Vinmonopolets nyhetslansering i mars

Fredag 5. mars er det klart for en ny, stor lansering på Vinmonopolet. Denne lanseringen består av nyheter og årgangsendringer i basis-, parti-, test-, tilleggs- og bestillingsutvalget på Vinmonopolet. Totalt lanseres det rundt 1500 nyheter i basis- og bestillingsutvalget denne dagen. I tillegg til dette er det en stor mengde årgangsendringer på viner som allerede er å finne i hyllene på Vinmonopolet eller i bestillings- og tilleggsutvalget. Dette er et sterkt slipp – det er en mengde ettertraktede kvalitetsviner som slippes også denne gang.

De aller største godbitene i slippet er som vanlig å finne i bestillingsutvalget og tilleggsutvalget. Som vanlig er det særlig viner fra Burgund som befinner seg i fokus i forbindelse med marslanseringen. Her kan mye nevnes. Først og fremst lanseres en perlerekke i form av 2019-årgangen av Marc Moreys hvite viner. Det kommer også en rekke av pene hvite og røde viner fra produsenter som Arlaud, Boisset, Chanson, Faiveley, Jadot, Taupenot-Merme, Leroux, Xavier Monnot og Bouley. For å nevne noe. Fikk du ikke det du ønsket på burgundslippet i februar, kan det være at det er noe snacks å hente her. En pen rekke viner fra Tissot og Jura lanseres også. Fra Rhône lanseres flere fine viner fra Clos des Papes, en godbit fra Chave, samt et knippe av Stephane Ogiers flotte viner. Det er også noen meget flotte viner fra Rioja og Spania som er klare for norske konsumenter – her kan nevnes blant annet Prado Enea fra Muga. Fra Tyskland lanseres blant annet hele rekken av rieslingviner fra ettertraktede Schäfer-Fröhlich, og fra Mosel kommer noen herlige viner fra Egon Müller. Når vi først er inne på Mosel; Julian Haarts flotte Goldtröpfchen Kabinett er her igjen, kanskje bedre enn noen gang. Det er også veldig gledelig å se at to nye av Weingut Knewitzs flotte viner – toppvinen Hundertgulden og en pen spätburgunder – har funnet veien til bestillingsutvalget. Se ellers opp for produsenten Bischel fra Rheinhessen – herfra kommer det stadig bedre viner. Fra Italia kommer det en sterk rekke av viner fra produsenter som Lisini, Bibi Graetz (blant annet Testamatta og Colore 2018), Gianni Brunelli, Sottimano og Fattoria Selvapiana. Fra USA lanseres et sterkt kobbel med viner fra produsenter som Anthill Farms, Birichino, Black Sheep Finds, Chanin, Hirsch, Lieu Dit og A Tribute to Grace. Mars er for øvrig åpenbart også rosémåned (det er snart vår, vet dere), og det lanseres flere gode roséviner fra blant annet Piemonte og Provence.

Selv om det er litt lengre mellom høydepunktene, er det også noen utvalgte viner som vekker interesse i basis- og partiutvalget. Dette gjelder blant annet noen gode musserende viner fra Canada som kan være verdt å sjekke ut, samt en rekke hvite og røde viner fra Colares-området utenfor Lisboa. Man finner også noen flotte, friske rieslinger fra Tyskland i lanseringen i parti- og basisutvalget.

Jeg har smakt meg gjennom et stort antall av vinene som har årgangsendringer eller er nyheter ved denne lanseringen. Ved å klikke på bildene under kan du lese mine smaksnotater til over 350 av vinene som lanseres.

God lesning!

Musserende og hvite viner

Roséviner og røde viner

2 Thoughts

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s