfrukter, gule og grønne epler, noe sitrusfrukter, samt gule blomster, kalkmineraler, tre og krydder. Fyldig kropp med en flott, balansert munnfølelse. Pen konsentrasjon av fersk, saftig og myk frukt på smak, med vekt på gule epler, modne sitrusfrukter og fersken. Innslag av urter, krydder, mineraler, røyk og tre. Frisk syre. Pen lengde med en tørr avslutning. Bra Rully.
90 poeng
499,90 kr – Bestillingsutvalget – Red & White AS

Borgeot Puligny-Montrachet Les Meix 2018
7848201 – Burgund, Frankrike – Chardonnay 100 %
Rik på nesen med dufter av lett utviklet frukt, med vekt på gule epler, gule stenfrukter og noe sitrusfrukter, samt sjø, mineraler, krydder og fat. Solide florale toner. Noen hint av honning. Fyldig kropp med en balansert munnfølelse med god fedme. Bra konsentrasjon av moden frukt på smak, med vekt på gule epler, fersken og lime. Innslag av nøtter, mineraler og fat. Frisk syre. Bra lengde med en tørrende avslutning. Bra vin.
90 poeng
549,90 kr – Bestillingsutvalget – Winetailor AS

Clemens Busch Riesling vom Roten Schiefer 2018
2149001 – Mosel, Tyskland – Riesling 100 %
Intens og en smule kompleks på duft med aromaer av grønne epler, sitrusfrukter, limeskall, fersken og aprikos, samt krydder, flint, mineraler og hvite blomster. Pen dybde på duft. Middels fyldig kropp med en frisk, ren munnfølelse. Pen konsentrasjona av frisk og saftig frukt på smak, med vekt på grønne epler og sitrusfrukter, samt noe fersken. Innslag av limezest, mineraler og urter. Frisk syre. Balansert sødme. Flott lengde med en mineralsk avslutning. En elegant og flott riesling. Meget godt kjøp.
90 poeng
219,90 kr – Bestillingsutvalget – Hans A. Flaaten AS

Ostertag Fronholz Pinot Gris 2018
12664501 – Alsace, Frankrike – Pinot Gris 100 %
Dufter av grønne og gule epler, stenfrukter, samt blomster, mineraler og urter. Snev av litt honning i bakgrunnen. Middels fyldig kropp med en litt rikere munnfølelse. Konsentrert, fersk frukt på smak, med vekt på grønne og gule epler, samt fersken og aprikos. Innslag av urter og mineraler, samt hint av noe litt nøtteaktig. Frisk syre. Bra lengde med en mineralsk avslutning. Dette er en flott pinot gris.
90 poeng – NYHET
392 kr – Bestillingsutvalget – Moestue Grape Selections AS

Momento Chenin Blanc Verdelho 2019
3693401 – Western Cape, Sør-Afrika – Chenin Blanc 74 %, Verdelho 26 %
Dufter av friske sitrusfrukter, fersken, grønne og gule epler, samt blomster, våt stein, mineraler og fat. Middels fyldig kropp med en flott munnfølelse. Fersk, konsentrert og myk frukt på smak, med vekt på grønne epler, sitrusfrukter. Innslag av urter, krydder og mineraler, samt noe fat. Frisk syre. Bra lengde med en tørr avslutning. Flott sørafrikansk chenin blanc-basert blend.
90 poeng
319,90 kr – Bestillingsutvalget – Unico Real Wines AS

Xavier Monnot Bourgogne Chardonnay Les Grandes Coutures 2018
12530301 – Burgund, Frankrike – Chardonnay 100 %
Dufter delikat av fersk lys frukt, med vekt på gule epler, fersken og noe stramme sitrusfrukter, samt urter, krydder og hasselnøtter. Middels fyldig kropp med en flott munnfølelse. Fersk, mineralsk frukt på smak, med vekt på gule epler, grapefrukt og stenfrukter. Innslag av urter, krydder og mineraler, samt noe eik. Frisk syre. Pen lengde med en tørr, lett bitter avslutning. God vin.
90 poeng – NYHET
344,30 kr – Bestillingsutvalget – Vininor AS

Xavier Monnot Puligny-Montrachet 2019
12523601 – Burgund, Frankrike – Chardonnay 100 %
Dufter av noe utviklet frukt, med vekt på gule epler, sitrusfrukter, stenfrukter og gule plommer, samt mineraler, honning, hvite blomster, nøtter og fat. Middels til fyldig kropp med en flott, litt rikere munnfølelse med god fedme. Litt utviklet, tett og bløt frukt på smak, med vekt på epler og gule stenfrukter. Innslag av urter, krydder, nøtter og fat. Frisk syre. Pen lengde med en mineralsk avslutning. Bra vin med godt potensiale som fremstår litt tilkneppet per nå.
90 poeng – NYHET
717,40 kr – Bestillingsutvalget – Vininor AS

Borja Pérez Artifice Listán Blanco de Canarias 2018
11199601 – Kanariøyene, Spania – Listan Blanco 100 %
Intens på nesen med aromaer av lett oksiderte gule epler, stenfrukter, samt litt blomster, jordsmonn, sherry, nøtter og fat. Middels til fyldig kropp med en rik munnfølelse. Fersk, konsentrert og tett frukt på smak, med vekt på lett oksiderte epler, sitrusfrukter og stenfrukter. Innslag av urter, krydder, nøtter og litt toast. Frisk syre. Bra lengde. Flott vin med tydelig jordsmonnspreg.
90 poeng
270,30 kr – Bestillingsutvalget – Moestue Grape Selections AS

Rioja Vega Reserva Blanco 2017
10494101 – Rioja, Spania – Tempranillo Blanco 100 %
Dufter av lett modne sitrusfrukter, stenfrukter og gule epler, samt urter, krydder og pent integrert fat. Hint av honning og voks. Snev av blomster. Fyldig kropp med en flott, rik munnfølelse. Saftig, myk og lett utviklet frukt på smak, med vekt på gule og grønne epler, sitrusfrukter, fersken og aprikos. Innslag av urter, krydder, mineraler og røyk. Frisk syre. Bra lengde med en krydret, tørr avslutning. Meget flott hvit Tempranillo.
90 poeng
499,90 kr – Bestillingsutvalget – World Wines AS

Dom. Roux Saint-Aubin 1er Cru Les Cortons 2017
12720001 – Burgund, Frankrike – Chardonnay 100 %
Fruktig på duft med preg av gule og grønne epler og stenfrukter, samt voks, urter, mineraler, mandler og nøtter. Snev av blomster, smør og litt fat. Middels fyldig kropp med en god, kremet og litt rikere munnfølelse. Saftig, bløt frukt på smak, med vekt på gule epler og stenfrukter. Innslag av urter, krydder og litt tre. Frisk syre. Bra lengde med en tørrende avslutning. Pen vin.
90 poeng – NYHET
417 kr – Bestillingsutvalget – Fondberg AS

Au Bon Climat Santa Barbara County Chardonnay 2018
6942601 – California, USA – Chardonnay 100 %
Dufter av gule epler, modme sitrusfrukter, fersken og litt aprikos, samt krydder, smør, nøtter og fat. Streif av blomster på nesen. Middels fyldig til fyldig kropp med en god, kremet munnfølelse med god fedme. Bra konsentrasjon av myk og lett utviklet frukt på smak, med vekt på stenfrukter og gule epler med noe sødme. Innslag av nøtter, krydder og fat. Frisk syre. Bra lengde med en tørr utgang. Pen californisk chardonnay.
90 poeng
309 kr – Bestillingsutvalget – Vinarius AS

Dom. de Villaine Rully Blanc Les Saint Jacques 2018
7213701 – Burgund, Frankrike – Chardonnay 100 %
Rik på duft med preg av grønne epler, sitrusfrukter, aprikos, samt mineraler, blomster og litt urter. Snev av nøtter og fat. Middels til fyldig kropp med en god, noe rikere munnfølelse. Flott konsentrasjon av fersk, saftig frukt på smak, med vekt på grønne epler, sitrusfrukter og gule stenfrukter. Innslag av mineraler, urter og litt krydder, samt noe nøtteaktig. Frisk syre. Bra lengde med en tørr, lett mineralsk avslutning. Flott, hvit burgunder.
90 poeng – NYHET
549,90 kr – Tilleggsutvalget – Winetailor AS

Michel Lafarge Meursault 2018
12743901 – Burgund, Frankrike – Chardonnay 100 %
Dufter av gule epler, hvite stenfrukter og blomster. Snev av nøtter, fat og en kalkaktig mineralitet. Fyldig kropp med en flott, litt rikere munnfølelse. Saftig, fersk og myk frukt på smak, med vekt på gule epler og stenfrukter. Innslag av mineraler, urter, krydder, nøtter og litt fat. Balansert til frisk syre. Pen lengde med en tørr avslutning. Fin Meursault.
90 poeng – NYHET
534,90 kr – Bestillingsutvalget – Vinum AS

Casal Sta. Maria Colares Malvasia 2013
12655902 – Lisboa, Portugal – Malvasia 100 %
Dufter av oksiderte, modne epler, stenfrukter, samt mineraler, voks, honning, nøtter og fat. Noen florale toner på nesen. Fyldig kropp med en rik munnfølelse. Moden, kompleks frukt på smak, med vekt på modne epler, mandariner og litt appelsin. Innslag av anis, mineraler og noe tre. Frisk syre. Bra lengde. Flott vin.
90 poeng – NYHET
269 kr – Bestillingsutvalget – Vinarius AS

Schäfer-Fröhlich Bockenauer Schiefergestein Riesling Trocken 2019
12665701 – Nahe, Tyskland – Riesling 100 %
Frisk på duft med preg av ferske sitrusfrukter, grønne epler, fersken, skifer, mineraler og blomster. Hint av urter. Middels fyldig kropp med en flott, frisk munnfølelse. Pen konsentrasjon av saftig, frisk frukt på smak, med vekt på grønne epler og sitrusfrukter. Noe fersken. Pen gjennomgående mineralitet, og hint av urter. Frisk syre. Flott lengde. Pen vin.
90 poeng – NYHET
310 kr – Bestillingsutvalget – Moestue Grape Selections AS

J. Haart Riesling Haart Attack 2020
10712601 – Mosel, Tyskland – Riesling 100 %
Elegant på duft med aromaer av friske sitrusfrukter, grønne epler, blomster, røyk, mandler, urter, skifer og mineraler. Middels fyldig kropp med en slank, frisk munnfølelse. Saftig, fersk frukt på smak, med vekt på grønne epler, sitrusfrukter og hvit fersken. Innslag av urter, mineraler. Pen, frisk syre. Pen lengde med en tørr, mineralsk avslutning. Mye frisk, god riesling for pengene. Slippes også som magnum og dobbelmagnum.
89 poeng – NYHET
183,90 kr – Bestillingsutvalget – Blend Wines AS

Schäfer-Fröhlich Nahe Riesling Trocken 2019
12665501 – Nahe, Tyskland – Riesling 100 %
Dufter av friske og ferske sitrusfrukter, grønne epler, skifer, røyk og mineraler, samt noe urter og blomster. Middels fyldig kropp med en flott, frisk munnfølelse. Saftig, frisk mineralsk frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter og grønne epler. Delikat mineralsk innslag. Frisk syre. Pen lengde med en mineralsk utgang. Pen riesling. Meget godt kjøp.
89 poeng – NYHET
218 kr – Bestillingsutvalget – Moestue Grape Selections AS

Dom. de Mauperthuis Chablis 2018
12789001 – Burgund, Frankrike – Chardonnay 100 %
Aromatisk og frisk på duft med preg av grønne epler og sitrusfrukter, samt hvite blomster, mandler og nøtter, urter og mineraler. Middels til fyldig kropp med en flott munnfølelse. Bra konsentrasjon av frisk, saftig mineralsk frukt på smak, med vekt på grønne epler og sitrusfrukter, samt noe hvit fersken. Innslag av urter, krydder og litt nøtter. Frisk syre. Pen lengde med en tørr, mineralsk avslutning. Fin, frisk Chablis.
89 poeng – NYHET
225 kr – Bestillingsutvalget – Nordic Wine, Beer & Spirits AS

Dom. de la Cadette Bourgogne Vézelay 2019
9863301 – Burgund, Frankrike – Chardonnay 100 %
Dufter av grønne epler, grapefrukt og stenfrukter, samt med snev av blomster, mineraler og litt gjær. Middels fyldig kropp med en flott munnfølelse. Saftig, frisk mineralsk frukt på smak, med vekt på gule og grønne epler, sitrusfrukter og fersken. Innslag av urter og mineraler. Frisk syre. Bra lengde med en tørr avslutning. En flott hvit burgunder til en ok pris.
89 poeng
300 kr – Bestillingsutvalget – Vinum AS

Kühling-Gillot Nierstein Riesling Trocken 2019
1342101 – Rheinhessen, Tyskland – Riesling 100 %
Dufter av lime og sitrusfrukter, fersken, grønne epler, samt blomster, flint og mineraler. Fyldig kropp med en flott munnfølelse. Kjølig, mineralsk frukt på smak, med vekt på grønne epler, lime og hvite stenfrukter. Innslag av mineraler og litt urter. Snev av honning. Frisk syre. Pen lengde med en tørr avslutning. Flott riesling.
89 poeng
227,90 kr – Partiutvalget (kat. 5) – Record Vinimport AS

Dom. de la Cadette La Soeur Cadette Mâcon Chardonnay 2019
10411401 – Burgund, Frankrike – Chardonnay 100 %
Dufter av gule epler, fersken, aprikos og litt sitrusfrukter, samt blomster, våt stein, sjø og mineraler. Middels fyldig kropp med en flott, frisk munnfølelse. Saftig, fersk frukt på smak, med vekt på gule epler og stenfrukter. Innslag av urter og mineraler. Snev av nøtter. Frisk syre. Bra lengde med en mineralsk, tørrende avslutning. Fruktig, god chardonnay til en god pris. Godt kjøp.
89 poeng
300 kr – Bestillingsutvalget – Vinum AS

Dom. Borgeot Santenay Clos de la Comme Dessus 2016
7847701 – Burgund, Frankrike – Chardonnay 100 %
Frisk på duft med preg av lett utviklet lys frukt, med vekt på stenfrukter, gule epler og litt lime, samt veistøv, mineraler og litt stein. Snev av blomster og smør. Fyldig kropp med en god, kremet munnfølelse med litt fedme. Bra konsentrasjon av lett utviklet, myk frukt på smak, med vekt på grønne epler, stenfrukter. Innslag av urter, krydder og mineraler. Pen syre. Bra lengde med en syrlig, mineralsk avslutning. Flott, litt steinete Santenay.
89 poeng
319,90 kr – Bestillingsutvalget – Winetailor AS

André Lurton Ch. de Rochemorin Blanc 2015
9768701 – Bordeaux, Frankrike – Sauvignon Blanc 100 %
Aromatisk på nesen med ufter av modne gule epler og stenfrukter, samt av røyk, urter og noe grønt, og med hint av sitrusfrukter og mineraler. Snev av voks og tre. Fyldig kropp med en rikere, lett kremet munnfølelse. På smak bygger seg opp en bra konsentrasjon av myk og saftig frukt, med vekt på epler, sitrusfrukter og litt bitre stenfrukter. Pent mineralsk innslag. Frisk syre. Bra lengde med en tørrende avslutning. Flott hvit Bordeaux-vin til en pen pris. Meget godt kjøp.
89 poeng
229,90 kr – Bestillingsutvalget – Excellars AS

Faiveley Ladoix Blanc 2018
8122201 – Burgund, Frankrike – Chardonnay 100 %
Dufter friskt av grønne epler, lime og fersken, samt våt stein, mineraler, hvite blomster og tre. Middels til fyldig kropp med en god, kremet munnfølelse. Myk og noe utviklet frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter, epler og fersken. Innslag av urter og fat. Frisk syre. Pen lengde med en lett mineralsk avslutning. Flott vin.
89 poeng
323 kr – Bestillingsutvalget – B&R Wine AS

A.A. Badenhorst Secateurs Riviera 2020
12536301 – Swartland, Sør-Afrika – Chenin Blanc 75 %, Grenache Blanc 25 %
Litt tight og reduktiv på duft. Hint av modne sitrusfrukter, lett oksiderte gule epler og pærer, samt blomster, urter og mineraler. Fyldig kropp med en fersk, flott munnfølelse. Fersk og stram frukt på smak, med vekt på modne sitrusfrukter, gule epler og stenfrukter. Innslag av mineraler, voks, honning og krydder. Frisk syre. Bra lengde med en kompleks avslutning. Særpreget og fin vin.
89 poeng – NYHET
219,90 kr – Bestillingsutvalget – Autentico AS

Borgeot Chassagne-Montrachet Vieilles Vignes 2018
3788601 – Burgund, Frankrike – Chardonnay 100 %
Tiltalende og delikat på duft med aromaer av gule epler, lime og stenfrukter, samt mineraler, gule blomster, urter, smør og fat. Fyldig kropp med en flott rik munnfølelse. Bra konsentrasjon av fersk, bløt på smak, med vekt på grønne og gule epler og lime, samt noe stenfrukter. Innslag av nøtter, smør og fat, samt noe krydder. Frisk syre. Pen lengde med en lett syrlig avslutning. Fin villagevin.
89 poeng
549,90 kr – Bestillingutvalget – Winetailor AS

Joseph Drouhin Pouilly-Fuissé 2019
12709801 – Burgund, Frankrike – Chardonnay 100 %
Dufter av gule og grønne epler, stenfrukter, noe sitrusfrukter, samt blomster, mandler, nøtter og fat. Middels fyldig kropp med en god, frisk munnfølelse. Saftig, konsentrert og fersk frukt på smak, med vekt på grønne epler, sitrusfrukter og litt hvit fersken. Innslag av en flott mineralitet, samt krydder, nøtter og litt fat. Frisk syre. Bra lengde med en tørrende, mineralsk avslutning. Bra vin.
89 poeng – NYHET
340 kr – Bestillingsutvalget – Vinetum AS

Marc Morey Bourgogne Blanc 2019
1249901 – Burgund, Frankrike – Chardonnay 100 %
Dufter av modne gule epler, fersken og stenfrukter, samt gule blomster, voks og tre. Fyldig kropp med en flott, kremet munnfølelse. Bra konsentrasjon av myk, saftig og noe utviklet frukt på smak, med vekt på gule epler, fersken, samt noe sitrusfrukter. Innslag av brioche, urter, krydder, mineraler og tre. Hint av nøtter. Frisk syre. Pen lengde med en saltaktig utgang. Fin Bourgogne Blanc.
89 poeng
419,90 kr – Bestillingsutvalget – Red & White AS

Dom. de Villaine Bourgogne Cote Chalonnaise Les Clous Aimé 2018
7890601 – Burgund, Frankrike – Chardonnay 100 %
Dufter av gule epler, pærer og sitrusfrukter, samt voks, urter, hvite blomster, litt honning, nøtter og fat. Middels fyldig kropp med en god munnfølelse med ørlite fedme. Fersk, saftig og bløt frukt på smak, med vekt på gule epler, fersken og litt sitrusfrukter. Innslag av mineraler, nøtter og litt fat. Frisk syre. Flott lengde med en tørr, bløt avslutning. Ikke veldig kompeks, men gir absolutt drikkeglede.
89 poeng – NYHET
370,30 kr – Tilleggsutvalget – Winetailor AS

Bischel Bingen Riesling Trocken Aus Ersten Lagen 2019 (NB! Slippes 22. april)
12710701 – Rheinhessen, Tyskland – Riesling 100 %
Fin og ren på duft med aromaer av friske grønne epler, lime og sitrusfrukter, samt knust stein, mineraler, urter og blomster. Snev av honning. Middels fyldig kropp med en flott, litt rikere munnfølelse. Frisk, fersk og saftig frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter og grønne epler. Innslag av urter, krydder og mineraler. Pent integrert sødme. Frisk syre. Flott lengde med en mineralsk utgang. Flott, leskende riesling.
89 poeng – NYHET
270,90 kr – Basisutvalget (kat. 4) – Hans A. Flaaten AS

Pike Road Chardonnay 2018
12866701 – Oregon, USA – Chardonnay 100 %
Tiltalende og rikere på duft med preg av grønne og gule epler, stenfrukter, litt tropisk frukt, samt voks, blomster, urter og mineraler. Snev av krydder. Middels til fyldig kropp med en god munnfølelse med oljete tekstur og litt fedme. Fin konsentrasjon av fersk, myk frukt på smak, med vekt på gule epler, pærer og stenfrukter. Innslag av litt nøtter, krydder og urter, samt mineraler. Frisk syre. Bra lengde. En flott chardonnay fra Oregon.
89 poeng – NYHET
229,90 kr – Bestillingsutvalget – Winemarket AS

Pierre Luneau-Papin Vera Cruz 2019
7420001 – Loire, Frankrike – Muscadet 100 %
Dufter av friske gule og grønne røde epler, stenfrukter, sjø og mineraler, samt urter, blomster og litt gjær. Middels fyldig kropp med en fin, frisk munnfølelse. Saftig, frisk mineralsk frukt på smak, med vekt på gule og grønne epler, fersken og sitrusfrukter. Innslag av urter, røyk og mineraler. Frisk syre. Flott lengde med en tørr avslutning. Pen vin.
89 poeng
229,90 kr – Bestillingsutvalget – LaMarc Wines AS

Clemens Busch Pündericher Riesling Kabinett 2018
2148801 – Mosel, Tyskland – Riesling 100 %
Tiltalende på nesen med dufter av sitrusfrukter, grønne epler, mineraler og stein, samt røyk, honning og blomster. Middels til fyldig kropp med en flott, rikere munnfølelse. Saftig, rik og sødmefull frukt på smak, med vekt på grønne epler og modne, syrlige sitrusfrukter, samt litt modne stenfrukter. Innslag av mineraler, honning og urter. Pent integrert sødme. Frisk syre. Flott lengde med en frisk utgang. En fin Kabinett.
88 poeng
179,90 kr – Bestillingsutvalget – Hans A. Flaaten AS

K. Wechsler Westhofen Riesling Trocken 2019
1229601 – Rheinhessen, Tyskland – Riesling 100 %
Intens på duft med preg av kjølige frukter, med vekt på friske grønne epler, lime og sitrusfrukter, samt hvite blomster, flint, mineraler og urter. Snev av honning. Middels fyldig kropp med en flott, frisk munnfølelse. Bra konsentrasjon av kjølig, saftig og frisk frukt på smak, med vekt på lime og sitrusfrukter, samt grønne epler. Innslag av mineraler, urter. Frisk syre. Flott lengde med en tørrende, syrlig avslutning. Pen, ren riesling.
88 poeng
224,90 kr – Bestillingsutvalget – Blend Wines AS

Hiruzta Txakolina 2020
10061301 – Baskerland, Spania – Hondarribi Zuri 95 %, Gros Manseng 5 %
Tiltalende på duft med preg friske, syrlige grønne epler, stramme sitrusfrukter, salt sjø, skifer og mineraler. Streif av blomster. Middels til fyldig kropp med en forfriskende, ren munnfølelse. Saftig, konsentrert og frisk frukt på smak, med vekt på syrlige epler, sitrusfrukter og hvit fersken. Flott mineralsk innslag, samt hint av urter. Noe bitterhet i utgangen. Frisk syre. Flott lengde med en frisk og mineralsk avslutning. Flott, frisk baskisk vin som er et meget godt kjøp.
88 poeng
172,90 kr – Basisutvalget (kat. 5) – Excellars AS

Quinta de Melgaço Alvarinho 2020
12656901 – Minho/Vinho Verde, Portugal – Alvarinho 100 %
Tiltalende på nesen med dufter av friske gule og grønne epler, lime og sitrusfrukter, limeskall, samt blomster, sjø og mineraler. Middels fyldig kropp med en god, frisk munnfølelse. Saftig og frisk mineralsk frukt på smak, med vekt på syrlige sitrusfrukter og grønne epler. Innslag av urter, mineraler. Frisk syre. Flott lengde med en tørr, mineralsk avslutning. Fin, frisk alvarinho.
88 poeng – NYHET
179,90 kr – Bestillingsutvalget – Vinarius AS

Scions of Sinai Senor Tallos 2020
12584901 – Coastal Region, Sør-Afrika – Chenin Blanc 51 %, Grenache Blanc 49 %
Dufter av modne sitrusfrukter, aprikos og modne stenfrukter, litt tropisk frukt, samt mineraler, mandler og litt honning. Middels fyldig kropp med en frisk, lett kremet munnfølelse. Fin konsentrasjon av saftig, moden frukt på smak, med vekt på stenfrukter og noe sitrusfrukter. Innslag av mineraler, urter, krydder og litt anis. Frisk syre. Bra lengde med en tørr avslutning. Bra strukturert oransjevin som er en ypperlig matvin.
88 poeng – NYHET
299,90 kr – Bestillingsutvalget – Unico Real Wines AS

Cantine di Marzo Vigna Laure Greco di Tufo 2018
12596301 – Campania, Italia – Greco 100 %
Aromatisk på duft med preg av lett utviklete hvite stenfrukter, sitrusfrukter og epler, samt urter, krydder, vårblomster og mineraler. Snev av bakst og nøtter. Middels fyldig kropp med en god, litt rikere munnfølelse. Saftig, konsentrert og frisk frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter, grønne epler, pærer og fersken. Innslag av urter, nøtter og mineraler. Frisk syre. Flott lengde med en mineralsk utgang. Bra vin.
88 poeng
239,90 kr – Bestillingsutvalget – LaMarc Wines AS

Ismael Gozalo Sin Nombre 2018
7961901 – Castilla y León, Spania – Verdejo 100 %
Dufter av modne sitrusfrukter, gule epler, samt blomster, mandler, voks, honning, urter og krydder. Snev av fat. Fyldig kropp med en flott, litt rikere munnfølelse. Saftig, konsentrert og myk frukt på smak, med vekt på modne sitrusfrukter og grønne epler. Innslag av nøtter, urter og krydder. Frisk syre. Bra lengde med en tørr avslutning. Bra vin.
88 poeng – NYHET
369,90 kr – Bestillingsutvalget – Unico Real Wines AS

Anselmo Mendes Alvarinho Contacto 2020
117101 – Minho/Vinho Verde, Portugal – Alvarinho 100 %
Dufter av syrlige grønne epler, lime, fersken, sjø og mineraler. Vinen har en middels til fyldig kropp med en god munnfølelse som rommer mye friskhet. God konsentrasjon av saftig, fersk lys frukt på smak, med vekt på grønne epler, syrlige sitrusfrukter og litt fersken. Innslag av en flott saltaktig mineralitet. Frisk syre. Flott lengde med en frisk avslutning. Pen, frisk Vinho Verde.
88 poeng
184,90 kr – Bestillingsutvalget – Excellars AS

Triennes Viognier Sainte Fleur 2019
12670401 – Provence, Frankrike – Viognier 100 %
Dufter av lett modne gule og grønne epler, aprikos og stenfrukter, hvite blomster, samt stein og mineraler, urter, krydder og nøtter. Fyldig kropp med en flott, litt rikere munnfølelse med litt fedme. Fersk, saftig og konsentrert frukt på smak, med vekt på grønne epler, sitrusfrukter og fersken. Innslag av urter og krydder, og med en flott saltaktig mineralitet. Frisk syre. Pen lengde med en mineralsk utgang. Flott vin.
88 poeng – NYHET
219,90 kr – Bestillingsutvalget – LaMarc Wines AS

Raddeck Edition 2 Hügel Roter Hang Riesling Trocken 2019
3484201 – Rheinhessen, Tyskland – Riesling 100 %
Dufter av friske grønne epler, syrlige sitrusfrukter, fersken, samt blomster, urter og mineraler. Hint av tropisk frukt. Middels fyldig kropp med en frisk munnfølelse. Saftig, mineralsk og frisk frukt på smak, med vekt på grønne epler, sitrusfrukter og fersken. Innslag av urter og mineraler. Pent integrert sødme. Frisk syre. Pen lengde med en mineralsk avslutning. Pen riesling til prisen.
88 poeng
192,20 kr – Bestillingsutvalget – JP Wine AS

Joseph Drouhin Saint-Véran 2019
12709701 – Burgund, Frankrike – Chardonnay 100 %
Dufter av grønne og gule epler, fersken og sitrusfrukter, samt limeskall, mineraler, blomster, nøtter og litt krydder. Snev av litt smør og honning. Fyldig kropp med en god munnfølelse. Bra konsentrasjon av fersk, saftig frukt på smak, med vekt på grønne epler, sitrusfrukter og gule stenfrukter. Innslag av urter, krydder og mineraler. Frisk syre. Bra lengde med en tørr avslutning. God vin.
88 poeng – NYHET
249 kr – Bestillingsutvalget – Vinetum AS

Oenops Rawditis 2018
12655801 – Hellas – Roditis 100 %
Frisk på duft med preg av grønne epler, modne sitrusfrukter og pærer, samt sitrusskall, voks, honning og noe litt grønt. Snev av nøtter. Middels fyldig kropp med en god, litt rikere munnfølelse. Saftig, konsentrert fersk frukt på smak, med vekt på epler, sitrusfrukter, fersken og pærer. Innslag av urter, krydder og mineraler. Frisk syre. Bra lengde. Spennende vin.
88 poeng – NYHET
245 kr – Bestillingsutvalget – Vinarius AS

Matthias Gaul Chardonnay Asselheim 2019
10924001 – Pfalz, Tyskland – Chardonnay 100 %
Dufter av gule epler, stenfrukter, modne sitrusfrukter, samt blomster, urter og mineraler. Snev av nøtter og godt integrert fat. Middels til fyldig kropp med en fin, frisk munnfølelse. Saftig, frisk frukt på smak, med vekt på grønne og gule epler, sitrusfrukter og stenfrukter. Innslag av urter, mineraler og nøtter, samt hint av fat. Frisk syre. Bra lengde med en mineralsk avslutning. God chardonnay som fremstår mindre eikepreget enn tidligere.
88 poeng
253 kr – Bestillingsutvalget – Vinetum AS

Dom. Roux Aligote Albus 2018
12719701 – Burgund, Frankrike – Aligoté 100 %
Dufter av modne gule epler, gule plommer og sitrusfrukter, samt litt honning, nøtter og røyk. Pene florale toner. Middels fyldig kropp med en god munnfølelse med bittelitt fedme. Bløt, saftig frukt på smak, med vekt på gule epler og sitrusfrukter. Innslag av urter og mineraler. Pen syre. Bra lengde. En god og saftig aligoté.
88 poeng – NYHET
200 kr – Bestillingsutvalget – Fondberg AS

El Ternero Rioja Blanco Fermentado En Barrica 2017
12741501 – Rioja, Spania – Viura 100 %
Dufter av gule epler, stenfrukter, modne stenfrukter, samt nøtter, smør, mandler, treolje og fat. Fyldig kropp med en flott munnfølelse med litt fedme. Lett utviklet, rik og myk frukt på smak, med vekt på stenfrukter, gule epler og litt sitrusfrukter. Innslag av urter, krydder, litt nøtter og litt fat. Balansert syre. Bra lengde med en rikere avslutning. God, særpreget vin.
88 poeng – NYHET
199,90 kr – Bestillingsutvalget – Chaeos Wine & Spirits AS

Giovanni Rosso Roero Arneis 2020
12712101 – Piemonte, Italia – Arneis 100 %
Dufter av fersken, grønne epler, noe sitrusfrukter, samt blomster, urter, våt stein og mineraler. Middels fyldig kropp med frisk, god munnfølelse. Bra konsentrasjon av myk og saftig frukt på smak, med vekt på grønne epler, sitrusfrukter og stenfrukter. Innslag av urter og mineraler. Frisk syre. Bra lengde med en mineralsk, tørr avslutning. God arneis.
87 poeng – NYHET
189,90 kr – Bestillingsutvalget – Gaia Wine & Spirits AS

Quinta de Saes Encruzado 2019
11788401 – Beiras/Dão, Portugal – Encruzado 100 %
Dufter av begynnende modne grønne og gule epler, lime og fersken, samt mineraler, litt sjø, litt nøtter. Streif av blomster på duft. Middels fyldig kropp med en god, frisk munnfølelse. Slank, saftig og noe utviklet frukt på smak, med vekt på grønne epler, sitrusfrukter og fersken. Innslag av mineraler og urter, og hint av litt nøtter. Pen, krisp syre. Bra lengde med en tørr og mineralsk avslutning. Fin, velbalansert vin. Godt kjøp.
87 poeng
179,90 kr – Basisutvalget (kat. 5) – Fondberg AS

El Ternero La Pera Rioja Blanco 2020
12711401 – Rioja, Spania – Tempranillo Blanco 48 %, Viura 26 %, Grenache Blanc 14 %, Sauvignon Blanc 12 %
Dufter gule epler, stenfrukter, modne sitrusfrukter, samt blomster, urter, skifer og mineraler. Et lite snev av honning på duft. Middels til fyldig kropp med en frisk god munnfølelse. Saftig, fersk frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter, grønne epler og fersken. Innslag av urter, mineraler og med et lite hint av nøtter. Frisk syre. Bra lengde med en frisk avslutning. God, ueiket hvit Rioja-vin.
87 poeng – NYHET
169,90 kr – Bestillingsutvalget – Chaeos Wine & Spirits AS

Weingut Jakob Schneider Grauschiefer Riesling Trocken 2020
7791201 – Nahe, Tyskland – Riesling 100 %
Frisk på duft med preg av grønne epler, lime og sitrusfrukter, limezest, samt blomster, skifer og mineraler. Snev av litt urter. Middels fyldig kropp med en god, frisk munnfølelse. Slank, saftig og frisk mineralsk frukt på smak, med vekt på grønne epler og sitrusfrukter. Innslag av mineraler, urter. Frisk syre. Flott lengde med en tørr avslutning. God riesling.
87 poeng – NYHET
195 kr – Bestillingsutvalget – Vinetum AS

Chateau Cambon Beaujolais Blanc 2020
12798101 – Burgund, Frankrike – Chardonnay 100 %
Dufter av modne gule epler, stenfrukter, blomster og mineraler, samt mandler, nøtter og litt fat. Snev av litt smør og voks. Middels fyldig kropp med en god munnfølelse med litt fedme. Fin konsentrasjon av frisk, lett sødmefull frukt på smak, med vekt på modne gule og grønne epler, sitrusfrukter og noe stenfrukter. Innslag av mineraler, urter og litt krydder. Frisk syre. Pen lengde med en tørr, mineralsk utgang. Pen hvit beaujolais til en god pris.
87 poeng – NYHET
229,90 kr – Bestillingsutvalget – Blend Wines AS

A.A. Badenhorst Secateurs Chenin Blanc 2020
1695701 – Swartland, Sør-Afrika – Chenin Blanc 100 %
Dufter av modne sitrusfrukter, grønne og gule epler, voks, blomster og litt honning, samt skifer og mineraler. Middels til fyldig kropp med en flott munnfølelse med litt fedme. Saftig, fersk og myk frukt på smak, med vekt på epler, fersken og stenfrukter. Innslag av sitrusskall, urter og mineraler. Frisk syre. Bra lengde med en tørr avslutning. Flott vin.
87 poeng
184,90 kr – Basisutvalget (kat. 4) – Autentico AS

Thymiopoulos Vineyards Atma White 2019
12655401 – Makedonia, Hellas – Xinomavro 70 %, Malagousia 30 %
Delikat på duft med aromaer av friske grønne epler, sitrusfrukter og fersken, samt flint og mineraler. Noen florale toner. Middels til fyldig kropp med en god munnfølelse med noe fedme. Saftig, fersk frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter, epler og stenfrukter. Innslag av urter, mineraler og litt røyk. Frisk syre. Pen lengde med en mineralsk, tørr avslutning. Godt kjøp.
87 poeng – NYHET
164,90 kr – Bestillingsutvalget – Vinarius AS

Vento Mareiro Albariño 2019
11439701 – Rias Baixas, Spania – Albariño 100 %
Tiltalende på duft med aromaer av gule epler, lime, fersken og mineraler, med snev av stikkelsbær i bakgrunnen. Middels fyldig kropp med en god, frisk munnfølelse. Bra konsentrasjon av frisk, syrlig frukt på smak, med vekt på epler og sitrusfrukter. Innslag av sjø og mineraler. Frisk syre. Bra lengde med en mineralsk, tørrende avslutning. Pen Albariño. Godt kjøp.
87 poeng
175,90 kr – Basisutvalget (kat. 5) – Heyday Wines AS

Winter Dittelsheim Chardonnay 2018
12751301 – Rheinhessen, Tyskland – Chardonnay 100 %
Dufter av friske gule epler, litt sitrusfrukter, samt blomster, mineraler og litt krydder. Snev av nøtter. Middels fyldig kropp med en god, frisk munnfølelse. Saftig, fersk og frisk frukt på smak, med vekt på grønne epler, sitrusfrukter og hvit fersken. Innslag av urter, mineraler. Snev av tre. Frisk syre. Bra lengde med en krydret avslutning. God tysk chardonnay til en grei pris.
87 poeng – NYHET
229,90 kr – Bestillingsutvalget – Fondberg AS

Montfollet Le Valentin Bordeaux Blanc 2019
12805801 – Bordeaux, Frankrike – Sauvignon Blanc 40 %, Sémillon 60 %
Dufter av fersken og modne stenfrukter, gule epler og snev av grapefrukt, samt honning, blomster, urter og krydder og pent integrert fat. Middels til fyldig kropp med en flott, litt rikere og lett kremet munnfølelse. Saftig, frisk frukt på smak, med vekt på hvite stenfrukter, grapefrukt og gule epler. Innslag av urter, krydder og litt nøtter. Frisk syre. Flott lengde. God, frisk hvit Bordeaux-vin.
87 poeng – NYHET
173,50 kr – Basisutvalget (kat. 3) – LaMarc Wines AS

Ariabal Pandra Verdejo 2019
12784201 – Castilla y León, Spania – Verdejo 100 %
Dufter av frisk lys frukt, med vekt på epler, lime, hvit fersken, samt blomster, urter og mineraler. Middels fyldig kropp med en god, forfriskende munnfølelse. Fersk, saftig frukt på smak, med vekt på grønne epler, sitrusfrukter og fersken. Innslag av urter og mineraler. Flott syrlighet i frukten. Frisk syre. Pen lengde med en frisk, mineralsk avslutning. En fruktig og god verdejo.
87 poeng – NYHET
179,90 kr – Bestillingsutvalget – Winetailor AS

Baías e Enseadas Fernão Pires 2017
12656401 – Lisboa, Portugal – Fernão Pires 100 %
Dufter friskt av lett oksiderte gule epler og stenfrukter, samt litt sitrusfrukter og tropisk frukt, mineraler, nøtter og blomster. Fyldig kropp med en god munnfølelse. Fersk, saftig og mineralsk på smak, med vekt på gule og grønne epler, sitrusfrukter og fersken. Innslag av litt tropisk frukt, urter og mineraler. Frisk syre. Bra lengde. God vin fra Lisboa.
87 poeng – NYHET
275 kr – Bestillingsutvalget – Vinarius AS

Antonelli San Marco Montefalco Grechetto 2020
618301 – Umbria, Italia – Grechetto 100 %
Dufter av grønne epler, fersken og stenfrukter, lime, samt blomster, urter, røyk og mineraler. Middels fyldig kropp med en god, frisk munnfølelse. Saftig, frisk frukt på smak, med vekt på grønne epler, sitrusfrukter og fersken. Innslag av urter og mineraler. Frisk syre. Bra lengde med en tørr utgang. God vin fra Umbria.
86 poeng
164,90 kr – Basisutvalget (kat. 6) – Gaia Wine & Spirits AS

Boeckel Brandluft Riesling 2019
2208101 – Alsace, Frankrike – Riesling 100 %
Dufter av grønne epler, lime og fersken, samt urter, honning og mineraler. Snev av tropisk frukt og petroleum. Middels fyldig kropp med en god munnfølelse. Saftig, fersk frukt på smak, med vekt på grønne epler, syrlige sitrusfrukter og fersken. Innslag av urter og mineraler. Frisk syre. Bra lengde med en tørr avslutning. God Alsace-riesling.
86 poeng
212 kr – Bestillingsutvalget – Vinetum AS

Hirschhof Organic Riesling Trocken 2020
12660701 – Rheinhessen, Tyskland – Riesling 100 %
Dufter av lime, grønne epler, fersken, blomster, samt urter, skifer og mineraler. Streif av blomster på nesen. Middels fyldig kropp med en flott munnfølelse. Bra konsentrasjon av saftig, frisk frukt på smak, med vekt på grønne epler og stenfrukter, samt litt lime. Innslag av urter og mineraler. Noe restsødme i vinen, som balanseres fint av en frisk syre. Bra lengde med en knusktørr avslutning. God, leskende riesling.
86 poeng
169,90 kr – Bestillingsutvalget – Autentico AS

Anselmi San Vincenzo 2020
4073401 – Veneto, Italia – Garganega 70 %, Sauvignon Blanc 20 %, Chardonnay 10 %
Dufter delikat av modne sitrusfrukter, grønne epler, fersken og stikkelsbær, samt blomster, urter og mineraler. Snev av honning. Middels fyldig kropp med en frisk, god munnfølelse. Saftig, myk frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter og grønne epler. Innslag av mineraler og urter. Frisk syre. Bra lengde med en mineralsk avslutning. God, leskende vin.
86 poeng
159,90 kr – Bestillingsutvalget – Gaia Wine & Spirits AS

Famille Paquet Mâcon-Lugny Les Charmes Chardonnay 2020
10644301 – Burgund, Frankrike – Chardonnay 100 %
Dufter av friske grønne og gule epler, lime og sitrusfrukter, fersken, samt blomster, urter, knust stein, røyk og mineraler. Middels til fyldig kropp med en frisk munnfølelse. Fin konsentrasjon av saftig, frisk frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter, grønne epler og fersken. Innslag av urter, mineraler og noe tre. Frisk syre. Bra lengde med en mineralsk utgang. Fin, frisk vin som er et meget godt kjøp.
86 poeng
175 kr – Basisutvalget (kat. 5) – Optimum Wines AS

Barbadillo Sabalo Palomino 2019
12696401 – Andalucia, Spania – Palomino 100 %
Dufter intenst av modne, oksiderte gule epler, fersken og stenfrukter, samt urter, krydder, gjær, nøtter og fat. Ganske sherrypreget på duft. Middels fyldig kropp med en god, lett kremet munnfølelse. Saftig, fersk frukt på smak, med vekt på oksiderte epler, samt fersken og noen andre stenfrukter. Innslag av mineraler, honning, nøtter og fat. Frisk syre. Fin lengde med en tørr utgang. God vin i en ganske særegen, sherrypreget stil.
86 poeng – NYHET
189,90 kr – Bestillingsutvalget – Hans A. Flaaten AS

Quinta do Crasto Superior 2019
3722101 – Douro, Portugal – Viosinho 60 %, Verdelho 40 %
Dufter av noe utviklet frukt, med vekt på gule epler, lime, stenfrukter og tropisk frukt, samt et tydelig innslag av fat. Fyldig kropp med en god, litt rikere munnfølelse. Moden, bløt og saftig frukt på smak, med vekt på gule epler og stenfrukter. Innslag av mineraler, tre og litt krydder. Frisk syre. Bra lengde med en forholdsvis myk utgang. God vin.
86 poeng
205,90 kr – Bestillingsutvalget – Excellars AS

Bischel Riesling trocken 2019
12696101 – Rheinhessen, Tyskland – Riesling 100 %
Dufter av friske grønne epler, lime og sitrusfrukter, samt mineraler og blomster. Snev av bittelitt honning på duft. Middels fyldig kropp med en flott, frisk munnfølelse. Saftig, frisk frukt på smak, med vekt på grønne epler og lime. Flott mineralitet, med innslag av urter og litt blomster. Frisk syre. Flott lengde med en mineralsk utgang. God, enkel riesling.
86 poeng – NYHET
169,90 kr – Bestillingsutvalget – Hans A. Flaaten AS

Jean Gagnerot Bourgogne Chardonnay 2019
12719001 – Burgund, Frankrike – Chardonnay 100 %
Frisk på duft med aromaer av fersk lys frukt, med vekt på gule epler, stenfrukter og noe sitrusfrukter, samt blomster, urter og litt smør. Middels fyldig kropp med en god munnfølelse med litt fedme. Bra konsentrasjon av frisk, saftig frukt på smak, med vekt på gule epler, stenfrukter. Innslag av urter, krydder og litt tre. Frisk syre. God lengde med en syrlig avslutning. God vin.
86 poeng – NYHET
174,90 kr – Bestillingsutvalget – Fondberg AS

Ariabal Verdejo 2019
12784101 –  Castilla y León, Spania – Verdejo 100 %
Dufter delikat av fersk, frisk frukt, med vekt på grønne epler, limeskall, sitrusfrukter og fersken, samt urter, blomster og mineraler. Snev av stikkelsbær og flint. Middels fyldig kropp med en fin, frisk munnfølelse. Saftig, frisk frukt på smak, med vekt på grønne epler, sitrusfrukter og fersken. Innslag av urter og mineraler. Frisk syre. Pen lengde med en mineralsk, tørr avslutning. God, frisk hvitvin.
86 poeng – NYHET
159,90 kr – Bestillingsutvalget – Winetailor AS

Gilbert Sauvignon Blanc 2019
12724101 – New South Wales, Australia – Sauvignon Blanc 100 %
Dufter av modne gule epler, aprikos og litt tropisk frukt. Snev av mineraler, blomster og mandler. Middels fyldig kropp med en god munnfølelse. Saftig, fersk frukt på smak, med vekt på grønne epler, pasjonsfrukt, sitrusfrukter og stenfrukter. Innslag av urter, mineraler og noe fat. Frisk syre. Bra lengde med en lett mineralsk avslutning. Behagelig australsk sauvignon blanc som er befriende mineralsk fremfor grønn.
86 poeng – NYHET
215,70 kr – Basisutvalget (kat. 5) – Servco AS

Opstal Estate Chenin Blanc 2020
12656701 – Breede River Valley, Sør-Afrika – Chenin Blanc 100 %
Dufter av gule epler, pærer, sitrusfrukter, fersken og aprikos, samt urter, blomster. Middels fyldig kropp med en god, litt rikere munnfølelse. Saftig, bløt og fersk frukt på smak, med vekt på gule epler, gule plommer, fersken og litt ananas. Innslag av urter og krydder. Frisk syre. Bra lengde med en tørr utgang. God vin.
86 poeng – NYHET
169,90 kr – Bestillingsutvalget – Vinarius AS

Paul Buisse Pouilly-Fumé Couronne et Lions (bag-in-box)
12148406 – Loire, Frankrike – Sauvignon Blanc 100 %
Dufter aromatisk av stikkelsbær, fersken, grønne epler og litt tropisk frukt, samt mineraler, blomster, urter og litt krydder. Snev av nesle og anis. Middels til fyldig kropp med en god munnfølelse med litt fedme. Saftig, myk og noe sødmefull frukt på smak, med vekt på grønne epler og stenfrukter. Innslag av urter, krydder og en fin mineralitet. Frisk syre. Bra lengde med en tørr avslutning. En god Pouilly-Fumé på bag-in-box.
86 poeng
619,90 kr – Bestillingsutvalget – Winery AS

Vinedos Verticales La Raspa Moscatel y Doradilla 2019
12663401 – Malaga, Spania – Muscat de Alexandria 80 %, Doradilla 20 %
Dufter parfymert av friske sitrusfrukter, fersken, litchi, hvite blomster, samt urter, skifer, salt sjø og mineraler. Middels fyldig kropp med en frisk og god munnfølelse. Saftig og fruktig på smak, med vekt på grønne epler, sitrusfrukter og fersken. Innslag av urter, krydder og mineraler. Frisk syre. Bra lengde med en mineralsk, tørr avslutning. God vin som nok vil være en bra matvin.
86 poeng – NYHET
199,80 kr – Bestillingsutvalget – Autentico AS

Spy Valley Sustainably Crafted Sauvignon Blanc 2020
11555801 – Marlborough, New Zealand – Sauvignon Blanc 100 %
Dufter av stikkelsbær, sitrusfrukter, tropisk frukt, samt urter, gress, capsicum, nesler og litt mineraler. Middels fyldig kropp med en god, frisk munnfølelse. Saftig, frisk lys frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter, gule epler, samt noe tropisk frukt. Innslag av urter og noe mineraler. Frisk syre. Bra lengde med en tørr avslutning. God, veldig newzealandsk sauvignon blanc.
85 poeng
150 kr – Basisutvalget (kat. 3) – Grape Company AS

De Andrès Sisters Bajel Pirata Blanco 2019
12547701 – Valencia, Spania – Merseguera 70 %, Sauvignon Blanc 30 %
Dufter av frisk og fersk lys frukt, med vekt på grønne epler, lime og stenfrukter, samt mineraler og urter. Hint av tropisk frukt og blomster. Snev av stikkelsbær. Middels fyldig kropp med en frisk munnfølelse. Bra konsentrasjon av fersk, frisk og saftig frukt på smak, med vekt på grønne epler og stenfrukter, samt noe lime og tropisk frukt. Innslag av urter og mineraler. Frisk syre. Bra lengde. Frisk og god vin.
85 poeng – NYHET
132,70 kr – Bestillingsutvalget – JP Wine AS

Adega de Penalva Dão Branco 2019
8345901 – Dao, Portugal – Encruzado 40 %, Malvasia 30 %, Cerceal 30 %
Dufter tiltalende av grønne epler, lime og sitrusfrukter, fersken, samt mineraler og litt blomster. Middels fyldig kropp med en god, litt kremet munnfølelse. Fersk, saftig og myk frukt på smak, med vekt på grønne epler og lett modne sitrusfrukter. Innslag av urter og mineraler. Frisk syre. Bra lengde med en tørr, mineralsk avslutning. God vin.
85 poeng
129,90 kr – Bestillingsutvalget – Servco AS

Maison Champy Bourgogne Chardonnay Cuvée Edme 2015
7962701 – Burgund, Frankrike – Chardonnay 100 %
Rik på nesen med intense dufter av gule epler, fersken og sitrusfrukter, samt av mineraler. Hint av fataromaer. Middels fyldig kropp med en litt rikere munnfølelse. Myk, saftig gul frukt på smak, med vekt på gule epler og stenfrukter. Tydelig innslag av eik. Hint av mineraler. Frisk syre. Fin lengde med en lett tørrende avslutning. Enkel, men god chardonnay.
85 poeng
245,70 kr – Testutvalget (kat. 6) – Vinordia AS

Dom. Les Fumées Blanches Sauvignon Blanc 2019
7640801 – Sørvest/Côtes de Gascogne, Frankrike – Sauvignon Blanc 100 %
Dufter aromatisk av lys frukt, med vekt på stenfrukter og gule epler, samt solbær, stikkelsbær og litt mineraler. Florale aromatoner omkranser det hele. Middels fyldig kropp med en god munnfølelse. På smak er det bløt, aromatisk og saftig lys frukt, med vekt på stenfrukter og lime, samt litt epler. Innslag av urter og mineraler. Frisk syre. God lengde med en tørr avslutning. En enkel, men typeriktig sauvignon blanc til en god pris.
85 poeng
165,90 kr – Bestillingsutvalget – Excellars AS