Vinmonopolets nyhetslansering i januar

Fredag 8. januar er det igjen duket for nyhetslansering på Vinmonopolet. Denne lanseringen består av nyheter og årgangsendringer i basis-, parti-, test-, tilleggs- og bestillingsutvalget på Vinmonopolet.

Ved denne lanseringen er det et stort antall viner som slippes. Dette er ikke i seg selv uvanlig, men det er mengden kvalitetsvin som denne gang lanseres som er verdt å merke seg. Blant flaskene som lanseres er det mange godbiter.

Fra Piemonte kommer det en nydelig rekke med viner fra ettertraktede produsenter som Gaja og Massolino. Og: Bartolo Mascarello er med denne lanseringen endelig tilbake i BU, og sånn sett – i alle fall i teorien – lettere tilgjengelig for mange. En rekke med modne viner fra produsenten Fèlsina i Toscana, samt noen utsøkte brunelloer fra andre produsenter, vil med stor grad av sikkerhet få ben å gå på når de slippes. Fra Champagne kommer det en fin rekke med flotte champagner fra produsenter som Leclerc Briant og Philippe Lancelot. Fra Tyskland lanseres viner fra glimrende og anerkjente rieslingprodusenter som Von Buhl og Bürklin-Wolf. Fra California lanseres en pen samling med viner, både hvite og røde, fra produsenter som Littorai og Hirsch. Fra Sør-Afrika kommer Eben Sadies svært populære viner. Treinspoor. Columella. Kirsten. Disse blir det garantert rift om. Men husk at det er mye annet spennende som kommer fra Sør-Afrika også. Fra Burgund lanseres det flere ettetraktede viner fra produsenter som Angerville, Dom. l’Arlot, Dugat og Lamy-Pillot. Og fra Jura kommer en fin rekke med modne viner fra kvalitetsprodusentene Rolet og Tissot.

Dette bare for å nevne noe.

I forbindelse med lanseringen har jeg smakt mange av vinene som lanseres. Under følger smaksnotater til over 250 viner jeg har smakt og som jeg anbefaler.

God lesning!

SMAKSNOTATER

Klikk på linkene under for å komme til riktig seksjon i teksten:

Musserende viner
Hvite viner
Røde viner
Søte viner

Musserende viner

Philippe Lancelot Les Bas de Saran Blanc de Blancs Grand Cru Extra Brut 2014
12426101 – Champagne, Frankrike – Chardonnay 100 %
Forførende og frisk på duft med aromaer av grønne og gule epler, lime, stenfrukter, autolyse, kjeks og mineraler, samt toner av nøtter og toast. Middels fyldig kropp med en nydelig, kremet munnfølelse. Fine, små bobler. Flott konsentrasjon av frisk, saftig og uttalt syrlig frukt på smak, med vekt på epler, sitrusfrukter og fersken. En nydelig saltaktig mineralitet følger gjennom hele smakskurven. Innslag av kjeks, nøtter og bakst. Frisk syre. Pen lengde med en mineralsk avslutning. Nydelig enkeltmarkschampagne fra Cramant.
94 poeng
738 kr – Bestillingsutvalget – Moestue Grape Selections AS

Leclerc Briant La Croisette Parcelle à Épernay Brut
5483001 – Champagne, Frankrike – Chardonnay 100 %
Svært aromatisk og tiltalende på duft med preg av grønne og gule epler, sitrusfrukter, stenfrukte og blomster, samt autolyse, brødbakst, kjeks, nøtter og mineraler. Fyldig kropp med en nydelig, kremet munnfølelse. Fine, små bobler. Konsentrert, tett og saftig lys frukt på smak, med vekt på epler og sitrusfrukter, med innslag av kjeks, nøtter og mineraler. Frisk syre. Nydelig lengde med en mineralsk utgang. En allerede nydelig champagne som vil trenge litt tid for å vise sitt fulle potensiale.
94 poeng
1499,90 kr – Bestillingsutvalget – Autentico AS

Leclerc Briant Blanc de Meuniers Premier Cru Brut Zero
6875301 – Champagne, Frankrike – Pinot Meunier 100 %
Dufter delikat og aromatisk av modne gule og røde epler, stenfrukter, nøtter, autolyse, brødbakst, samt kjeks og mineraler. Snev av røde bær på duft. Fyldig kropp med en frisk, kremet munnfølelse på den rike siden. Bra konsentrasjon av moden, saftig frukt på smak, med vekt på gule epler, stenfrukter og noe lyse, røde bær. Innslag av nøtter, kjeks og mineraler. Frisk syre. Nydelig lengde. Kompleks og meget pen champagne.
93 poeng
1499,90 kr – Bestillingsutvalget – Autentico AS

Philippe Lancelot Par Quatre Chemins Blanc de Blancs Grand Cru Extra Brut 2014
12426001 – Champagne, Frankrike – Chardonnay 100 %
Tiltalende og klar på duft med aromaer av frisk lys frukt, særlig gule og grønne epler, sitrusfrukter og stenfrukter, samt sjø og mineraler, kjeks og autolyse. Snev av nøtter og toast. Vinen har en behagelig, kremet munnfølelse og en fyldig kropp. Fine, små bobler. Flott konsentrasjon av frisk, syrlig og saftig frukt på smak, med vekt på syrlige sitrusfrukter og epler. Fine innslag av bakst, kjeks, urter og mineraler. Vinen har en frisk syre. Flott lengde med en stram og mineralsk avslutning. Pen blanc de blancs.
92 poeng
648 kr – Bestillingsutvalget – Moestue Grape Selections AS

Leclerc Briant Premier Cru Extra Brut
7840101 – Champagne, Frankrike – Pinot Noir 70 %, Pinot Meunier 15 %, Chardonnay 15 %
Dufter delikat og aromatisk av gule og grønne epler, sitrusfrukter og stenfrukter, samt mineraler, kjeks, nøtter og autolyse. Fyldig kropp med en god, frisk og kremet munnfølelse. Fine, små bobler. Fin konsentrasjon av frisk, saftig lys frukt på smak, med vekt på epler og stenfrukter, med innslag av mineraler, nøtter og kjeks, samt litt brødbakst. Frisk syre. Pen lengde med en tørrende avslutning. Ordentlig flott champagne.
91 poeng
569,90 kr – Bestillingsutvalget – Autentico AS

Launois Blanc de Blanc Millesime Brut 2015
4196801 – Champagne, Frankrike – Chardonnay 100 %
Tiltalende på nesen med dufter av ferske gule epler, stenfrukter, noe sitrusfrukter, gjær, bakst, autolyse og litt nøtter. Snev av smør. Fyldig kropp med en frisk, kremet munnfølelse. Bra konsentrasjon av fersk, saftig frukt på smak, med vekt på epler, sitrusfrukter og stenfrukter, med innslag av nøtter og bakst og en lekker mineralitet. Noe sødme i midtpartiet. Frisk syre. Pen lengde med en stram avslutning. Flott champagne til en fin pris. Godt kjøp.
91 poeng
419,90 kr – Basisutvalget (kat. 5) – Hans A. Flaaten AS

André et Mireille Tissot BBF Crémant du Jura 2019
9461001 – Jura, Frankrike – Chardonnay 100 %
Tiltalende på duft med preg av lett oksiderte epler, stenfrukter, nøtter og toast. Snev av litt gjær og brødbakst. Middels fyldig kropp med frisk, lett kremet munnfølelse. Bra konsentrasjon av fersk, saftig frukt på smak, med vekt på epler, stenfrukter, og med innslag av nøtter og toast. Frisk syre. Bra lengde. Meget bra cremant.
91 poeng
379,90 kr – Bestillingsutvalget – Vinum AS

Valentin Leflaive Mesnil Grand Cru Blancs de Blanc
12403701 – Champagne, Frankrike – Chardonnay 100 %
Dufter av begynnende modne sitrusfrukter, grønne og gule epler, stenfrukter, autolyse og bakst. Fyldig kropp med en flott, frisk munnfølelse. Fine, små bobler. Bra konsentrasjon av saftig, frisk frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter, grønne epler, med innslag av bakst og kjeks. Frisk syre. Pen lengde med en tørr avslutning. Frisk og god champagne.
91 poeng
575 kr – Bestillingsutvalget – Excellars AS

Hillcrest Wines Black Chalk Classic 2016
12630501 – Hampshire, England – Chardonnay 45 %, Pinot Meunier 32 %, Pinot Noir 23 %
Dufter av gule epler, sitrusfrukter, stenfrukter, samt gjær, kjeks og bakst. Fyldig kropp med en god, frisk munnfølelse. Fine, små bobler. Flott konsentrasjon av saftig, lett moden lys frukt på smak, med vekt på epler, stenfrukter og sitrusfrukter, med innslag av kjeks, mineraler og bakst. Frisk syre. Bra lengde med en tørrende avslutning. Pen britisk musserende.
91 poeng
379,90 kr – Bestillingsutvalget – Excellars AS

Valentin Leflaive Verzenay Grand Cru Blanc de Noirs
12403601 – Champagne, Frankrike – Pinot Noir 100 %
Dufter av fersk lys frukt, med vekt på epler, sitrusfrukter og stenfrukter, samt mineraler, autolyse og litt nøtter. Fyldig kropp med en flott, kremet munnfølelse. Fine, små bobler. Bra konsentrasjon av saftig, fersk frukt på smak, med vekt på epler, sitrusfrukter, stenfrukter, kjeks, nøtter og bakst. Frisk syre. Pen lengde med en tørrende avslutning. Pen champagne.
90 poeng
550 kr – Bestillingsutvalget – Excellars AS

Dom. La Borderie Trois Contrées Brut
10298501- Champagne, Frankrike – Pinot Noir 70 %, Chardonnay 23 %, Pinot Blanc 7 %
Dufter av melne gule og røde epler, sitrusfrukter, fersken, kjeks, mineraler og bakst, med et lite snev av krydder og blomster. Fyldig kropp med en god, frisk og kremet munnfølelse. Fine, små bobler. Fin konsentrasjon av myk, saftig frukt på smak, med vekt på modne epler og sitrusfrukter. Innslag av nøtter, kjeks, mineraler og gjærbakst. Frisk syre. Pen lengde med en frisk avslutning. Fin champagne.
90 poeng
459,70 kr – Testutvalget – Champagneinwest AS

Camillo Donati Malvasia Rosa Frizzante 2019
529501 – Emilia-Romagna, Italia – Malvasia Rosa 100 %
Dufter av grønne og røde epler, frisk rød frukt i form av bringebær, rips og jordbær, litt tuttifrutti og blomster. Middels til fyldig kropp med en god, frisk og perlende munnfølelse. Fin konsentrasjon av fersk, saftig rød frukt på smak, med vekt på bringebær og jordbær, epler og sitrusfrukter, med innslag av mineraler. Lett bitterhet i avslutningen. Frisk syre. Pen lengde med en tørr utgang. God og kul rosa pet nat.
90 poeng
239,90 kr – Bestillingsutvalget – Non Dos AS

André et Mireille Tissot Cuvée Indigène 2018
5141601 – Jura, Frankrike – Chardonnay 50 %, Pinot Noir 40 %, Poulsard 5 %, Trousseau 5 %
Dufter rikere av lett modne sitrusfrukter, stenfrukter, smått oksiderte epler, blomster, mineraler, samt noe toast, brødbakst og gjær. Fyldig kropp med en kremet munnfølelse. Fine, små bobler. Fin konsentrasjon av lett moden, saftig frukt på smak, med vekt på stenfrukter og epler, med innslag av toast, gjær og noe urter. Frisk syre. Pen lengde. Kul vin med kvalitet.
89 poeng
379,90 kr – Bestillingsutvalget – Vinum AS

Testalonga El Bandito I wish I was a ninja 2020
10604401- Swartland, Sør-Afrika – Colombard 100 %
Dufter av sitrusfrukter, gule og grønne epler, stenfrukter, mineraler og blomster. Middels fyldig kropp med en rik, perlende munnfølelse med litt sødme. Fine, små bobler. Fin konsentrasjon av saftig og frisk lys frukt på smak, med vekt på epler, lime og sitrusfrukter, med delikat innslag av mineraler. Frisk syre. Pen pet nat.
89 poeng
239,90 kr – Bestillingsutvalget – Unico Real Wines AS

Jean-François Quénard Crémant de Savoie Cuvée Entre Amis
10688001 – Savoie, Frankrike – Jacquère 60 %, Pinot Noir 20 %, Chardonnay 20 %
Dufter av grønne og gule epler, lime og sitrusfrukter, stenfrukter, mineraler og litt gjær og nøtter. Middels fyldig kropp med en god, frisk og lett kremet munnfølelse. Bra konsentrasjon av frisk, fersk og saftig lys frukt på smak, med vekt på epler, sitrusfrukter og fersken, med innslag av mineraler. Frisk syre. Bra lengde. Flott cremant.
88 poeng
229,90 kr – Bestillingsutvalget – Winemarket AS

Rall Old Vine Cinsault Pet Nat 2018
10785701 – Swartland, Sør-Afrika – Cinsault 100 %
Dufter litt rikere av ferske gule og røde epler, sitrusfrukter, røde bær og litt blomster. Middels fyldig kropp med en rik, lett perlende munnfølelse. Litt større bobler. Fin konsentrasjon av fersk og saftig lys frukt på smak, med vekt på røde bær, epler og stenfrukter, med innslag av mineraler. Frisk syre. Bra lengde. Flott, frisk pet nat.
88 poeng
299,90 kr – Bestillingsutvalget – Unico Real Wines AS

Domaine Fumey Chatelain Cremant de Jura Blanc Brut
12599401 – Jura, Frankrike – Chardonnay 100 %
Dufter friskt av fersk lys frukt, med vekt på hvite stenfrukter, grønne epler, urter, blomster, nøtter og litt brødbakst. Middels fyldig kropp med en frisk, kremet munnfølelse. Bra konsentrasjon av frisk, saftig frukt på smak, med vekt på grønne epler, lime og stenfrukter, med innslag av urter, mineraler og snev av kjeks og bakst. Frisk syre. Bra lengde. Flott, frisk og knusktørr cremant.
87 poeng
229,90 kr – Bestillingsutvalget – LaMarc Wines AS

Pedregosa Reserva Clos de Blancs Brut Nature 2017
3563601 – Cava, Spania – Xarel·lo 55 %, Macabeo 35 %, Parellada 10 %
Dufter av gul frukt, epler, stenfrukter og litt toast. Fyldig kropp med en rik, lett kremet munnfølelse. Litt grovere bobler. God konsentrasjon av fersk, saftig frukt på smak, med vekt på gul frukt, epler, stenfrukter. Balansert syre. God lengde.
85 poeng
151,90 kr – Basisutvalget (kat. 1) – Heyday Wines AS

Hvite viner

Von Buhl Forster Kirchenstück Riesling GG 2018
1292801 – Pfalz, Tyskland – Riesling 100 %
Nydelig og ganske intens på duft med aromaer av lime og friske sitrusfrukter, grønne epler, litchi og stenfrukter, samt blomster, stein og mineraler. Snev av urter. Fyldig kropp med en frisk, nerverik munnfølelse. Nydelig konsentrasjon av frisk, saftig lys frukt på smak, med vekt på grønne epler, sitrusfrukter og hvite stenfrukter. Innslag av urter og litt voks. En fabelaktig delikat mineralitet følger hele veien. Frisk syre. Nydelig lengde med en tørr, mineralsk avslutning. Fantastisk vin.
95 poeng
999,90 kr – Bestillingsutvalget – Palmer Wine AS

Bürklin-Wolf Ungeheuer G.C. Riesling 2018
12567601 – Pfalz, Tyskland – Riesling 100 %
Ytterst sjarmerende på nesen med dufter av friske sitrusfrukter, grønne epler, urter, blomster, og med et svært kledelig snev av mineraler. Dette er en fyldig vin med en nydelig munnfølelse. På smak er det en nydelig konsentrasjon av fersk, saftig frukt, med vekt på sitrusfrukter og syrlige grønne epler. Dette blir ledsaget av fine innslag av urter, krydder og en helt nydelig saltaktig mineralitet. Frisk syre. Nydelig lengde med en tørrende avslutning. En meget lekker vin, rett og slett.
94 poeng
822 kr – Bestillingsutvalget – Moestue Grape Selections AS

Clos de l’Arlot Nuits Saint Georges 1er Cru Blanc 2018
7205101- Burgund, Frankrike – Chardonnay 100 %
Kompleks på duft med preg av gule og grønne epler, lett modne sitrusfrukter, fersken og stenfrukter, samt blomster, smør, nøtter og fat. Flott innslag av mineralitet. Fyldig kropp med en nydelig, kremet munnfølelse med god fedme. Fersk, konsentrert og saftig lys frukt på smak, med vekt på gule epler, stenfrukter og noe sitrusfrukter. Innslag av nøtter, mineraler, smør og noe fat. Frisk syre. Pen lengde med en mineralsk utgang. Utmerket vin.
94 poeng
1274,90 kr – Bestillingsutvalget – Red & White AS

Sadie Palladius 2018
9680401 – Swartland, Sør-Afrika – Chenin Blanc, Grenache Blanc, Marsanne, Sémillon, Sémillon Gris, Viognier, Clairette Blanche, Roussanne, Verdelho, Colombard, Palomino
Aromamessig er vinen rik på duft med preg av lett moden lys frukt, med vekt på sitrusfrukter, grønne epler og stenfrukter, samt mineraler, nøtter og litt toast. Snev av blomster og honning. Middels til fyldig kropp med en flott, saftig munnfølelse. Flott konsentrasjon av fersk, saftig frukt på smak, med vekt på epler, sitrusfrukter, stenfrukter, med innslag av nøtter og mineraler. Frisk syre. Nydelig lengde med en mineralsk avslutning. Strålende vin. Dette er en flott årgang med bedre friskhet enn de to foregående årgangene.
94 poeng
750 kr – Bestillingsutvalget – Vinarius AS

Sadie Mev. Kirsten 2019
7320101 – Swartland, Sør-Afrika – Chenin Blanc 100 %
Kompleks på duft med aromaer av friske sitrusfrukter, grønne epler, stenfrukter, samt våt stein, mineraler og blomster. Fyldig kropp med en rik, lett kremet munnfølelse. God fedme, men slett ikke for mye. Nydelig konsentrasjon av saftig, litt bløt frukt på smak, med vekt på epler, sitrusfrukter og stenfrukter, med innslag av urter, nøtter og mineraler. Frisk syre. Nydelig lengde med en tørr avslutning. En virkelig super hvitvin.
94 poeng
975 kr – Bestillingsutvalget – Vinarius AS

Angerville Meursault 1er Cru Santenots 2018
12554601 – Burgund, Frankrike – Chardonnay 100 %
Noe beskjeden på duft med aromanoter av sitrusfrukter, grønne og gule epler, stein og mineraler. En delikat kompleksitet trer frem etter hvert, med lag av smør, toast og nøtter. Hint av krydder. Fyldig kropp med en meget god, litt rikere munnfølelse med tydelig fedme. Nydelig konsentrasjon av bløt, fersk frukt på smak, med vekt på epler og stenfrukter, med innslag av nøtter og fat. Frisk syre. Pen lengde med en tørrende avslutning. Pen, klassisk Meursault.
93 poeng
1084 kr – Bestillingsutvalget – Moestue Grape Selections AS

Littorai Charles Heintz Vineyard Sonoma Coast Chardonnay 2018
12321801 – California, USA – Chardonnay 100 %
Nydelig og litt rikere på duft med preg av sitrusfrukter, stenfrukter, gule epler, mineraler, samt blomster og litt smør og tre. Et fint streif av nøtter trer også frem. Fyldig kropp med en meget god og litt rikere munnfølelse. Flott konsentrasjon av frisk, saftig frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter, epler og stenfrukter, med innslag av litt nøtter, smør og fat. Frisk syre. Nydelig lengde. Strålende vin.
93 poeng
849 kr – Bestillingsutvalget – Vinarius AS

Hirsch Vineyards Chardonnay Reserve Estate 2018
295101 – California, USA – Chardonnay 100 %
Rik på duft med aromaer av ferske sitrusfrukter, fruktskall, stenfrukter, gule og røde epler, mineraler, samt smør, nøtter, litt tørkede urter og litt fat. Snev av blomster. Fyldig kropp med en nydelig, kremet munnfølelse. Nydelig konsentrasjon av fersk, saftig lys frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter, fersken og stenfrukter, samt epler. Innslag av smør, krydder, nøtter og fat. Frisk syre. Pen lengde med en mineralsk, frisk utgang. Nydelig vin.
93 poeng
829,90 kr – Bestillingsutvalget – Red & White AS

Von Buhl Jesuitengarten Forst Riesling Grosse Lage 2018
7159701 – Pfalz, Tyskland – Riesling 100 %
Svært tiltalende på duft med preg av friske gule og grønne epler, sitrusfrukter, blomster, samt mineraler og stein. Middels til fyldig kropp med en flott, saftig munnfølelse. Meget flott konsentrasjon av saftig, rik frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter og epler. Innslag av urter, mineraler og hint av nøtter. Frisk syre. Pen lengde med en mineralsk avslutning. Meget flott vin.
93 poeng
534,90 kr – Bestillingsutvalget – Palmer Wine AS

Von Buhl Freundstück Forst Riesling GG 2018
7159901 – Pfalz, Tyskland – Riesling 100 %
Dufter av lett modne sitrusfrukter, grønne epler og stenfrukter, samt urter, mineraler og litt honning og voks. Streif av litt petroleum. Fyldig kropp med en god, frisk munnfølelse. Flott konsentrasjon av fersk, frisk og saftig lys frukt på smak, med vekt på epler, sitrusfrukter og fersken. Innslag av urter, krydder, litt honning og en nydelig mineralitet. Frisk syre. Flott lengde med en tørr utgang. Meget pen vin i denne årgangen.
93 poeng
439,90 kr – Bestillingsutvalget – Palmer Wine AS

Von Buhl Ungeheuer Riesling GG 2018
10432301 – Pfalz, Tyskland – Riesling 100 %
Aromatisk på duft med preg av begynnende moden lys frukt, med vekt på gule og grønne epler, sitrusfrukter, stenfrukter, blomster, mineraler, samt litt honning og petroleum. Fyldig kropp med en god, litt rikere munnfølelse. Flott konsentrasjon av fersk, mineralsk frukt på smak, med vekt på gule epler, sitrusfrukter og fersken. Innslag av litt honning og urter. Frisk syre. Pen lengde med en tørr avslutning. Nydelig riesling.
93 poeng
424,90 kr – Bestillingsutvalget – Palmer Wine AS

Tissot Vin Jaune 99 mois d’élévage 2011
12582601 – Jura, Frankrike – Savagnin 100 %
Dufter av modne sitrusfrukter og stenfrukter, oksiderte epler, blomster, voks, nøtter og toast. Snev av litt karamell på duft. Fyldig kropp med en rik munnfølelse. Flott konsentrasjon av bløt frukt på smak, med vekt på stenfrukter, epler, med innslag av nøtter og honning. Frisk syre. Pen lengde. Pen Vin Jaune.
93 poeng
869,90 kr – Bestillingsutvalget – Vinum AS

Bürklin-Wolf Gaisböhl G.C. Riesling 2018
12567501 – Pfalz, Tyskland – Riesling 100 %
Aromatisk og tiltalende på duft med preg av ferske og friske sitrusfrukter, grønne epler, hvit fersken, urter, krydder, flint og mineraler. Snev av honning og petroleum. Nydelig aromatisk dybde på duft. Vinen har en pent fyldig kropp med en fabelaktig munnfølelse. Nydelig konsentrasjon av frisk, saftig frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter, syrlige epler og friske stenfrukter, med innslag av urter, krydder og mineraler. Frisk syre. Nydelig lengde med en tørr avslutning. Meget elegant og meget vellykket i denne årgangen.
92 poeng
529 kr – Bestillingsutvalget – Moestue Grape Selections AS

Louis Jadot Puligny-Montrachet Premier Cru Les Folatières 2018
10781501 – Burgund, Frankrike – Chardonnay 100 %
Dufter aromatisk og rikere av lett moden gul frukt, sitrusfrukter, gule epler, stenfrukter, våt stein og mineraler, med snev av nøtter og toast. Fyldig kropp med en god, strukturert munnfølelse. Nydelig konsentrasjon av lett moden, bløt frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter, grønne epler, med innslag av nøtter og fat. Balansert syre. Fin lengde. En meget elegant vin.
92 poeng
794,90 kr – Bestillingsutvalget – Signature Wines AS

Weing. Knewitz Nieder-Hilbersheim Riesling Eisenerz 2019
11169001 – Rheinhessen, Tyskland – Riesling 100 %
Dufter av grønne epler, lime og kjølige sitrusfrukter, flint og mineraler. Hint av røyk og bittelitt urter. Fyldig kropp med en nydelig, frisk munnfølelse med utrolig nerve. Bra konsentrasjon av slank, frisk, saftig og mineralsk frukt på smak, med vekt på syrlige grønne epler og sitrusfrukter, med innslag av mineraler. Frisk syre. Meget bra lengde med en mineralsk utgang. Strålende og klassisk, syrefrisk riesling. Meget godt kjøp.
92 poeng
250 kr – Bestillingsutvalget – Winemarket AS

Kruger-Rumpf Burgberg Riesling GG 2019
11200101 – Nahe, Tyskland – Riesling 100 %
Nydelig dybde på duft med aromaer av friske grønne og gule epler, sitrusfrukter, blomster, urter og mineraler. Snev av nøtter og honning. Noe petroleum i bakkant. Fyldig kropp med en fabelaktig munnfølelse. Nydelig konsentrasjon av fersk, delikat og mineralsk lys frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter, epler og stenfrukter, med en nydelig underliggende mineralitet. Frisk syre. Nydelig lengde med en mineralsk avslutning.
92 poeng
385,90 kr – Bestillingsutvalget – Blend Wines AS

Lucien Aviet & Fils Melon a Queue Rouge 2018
12458301 – Jura, Frankrike – Melon à Queue Rouge (Chardonnay) 100 %
Dufter delikat av frisk lys frukt, med vekt på gule og grønne epler, sitrusfrukter og fersken, samt urter, mineraler og blomster. Middels fyldig kropp med en god, frisk munnfølelse. Flott konsentrasjon av saftig, fersk frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter, hvite stenfrukter og epler. Innslag av urter. Balansert syre. Flott lengde med en mineralsk avslutning. En deilig vin.
92 poeng
430,30 kr – Tilleggsutvalget – Heritage Wines AS

Lamy-Pillot Chassagne-Montrachet Pot Bois 2017
12579001 – Burgund, Frankrike – Chardonnay 100 %
Dufter friskt av sitrusfrukter, stenfrukter og epler, samt mineraler og noe nøtter, smør og toast. Streif av blomster som frisker opp. Middels fyldig kropp med en frisk munnfølelse. Bra konsentrasjon av frisk, begynnende moden lys frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter, stenfrukter og epler, med innslag av smør, nøtter og litt tre. Frisk syre. Pen lengde. En flott, svært velsmakende vin.
92 poeng
539 kr – Bestillingsutvalget – Vinarius AS

Graci Quota 600 Etna Bianco 2018
9806801- Sicilia, Italia – Carricante 100 %
Dufter aromatisk og noe rikt av gule epler, modne sitrusfrukter og stenfrukter, fruktskall, samt litt mineraler og blomster. Snev av blomster og røyk. Middels til fyldig kropp med en god munnfølelse. Bra konsentrasjon av saftig, frisk frukt på smak, med vekt på epler og lett modne sitrusfrukter, med innslag av urter, mineraler, røyk og stein. Frisk syre. Fin lengde. Pen vin fra Etna og Sicilia.
92 poeng
519,90 kr – Bestillingsutvalget – Autentico AS

Girardin Meursault Les Narvaux 2017
7332401 – Burgund, Frankrike – Chardonnay 100 %
Aromatisk og tiltalende på duft med aromaer av gule epler, lime og stenfrukter, samt mineraler. Aromatoner av nøtter og toast. Snev av voks og honning. Pen dybde på duft. Fyldig kropp med en god, litt fetere og rikere munnfølelse. Bra konsentrasjon av saftig, myk frukt på smak, med vekt på lime, stenfrukter og syrlige epler. Pene innslag av mineralitet og av toner av smør, nøtter, krydder og fat. Frisk syre. Pen lengde med en tørr og syrlig utgang. Flott Meursault.
92 poeng
599,90 kr – Bestillingsutvalget – Moestue Grape Selections AS

Muchada-Leclapart Lumiere 2018
12627301 – Jerez, Spania – Palomino 100 %
Dufter av gule og grønne epler, sitrusfrukter, fersken, mineraler og sjø, med snev av litt voks og blomster. Middels fyldig kropp med en god, frisk munnfølelse. Bra konsentrasjon frisk, mineralsk og saftig frukt på smak, med vekt på epler, sitrusfrukter og hvite stenfrukter, med innslag av mineraler, voks og urter. Frisk syre. Flott lengde med en frisk avslutning. Meget fin vin.
92 poeng
489,90 kr – Bestillingsutvalget – Autentico AS

Von Buhl Forster Pechstein Riesling Grosse Lage 2018
168301 – Pfalz, Tyskland – Riesling 100 %
Dufter friskt av grønne og gule epler, lime og sitrusfrukter, fersken, urter, blomster og mineraler. Middels til fyldig kropp med en god, frisk munnfølelse. Nydelig konsentrasjon av fersk, frisk og saftig frukt på smak, med vekt på grønne epler, syrlige sitrusfrukter og noe fersken og hvite stenfrukter. Innslag av urter, mineraler og litt honning. Frisk syre. Nydelig lengde med en tørr utgang. Meget flott vin.
92 poeng
534,90 kr – Bestillingsutvalget – Palmer Wine AS

Jadot Puligny-Montrachet 1er Cru Clos de La Garenne 2018
10866201 – Burgund, Frankrike – Chardonnay 100 %
Dufter rikt av gul frukt, gule epler, hvite stenfrukter, voks, nøtter og mineraler, samt blomster, smør, honning og fat. Fyldig kropp med en flott, rikere munnfølelse. Fin konsentrasjon av fersk, bløt lys frukt på smak, med vekt på gule epler og stenfrukter, med innslag av nøtter, mineraler og fat. Frisk syre. Flott lengde med en tørr avslutning. Litt trekk for mye fat, men ellers en virkelig flott Puligny.
92 poeng
794,90 kr – Bestillingsutvalget – Signature Wines AS

Rolet Arbois Chardonnay 2010 (MAGNUM)
12577005 – Jura, Frankrike – Chardonnay 100 %
Rik på nesen med aromaer av moden gul frukt, sitrusfrukter, epler, samt noe nøtter, smør og toast. Fyldig kropp med en rik munnfølelse. Fin konsentrasjon av moden, rik og saftig frukt på smak, med preg av sitrusfrukter og epler, med innslag av nøtter, krydder og toast. Noe sødme som arter seg ganske kledelig. Frisk syre. Pen lengde med en rik avslutning. Nydelig vin.
92 poeng
610 kr – Bestillingsutvalget – B & R Wine AS

Tissot Vin Jaune Les Bruyères 2013
9205001 – Jura, Frankrike – Savagnin 100 %
Forførende på duft med aromaer av oksiderte epler, sitrusfrukter, stenfrukter, samt mineraler, voks, nøtter og toast. Fyldig kropp med en rik munnfølelse. Flott konsentrasjon av bløt, rik frukt på smak, med vekt på epler, sitrusfrukter, stenfrukter, med innslag av mineraler, nøtter og tre. Frisk syre. Bra lengde. Meget pen Vin Jaune.
92 poeng
799,70 kr – Bestillingsutvalget – Vinum AS

André et Mireille Tissot Savagnin 2017
4465701 – Jura, Frankrike – Savagnin 100 %
Frisk på duft med preg av oksiderte epler og stenfrukter, samt nøtter og litt tørket frukt. Fyldig kropp med en rik munnfølelse. Bra konsentrasjon av begynnende moden, bløt frukt på smak, med vekt på epler, stenfrukter, med innslag av nøtter, karamell og snev av toast. Frisk syre. Pen lengde. Flott vin.
92 poeng
474,90 kr – Bestillingsutvalget – Vinum AS

Emrich-Schönleber -R- Halenberg Riesling 2017
12554201 – Nahe, Tyskland – Riesling 100 %
Aromatisk på nesen med dufter av lett modne sitrusfrukter, grønne epler, fersken og stenfrukter, samt aromatoner i retning av blomster og mineraler. Snev av petroleum og honning. Hint av noe voks. Vinen har en middels fyldig kropp med en nydelig, frisk munnfølelse. Meget fin konsentrasjon av lett moden, frisk frukt på smak, med vekt på epler, lime og syrlige sitrusfrukter, samt fersken. Dette er en halvtørr riesling – noe sødme brer seg ut utover i smakskurven. Innslag av urter, krydder og mineraler. Frisk syre. Pen lengde med en mineralsk avslutning. Flott riesling.
92 poeng
559 kr – Bestillingsutvalget – Moestue Grape Selections AS

Gobelsburger Urgestein Riesling 2019
4398701 – Niederösterreich, Østerrike – Riesling 100 %
Flott dybde på duft med aromaer av friske sitrusfrukter, grønne epler, fersken og hvite stenfrukter, samt mineraler og urter. Streif av blomster på duft. Middels fyldig kropp med en god, frisk munnfølelse. Bra konsentrasjon av fersk, saftig frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter, grønne epler og fersken. Innslag av urter og litt krydder. Nydelig mineralitet. Frisk syre. Pen lengde med en mineralsk, tørr utgang. Pen vin og et meget godt kjøp.
91 poeng
249,90 kr – Bestillingsutvalget – Red & White AS

Domaine Fumey Chatelain Vin Jaune 2013
12599501 – Jura, Frankrike – Savagnin 100 %
Dufter av oksiderte epler, modne stenfrukter og sitrusfrukter, tørket frukt, samt voks, honning, nøtter og tre. Snev av lær. Middels til fyldig kropp med en god munnfølelse. Bra konsentrasjon av bløt, kjøttfull moden frukt på smak, med vekt på epler og stenfrukter, og med innslag av honning og tre. Frisk syre. Bra lengde med en syrlig avslutning. Pen Vin Jaune.
91 poeng
499,90 kr – Bestillingsutvalget – LaMarc Wines AS

Rolet Côtes du Jura Tradition Blanc 2001 (MAGNUM)
12576905 – Jura, Frankrike – Chardonnay 50 %, Savagnin 50 %
Moden på duft med aromaer av oksiderte epler, stenfrukter, nellik, krydder og tre. Fyldig kropp med en god, rikere munnfølelse. Bra konsentrasjon av moden frukt på smak, med vekt på epler, aprikos og stenfrukter, med innslag av krydder og noe tre. Frisk syre. Pen lengde. Pen, moden Jura-vin.
91 poeng
610 kr – Bestillingsutvalget – B & R Wine AS

Rolet Arbois Blanc Tradition 2013
11386901 – Jura, Frankrike – Chardonnay 50 %, Savagnin 50 %
Dufter av moden gul frukt, appelsiner, stenfrukter, krydder og lær. Tydelig innslag av flor. Vinen har en middels fyldig kropp med en god munnfølelse. Saftig, konsentrert frukt på smak, med vekt på stenfrukter og appelsin, med innslag av litt krydder. Frisk syre. Bra lengde med en frisk avslutning. Bra vin med betydelig potensiale.
91 poeng
325 kr – Bestillingsutvalget – B & R Wine AS

Rolet Arbois Blanc Tradition 2006 (MAGNUM)
11386901 – Jura, Frankrike – Chardonnay 50 %, Savagnin 50 %
Dufter av begynnende moden frukt, med vekt på lett oksiderte epler og stenfrukter, samt nellik, honning, krydder og tre. Fyldig kropp med en god, rikere munnfølelse. Bra konsentrasjon av moden, overraskende frisk frukt på smak, med vekt på epler og stenfrukter, med innslag av litt krydder og noe tre. Flott mineralitet på smak. Frisk syre. Pen lengde med en tørr avslutning. Pen, konsentrert Jura-vin som fortsatt har gode år foran seg.
91 poeng
610 kr – Bestillingsutvalget – B & R Wine AS

Von Buhl Kieselberg Riesling GG 2018
10432201 – Pfalz, Tyskland – Riesling 100 %
Rik på nesen med aromaer av lett modne sitrusfrukter, grønne epler, friske stenfrukter, mineraler og urter. Snev av blomster og nøtter. Middels til fyldig kropp med en god, frisk munnfølelse. Flott konsentrasjon av frisk, saftig lys frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter, epler og noe stenfrukter. Innslag av urter og mineraler. Frisk syre. Flott lengde med en mineralsk avslutning. Pen GG.
91 poeng
424,90 kr – Bestillingsutvalget – Palmer Wine AS

Hubert Lamy Saint-Aubin 1er Cru En Remilly 2018
12552901 – Burgund, Frankrike – Chardonnay 100 %
Dufter av gule epler, stenfrukter, noe sitrusfrukter og våt stein, samt nøtter, smør og fat. Fyldig kropp med en god, litt rikere munnfølelse. Fin konsentrasjon av bløt, saftig lys frukt på smak, med vekt på epler, sitroner og stenfrukter, med innslag av nøtter og fat. Frisk syre. Pen lengde med en mineralsk avslutning. Pen vin.
91 poeng
668 kr – Bestillingsutvalget – Moestue Grape Selections AS

Muchada-Leclapart Elixir 2018
12627001 – Jerez, Spania – Palomino 60 %, Muscat 40 %
Dufter av fersk gul frukt, sitrusfrukter, stenfrukter, mineraler og blomster. Snev av honning. Middels fyldig kropp med en frisk, god munnfølelse. Bra konsentrasjon av fersk, frisk og saftig lys frukt på smak, med vekt på gule og grønne epler, sitrusfrukter og stenfrukter, med innslag av salt sjø og mineraler. Frisk syre. Flott lengde med en mineralsk utgang. Frisk og spennende vin.
91 poeng
429,90 kr – Bestillingsutvalget – Autentico AS

Leiner Riesling Kalkbank Trocken 2018
12577701 – Pfalz, Tyskland – Riesling 100 %
Dufter av lime og sitrusfrukter, grønne epler, blomster, litt røyk og voks. Snev av petroleum. Middels til fyldig kropp med en frisk, god munnfølelse. Bra konsentrasjon av noe utviklet, saftig frukt på smak, med vekt på epler, lime og sitrusfrukter, med innslag av urter og mineraler. Frisk syre. Pen lengde med en tørr avslutning. Meget pen riesling.
91 poeng
369,90 kr – Bestillingsutvalget – Non Dos AS

Clos du Moulin aux Moines Auxey-Duresses Blanc 2019
10866001 – Burgund, Frankrike – Chardonnay 100 %
Dufter av lett modne sitrusfrukter, stenfrukter, epler og mineraler, samt med snev av smør og noe nøtter. Middels til fyldig kropp med en god, rikere munnfølelse. Frisk og saftig frukt på smak, med preg av sitrusfrukter, stenfrukter og epler, samt noe nøtter, krydder og fat. Pent innslag av mineralitet. Frisk syre. Bra lengde med en frisk avslutning. Flott vin som er betydelig friskere enn 2018-årgangen.
91 poeng
419,90 kr – Bestillingsutvalget – Plus Vini AS

Sadie Skerpioen 2019
1894401 – Swartland, Sør-Afrika – Chenin Blanc 50 %, Palomino 50 %
Aromatisk på duft med preg av friske grønne epler, sitrusfrukter og stenfrukter, samt mineraler og blomster. Middels til fyldig kropp med en god munnfølelse. Nydelig konsentrasjon av fersk, bløt frukt på smak, med vekt på epler, sitrusfrukter og stenfrukter. Innslag av mineraler og urter. Frisk syre. Flott lengde med en tørrende avslutning. Flott vin.
91 poeng
449 kr – Bestillingsutvalget – Vinarius AS

Bürklin-Wolf Wachenheimer Böhlig P.C. Riesling 2019
12567401 – Pfalz, Tyskland – Riesling 100 %
Vinen fremstår åpen og innsmigrende på duft med aromaer av friske sitrusfrukter, fersken, epler, mineraler og urter. Vinen har en fyldig kropp med en frisk og flott munnfølelse. På smak er det en flott konsentrasjon av fersk, saftig frukt, med vekt på syrlige sitrusfrukter og epler. Delikate innslag av mineraler, krydder og urter. Frisk syre. Meget pen lengde med en mineralsk avslutning. En solid riesling.
91 poeng
398 kr – Bestillingsutvalget – Moestue Grape Selections AS

La Chablisienne Chablis Blanchot Grand Cru 2015
12614001 – Burgund, Frankrike – Chardonnay 100 %
Dufter av lett moden frukt, med vekt på epler, stenfrukter og sitrusfrukter, samt salter, mineraler, blomster, tre og litt urter. Fyldig fyldig kropp med en god, frisk munnfølelse. Bra konsentrasjon av saftig, frisk og lett moden frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter og epler. Innslag av urter og mineraler. Frisk syre. Bra lengde med en mineralsk utgang. Pen chablis.
91 poeng
570,30 kr – Bestillingsutvalget – Fondberg AS

Emrich-Schönleber Frühtaü Monzinger Riesling Trocken 2019
12553801 – Nahe, Tyskland – Riesling 100 %
Dufter tiltalende av gule og grønne epler, lime, fersken, mineraler og krydder. Hint av blomster og urter. Middels fyldig kropp med en god, forfriskende munnfølelse. Saftig, konsentrert fersk frukt på smak, med vekt på epler og sitrusfrukter. Lekre innslag av krydder og mineraler. Frisk syre. Pen lengde med en mineralsk utgang. Elegant riesling.
91 poeng
335 kr – Bestillingsutvalget – Moestue Grape Selections AS

Hubert Lamy Santenay 1er Cru Clos des Gravières Blanc 2018
12552001 – Burgund, Frankrike – Chardonnay 100 %
Dufter av gule epler, sitrusfrukter, fersken og mineraler, med toner av nøtter og tre. Snev av smør. Fyldig kropp med en god, kremet munnfølelse. Fet munnfølelse. Flott konsentrasjon av myk, saftig lys frukt på smak, med vekt på epler og stenfrukter. Innslag av nøtter, urter, krydder og mineraler. Hint av fat. Balansert syre. Bra lengde med en tørrende avslutning. En god Saint-Aubin.
91 poeng
532 kr – Bestillingsutvalget – Moestue Grape Selections AS

Arnaud Lambert Saumur Clos David 2018
10069301 – Loire, Frankrike – Chenin Blanc 100 %
Aromatisk og frisk på duft med preg av lett utviklete stenfrukter, sitrusfrukter, epler og honning, med innslag av blomster og mineraler. Streif av nøtter på duft. Fyldig kropp med en god munnfølelse. Flott konsentrasjon av fersk, syrlig frukt på smak, med vekt på hvite stenfrukter og syrlige sitrusfrukter, og med innslag av urter og mineraler. Frisk syre. Flott lengde med tørr avslutning. Flott, frisk Saumur.
90 poeng
340 kr – Bestillingsutvalget – Moestue Grape Selections AS

Foradori Fontanasanta Nosiola 2019
770201 – Trentino-Alto Adige, Italia – Nosiola 100 %
Dufter av friske grønne epler, fersken, aprikos og sitrusfrukter, samt druestein, blomster, mineraler og nøtter. Fyldig kropp med en god munnfølelse. Flott konsentrasjon av noe utviklet, saftig og bløt frukt på smak, med vekt på epler og stenfrukter, noe sitrusfrukter, med innslag av mineraler og nøtter. Frisk syre. Bra lengde med en tørrende avslutning. Fin oransjevin.
90 poeng
389,90 kr – Bestillingsutvalget – Non Dos AS

Foradori Manzoni Bianco 2019
1226301 – Trentino-Alto Adige, Italia – Manzoni Bianco 100 %
Reduktiv på duft med aromaer av modne gule og grønne epler, blomster, samt mineraler. Ganske grønn, nesten litt florpreget på duft. Fyldig kropp med en god munnfølelse. Bra konsentrasjon av noe utviklet, mykere frukt på smak, med vekt på gule og grønne epler, sitrusfrukter og fersken, med innslag av mineraler. Frisk syre. Pen lengde med en frisk utgang. En god, men ikke minst veldig lovende vin.
90 poeng
289,90 kr – Bestillingsutvalget – Non Dos AS

Domaine de Bellevue Muscadet Gabbro Clos de Bouquinardières 2018
12547601 – Loire, Frankrike – Muscadet 100 %
Aromatisk på duft med preg av modne sitrusfrukter, stenfrukter, blomster og noe krydder. Streif av nøtter på duft. Middels fyldig kropp med en god, litt rikere munnfølelse. Bløt frukt på smak med preg av sitrusfrukter og stenfrukter. Innslag av noe nøtter og mineraler. Frisk syre. Pen lengde. En vellaget vin og et godt kjøp.
90 poeng
279,90 kr – Bestillingsutvalget – Plus Vini AS

Dom. Ratte Naturé 2019
11712801 – Jura, Frankrike – Savagnin 100 %
Dufter av gule epler, stenfrukter, våt stein og mineraler, samt krydder og tre. Middels til fyldig kropp med en god, litt rikere munnfølelse. Bra konsentrasjon av fersk, litt mykere frukt på smak, med vekt på gule og grønne epler, samt stenfrukter. Innslag av mineralitet, krydder og tre. Frisk syre. Pen lengde med en mineralsk avslutning. Fin vin.
90 poeng
364,90 kr – Bestillingsutvalget – Blend Wines AS

Hubert Lamy Saint-Aubin 1er Cru Les Frionnes 2018
12552701 – Burgund, Frankrike – Chardonnay 100 %
Dufter av gule epler, sitrusfrukter, fersken og stenfrukter, mineraler og fat. Hint av nøtter og smør på duft. Fyldig kropp med en god, litt fetere munnfølelse. Flott konsentrasjon av bløt, saftig frukt på smak, med vekt på stenfrukter og syrlige epler, med innslag av saltaktig mineralitet, nøtter og fat. Frisk syre på grensen til balansert. Pen lengde med en tørr utgang. God hvit sentralburgunder.
90 poeng
530 kr – Bestillingsutvalget – Moestue Grape Selections AS

Gobelsburger Grüner Veltliner Kammerner Renner 2019
5689601 – Niederösterreich, Østerrike – Grüner Veltliner 100 %
Dufter delikat og aromatisk av sitrusfrukter, gule og grønne epler, litt pære, stenfrukter, mineraler, urter, nøtter og litt krydder. Middels til fyldig vin med en god, litt strammere munnfølelse. Konsentrert, saftig og mineralsk frukt på smak, med vekt på epler og stenfrukter. Innslag av urter, krydder og mineraler. Frisk syre. Pen lengde med en lett krydret utgang. Flott vin.
90 poeng
379,90 kr – Bestillingsutvalget – Red & White AS

Bonnardot Puligny-Montrachet La Garenne 2018
7712601 – Burgund, Frankrike – Chardonnay 100 %
Fremstår noe rik på nesen med dufter av utviklet gul frukt, sitrusfrukter, mineraler, samt blomster, smør og toast. Fyldig kropp med en bløt, fetere og rikere munnfølelse. Lett moden, konsentrert frukt på smak, med vekt på gule stenfrukter og sitrusfrukter. Innslag av mineraler, smør, nøtter og krydder. Tydelig saltpreg mot slutten av smakskurven. Balansert syre. Lang, frisk avslutning. Preges litt av tre, men det er mindre fat enn tidligere årganger. Bra typeriktig Puligny til prisen, men hakket bløtere enn 2017-årgangen.
90 poeng
694,90 kr – Bestillingsutvalget – Plus Vini AS

Rall White 2019
7865901 – Western Cape, Sør-Afrika – Chenin Blanc 60 %, Verdello 30 %, Viognier 8 %, Chardonnay 2 %
Aromatisk på duft med preg av gule epler, sitrusfrukter, fersken og stenfrukter, samt mineraler. Snev av litt tre. Middels fyldig kropp med en god, lett kremet munnfølelse. Bra konsentrasjon av saftig, frisk frukt på smak, med vekt på epler, sitrusfrukter og fersken, med innslag av litt krydder og mineraler. Hint av nøtter. Frisk syre. Bra lengde med en frisk avslutning. Ah, dette var pene og friske saker.
90 poeng
369,90 kr – Bestillingsutvalget – Unico Real Wines AS

Envinate Palo Blanco 2019
10907101 – Tenerife, Spania – Listan 100 %
Dufter av gule epler, stenfrukter, honning, voks, blomster, sjø og salt. Vinen har en middels fyldig kropp med en god munnfølelse med litt fedme. Bra konsentrasjon av frisk, saftig lys frukt på smak, med vekt på gule epler og stenfrukter, med innslag av mineraler og litt krydder. Frisk syre. Bra lengde med en frisk avslutning. Fin vin.
90 poeng
359,90 kr – Bestillingsutvalget – Unico Real Wines AS

Joyce Wines Carmel Valley Chenin Blanc 2019
12596801 – California, USA – Chenin Blanc 100 %

Frisk på duft med preg av gule og grønne epler, stenfrukter, blomster og mineraler. Snev av nøtter og honning. Flott dybde på duft. Middels fyldig til fyldig kropp med en god, frisk munnfølelse. Bra konsentrasjon av fersk, saftig lys frukt på smak, med vekt på syrlige epler og stenfrukter, med innslag av urter og mineraler. Hint av nøtter bidrar til komleksitet. Frisk syre. Pen lengde med en syrlig avslutning. Pen vin.
90 poeng
339,90 kr – Bestillingsutvalget – LaMarc Wines AS

Emrich-Schönleber Mineral Riesling Trocken 2019
12553701 – Nahe, Tyskland – Riesling 100 %
Aromatisk på duft med preg av grønne epler, lime og sitrusfrukter, samt flint og mineraler. Snev av blomster. Vinen har en middels fyldig kropp med en frisk munnfølelse. Bra konsentrasjon av fersk, saftig og frisk frukt på smak, med vekt på syrlige epler og stramme sitrusfrukter, med delikat innslag av mineraler. Frisk syre. Flott lengde med delikat mineralsk, tørrende avslutning. Meget pen riesling til prisen. Godt kjøp.
90 poeng
299,90 kr – Bestillingsutvalget – Moestue Grape Selections AS

March. Antinori Cervaro della Sala 2019
3287501 – Umbria, Italia – Chardonnay 90 %, Grechetto 10 %
Rik på nesen med dufter av fersken og lett modne stenfrukter, gule epler, sitrusfrukter, urter, blomster og toast. Middels fyldig kropp med en god, litt rikere munnfølelse. Bra konsentrasjon av fersk, saftig frukt på smak, med vekt på fersken og stenfrukter, sitrusfrukter og epler. Innslag av urter, krydder, nøtter og litt tre. Frisk syre. Pen lengde med en tørr avslutning. Pen vin i denne årgangen.
90 poeng
493 kr – Bestillingsutvalget – Vinetum AS

Jean-Marc Bernhard Wineck-Schlossberg Grand Cru 2019
12638001 – Alsace, Frankrike – Riesling 100 %
Dufter av lett modne sitrusfrukter, grønne og gule epler, samt urter, blomster, mineraler. Snev av litt honning og petroleum. Fyldig kropp med en god, litt rikere munnfølelse. Bra konsentrasjon av moden, saftig frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter, grønne epler, fersken og stenfrukter. Innslag av urter, mineraler. Snev av honning. Frisk syre. Pen lengde med en mineralsk utgang. Fin riesling som nesten er litt tysk i stilen. Meget godt kjøp.
90 poeng
350,30 kr – Bestillingsutvalget – Winetailor AS

Josmeyer Les Pierrets 2016
12581601 – Alsace, Frankrike – Riesling 100 %
Dufter rikt av gule epler, stenfrukter, grapefrukt, urter, krydder, voks og blomster. Fyldig kropp med en forfriskende munnfølelse. Bra konsentrasjon av fyldig, litt rikere frukt på smak, med vekt på stenfrukter, epler, med innslag av mineraler og krydder. Frisk syre. Bra lengde. Flott Alsace-riesling.
90 poeng
359,90 kr – Bestillingsutvalget – Blend Wines AS

Carillon Chassagne-Montrachet 1er Cru Les Macharelles 2018
12568001- Burgund, Frankrike – Chardonnay 100 %
Dufter av fersk lys frukt, med vekt på gul frukt, stenfrukter og sitrusfrukter, samt nøtter, smør og toast. Vinen har en middels til fyldig kropp med en flott, rikere munnfølelse. Lett kremet. Flott konsentrasjon av fersk, bløt frukt på smak, med vekt på stenfrukter og epler, med innslag av krydder, smør og fat. Frisk syre. Flott lengde. Pen vin.
90 poeng
815,20 kr – Bestillingsutvalget – Hans A. Flaaten AS

Defaix Chablis Vieilles Vignes 2017
3004701 – Burgund, Frankrike – Chardonnay 100 %
Dufter friskt og innbydende av grønne og gule epler, lime og modne sitrusfrukter, stenfrukter og mineraler, med noen toner av nøtter, smør og fat. Vinen har en fyldig kropp med en kremet og god munnfølelse med lett fedme. På smak er det en flott konsentrasjon av lett moden, frisk og saftig lys frukt, med vekt på syrlige epler og sitrusfrukter. Innslag av sjø, mineraler og stein. Frisk syre. Bra lengde med en frisk avslutning. Fin Chablis med god nerve i frukten.
90 poeng
256,90 kr – Basisutvalget (kat. 6) – Moestue Grape Selections AS

Joyce Wines Escolle Vineyard Chardonnay 2018
12600601 – California, USA – Chardonnay 100 %
Litt tilkneppet på duft med aromaer av frisk lys frukt, med vekt på grønne og gule epler, stenfrukter og sitrusfrukter, samt blomster og nøtter. Snev av toast og smør. Fyldig kropp med en god, litt rikere munnfølelse. Bra konsentrasjon av fersk, saftig frukt på smak, med vekt på epler, sitrusfrukter og stenfrukter, med innslag av mineraler, nøtter og krydder. Litt fat følger med på lasset. Frisk syre. Pen lengde med en frisk avslutning. Pen vin.
90 poeng
339,90 kr – Bestillingsutvalget – LaMarc Wines AS

Kaufmann Hattenheim Wisselbrunnen Rheingau Riesling Trocken GG 2019
12639201 – Rheingau, Tyskland – Riesling 100 %
Dufter delikat og aromatisk av frisk, fersk lys frukt, med vekt på sitrusfrukter, grønne epler og fersken, samt urter og mineraler. Noe petroleum. Fyldig kropp med en god munnfølelse. Bra konsentrasjon av fersk lys frukt, med vekt på sitrusfrukter, epler og stenfrukter, med innslag av urter og med en delikat underliggende mineralitet. Frisk syre. Pen lengde. Flott GG.
90 poeng
389,90 kr – Bestillingsutvalget – Excellars AS

Hobo Wines Camp Chardonnay 2019
8350301 – California, USA – Chardonnay 100 %
Dufter av frisk, kjølig lys frukt, med vekt på grønne og gule epler, stenfrukter og noe sitrusfrukter, samt mineraler, urter, krydder og blomster. Middels til fyldig kropp med en god, frisk munnfølelse. Bra konsentrasjon av slank, kjølig lys frukt på smak, med vekt på epler, sitrusfrukter og stenfrukter, med innslag av mineraler og urter. Litt krydder. Frisk syre. Pen lengde. Flott, frisk chardonnay fra California.
90 poeng
239,90 kr – Bestillingsutvalget – LaMarc Wines AS

Wagner-Stempel Porphyr Riesling Trocken 2019
11534901 – Rheinhessen, Tyskland – Riesling 100 %
Ren og frisk på nesen med dufter av lime og ferske sitrusfrukter, grønne epler, mineraler og blomster. Snev av røyk på duft. Middels til fyldig kropp med en god, frisk munnfølelse. Konsentrert, syrlig og frisk frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter og epler. Innslag av mineraler og urter. Frisk syre. Pen lengde med en mineralsk utgang. Flott, fersk riesling fra Rheinhessen. Godt kjøp.
89 poeng
269,90 kr – Bestillingsutvalget – Moestue Grape Selections AS

Domaine Fumey Chatelain Arbois Savagnin Ouille 2018
12599201 – Jura, Frankrike – Savagnin 100 %
Dufter rikt av frisk lys frukt, med vekt på gule stenfrukter, grønne epler, samt mineraler, blomster, nøtter og krydder. Middels fyldig kropp med en god og frisk munnfølelse. Bra konsentrasjon av fersk, saftig frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter, stenfrukter og epler. Innslag av mineraler og krydder. Frisk syre. Bra lengde med en frisk utgang. Flott vin.
89 poeng
299,90 kr – Bestillingsutvalget – LaMarc Wines AS

Lamy-Pillot Saint-Aubin 1er Cru Le Charmois 2017
6937901 – Burgund, Frankrike – Chardonnay 100 %
Frisk på duft med preg av lett modne sitrusfrukter, gule stenfrukter, epler, mineraler, samt nøtter, smør og blomster. Snev av tre. Middels til fyldig kropp med en bløt munnfølelse. Flott konsentrasjon av lett moden, saftig frukt på smak, med vekt på epler og stenfrukter, med innsalg av nøtter og litt tre. Frisk syre. Pen lengde. God vin.
89 poeng
479 kr – Bestillingsutvalget – Vinarius AS

Domaine de l’Idylle Savoie Cruet Vieilles Vignes 2019
11713801 – Savoie, Frankrike – Jacquère 100 %
Dufter av gule og grønne epler, sitrusfrukter, mineraler, blomster og urter. Fyldig kropp med en god, frisk munnfølelse. Bra konsentrasjon av frisk, fersk og saftig frukt på smak, med vekt på grønne epler, sitrusfrukter og fersken, med innslag av mineraler og urter. Noe fat. Frisk syre. Pen lengde med tørr avslutning. Kul vin i denne årgangen.
89 poeng
179,90 kr – Bestillingsutvalget – Winemarket AS

Storm Wines Wild Air Sauvignon Blanc 2019
12599901 – Western Cape, Sør-Afrika – Sauvignon Blanc 100 %
Dufter av ferske stenfrukter og epler, samt mineraler, urter og blomster, med snev av stikkelsbær og gress. Middels til fyldig kropp med en frisk munnfølelse. Flott konsentrasjon av fersk, saftig lys frukt på smak, med vekt på stenfrukter og epler, med innslag av mineraler, urter. Frisk syre. Pen lengde. Frisk, delikat vin til en fin pris. Godt kjøp.
89 poeng
239,90 kr – Bestillingsutvalget – LaMarc Wines AS

Schmitt Altenberg de Bergbieten Riesling Vieilles Vignes 2018
2069701 – Alsace, Frankrike – Riesling 100 %
Tiltalende og en anelse syrlig på duft med aromaer av lime og sitrusfrukter, grønne epler, stenfrukter, blomster, mineraler, samt petroleum. Streif av voks og honning. Fyldig kropp med en litt rikere munnfølelse. Konsentrert og saftig, frisk frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter, syrlige epler og stenfrukter, med innslag av urter og mineraler. Frisk syre. Pen lengde med en tørr avslutning. Flott Alsace-riesling.
88 poeng
349,90 kr – Bestillingsutvalget – Moestue Grape Selections AS

Ch. La Nerthe Blanc 2019
9125701 – Rhône sør, Frankrike – Clairette 25 %, Bourboulenc 25 %, Roussanne 25 %, Grenache Gris 25 %
Dufter av stenfrukter, gule epler, tropisk frukt, samt urter og litt blomster. Fyldig kropp med en god munnfølelse. Bra konsentrasjon av fersk, bløt frukt på smak, med vekt på epler og stenfrukter, med innslag av mineraler, urter og krydder. Frisk syre. Lang, mineralsk avslutning. Fin vin som trenger litt tid.
88 poeng
420,90 kr – Bestillingsutvalget – Excellars AS

Pépière Muscadet Sevre et Maine Sur Lie 2019
861801 – Loire, Frankrike – Muscadet 100 %
Dufter av grønne epler, sitrusfrukter, stenfrukter, gress, urter, mineraler og blomster. Middels fyldig kropp med en god, litt rikere munnfølelse. Bra konsentrasjon av fersk, saftig lys frukt på smak, med vekt på epler og stenfrukter, med innslag av urter og mineraler. Frisk syre. Bra lengde. Flott vin.
88 poeng
209,90 kr – Bestillingsutvalget – Autentico AS

Justin Girardin Santenay Les Terrasses de Bievaux 2018
12632101 – Burgund, Frankrike – Chardonnay 100 %
Dufter av gule epler, sitrusfrukter, stenfrukter, samt nøtter, smør og fat. Snev av mineraler. Fyldig kropp med en rikere munnfølelse med god fedme. Bra konsentrasjon av fersk, frisk frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter, epler og stenfrukter, med innslag av nøtter og fat. Hint av smør. Frisk syre. Bra lengde med en lett krydret utgang. Bra vin.
88 poeng
300,30 kr – Bestillingsutvalget – Winetailor AS

The Blacksmith Wines Barebones Colombard 2020
12599601 – Western Cape, Sør-Afrika – Colombard 100 %
Frisk og aromatisk på duft med preg av grønne epler og stenfrukter, samt urter og mineraler. Hint av blomster. Middels fyldig kropp med en flott munnfølelse med god nerve. Bra konsentrasjon av frisk, saftig lys frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter, epler og fersken, samt noe tropisk frukt, med innslag av mineraler og urter. Lett krydder i utgangen. Frisk syre. Pen lengde med en frisk avslutning. Flott sak fra Sør-Afrika.
88 poeng
189,90 kr – Bestillingsutvalget – LaMarc Wines AS

Joseph Drouhin Chablis 1er Cru Mont de Milieu 2016
10790301 – Burgund, Frankrike – Chardonnay 100 %
Klassisk Chablis-duft med aromaer av grønne og gule epler, sitrusfrukter, fersken og blomster, samt urter, mineraler og litt tre. Fyldig kropp med en nydelig, frisk munnfølelse. Bra konsentrasjon av noe utviklet, saftig frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter, epler og fersken. Innslag av urter og mineraler. Frisk syre. Pen lengde med en tørrende avslutning. En god chablis.
88 poeng
382 kr – Bestillingsutvalget – Vinetum AS

Roche de Bellene Saint Aubin Blanc 2018
8036001 – Burgund, Frankrike – Chardonnay 100 %
Dufter av ferske grønne epler, sitrusfrukter, stenfrukter, samt nøtter, smør, honning og fat. Fyldig kropp med en god munnfølelse. Bra konsentrasjon av fersk, frisk frukt på smak, med vekt på epler, sitrusfrukter og stenfrukter. Innslag av nøtter, mineraler og litt fat. Frisk syre. Bra lengde med en mineralsk utgang. Fin, fruktig St. Aubin.
88 poeng
339,90 kr – Bestillingsutvalget – Winetailor AS

Leiner Lehmdecke Grauer Burgunder Trocken 2019
12577601 – Pfalz, Tyskland – Pinot Gris 100 %
Dufter av gule epler, sitrusfrukter, stenfrukter, blomster, urter og mineraler. Middels fyldig kropp med en god munnfølelse. Fin konsentrasjon av fersk, saftig og bløt frukt på smak, med vekt på gule epler, sitrusfrukter og stenfrukter, med innslag av urter, krydder og mineraler. Frisk syre. Bra lengde. Flott grauburgunder.
88 poeng
320 kr – Bestillingsutvalget – Non Dos AS

Louis Jadot Bouzeron 2018
12502501 – Burgund, Frankrike – Aligoté 100 %
Dufter av lett moden lime, gule og grønne epler, fersken og stenfrukter, voks, samt blomster, smør og tre. Streif av mineraler. Fyldig kropp med en rik, litt fet munnfølelse. Bra konsentrasjon av lett moden, bløt frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter, gule epler, fersken, med innslag av mineraler, smør, krydder og tre. Frisk syre. Bra lengde med en tørr avslutning. Mangler kompleksitet, men dette er en god vin.
88 poeng
215,90 kr – Basisutvalget (kat. 6) – Signature Wines AS

Girardin Bourgogne Chardonnay Terroir Noble 2018
1049901 – Burgund, Frankrike – Chardonnay 100 %
Aromatisk på duft med preg av gule epler, sitrusfrukter og fersken, samt noe nøtter, smør og toast. Vinen har en middels til fyldig kropp med en rikere munnfølelse med litt fedme. Fin konsentrasjon av myk, rik og saftig frukt på smak, med vekt på stenfrukter og gul frukt, med innslag av nøtter, krydder, smør og eik. Frisk syre. Flott lengde med en tørr avslutning. Fin, fruktig regionalburgunder.
88 poeng
231 kr – Basisutvalget (kat. 3) – Moestrue Grape Selections AS

Clotilde Davenne Chablis 2019
4409601 – Burgund, Frankrike – Chardonnay 100 %
Dufter av gule epler, modne sitrusfrukter, fersken og aprikos, samt våt stein, mineraler og blomster. Snev av nøtter. Middels fyldig kropp med en god munnfølelse med god fedme. Fin konsentrasjon av fersk, litt bløtere frukt på smak, med vekt på epler, sitrusfrukter, med innslag av urter, krydder. Frisk syre. Bra lengde med en mineralsk avslutning. Fin chablis til fin pris. Godt kjøp.
88 poeng
204,90 kr – Basisutvalget (kat. 6) – Winemarket AS

Louis Michel Chablis 2019
9746901 – Burgund, Frankrike – Chardonnay 100 %
Dufter friskt av lime og sitrusfrukter, stenfrukter, epler, sjø, mineraler, samt litt honning og smør. Middels fyldig kropp med en god munnfølelse. Bra konsentrasjon av saftig, frisk frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter og epler, med innslag av mineraler og litt krydder. Frisk syre. Bra lengde med en tørr avslutning. Fin, typeriktig chablis.
88 poeng
259,90 kr – Bestillingsutvalget – Blend Wines AS

Cristom Eola-Amity Hills Chardonnay 2018
12387701 – Oregon, USA – Chardonnay 100 %
Dufter rikt av lett moden gul frukt, sitrusfrukter, stenfrukter, epler, samt nøtter og snev av smør og toast. Fyldig kropp med en rikere munnfølelse. Bra konsentrasjon av bløt, saftig frukt på smak, med vekt på stenfrukter, sitrusfrukter, gule epler, og med innslag av mineraler, smør, nøtter og noe tre. Frisk syre. Flott lengde med en lett krydret, lett tørrende avslutning. Bra vin.
88 poeng
394,90 kr – Bestillingsutvalget – Servco AS

Kruger-Rumpf Schiefer Riesling Trocken 2019
1426301 – Nahe, Tyskland – Riesling 100 %
Frisk på duft med preg av lime og sitrusfrukter, grønne epler, blomster og mineraler. Middels til fyldig kropp med en frisk, delikat munnfølelse. Kjølig, frisk frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter, epler og fersken, med tydelig innslag av mineraler og urter. Frisk syre. Pen lengde. Flott rieslingkjøp.
87 poeng
169,90 kr – Bestillingsutvalget – Blend Wines AS

Borgeot Bourgogne Blanc 2018
3789101 – Burgund, Frankrike – Chardonnay 100 %
Dufter av gule epler, sitrusfrukter, stenfrukter, voks, honning og nøtter. Snev av smør og toast. Fyldig kropp med en god, rikere munnfølelse med fedme. Bra konsentrasjon av fersk, bløt frukt på smak, med vekt på epler og sitrusfrukter. Innslag av urter, krydder, mineraler og smør. Hint av fat. Frisk syre. Pen lengde med en frisk utgang. God Bourgogne Blanc. Godt kjøp.
87 poeng
249,90 kr – Bestillingsutvalget – Winetailor AS

Saurwein Chi Riesling 2020
11510901 – Western Cape, Sør-Afrika – Riesling 100 %
Dufter av lime og friske sitrusfrukter, epler, fersken, mineraler, urter og blomster. Fyldig kropp med en god, frisk munnfølelse. Bra konsentrasjon av fersk, saftig lys frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter, epler, pærer og fersken, med innslag av mineraler. Balansert sødme. Frisk syre. Pen lengde. Fin, fruktig off-dry riesling i en saftig innpakning. Flott matvin.
87 poeng
259,90 kr – Bestillingsutvalget – LaMarc Wines AS

Dönnhoff Riesling 2020
2031401 – Nahe, Tyskland – Riesling 100 %
Dufter aromatisk av epler, lime og sitrusfrukter, blomster og mineraler. Middels fyldig kropp med en flott, frisk munnfølelse. Flott konsentrasjon av fersk, saftig lys frukt på smak, med vekt på epler og sitrusfrukter, med innslag av mineraler. Balansert sødme. Frisk syre. Flott lengde med en mineralsk utgang. Fin, halvtørr riesling som er en utmerket matvin. Godt kjøp.
86 poeng
139,90 kr – Basisutvalget (kat. 2) – Hans A. Flaaten AS

Quinta do Ameal Solo Único 2019
11192501 – Minho, Portugal – Loureira 100 %
Frisk på nesen med aromaer av grønne epler, lime og sitrusfrukter, fersken og noe mineraler. Middels fyldig kropp med en slank, frisk munnfølelse. Bra konsentrasjon av fersk, saftig frukt på smak, med vekt på syrlige epler, sitrusfrukter og fersken, med innslag av urter og mineraler. Frisk syre. Bra lengde med en tørr utgang. Fin vinho verde.
86 poeng
248 kr – Bestillingsutvalget – Moestue Grape Selections AS

Dönnhoff Riesling Trocken 2020
6370701 – Nahe, Tyskland – Riesling 100 %
Dufter av grønne epler, lime og sitrusfrukter, fersken, mineraler og blomster. Middels fyldig vin med en frisk munnfølelse. Bra konsentrasjon av frisk, saftig lys frukt på smak, med vekt på epler, sitrusfrukter, med innslag av mineraler og urter. Frisk syre. Fin lengde med en tørr avslutning. Enkel, god riesling som er godt kjøp.
85 poeng
139,90 kr – Basisutvalget (kat. 3) – Hans A. Flaaten AS

Røde viner

Bartolo Mascarello Barolo 2016
12542901 – Piemonte, Italia – Nebbiolo 100 %
Nydelig på duft med aromaer av bringebær, kirsebær, plommer, skogbunn, roser og blomster, samt urter, krydder, te og litt anis. Fabelaktig kompleksitet og dybde på duft. Vinen har en fyldig kropp med en fantastisk delikat munnfølelse. Nydelig konsentrasjon av fersk, stram rød frukt på smak, med vekt på kirsebær, jordbær, plommer og bringebær. Innslag av mineraler, lakris, urter, krydder og noen balsamiske toner. Meget flott struktur med faste tanniner og frisk syre. Nydelig lengde med en tørr avslutning. En virkelig fantastisk vin. Man kan bare drømme om hvordan denne vil utvikle seg med tiden.
97 poeng
1599,90 kr – Bestillingsutvalget – Red & White AS

Dom. de L’Arlot Romanée St. Vivant Grand Cru 2017
6535601 – Burgund, Frankrike – Pinot Noir 100 %
Helt hinsides nydelig på duft med aromaer av frisk og fersk rød frukt, med vekt på kirsebær, bringebær og plommer, samt skogbunn, roser, blomster, lakris, mineraler, urter, krydder og litt røyk og lær. Fyldig kropp med en fantastisk delikat munnfølelse. Nydelig konsentrasjon av fersk, frisk og stram rød frukt, med vekt på kirsebær, plommer og bringebær. Innslag av urter, krydder, lakris, mineraler og fat. Frisk syre. Faste tanniner. Nydelig lengde med en tørr utgang. En fabelaktig vin.
96 poeng
3999,90 kr – Bestillingsutvalget – Red & White AS

Angerville Volnay 1er Cru Clos des Ducs 2018
12554801 – Burgund, Frankrike – Pinot Noir 100 %
Fantastisk dybde på duft med tiltalende aromaer av fersk rød frukt, med vekt på bringebær, kirsebær og plommer, samt lilla blomster, lakris, mineraler, pepper, skogbunn og fat. Vinen er fyldig, med en fabelaktig delikat munnfølelse. Konsentrert, raffinert fersk rød frukt på smak, med vekt på bringebær, jordbær og plommer. Innslag av pepper, lakris, lær, urter, samt noe som vil integreres med tiden. For en kompleksitet og intensitet i frukten! Pen struktur med frisk syre og fine tanniner som biter perfekt. Nydelig lengde med en stram avslutning. Klassikeren leverer så til de grader. Men trenger mye tid i kjelleren.
96 poeng
1674 kr – Bestillingsutvalget – Moestue Grape Selections AS

Massolino Barolo Parafada 2016
11675401 – Piemonte, Italia – Nebbiolo 100 %
Mye kraft i nesen med aromaer av frisk rød frukt, med vekt på bringebær, plommer og kirsebær, samt lakris, skogbunn, te, roser og pepper. Snev av litt appelsinzest. Fyldig kropp med en fantastisk munnfølelse. Nydelig konsentrasjon av fersk, frisk og stram rød frukt på smak, med vekt på kirsebær og plommer. Innslag av noe mørkere bær, samt lakris, pepper, krydder og noen balsamiske toner. Frisk syre. Faste tanniner. Nydelig lengde med en stram avslutning. Nydelig Barolo. Trenger tid i kjelleren.
96 poeng
849,90 kr – Bestillingsutvalget – Red & White AS

Gaja Barbaresco Sori Tildin 2017
12396201 – Piemonte, Italia – Nebbiolo 100 %
Fabelaktig dybde på duft med parfymerte dufter av frisk rød frukt, med vekt på plommer, bringebær og jordbær, samt roser, høstløv, lakris, skogbunn, urter og mineraler. Fyldig kropp med en nydelig munnfølelse. Helt nydelig konsentrasjon av fersk, stram rød frukt på smak, med vekt på kirsebær, bringebær og plommer. Innslag av mineraler, pepper, urter, lær og litt fat. Frisk syre. Faste tanniner. Nydelig lengde med en tørrende avslutning. Himmelsk vin som fortsatt har potensiale.
96 poeng
4899,90 kr – Tilleggsutvalget – Winetailor AS

Gaja Barbaresco Costa Russi 2017
12396401 – Piemonte, Italia – Nebbiolo 100 %
Nydelig på duft med aromaer av lett moden rød frukt, med vekt på plommer, kirsebær, bringebær, samt pepper, roser, skogbunn, lakris, fat, nøtter og en dose høstløv. Snev av mineralitet på duft. Formidabel dybde i duften. Fyldig kropp med en nydelig munnfølelse. Nydelig konsentrasjon av fersk, tett og saftig rød frukt på smak, med vekt på kirsebær, plommer, bringebær, samt litt nyper og mørkere bær. Innslag av lakris, mineraler, lær, urter, krydder og litt tre. Solid struktur med faste tanniner og frisk syre. Nydelig lengde med en tørr avslutning. Fantastisk vin. Punktum. Men trenger tid i kjelleren.
96 poeng
4899,90 kr – Tilleggsutvalget – Winetailor AS

Gaja Barbaresco Sori San Lorenzo 2017
12396301 – Piemonte, Italia – Nebbiolo 100 %
Svært kompleks og aromatisk på duft med aromaer av lett moden rød frukt, med vekt på plommer, jordbær, kirsebær og bringebær, samt mineralitet, roser, skogbunn, høstløv. Snev av lakris, pepper og litt fat. Fyldig kropp med en nydelig, saftig munnfølelse. Nydelig konsentrasjon av lett moden, frisk og saftig rød frukt på smak, med vekt på kirsebær, plommer, jordbær og bringebær. Innslag av lær, tre, lakris, pepper, mineraler og litt røyk. Frisk syre. Fine tanniner. Nydelig lengde med en tørrende avslutning. Særdeles lekker barbaresco.
95 poeng
4899,90 kr – Tilleggsutvalget – Winetailor AS

Clusel-Roch Cote Rotie Les Grandes Places 2018
11526401 – Rhône nord, Frankrike – Syrah 100 %
Vinen fremstår ganske kompleks, samtidig ganske konsentrert på duft med preg av lett moden mørk frukt, med vekt på plommer, bjørnebær og solbær, samt lær, lakris, kjøtt, blod, krydder og fat. Fyldig kropp med en god munnfølelse. Fremragende konsentrasjon av stram, fersk frukt på smak, med vekt på plommer, bjørnebær og solbær, med innslag av krydder, lakris, kjøtt og fat. Solid struktur med faste tanninger og frisk syre. Nydelig lengde. En skikkelig kompleks og virkelig stor vin fra Côte-Rôtie. Trenger en del tid i kjelleren.
95 poeng
899,90 kr – Bestillingsutvalget – LaMarc Wines AS

L’arlot Clos Des Forets Saint Georges 2018
12312201 – Burgund, Frankrike – Pinot Noir 100 %
Fantastisk dybde på duft med aromaer av frisk rød frukt, med vekt på bringebær og plommer, noe mørkere bær, lær, lakris, mineraler og fat. Innslag av blomster, roser og urter. Fyldig kropp med en fantastisk munnfølelse. Nydelig konsentrasjon av fersk, saftig rød frukt på smak, med vekt på bringebær, plommer og syrlige kirsebær. Innslag av urter, krydder, mineraler og lakris. Pen struktur med frisk syre og fine tanniner. Nydelig lengde med en tørrende avslutning. Særdeles vellaget burgunder.
95 poeng
1224,90 kr – Bestillingsutvalget – Red & White AS

Massolino Barolo Margheria 2016
11201301 – Piemonte, Italia – Nebbiolo 100 %
Dufter av frisk og delikat rød frukt, med vekt på kirsebær, plommer, bringebær, samt roser, mineraler, litt røyk og blomster. Fyldig kropp med en fantastisk munnfølelse. Nydelig konsentrasjon av fersk, frisk og stram rødbærsfrukt på smak, med vekt på kirsebær og plommer. Innslag av mineraler, lakris, urter, krydder og tre. Meget pen struktur med fine tanniner og frisk syre. Nydelig lengde med en fast avslutning. Meget pen Barolo med stort potensiale.
95 poeng
859,90 kr – Bestillingsutvalget – Red & White AS

Barthod Chambolle-Musigny 1er Cru Les Cras 2017
12406501 – Burgund, Frankrike – Pinot Noir 100 %
Delikat og innsmigrende på duft med aromaer av frisk rød frukt, med vekt på bringebær, jordbær og plommer, samt granatepler, pepper, lakris, lilla blomster og litt fat. Fyldig kropp med en nydelig, delikat munnfølelse. Nydelig konsentrasjon av frisk og delikat rød frukt på smak, med vekt på bringebær og plommer. Innslag av pepper, lakris og fat. Flott struktur med frisk syre og slanke, pent strukturerte tanniner. Pen lengde med en tørr avslutning. Nydelig Chambolle.
94 poeng
1040 kr – Bestillingsutvalget – Moestue Grape Selections AS

Torre Muga Reserva 2016
3149201 – Rioja, Spania – Tempranillo 75 %, Mazuelo 15 %, Graciano 10 %
Kompleks, samtidig intens på duft med aromaer av lett moden mørk frukt, med vekt på mørke kirsebær, plommer, solbær og bjørnebær, samt blomster, kaffe, krydder, med innslag av vanilje og tre. Formidabel dybde på duft. Fyldig kropp med en god munnfølelse. Fantastisk konsentrasjon av saftig mørk frukt på smak, med vekt på kirsebær, solbær og bjørnebær, med markante innslag av tørket frukt, lakris, lær, krydder og eik. Frisk syre som er på kanten til balansert. Fine tanniner. Meget pen lengde. Fantastisk vin i en moderne Rioja-stil. Den beste årgangen av denne klassikeren på flere år.
94 poeng
829,90 kr – Bestillingsutvalget – Autentico AS

Littorai Wendling Vineyard Pinot Noir 2018
12321601 – California, USA – Pinot Noir 100 %
Dufter forførende av frisk rød frukt, med vekt på kirsebær, bringebær og plommer, samt roser, lakris og litt lær. Hint av krydder. Herlig dybde på duft. Fyldig kropp med en fabelaktig munnfølelse. Nydelig konsentrasjon av fersk, saftig rød frukt på smak, med vekt på bringebær, kirsebær og plommer, med innslag av lær, lakris, urter, krydder og en strålende mineralitet. Hint av fat. Perfekt struktur med fine tanniner og frisk syre. Nydelig lengde med en tørr avslutning. Fremragende vin.
94 poeng
779 kr – Bestillingsutvalget – Vinarius AS

Claude Dugat Gevrey-Chambertin 1. Cru Lavaux St. Jacques 2018
12542101 – Burgund, Frankrike – Pinot Noir 100 %
Dufter nydelig av konsentrert, fersk rød frukt, med vekt på plommer, bjørnebær og bringebær, samt lakris, mineraler, urter, krydder og noe fat. Fyldig kropp med en fantastisk munnfølelse. Nydelig konsentrasjon av fersk, stram rød frukt på smak, med vekt på plommer og kirsebær, samt noe bringebær. Innslag av litt mørkere bær, samt lakris, lær og fat. Frisk syre. Fine tanniner. Nydelig lengde med en tørr avslutning. Meget flott vin.
94 poeng
2259,90 kr – Bestillingsutvalget – Red & White AS

Benjamin Leroux Volnay Les Caillerets 2018
12550101 – Burgund, Frankrike – Pinot Noir 100 %
Frisk på duft med aromaer av fersk rød pinotfrukt, med vekt på bringebær, plommer og kirsebær, samt blomster, mineraler, pepper og litt fat. Snev av roser. Pent fyldig vin med en fantastisk munnfølelse. Virkelig intens på smak, med en nydelig konsentrasjon av fersk rød frukt, med vekt på bringebær, kirsebær og plommer, med innslag av lakris, pepper, jord, lær og fat. Nydelig struktur med fine tanninger og frisk syre. Nydelig lengde med en tørr, ganske fast avslutning. En virkelig høykvalitets-Volnay.
94 poeng
1025 kr – Bestillingsutvalget – Moestue Grape Selections AS

Hirsch Pinot Noir East Ridge Estate 2017
11475401 – California, USA – Pinot Noir 100 %
Dufter av fersk rød frukt, med vekt på plommer, bringebær og kirsebær, samt blomster, lakris, mineraler, urter, krydder og fat. Fyldig kropp en meget god munnfølelse. Fersk, stram og konsentrert rød frukt på smak, med vekt på plommer og bringebær, samt noe markjordbær. Innslag av mineraler, lakris og fat. Ganske strukturert med faste tanniner og frisk syre. Pen lengde med en tørr utgang. Særdeles vellaget vin.
94 poeng
864,90 kr – Bestillingsutvalget – Red & White AS

Hirsch Pinot Noir West Ridge 2017
11475001 – California, USA – Pinot Noir 100 %
Forførende parfymert på duft med aromaer av fersk rød frukt, med vekt på plommer, bringebær, jordbær og kirsebær, samt krydder, mineraler og blomster. Hint av fat i bakgrunnen. Fyldig kropp med en meget flott, delikat munnfølelse. Flott konsentrasjon av fersk, saftig rød frukt på smak, med vekt på plommer, jordbær, mørke bringebær og kirsebær. Innslag av lakris, mineraler, urter og litt pent intergrert fat. Delikat struktur med pent strukturerte tanniner og en frisk syre. Flott lengde med en tørr avslutning. Nydelig vin.
94 poeng
864,90 kr – Bestillingsutvalget – Red & White AS

Fèlsina Rancia Chianti Riserva 2013 (MAGNUM)
7805505 – Toscana, Italia – Sangiovese 100 %

Slippes også som dobbelmagnum. Velduftende med aromaer av moden rød frukt, med vekt på kirsebær og plommer, samt tørket frukt, lakris, urter og krydder. Snev av mandler, blomster og fat. Fyldig kropp med en nydelig munnfølelse. Konsentrert og noe utviklet, men fortsatt stram rød frukt på smak, med vekt på kirsebær, plommer og noe mørkere bær. Innslag av lær, pepper, urter, krydder og noe tre. Solid struktur med fine tanniner og frisk syre. Nydelig lengde med en tørr avslutning. Meget pen vin som virkelig viser potensialet i Chianti.
94 poeng
999,90 kr – Bestillingsutvalget – Good Beverage AS

Clusel Roch Cote Rotie Vialliere 2018
11526301 – Rhône nord, Frankrike – Syrah 100 %
Fremragende dybde på duft med aromaer av fersk mørk frukt, med vekt på solbær, kirsebær, bjørnebær og mørke plommer, samt krydder, lær, lakris, blod og kjøtt. Snev av noe mineralitet i bakgrunnen. Vinen har en fyldig kropp med en meget god munnfølelse. Nydelig konsentrasjon av fersk, saftig mørk frukt på smak, med vekt på bjørnebær, solbær og plommer, med innslag av lær, lakris, krekling, pepper, krydder og litt fat. Frisk syre. Faste tanniner. Nydelig lengde med en nokså stram avslutning. Meget flott vin.
94 poeng
699,90 kr – Bestillingsutvalget – LaMarc Wines AS

Massolino Barolo Parussi 2016
11675501 – Piemonte, Italia – Nebbiolo 100 %
Fabelaktig nydelig duft på nesen med aromaer av kirsebær, plommer, moreller og bringebær, samt skogbunn, roser, anis og mineraler. Noe tjære og fat fyller ut aromabildet. Fyldig kropp med en fantastisk, nerverik munnfølelse. Nydelig konsentrasjon av fersk, stram rødbærsfrukt, med vekt på kirsebær, plommer og moreller. Innslag av mineraler, lakris, tjære, lær, urter og fat. Frisk syre. Faste tanniner. Nydelig lengde. Tanninene trenger tid til å modnes i kjelleren, men dette er en formidabelt flott Barolo.
94 poeng
849,90 kr – Bestillingsutvalget – Red & White AS

Bartolo Mascarello Langhe Nebbiolo 2018
12543101 – Piemonte, Italia – Nebbiolo 100 %
Parfymert og delikat på nesen med aromaer av fersk og frisk rød frukt, med vekt på plommer, bringebær og kirsebær, samt mineraler, roser, lakris og litt urter. Fyldig kropp med en fantastisk munnfølelse. Nydelig konsentrasjon av fersk og frisk rød frukt, med vekt på plommer, bringebær og kirsebær. Innslag av lakris, te, mineraler og urter, samt hint av lær. Frisk syre. Faste tanniner. Nydelig lengde med en tørr avslutning. En enestående Langhe Nebbiolo.
93 poeng
499,90 kr – Bestillingsutvalget – Red & White AS

Sadie Columella 2018
12582901 – Swartland, Sør-Afrika – Syrah 50 %, Mourvèdre 20 %, Grenache 10 %, Cinsault 10 %, Tinta Barroca 10 %
Intens og konsentrert på nesen med dufter av begynnende moden rød frukt, med vekt på kirsebær, plommer, bjørnebær og bringebær, samt krydder, lær og noe tre. Fyldig kropp med en fantastisk munnfølelse. Saftig, konsentrert og frisk rød og mørkere frukt på smak, med vekt på kirsebær, bjørnebær og plommer, med innslag av lakris, krydder og en nydelig mineralitet. Solid struktur med faste tanniner og frisk syre. Meget flott lengde med en tørrende avslutning. Ganske åpen og levende vin. Dette er en super vin!
93 poeng
850 kr – Bestillingsutvalget – Vinarius AS

Sadie Treinspoor 2019
1894601 – Swartland, Sør-Afrika – Tinta Barocca 100 %
Parfymert på nesen med dufter av fersk rød frukt, med vekt på kirsebær og plommer, med innslag av blomster, lakris, lær, krydder og litt tre. Middesl til fyldig kropp med en god, friskere munnfølelse. Flott konsentrasjon av fersk, saftig rød frukt på smak, med vekt på syrlige kirsebær og plommer, samt noe mørkere bær. Innslag av lakris og litt lær. Faste tanniner. Frisk syre. Nydelig lengde. Virkelig pen vin.
93 poeng
449 kr – Bestillingsutvalget – Vinarius AS

Angerville Volnay 1er Cru Champans 2018
12554901 – Burgund, Frankrike – Pinot Noir 100 %
Klassisk, nydelig parfymert på duft med aromaer av frisk rød frukt, særlig bringebær, plommer og kirsebær, samt roser, skogbunn, anis og litt fat. Fyldig kropp med en fantastisk munnfølelse. Nydelig konsentrasjon av fersk rød frukt på smak, med vekt på bringebær, plommer og syrlige kirsebær, med innslag av lakris, mineraler og fat. Strålende intensitet på smak. Pen struktur med fine tanniner og frisk syre. Nydelig lengde med en tørr utgang. Veldig ung nå, men svært lovende vin.
93 poeng
1172 kr – Bestillingsutvalget – Moestue Grape Selections AS

Benjamin Leroux Nuits-Saint-Georges 1er Cru Aux Boudots 2018
12550901- Burgund, Frankrike – Pinot Noir 100 %
Frisk og delikat på nesen med aromaer av fersk rød frukt, med vekt på bringebær, kirsebær og plommer, samt blomster, skogbunn, med hint av noe fat. Fyldig kropp med en fantastisk, litt rikere munnfølelse. Nydelig konsentrasjon av fersk, kjøttfull rød pinotfrukt på smak, med vekt på bringebær, plommer og kirsebær, med innslag av lær, jord, pepper og krydder, samt noe fat. Fin struktur med frisk syre og fine tanniner. Nydelig lengde med en fast utgang. Strålende pinot.
93 poeng
1059 kr – Bestillingsutvalget – Moestue Grape Selections AS

Dom. L’Arlot Nuits Saint Georges 1.er Cru Mont des Oiseaux 2018
11516201 – Burgund, Frankrike – Pinot Noir 100 %
Tiltalende og parfymert på duft med aromaer av rød frukt, særlig bringebær, plommer, jordbær og kirsebær, samt mineralitet, urter, krydder og litt blomster og anis. Middels til fyldig kropp med en nydelig munnfølelse. Nydelig konsentrasjon av fersk, frisk og saftig rød frukt på smak, med vekt på bringebær, plommer og kirsebær. Innslag av mineraler, urter og litt krydder. Nydelig struktur med fine tanniner og frisk syre. Pen lengde med en tørr utgang. En virkelig lekker Nuits-St. Georges.
93 poeng
770,20 kr – Bestillingsutvalget – Red & White AS

Hirsch Raschen Ridge Pinot Noir 2017
11475101 – California, USA – Pinot Noir 100 %
Dufter delikat av fersk rød frukt, med vekt på kirsebær, bringebær og plommer, samt mineraler, lakris, blomster og litt lær og urter. Fyldig kropp med en flott munnfølelse. Fin konsentrasjon av fersk, saftig rød frukt på smak, med vekt på kirsebær, plommer og bringebær. Innslag av lakris, mineraler og litt krydder. Pen struktur med fine tanniner og frisk syre. Pen lengde. Virkelig flott pinot.
93 poeng
864,90 kr – Bestillingsutvalget – Red & White AS

Benjamin Leroux Gevrey-Chambertin Les Goulots 2018
12550801 – Burgund, Frankrike – Pinot Noir 100 %
Forførende på duft med preg av fersk rød frukt, med vekt på bringebær og plommer, samt blomster, pepper og noen fataromaer. Fyldig kropp med en fantastisk munnfølelse. Nydelig konsentrasjon av fersk, leskende rød frukt på smak, med vekt på bringebær, syrlige kirsebær og plommer, med innslag av pepper, lakris, mineraler og fat. Pent strukturert med fine tanninger og frisk syre. Nydelig lengde med en tørr avslutning. Meget lekker Gevrey.
93 poeng
956 kr – Bestillingsutvalget – Moestue Grape Selections AS

Storm Wines Vrede Pinot Noir 2018
12600101 – Western Cape, Sør-Afrika – Pinot Noir 100 %
Parfymert og svært tiltalende på duft med preg av fersk rød frukt, med vekt på bringebær, jordbær og plommer, samt granatepler, pepper og lakris. Middels fyldig kropp med en nydelig, forfriskende munnfølelse. Nydelig konsentrasjon av saftig, fersk rød frukt på smak, med vekt på bringebær, jordbær, med delikate innslag av pepper, krydder, lakris og mineraler. Flott struktur med nærmest sømløse, lett strukturerte tanniner og en frisk syre. Pen lengde med en syrlig og mineralsk avslutning. Strålende pinot fra Sør-Afrika. Et virkelig godt kjøp.
93 poeng
419,90 kr – Bestillingsutvalget – LaMarc Wines AS

Philip Togni Vineyard Cabernet Sauvignon 2017
12389301 – California, USA – Cabernet Sauvignon 82 %, Merlot 15 %, Cabernet Franc 2 %, Petit Verdot 1 %
Dufter av fersk rød og mørkere frukt, med vekt på bjørnebær, solbær, kirsebær og plommer, samt litt tørket frukt, lakris og lær. Snev av litt pent integrert fat. Fyldig kropp med en nydelig munnfølelse. Konsentrert, fersk rød og mørkere frukt på smak, med vekt på bjørnebær, solbær, kirsebær og plommer, med innslag av tobakk, lakris, lær og fat. Frisk syre. Faste tanniner. Flott, klassisk Napa-cab.
93 poeng
1499 kr – Bestillingsutvalget – Vinarius AS

March. Antinori Pian delle Vigne Brunello di Montalcino 2015
5004701 – Toscana, Italia – Sangiovese 100 %
Nydelig parfymert på duft med aromaer av lett moden rød frukt, med vekt på kirsebær og plommer, samt roser, sjokolade, lakris, blomster, lær og pent integrert fat. Fyldig kropp med en nydelig munnfølelse. Bra konsentrasjon av begynnende moden, tett rød frukt på smak, med vekt på syrlige kirsebær og plommer. Innslag av litt tørket frukt, lær, lakris, krydder, sjokolade og fat. Frisk syre. Fine tanniner. Pen lengde med en tørr avslutning. Meget flott vin.
93 poeng
493 kr – Bestillingsutvalget – Vinetum AS

Fèlsina Fontalloro 2013 (MAGNUM)
7805205 – Toscana, Italia – Sangiovese 100 %
Slippes også som dobbelmagnum. Dufter fortryllende av noe utviklet rød frukt, med vekt på kirsebær og plommer, samt tørket frukt, lakris, tobakk og litt fat. Snev av krydder og lær. Vinen har en fyldig kropp med en flott munnfølelse. Nydelig konsentrasjon av lett moden, fast og tett rød frukt på smak, med vekt på kirsebær og plommer. Innslag av tørket frukt, lær, jord, krydder, urter, pepper og litt eikefat. Pen struktur med fine tanniner og frisk syre. Nydelig lengde med en tørr utgang. Strålende vin.
93 poeng
1099,90 kr – Bestillingsutvalget – Good Beverage AS

Heresztyn-Mazzini Gevrey-Chambertin 1er Cru Les Goulots 2018
12551601 – Burgund, Frankrike – Pinot Noir 100 %
Tiltalende på duft med aromaer av fersk rød frukt, med vekt på skogsbær, bringebær, plommer og kirsebær, samt roser, anis, mineraler og fat. Snev av krydder er med på å fylle ut aromabildet. Fyldig kropp med en flott, delikat munnfølelse. Flott konsentrasjon av kjøttfull, fersk rød frukt på smak, med vekt på bringebær, kirsebær, plommer, med innslag av mineraler, lakris, krydder og fat. Frisk syre. Faste tanniner. Nydelig lengde med en tørr avslutning. Meget pen vin.
93 poeng
968 kr – Bestillingsutvalget – Moestue Grape Selections AS

Dom. de L’Arlot Vosne-Romanée 1er Cru Les Suchots 2018
4376501 – Burgund, Frankrike – Pinot Noir 100 %
Nydelig på duft med aromaer av frisk og fersk rød frukt, med vekt på bringebær og plommer, samt lakris, blomster, roser, røyk, mineraler og urter. Fyldig kropp med en meget god munnfølelse. Nydelig konsentrasjon av fersk, saftig rød frukt på smak, med vekt på bringebær, kirsebær og plommer. Innslag av lakris, pepper og mineraler. Frisk syre. Fine tanniner. Nydelig lengde med en tørr utgang. Meget pen vin.
93 poeng
1664,90 kr – Bestillingsutvalget – Red & White AS

Duroché Gevrey-Chambertin 1er Cru Lavaut-Saint-Jacques 2018
12555801 – Burgund, Frankrike – Pinot Noir 100 %
Innsmigrende på duft med aromaer av fersk rød frukt, med vekt på bringebær og plommer, samt blomster, lakris, mineraler og fat. Pent fyldig vin med en flott munnfølelse. Nydelig konsentrasjon av fersk, saftig rød frukt på smak, med vekt på kirsebær, plommer og bringebær, med innslag av litt mørkere bær, mineraler, lakris, pepper og fat. Fin struktur med fine tanniner og frisk syre. Flott lengde med en tørr avslutning. Virkelig flott Gevrey.
93 poeng
1298 kr – Bestillingsutvalget – Moestue Grape Selections AS

Faiveley Gevrey-Chambertin 1er Cru Les Cazetiers 2018
12393501 – Burgund, Frankrike – Pinot Noir 100 %
Nydelig på duft med aromaer av fersk rød frukt, med vekt på bringebær, jordbær og røde kirsebær, samt noe blomster, lakris, lær og litt krydder. Fyldig kropp med en frisk og god munnfølelse. Flott konsentrasjon av frisk, saftig rød frukt på smak, med vekt på bringebær og plommer, med innslag av lær, lakris og krydder. Frisk syre. Fine tanniner. Pen lengde med en frisk, mineralsk avslutning. Meget solid vin med stort potensiale.
93 poeng
835 kr – Bestillingsutvalget – B & R Wine AS

Duroché Champ Gevrey-Chambertin 2018
12555601 – Burgund, Frankrike – Pinot Noir 100 %
Dufter delikat parfymert av frisk rød pinotfrukt, med vekt på bringebær, kirsebær og søte plommer, samt blomster, litt skogbunn, sopp, lakris og mineraler. Noe fat ligger i bakgrunnen. Middels til fyldig kropp med en flott munnfølelse. Konsentert, frisk og saftig rød frukt på smak, med vekt på bringebær, jordbær, syrlige kirsebær og plommer. Delikate innslag av lakris og fat. Pen struktur med frisk syre og fint strukturerte tanniner. Pen lengde med en tørr avslutning. Nydelig vin med klassisk pinotfrukt.
92 poeng
649,90 kr – Bestillingsutvalget – Moestue Grape Selections AS

Cabutto Barolo 2016
11187701 – Piemonte, Italia – Nebbiolo 100 %
Dufter av begynnende moden rød frukt, med vekt på kirsebær, bjørnebær og plommer, samt lakris, pepper, lær, skogbunn, lilla blomster, nøtter og fat. Fyldig kropp med en flott, rikere munnfølelse. Flott konsentrasjon av bløt, rik og saftig frukt på smak, med vekt på kirsebær og plommer, med innslag av lær, lakris og fat. Frisk syre. Faste tanniner. Bra lengde med en tørr, lett syrlig avslutning. En meget solid vin. Veldig mye barolo for pengene. Meget godt kjøp.
92 poeng
319,90 kr – Bestillingsutvalget – Signature Wines AS

Clusel Roch Cote Rotie Les Schistes 2018
11526201 -Rhône nord, Frankrike – Syrah 100 %
Noe rik på duft med aromaer av fersk mørk frukt, med vekt på bjørnebær, solbær og plommer, samt lær, kjøtt, pepper og krydder. Fyldig kropp med en flott munnfølelse. Flott konsentrasjon av fersk mørk frukt på smak, med vekt på solbær, bjørnebær og plommer, med innslag av lær, lakris, kjøtt, pepper, krydder og fat. Frisk syre. Faste tanniner. Bra lengde med en tørr finish. Meget fin Côte-Rôtie med fremtiden foran seg.
92 poeng
499,90 kr – Bestillingsutvalget – LaMarc Wines AS

CARM Maria de Lourdes 2015
3978101- Douro, Portugal – Touriga Nacional 70 %, Touriga Franca 30 %
Dufter av moden, lett sødmefull mørk frukt, med vekt på plommer, moreller og kirsebær, samt søt lakris, mineraler, krydder og snev av blomster. Hint av lær og fat. Fyldig kropp med en god munnfølelse. Bra konsentrasjon av moden, bløt mørk frukt på smak, med vekt på bjørnebær, moreller og plommer. Innslag av lær, lakris, pepper og fat. Frisk syre. Faste tanniner. Pen lengde med en stram utgang. Meget pen vin fra Portugal.
92 poeng
459 kr – Bestillingsutvalget – Vinetum AS

Claude Dugat Gevrey-Chambertin 1er Cru 2018
12541901 – Burgund, Frankrike – Pinot Noir 100 %
Konsentrert på duft med aromaer av fersk rød og noe mørkere frukt, med vekt på røde plommer, bringebær, jordbær og kirsebær, samt blomster, lakris, mineraler og snev av våt skogbunn. Noe fat, men dette er pent integrert. Fyldig kropp med en fantastisk munnfølelse. Tett, fersk og stram rød og noe mørkere frukt på smak, med vekt på mørke bringebær, plommer og kirsebær. Innslag av lakris, urter, krydder og noe fat, samt en pen underliggende mineralitet. Fin struktur med frisk syre og pent strukturerte tanniner. Flott lengde med en tørr utgang. Meget flott vin.
92 poeng
2114,90 kr – Bestillingsutvalget – Red & White AS

Benjamin Leroux Volnay Santenots 2018
12550001 – Burgund, Frankrike – Pinot Noir 100 %
Kompleks og deilig på duft med preg av fersk rød frukt, med vekt på bringebær, plommer og kirsebær, samt blomster, lakris og litt fat. Virkelig flott dybde på duft. Vinen har en fyldig kropp med en fantastisk munnfølelse. Nydelig konsentrasjon av fersk rød frukt på smak, med vekt på syrlige kirsebær, plommer, bringebær, med innslag av lakris, lær, fat og pepper. Frisk syre. Fine tanniner. Nydelig lengde med en fast avslutning. Meget pen vin.
92 poeng
836 kr – Bestillingsutvalget – Moestue Grape Selections AS

Caparzo La Casa Brunello di Montalcino 2015
6221601 – Toscana, Italia – Sangiovese 100 %
Tiltalende på nesen med aromaer av kirsebær, plommer og mørke bringebær, samt lakris, sjokolade, lær, krydder, roser og pent integrert fat. Snev av mineraler. Fyldig kropp med en nydelig munnfølelse med god nerve. Nydelig konsentrasjon av fersk, tett rød frukt på smak, med vekt på kirsebær, plommer og litt mørkere bær. Innslag av lær, lakris, mørk sjokolade, urter, krydder og fat. Frisk syre. Faste tanniner. Nydelig lengde med en stram, tørr avslutning. Meget vellaget brunello. Trenger litt tid.
92 poeng
689 kr – Bestillingsutvalget – Vinetum AS

March. Antinori Guado al Tasso 20017
5000701 – Toscana, Italia – Cabernet Sauvignon 60 %, Merlot 20 %, Cabernet Franc 20 %

Dufter rikt av mørkere bær, med vekt på kirsebær, solbær, plommer og moreller, samt tobakk, krydder, lær og tre. Fyldig kropp med flott, litt rikere munnfølelse. Nydelig konsentrasjon av mørk frukt på smak på smak, særlig kirsebær, plommer, solbær og bjørnebær, og med innslag av lær, krydder, sjokolade og noe tre. Frisk syre og strukturerte tanniner. Lang, tørr avslutning. Meget pen vin. Kombinerer kraft og eleganse på eksemplarisk vis.
92 poeng
999 kr – Bestillingsutvalget – Vinetum AS

Muga Seleccion Especial 2015
6675401 – Rioja, Spania – Tempranillo 70 %, Garnacha 20 %, Mazuelo 5 %, Graciano 5 %
Fremstår ganske rik på duft med aromaer av lett moden rød og mørkere frukt, med vekt på kirsebær, plommer og moreller, samt lær, krydder og fat. Fyldig kropp med en god, frisk munnfølelse. Flott konsentrasjon av lett moden, saftig rød og mørkere frukt på smak, med vekt på plommer, kirsebær og moreller, med innslag av lakris, lær, samt litt kjøtt og fat. Frisk syre. Faste tanniner. Flott lengde med en tørr utgang. Meget bra vin.
92 poeng
389,90 kr – Bestillingsutvalget – Autentico AS

Ch. Thivin Cuvée Zaccharie Côte de Brouilly 2019
7620901 – Burgund, Frankrike – Gamay 100 %
Nydelig på duft med preg av fersk rød frukt, med vekt på bringebær, kirsebær, plommer og jordbær, med innslag av lakris, lær og mineraler. Middels fyldig kropp med en nydelig, frisk munnfølelse. Nydelig konsentrasjon av fersk, saftig rød frukt på smak, med vekt på bringebær, kirsebær og plommer, og med innslag av lær, mineraler og noe krydder. Frisk syre. Faste tanniner. Pen lengde med en krydret avslutning. Meget flott vin i denne årgangen.
92 poeng
374,90 kr – Bestillingsutvalget – Blend Wines AS

Terroir Al Límit Terra de Cuques 2017
3506701 – Catalonia, Spania – Garnatxa 50 %,  Cariñena 50 %
Dufter av begynnende moden rød og mørkere frukt, med vekt på plommer, moreller og kirsebær, samt lær, lakris og fat. Streif av litt blomster. Vinen har en middels til fyldig kropp med en god munnfølelse. Flott konsentrasjon av saftig rød og mørkere frukt på smak, med vekt på syrlige kirsebær, moreller og plommer, med innslag av lakris, krydder og fat. Frisk syre. Faste tanniner. Pen lengde. En flott vin.
92 poeng
409,90 kr – Bestillingsutvalget – Autentico AS

Littorai Les Larmes Anderson Valley Pinot Noir 2019
12321701 – California, USA – Pinot Noir 100 %
Dufter litt rikere av fersk rød frukt, med vekt på kirsebær, bringebær, jordbær og røde plommer, samt blomster, mineraler og litt nøtter. Snev av krydder og tre. Middels fyldig kropp med en flott munnfølelse. Meget pen konsentrasjon av frisk, saftig rød frukt på smak, med vekt på kirsebær, bringebær, og røde plommer, med innslag av lær, nøtter og fat. Fin struktur med faste tanniner og frisk syre. Meget pen lengde. Meget bra vin.
92 poeng
599 kr – Bestillingsutvalget – Vinarius AS

Sadie Pofadder 2019
1894701 – Swartland, Sør-Afrika – Cinsault 100 %
Dufter parfymert av fersk rød frukt, med vekt på bringebær, plommer og kirsebær, samt mineraler, lakris og noe lær. Vinen har en middels fyldig kropp med en frisk, god munnfølelse. Bra konsentrasjon av fersk, saftig rød frukt på smak, med vekt på bringebær og plommer med litt sødme. Pene innslag av krydder og litt lakris. Frisk syre og tanniner som biter litt. Pen lengde med en frisk avslutning. Solid håndverk av en vin.
92 poeng
449 kr – Bestillingsutvalget – Vinarius AS

Barthod Chambolle-Musigny 2017
12406401 – Burgund, Frankrike – Pinot Noir 100 %
Delikat på duft med aromaer av kjølig og frisk rød frukt, særlig bringebær, tranebær og plommer, samt granatepler, blomster, pepper, lakris og skogbunn. Hint av fat i bakgrunnen. Fyldig kropp med en nydelig, delikat munnfølelse. Fin konsentrasjon av saftig, frisk og delikat rød frukt på smak, med vekt på bringebær, plommer, med innslag av granatepler, pepper, lakris. Pen struktur med slanske, lett strukturerte tanniner og frisk syre. Nydelig lengde med en tørr, lett syrlig avslutning. Meget flott vin.
92 poeng
672 kr – Bestillingsutvalget – Moestue Grape Selections AS

Hirsch Vineyards San Andreas Fault 2017
10277201 – California, USA – Pinot Noir 100 %
Nydelig aromatisk på duft med aromaer av lett moden rød frukt, med vekt på bringebær, plommer og syrlige kirsebær, samt blomster, lakris og mineraler. Middels til fyldig kropp med en flott, frisk munnfølelse. Nydelig konsentrasjon av saftig, fersk rød frukt på smak, med vekt på kirsebær, plommer og litt mørkere bringebær. Innslag av lakris, urter, krydder og en nydelig mineralitet. Frisk syre. Fine tanniner. Pen lengde med en tørr avslutning. Skikkelig fin pinot.
92 poeng
599,90 kr – Bestillingsutvalget – Red & White AS

Claude Dugat Gevrey-Chambertin La Marie 2018
12541701 – Burgund, Frankrike – Pinot Noir 100 %
Dufter parfymert av fersk og frisk rød frukt, med vekt på bringebær, jordbær og plommer, samt noe mørkere frukt, blomster, mineraler, lakris, lær og noe krydder. Fyldig kropp med en nydelig munnfølelse. Konsentrert, fersk og saftig rød frukt på smak, med vekt på kirsebær, plommer og mørkere bringebær. Innslag av lakris, lær og mineraler. Frisk syre. Fine tanniner. Nydelig lengde med en tørr avslutning. Flott vin.
92 poeng
1414,90 kr – Bestillingsutvalget – Red & White AS

Storm Wines Ridge Pinot Noir 2018
12600001 – Western Cape, Sør-Afrika – Pinot Noir 100 %
Delikat aromatisk på nesen med dufter av frisk og fersk rødbærsfrukt, med vekt på bringebær, jordbær, tranebær og plommer, samt mineraler, blomster og krydder. Hint av fat. Middels til fyldig kropp med en god munnfølelse. Saftig, konsentrert og fersk rød frukt på smak, med vekt på bringebær, jordbær og plommer, med innslag av mineraler, samt litt krydder i utgangen. Frisk syre. Fine, pent strukturerte tanniner. Pen lengde. En utmerket vin. Meget godt kjøp.
92 poeng
419,90 kr – Bestillingsutvalget – LaMarc Wines AS

Angerville Volnay 1er Cru 2018
12554701 – Burgund, Frankrike – Pinot Noir 100 %
Nydelig og frisk på duft med preg av fersk rød frukt, med vekt på bringebær, kirsebær og plommer, samt blomster, anis, mineraler og integrert fat. Flott fyldig vin med en meget god munnfølelse. På smak er det et en nydelig konsentrasjon av fersk, saftig rød frukt, med vekt på bringebær, syrlige kirsebær og plommer. Innslag av lakris, lær, nøtter, skogbunn og fat. Frisk syre. Faste tanniner. Nydelig lengde med en fast utgang. Trenger litt tid, men denne er svært lovende.
92 poeng
708 kr – Bestillingsutvalget – Moestue Grape Selections AS

David Reynaud 350 m Saint-Joseph 2019
6932401 – Rhône nord, Frankrike – Syrah 100 %
Dufter av fersk rød og mørk frukt, med vekt på solbær, bjørnebær og plommer, samt kjøtt, lær og lakris. Vinen har en middels til fyldig kropp med en god munnfølelse. Konsentrert, fersk og saftig frukt på smak, med vekt på solbær, bjørnebær og plommer. Innslag av lær, lakris og krydder. Frisk syre. Faste tanniner. Pen lengde med en tørr utgang. Virkelig flott vin. Mye St.-Joseph for pengene.
92 poeng
319,90 kr – Bestillingsutvalget – Hans A. Flaaten AS

Restless River Main Road & Dignity Cabernet Sauvignon 2016
12339801 – Western Cape, Sør-Afrika – Cabernet Sauvignon 100 %
Dufter forførende av lett moden mørk frukt, med vekt på solbær, bjørnebær, plommer, samt av lær, krydder og tobakk. Fyldig kropp med en god, noe rikere munnfølelse. Flott konsentrasjon av begynnende moden mørk frukt, med vekt på solbær, bjørnebær og plommer, med innslag av lær, krydder, tobakk og litt fat. Frisk syre. Faste tanniner. Pen lengde. Dette er en meget flott vin.
92 poeng
439,90 kr – Bestillingsutvalget – LaMarc Wines AS

J.L. Chave Selection Hermitage Farconnet 2015
3659101 – Rhône nord, Frankrike – Syrah 100 %
Ganske lekker og kompleks på duft med preg av lett moden rød og mørkere frukt, særlig tranebær, bringebær, bjørnebær og plommer, samt mineraler, lær, pepper og pent integrert fat. Snev av litt krekling. Virkelig fin dybde i aromabildet. Stor vin med en fyldig kropp og en god, noe rikere munnfølelse. På smak er det en flott konsentrasjon av begynnende moden, saftig rød og mørkere frukt på smak, med vekt på bjørnebær, bringebær og plommer, med innslag av lær, urter, mineraler og fat. Pen struktur med fine tanniner og frisk syre. Pen lengde med en tørr avslutning. En virkelig flott vin.
92 poeng
492 kr – Bestillingsutvalget – Moestue Grape Selections AS

Gaja Promis 2018
4390001 – Toscana, Italia – Merlot 55 %, Syrah 35 %, Sangiovese 10 %
Nydelig på duft med preg av fersk rød frukt, med vekt på kirsebær, bjørnebær og plommer, samt lær, lakris, pepper og fat. Snev av blomster. Fyldig kropp med en god munnfølelse. Bra konsentrasjon av fersk, tett rød og mørk frukt på smak, med vekt på bjørnebær, kirsebær, plommer og litt solbær. Innslag av lakris, pepper, krydder og fat. Frisk syre. Fine tanniner. Flott lengde med en tørrende utgang. Meget pen vin.
91 poeng
389,90 kr – Bestillingsutvalget – Winetailor AS

Guigal Côte Rôtie Brune et Blonde 2017
12554301 – Rhône nord, Frankrike – Syrah 96 %, Viognier 4 %
Elegant og parfymert på duft med aromaer av mørk frukt, med vekt på plommer, bjørnebær og kirsebær, samt lakris, krekling, mineraler, blomster og litt fat. Fyldig kropp med en nydelig munnfølelse på den rikere siden. Konsentrert, saftig og frisk rød og mørkere frukt på smak, med vekt på bringebær, plommer, tranebær og kirsebær, med innslag av mineraler, urter og fat. Frisk syre. Lett strukturerte tanniner som biter akkurat passe. Bra lengde med en tørr avslutning. Flott utgave av denne klassikeren.
91 poeng
589,90 kr – Bestillingsutvalget – Moestue Grape Selections AS

Lamy-Pillot Chassagne-Montrachet 1er Cru Boudriotte 2017
6939801 – Burgund, Frankrike – Pinot Noir 100 %
Dufter av lett moden rød frukt, med vekt på bringebær, jordbær, røde kirsebær og plommer, samt blomster og mineraler. Snev av litt krydder. Middels fyldig vin med en god munnfølelse. Flott konsentrasjon av begynnende moden, litt tett rød frukt på smak, med vekt på bringebær og plommer, med innslag av mineraler, lær og litt fat. Frisk syre. Fine tanniner. Bra lengde med en tørrende avslutning. Fin vin.
91 poeng
499 kr – Bestillingsutvalget – Vinarius AS

Moestue Cornas Coteau de Reynard 2018
12556301 – Rhône nord, Frankrike – Syrah 100 %
Nydelig på duft med aromaer av fersk mørkere frukt, med vekt på bjørnebær, syrlige mørke bringebær, tranebær og plommer, samt einebær, lær, pepper, anis, kjøtt og litt fat. Fyldig kropp med en nydelig og rik munnfølelse. Formidabelt konsentrert, fersk og saftig mørkere frukt på smak, med vekt på bjørnebær og plommer, med innslag av lakris, lær og fat. Frisk syre. Faste tanniner. Nydelig lengde med en tørr utgang. Meget lovende cornas som vil trenge litt tid i kjelleren.
91 poeng
552 kr – Bestillingsutvalget – Moestue Grape Selections AS

Heresztyn-Mazzini Gevrey-Chambertin Les Songes Vieilles Vignes 2018
12551701 – Burgund, Frankrike – Pinot Noir 100 %
Elegant og frisk på nesen med dufter av fersk rød frukt, med vekt på bringebær, jordbær og plommer, samt blomster, lakris, krydder og et lite snev av fat. Fyldig kropp med en god munnfølelse. Fersk, kjøttfull rød frukt på smak, med vekt på syrlige bringebær og plommer. Innslag av lakris, lær og fat. Fin struktur med frisk syre og smått faste tanniner. Pen lengde med noe fat i utgangen. Flott vin.
91 poeng
678 kr – Bestillingsutvalget – Moestue Grape Selections AS

Dom. de L’Arlot Côte de Nuits Villages Clos Du Chapeau 2018
10563901 – Burgund, Frankrike – Pinot Noir 100 %
Aromatisk på nesen med dufter av fersk rød frukt, med vekt på bringebær og plommer, samt skogbunn, blomster, mineraler og litt urter og krydder. Hint av lakris. Fyldig kropp med en flott munnfølelse. Fin konsentrasjon av fersk, saftig rød frukt, med vekt på bringebær, plommer og syrlige røde kirsebær. Innslag av urter, krydder og mineraler. Noe fat. Frisk syre. Pent strukturerte tanniner. Flott lengde med en frisk avslutning. Pen pinot. Godt kjøp.
91 poeng
465,20 kr – Bestillingsutvalget – Red & White AS

Montesecondo Tïn Toscana 2016
187801- Toscana, Italia – Sangiovese 100 %
Dufter av moden rød frukt, med vekt på kirsebær og plommer, samt blomster, mandler, krydder og noe litt jordlig. Vinen har en fyldig kropp med en god munnfølelse. Pen konsentrasjon av moden, saftig rød frukt på smak, med vekt på kirsebær og plommer. Innslag av mineraler, nøtter og krydder. Solid struktur med faste tanniner og frisk syre. Meget bra lengde med en tørr avslutning. Pen vin.
91 poeng
385 kr – Bestillingsutvalget – Non Dos AS

Hubert Lamy Santenay 1er Cru Clos des Gravières Rouge 2018
12553501 – Burgund, Frankrike – Pinot Noir 100 %
Innsmigrende på duft med preg av fersk rød frukt, særlig bringebær, jordbær og plommer, samt mineraler, lakris og snev av fat. Fyldig kropp med en flott munnfølelse. Flott konsentrasjon av fersk og saftig rød frukt på smak, med vekt på bringebær, kirsebær og plommer. Innslag av mineraler, lakris og tre. Frisk syre. Fine tanniner. Pen lengde med en tørr avslutning. Virkelig flott og fruktig Santenay.
91 poeng
568 kr – Bestillingsutvalget – Moestue Grape Selections AS

Bartolo Mascarello Barbera d’Alba San Lorenzo 2018
9959001 – Piemonte, Italia – Barbera 100 %
Dufter av fersk, frisk rød og mørkere frukt, med vekt på plommer og kirsebær, samt blomster, mineraler og lakris. Fyldig kropp med en flott, frisk munnfølelse. Fersk, konsentrert og frisk rød frukt på smak, med vekt på plommer og kirsebær. Innslag av urter, krydder og litt lakris. Pen struktur med fine tanniner og frisk syre. Flott lengde med en tørr utgang. En nydelig barbera.
91 poeng
469,90 kr – Bestillingsutvalget – Red & White AS

Yann Bertrand Fleurie Cuvee Émile 2018
12462001 – Burgund, Frankrike – Gamay 100 %
Konsentrert på duft med aromaer av frisk rød frukt, med vekt på plommer, bringebær og jordbær, samt blomster og lær. Middels til fyldig kropp med en god munnfølelse. Bra konsentrasjon av fersk, saftig rød og noe mørkere frukt på smak, med vekt på bringebær og plommer, med innslag av urter, mineraler og litt lær. Frisk syre. Faste tanniner. Bra lengde med en tørr finish. Meget vellaget vin.
91 poeng
349,90 kr – Bestillingsutvalget – Blend Wines AS

Lucien Aviet & Fils Trousseau Poussot 2018
12458201 – Jura, Frankrike – Trousseau 100 %
Dufter av fersk og frisk rød frukt, med vekt på bringebær, plommer og litt jordbær, samt urter, blomster, nøtter og noe mineraler. Middels fyldig kropp med en god, frisk munnfølelse. Fin konsentrasjon av fersk, frisk rød frukt på smak, med vekt på kirsebær, kjøttfulle plommer, bringebær og litt jordbær. Innslag av urter og mineraler. Frisk syre. Lette tanniner. Flott lengde med en mineralsk utgang. Fin og spennende vin.
91 poeng
500,70 kr – Tilleggsutvalget – Heritage Wines AS

Birichino Antle Vineyard Pinot Noir 2015
7322701 – California, USA – Pinot Noir 100 %
Dufter parfymert av moden rød frukt, med vekt på bringebær, jordbær og plommer, samt blomster, pepper og lakris. Snev av blomster. Fyldig kropp med en flott, delikat munnfølelse. Flott konsentrasjon av moden, saftig rød frukt på smak, med vekt på bringebær og plommer, med innslag av lær, lakris og fat. Frisk syre. Strukturerte, fine tanniner. Flott lengde med en tørr utgang. Pen vin.
91 poeng
449 kr – Bestillingsutvalget – SIgnature Wines AS

Savage Syrah 2018
12552301 – Stellenbosch, Sør-Afrika – Syrah 100 %
Frisk på duft med preg av lett moden rød og mørk frukt, med vekt på bjørnebær, plommer og kirsebær, samt mineraler, krydder, lær, lakris og snev av litt tre. Middels til fyldig kropp med en god, fast munnfølelse. Bra konsentrasjon av moden, myk rød og mørk frukt på smak, med vekt på skogsbær, bjørnebær og plommer, med innslag av lær, lakris og mineraler. Frisk syre. Faste tanniner. Bra lengde. En leskende og god syrah.
91 poeng
349,90 kr – Bestillingsutvalget – Unico Real Wines AS

Joyce Wines Escolle Vineyard Pinot Noir 2018
12596901 – California, USA – Pinot Noir 100 %
Dufter parfymert og friskt av fersk rød frukt, med vekt på bringebær, jordbær og plommer, samt mineraler, blomster, pepper og krydder. Middels fyldig kropp med en flott, delikat munnfølelse. Bra konsentrasjon av fersk, saftig rød frukt på smak, med vekt på jordbær, bringebær, plommer, med innslag av mineraler, lakris og litt krydder. Frisk syre. Lette tanniner. Pen lengde. Virkelig pen pinot.
91 poeng
379,90 kr – Bestillingsutvalget – LaMarc Wines AS

Birichino Pinot Noir Saint Georges Vineyard 2018
12352501 – California, USA – Pinot Noir 100 %
Dufter delikat av rød frukt, med vekt på bringebær, tranebær og plommer, samt blomster, lær og litt fat. Middels fyldig til fyldig kropp med en god munnfølelse. Flott konsentrasjon av bløt og saftig rød frukt på smak, med vekt på bringebær og plommer, med innslag av pepper og fat. Frisk syre. Lett strukturerte tanniner. Pen lengde med en tørr avslutning. Flott pinot. Meget godt kjøp.
91 poeng
349,90 kr – Bestillingsutvalget – Signature Wines AS

Louis Jadot Nuits-Saint-Georges Boudots 2016
11205901 – Burgund, Frankrike – Pinot Noir 100 %
Aromatisk og parfymert på duft, med preg av frisk, lett moden rød frukt, særlig bringebær og plommer, samt pepper, lakris, litt lær og fat. Fyldig kropp med en god munnfølelse. Meget bra konsentrasjon av lett moden, bløt rød frukt på smak, med vekt på bringebær og plommer, med innslag av pepper, samt litt og fat. Frisk syre. Strukturerte, fine tanniner. Bra lengde med en tørr avslutning. Flott vin.
91 poeng
794,30 kr – Bestillingsutvalget – Signature Wines AS

Cigliuti Barbaresco Serraboella 2017
11543101 – Piemonte, Italia – Nebbiolo 100 %
Sammensatt på duft med aromaer av frisk rød frukt, med vekt på bringebær, plommer og kirsebær, samt granatepler, skogbunn, mineraler og blomster. Noen lær- og fattoner på duft. Fyldig kropp med en god, litt rikere munnfølelse. Meget flott konsentrasjon av bløt, saftig rød frukt på smak, med vekt på bringebær og plommer, med innslag av sopp, pepper, lakris, nøtter og litt fat. Frisk syre. Fine tanniner. Nydelig lengde med en tørr avslutning. En flott Barbaresco i en litt rikere stil.
91 poeng
560 kr – Bestillingsutvalget – Moestue Grape Selections AS

Sandrone Barbera d’Alba 2016
8324001 – Piemonte, Italia – Barbera 100 %
Dufter nydelig av frisk rød og mørkere frukt, med vekt på kirsebær og plommer, samt blomster, pepper, lakris og litt fat. Streif av nøtter. Vinen har en fyldig kropp med en flott munnfølelse. Saftig, konsentrert og lett moden rød og mørkere frukt på smak, med vekt på syrlige kirsebær, bringebær, tranebær og plommer. Innslag av lakris, urter og mineraler. Noe fat i utgangen. Frisk syre. Strukturerte tanniner. Meget pen lengde. N med flott frukt også i munnen, stor lengde og og et streif av fat også i finish. En nydelig barbera.
91 poeng
309,90 kr – Bestillingsutvalget – Moestue Grape Selections AS

Ch. Thivin Cuvée Les Girottes Côte de Brouilly 2019
1684101 – Burgund, Frankrike – Gamay 100 %
Tiltalende på duft med aromaer av frisk rød frukt, med vekt på skogsbær og kirsebær, samt søt lakris, pepper, lær og litt krydder. Middels til fyldig kropp med en nydelig, frisk munnfølelse. Bra konsentrasjon av saftig, fersk rød frukt på smak, med vekt på kirsebær, bringebær og saftige plommer, med innslag av pepper, lær og litt krydder. Fin struktur med fine tanniner og frisk syre. Bra lengde med en lett syrlig utgang. Meget pen beaujolais.
91 poeng
269,90 kr – Bestillingsutvalget – Blend Wines AS

Ch. la Nerthe Châteauneuf-du-Pape Cuvée des Cadettes 2016
4174801 – Rhône sør, Frankrike – Mourvèdre 40 %, Grenache 25 %, Syrah 25 %, Cinsault 10 %
Aromatisk og parfymert på duft med preg av begynnende moden rød og mørkere frukt, med vekt på bjørnebær, kirsebær, solbær og plommer, samt lær, krydder, nøtter og fat. Fyldig kropp med en god munnfølelse. Bra konsentrasjon av lett moden rød og mørkere frukt på smak, med vekt på plommer, kirsebær, moreller og solbær, med innslag av lær og fat. Frisk syre. Faste tanniner. En spennende, meget fin CdP i en litt annerledes stil.
91 poeng
885,90 kr – Bestillingsutvalget – Excellars AS

La Rioja Alta Viña Ardanza Reserva 2012
353401 – Rioja, Spania – Tempranillo 80%, Garnacha 20 %
Dufter nydelig av moden rød og mørkere frukt, med vekt på modne kirsebær, plommer, bjørnebær og bringebær, med innslag av urter, lær, lakris, krydder og vått trevirke. Fyldig kropp med en go munnfølelse. Pen konsentrasjon av moden rød og mørkere frukt på smak, med preg av modne kirsebær, plommer, bringebær, moreller. Innslag av krydder, lakris, lær og tre. Behagelig strukturert med modne tanniner og balansert syre. Pen lengde. Kan ikke helt måle seg med 2010-årgangen, men bevares, en dette er en flott vin også i 2012-årgangen.
91 poeng
275,90 kr – Basisutvalget (kat. 5) – Excellars AS

Lamy-Pillot Chassagne-Montrachet Champs de Morgeot 2017
6937801 – Burgund, Frankrike – Pinot Noir 100 %
Konsentrert og ganske intens på duft med preg av frisk rød frukt, med vekt på bringebær, kirsebær og tranebær, samt lakris, blomster og mineraler. Middels fyldig kropp med en frisk munnfølelse. Bra konsentrasjon av frisk, saftig rød frukt på smak, med innslag av lakris, lær og litt fatkrydder. Fin gjennomgående mineralitet. Frisk syre. Faste tanniner. Pen lengde. Ikke veldig komplekst, men en bra vin.
90 poeng
399 kr – Bestillingsutvalget – Vinarius AS

Hobo Wines Folk Machine Vecino Vineyard Pinot Noir «Batten Down the Hatches, The Storm is Coming» 2019
8349701 – California, USA – Pinot Noir 100 %
Innsmigrende på duft med preg av fersk rød frukt, med vekt på bringebær, jordbær og plommer, samt pepper, krydder og mineraler. Middels fyldig kropp med en god, frisk munnfølelse. Virkelig konsentrert, saftig og fersk rød frukt på smak, med vekt på bringebær, plommer og jordbær. Innslag av litt granatepler, pepper og mineraler. Pent strukturert med lette tanniner og frisk syre. Bra lengde. Kul vin.
90 poeng
349,90 kr – Bestillingsutvalget – LaMarc Wines AS

Massolino Barbera d’Alba Gisep 2017
11742101 – Piemonte, Italia – Barbera 100 %
Parfymert på nesen med dufter av fersk mørk frukt, med vekt på plommer, moreller og mørke kirsebær, samt lakris, lær, krydder og blomster. Fyldig kropp med en flott munnfølelse. Flott konsentrasjon av fersk, tett og saftig mørk frukt på smak, med vekt på plommer, moreller og kirsebær. Innslag av lakris, sjokolade, mineraler, urter og krydder. Frisk syre. Faste tanniner. Flott lengde. En pen, vellaget Barbera.
90 poeng
355,30 kr – Bestillingsutvalget – Red & White AS

Birichino Pinot Noir Enz Vineyard 2017
12352701 – California, USA – Pinot Noir 100 %
Dufter av rik, lett moden rød frukt på smak, med vekt på kirsebær, bringebær, bringebær og plommer, med innslag av pepper, jord, blomster, lær og fat. Fyldig kropp med en god, kraftig og rik munnfølelse. Bra konsentrasjon av lett moden, tett rød og særlig mørkere frukt på smak, med vekt på kirsebær og plommer, med innslag av lakris, undervekst, lær og krydret treverk. Frisk syre. Strukturerte tanniner. Fin vin.
90 poeng
449 kr – Bestillingsutvalget – Signature Wines AS

Dom. Rolet Arbois Poulsard 2006 (MAGNUM)
12392505 – Jura, Frankrike – Poulsard 100 %
Dufter av moden, men samtidig frisk rød frukt, med preg av bringebær og kirsebær, samt litt stall, lær, krydder og snev av tre. Middels til fyldig kropp med en god munnfølelse. Bra konsentrasjon av moden rød frukt på smak, med vekt på bringebær, jordbær og kirsebær, med innslag av mineraler, urter, krydder og litt tre. Fortsatt ganske strukturert med faste tanniner og en balansert syre. Faste tanniner. Bra lengde med en tørr avslutning. Moden, leskende og ikke minst god vin.
90 poeng
610 kr – Bestillingsutvalget – B & R Wine AS

Azores Volcanico Tinto 2018
12151001 – Azorene, Portugal – Aragónez 10 %, Castelão 15 %, Merlot 5 %, Syrah 10 %, Touriga Nacional 10 %

Dufter av frisk og kjølig rød frukt, med vekt på jordbær, bringebær, moreller og kirsebær, samt blomster og urter. Middels fyldig kropp med en frisk munnfølelse. Flott konsentrasjon av litt mykere, fersk rød frukt på smak, med vekt på jordbær, bringebær og kirsebær, med innslag av urter og mineraler. Frisk syre. Lette tanniner. Pen lengde. Spennende sak fra Azorene.
90 poeng
239,90 kr – Bestillingsutvalget – Servco AS

La Rioja Alta Viña Arana Gran Reserva 2014
11173401 – Rioja, Spania – Tempranillo 95%, Graciano 5%
Dufter av moden rød frukt, med vekt på plommer og kirsebær, samt noe mørkere bær, tørket frukt, krydder, sjokolade, lær og tydelig fat. Fyldig kropp med en god munnfølelse. Flott konsentrasjon av moden, myk rød frukt, med vekt på plommer og kirsebær, med innslag av lær, lakris og fat. Fin struktur med fine tanniner og frisk syre. Pen lengde med en tørr avslutning. Flott vin.
90 poeng
325,90 kr – Bestillingsutvalget – Excellars AS

Cristom Mt. Jefferson Pinot Noir 2018
811601 – Oregon, USA – Pinot Noir 100 %
Dufter av frisk, kjølig rød frukt, med vekt på røde kirsebær, tranebær, bringebær, samt blomster, mineraler,.lær og noe tre. Middels til fyldig kropp med en flott munnfølelse. Bra konsentrasjon av fersk, saftig rød frukt på smak, med vekt på kirsebær, bringebær og tranebær, med innslag av lær og tre. Frisk syre. Strukturerte, balanserte tanniner med passe bitt. Bra lengde med en tørrende avslutning. Pen pinot.
90 poeng
385,90 kr – Bestillingsutvalget – Servco AS

Fontodi Filetta di Lamole Chianti Classico 2017
7843501 – Toscana, Italia – Sangiovese 100 %
Dufter av frisk rød frukt, med vekt på kirsebær, bringebær, plommer, samt blomster, mineraler, urter og litt krydder. Snev av lær og litt tre. Middels til fyldig kropp med en flott, frisk munnfølelse. Nydelig konsentrasjon frisk, kjølig og saftig rød frukt på smak, med vekt på bringebær, kirsebær og plommer, med innslag av lakris, urter, mineraler og lær. Pent strukturert med fine tanniner og en frisk syre. Meget bra lengde. Meget pen Chianti Classico i en litt kjøligere stil.
90 poeng
257,90 kr – Bestillingsutvalget – Blend Wines AS

Adams Kaliber 12 Spätburgunder 2017
11067401 – Rheinhessen, Tyskland – Spätburgunder 100 %
Dufter av lett moden rød frukt, med vekt på bringebær, jordbær, plommer, samt pepper, lakris og litt nøtter. Snev av blomster. Vinen har en fyldig kropp med en delikat munnfølelse. Fin konsentrasjon av saftig og begynnende moden rød frukt på smak, med vekt på bringebær, kirsebær, plommer, med innslag av lakris. Frisk syre. Tanninbittet er av den lette sorten. Pen lengde med en tørrende avslutning. Pen ueiket Spätburgunder til en fin pris. Meget godt kjøp.
90 poeng
234 kr – Bestillingsutvalget – Moestue Grape Selections AS

Massolino Langhe Nebbiolo 2017
11201101 – Piemonte, Italia – Nebbiolo 100 %
Dufter av fersk rød frukt, med vekt på kirsebær, moreller, jordbær og bringebær, samt lakris, te, lær og litt skogbunn og roser. Middels til fyldig kropp med en flott munnfølelse. Flott konsentrasjon av fersk, stram rød frukt på smak, med vekt på kirsebær, plommer og litt mørkere bær. Innslag av lakris, urter og krydder. Frisk syre. Faste tanniner. Flott lengde med en tørr utgang. Solid vin som gir mye drikkeglede.
90 poeng
289,90 kr – Bestillingsutvalget – Red & White AS

Joyce Wines San Benito Gamay Noir 2019
12597001 – California, USA – Gamay Noir 100 %
Fersk og frisk på duft med aromaer av frisk rød frukt, med vekt på bringebær, jordbær og plommer, samt mineraler, urter og litt blomster. Streif av litt lær. Middels fyldig kropp med en god, frisk munnfølelse. Konsentrert, fersk og saftig rød frukt på smak, med vekt på bringebær og jordbær, med innslag av mineraler, litt lakris og litt krydder. Frisk syre. Lette tanniner. Bra lengde med en krydret avslutning. Fersk og spennende vin. Godt kjøp.
90 poeng
339,90 kr – Bestillingsutvalget – LaMarc Wines AS

Tissot Arbois DD 2019
3804201 – Jura, Frankrike – Pinot Noir 33 %, Poulsard 33 %, Trousseau 33 %
Dufter av fersk rød frukt, med vekt på bringebær, kirsebær og plommer, samt blomster og mineraler. Middels fyldig kropp med en friskere munnfølelse. Flott konsentrasjon av fersk, saftig rød frukt på smak, med vekt på kirsebær, jordbær og plommer, med innslag av mineraler og urter. Frisk syre. Lette tanniner. Bra lengde med en frisk avslutning. Fin Jura-vin.
90 poeng
329,90 kr – Bestillingsutvalget – Vinum AS

K. Descombes Morgon Vieilles Vignes 2018
10875901 – Burgund, Frankrike – Gamay 100 %
Dufter av fersk rød frukt, med vekt på jordbær, bringebær og plommer, samt noe mørkere bær, blomster, mineraler og litt tre. Snev av lakris. Middels til fyldig kropp med en god munnfølelse. Konsentrert, fersk og saftig rød og mørkere frukt på smak, med vekt på bringebær og kjøttfulle plommer, med innslag av lær, lakris og litt tre. Frisk syre. Lette tanniner. Pen lengde. Flott Morgon.
90 poeng
295,90 kr – Bestillingsutvalget – Blend Wines AS

Claude Dugat Bourgogne Rouge 2018
12541801 – Burgund, Frankrike – Pinot Noir 100 %
Dufter av fersk rød frukt, med vekt på bringebær, moreller, plommer og noe mer sødmefulle røde bær, samt lakris, mineraler, blomster og urter. Snev av mineraler. Fyldig kropp med en flott munnfølelse. Flott konsentrasjon av fersk, stram rød frukt på smak, med vekt på kirsebær og plommer. Innslag av urter, krydder, lakris, mineraler og litt lær. Frisk syre. Fine tanniner. Flott lengde. Fin Bourgogne Rouge.
90 poeng
589,90 kr – Bestillingsutvalget – Red & White AS

Matrot Volnay-Santenots 2016
12556401 – Burgund, Frankrike – Pinot Noir 100 %
Dufter tiltalende og friskt av lett moden rød frukt, med vekt på bringebær, jordbær og plommer, med innslag av lakris og litt blomster. Middels til fyldig kropp med en god munnfølelse. Flott konsentrasjon av saftig og begynnende moden rød frukt på smak, med vekt på syrlige bringebær og plommer. Innslag av lakris, pepper og litt fat. Frisk syre. Lett strukturerte tanniner. Bra lengde med en tørrende avslutning. Pen Volnay.
90 poeng
572 kr – Bestillingsutvalget – Moestue Grape Selections AS

La Stoppa Macchiona 2013
5180501 – Emilia-Romagna, Italia – Barbera 50 %, Bonarda 50 %
Dufter av begynnende moden rød frukt, med vekt på jordbær, bringebær og plommer, samt blomste, krydder og lær. Middels til fyldig kropp med en god munnfølelse. Flott konsentrasjon av frisk, lett moden, saftig rød frukt på smak, med vekt på kirsebær, bringebær og plommer, med innslag av lær og krydder. Frisk syre. Fine tanniner. Bra lengde med en tørrende avslutning. En god vin.
90 poeng
389,90 kr – Bestillingsutvalget – Vinum AS

Barthod Bourgogne Rouge 2017
12406301 – Burgund, Frankrike – Pinot Noir 100 %
Parfymert og frisk på duft med aromaer av kjølig rød frukt, med vekt på bringebær, jordbær og tranebær, samt mineraler, blomster og litt fat. Flott dybde i duften. Middels fyldig kropp med en delikat, flott munnfølelse. Bra konsentrasjon av saftig, frisk rød frukt på smak, med vekt på plommer og syrlige bringebær, med innslag av lakris, lær og litt fat. Frisk syre. Lett strukturerte tanniner. Pen lengde med en tørrende avslutning. Pen kommuneburgunder.
90 poeng
365 kr – Bestillingsutvalget – Moestue Grape Selections AS

Dom. Ratte Clos Marie 2019
7814601 – Jura, Frankrike – Trousseau 50 %, Pinot Noir 50 %
Dufter av fersk rød frukt, med vekt på plommer, kirsebær og jordbær, samt tre. Middels fyldig kropp med en god munnfølelse. Bra konsentrasjon av fersk, saftig rød frukt på smak, med vekt på plommer og bringebær, med innslag av urter, lær og en flott mineralitet. Frisk syre. Lett strukturerte tanniner. Bra lengde. Flott vin.
90 poeng
354,90 kr – Bestillingsutvalget – Blend Wines AS

Cuvée Louis Belle Crozes Hermitage 2017
4563901 – Rhône nord, Frankrike – Syrah 100 %
Intens på duft med aromaer av begynnende moden mørkere frukt, med vekt på mørke bringebær, bjørnebær, kirsebær og plommer, samt lakris, kjøtt og pepper. Innslag av noe vanilje og fat. Streif av blomster. Fyldig kropp med en god munnfølelse. Bra konsentrasjon av saftig, fersk mørk frukt, med vekt på kirsebær, bjørnebær og plommer, med noen tørrende innslag av lakris, pepper og fat. Flott strukturert vin med faste tanniner og frisk syre. Pen lengde med litt tre i utgangen. Fyldig og velstrukturert syrah fra åssiden i Crozes Hermitage.
89 poeng
324 kr – Bestillingsutvalget – Moestue Grape Selections AS

Feudi di San Gregorio Taurasi 2014
3311201 – Campania, Italia – Aglianico 100 %
Dufter av lett moden rød og mørkere frukt, med vekt på bjørnebær, plommer og kirsebær, samt tørket frukt, tobakk, lær og fat. Fyldig kropp med en god munnfølelse. Bra konsentrasjon av moden, bløt frukt på smak, med vekt på bjørnebær, plommer og kirsebær. Innslag av krydder, tørket frukt, lær og fat. Frisk syre. Faste tanniner. God lengde. Flott vin.
89 poeng
239,90 kr – Bestillingsutvalget – Fondberg AS

Faiveley Gevrey Chambertin VV 2017
8122301 – Burgund, Frankrike – Pinot Noir 100 %
Dufter av lett modne røde bær, med vekt på bringebær og plommer, samt urter, krydder og blomster. Snev av sopp. Fyldig kropp med en god munnfølelse. Flott konsentrasjon av saftig, fersk rød frukt på smak, med vekt på kirsebær, bringebær og plommer med noe sødme. Innslag av lær, lakris, pepper, og med et snev av fat i bakgrunnen. Frisk syre. Faste tanniner. Bra lengde med en tørr avslutning. Bra pinot. Trenger litt tid.
89 poeng
444,60 kr – Testutvalget – Servco AS

Fèlsina Maestro Raro 2013
7805101 – Toscana, Italia – Cabernet Sauvignon 100 %
Dufter av moden mørk frukt, med vekt på kirsebær, bjørnebær, solbær og plommer, samt tørket frukt, lær, lakris, våt jord, tobakk og fat. Fyldig kropp med en god munnfølelse. Bra konsentrasjon av moden, bløt og saftig mørk frukt på smak, med vekt på kirsebær og plommer, samt bjørnebær. Innslag av tørket frukt, lær, jord, krydder, mineraler og fat. Frisk syre. Fine, noe avslipte tanniner. Pen lengde med en tørr utgang. Flott toskansk cab.
89 poeng
479,90 kr – Bestillingsutvalget – Good Beverage AS

Loichet Le President Bourgogne Pinot Noir 2019
10958301 – Burgund, Frankrike – Pinot Noir 100 %
Frisk på duft med dufter av fersk rød frukt, med vekt på bringebær, jordbær og plommer, samt blomster, pepper og lakris. Et lite streif av granatepler på duft. Middels fyldig kropp med en behagelig og god munnfølelse. Bra konsentrasjon av fersk, saftig rød frukt på smak, med vekt på syrlige bringebær, jordbær og plommer, med innslag av pepper, lakris og litt fat. Frisk syre. Lette tanniner. Bra lengde med en tørrende avslutning. Frisk og delikat burgunder til en fin pris. Godt kjøp.
89 poeng
249,90 kr – Bestillingsutvalget – Moestue Grape Selections AS

Vajra Langhe Nebbiolo 2019
9692101 – Piemonte, Italia – Nebbiolo 100 %
Nydelig parfymert på duft med kjølige aromaer av friske bringebær, plommer, kirsebær, tranebær, sopp, skogbunn, lakris, blomster og litt lær. Vinen har en middels til fyldig kropp med en nydelig munnfølelse. Flott konsentrasjon av fersk, frisk og saftig rød frukt på smak, med vekt på bringebær, plommer, med innslag av lakris, mineraler og urter. Frisk syre. Fine tanniner. Flott lengde. En leskende og vellaget Langhe Nebbiolo. Flott vin.
89 poeng
239 kr – Bestillingsutvalget – Moestue Grape Selections AS

Fenocchio Barolo Bussia Sottana Riserva 2014
575201 – Piemonte, Italia – Nebbiolo 100 %
Dufter av begynnende moden rød frukt, med vekt på plommer og kirsebær, samt lær, fat, sopp og nøtter. Fyldig kropp med en god munnfølelse. Bra kosentrasjon av lett moden og saftig rød frukt på smak, med vekt på kirsebær, plommer, med innslag av lær, lakris og litt nøtter. Frisk syre. Faste tanniner. Bra lengde. Relativt enkel, men fin Barolo til en god pris. Godt kjøp.
89 poeng
345,90 kr – Basisutvalget (kat. 4) – Excellars AS

Montesecondo Rosso Toscana 2018
4975501 – Toscana, Italia – Sangiovese 98 %, Trebbiano 2 %
Dufter av frisk, fersk rød frukt, med vekt på kirsebær, moreller, bringebær og plommer, samt lakris og mineraler. Middels til fyldig kropp med en god munnfølelse. Flott konsentrasjon av frisk, saftig rød frukt på smak, med vekt på syrlige kirsebær, moreller og plommer, med innslag av lakris, lær, nøtter og mineraler. Frisk syre. Fine tanniner. Pen lengde med tørr avslutning. Flott, saftig sangiovesebasert vin.
89 poeng
239,90 kr – Bestillingsutvalget – Non Dos AS

Dom. Gallety Récolte 2017
952901 – Rhône sør, Frankrike – Syrah 50 %, Grenache 50 %
Tiltalende på duft med preg av lett moden rød og mørkere frukt, med vekt på kirsebær, plommer, bjørnebær og solbær, samt blomster, lær og lakris. Noe pepper. Fyldig kropp med en god munnfølelse. Flott konsentrasjon av begynnende moden, saftig rød og mørkere frukt, med vekt på kirsebær, plommer og bjørnebær, med innslag av lær, pepper og hint av fat. Frisk syre. Faste tanniner. Fin lengde. Fin vin til en fin pris.
89 poeng
244,90 kr – Bestillingsutvalget – Hans A. Flaaten AS

La Stoppa Barbera della Stoppa 2011
5966301 – Emilia-Romagna, Italia – Barbera 100 %
Dufter av moden rød frukt, med vekt på kirsebær og plommer, samt lær, krydder og blomster. Fyldig kropp med en god, rikere munnfølelse. Flott konsentrasjon av moden rød frukt på smak, med vekt på kirsebær og plommer, med innslag av noe lær, tørket frukt, krydder og tre. Frisk syre. Modne tanniner med litt snert. Bra lengde med en tørr avslutning. Bra vin, men med noe vel merkbar alkohol.
89 poeng
334,90 – Bestillingsutvalget – Vinum AS

The Blacksmith Wines The Red Rider Carignan 2018
12633001 – Western Cape, Sør-Afrika – Carignan 100 %
Dufter parfymert av fersk rød og mørk frukt, med vekt på plommer og litt sødmefulle røde bær, samt mineraler, blomster, lakris og litt krydder. Fyldig kropp med en god munnfølelse. Bra konsentrasjon av fersk, saftig rød frukt på smak, med vekt på kirsebær, plommer og moreller, samt litt rips. Innslag av mineraler, lakris og pepper. Frisk syre. Faste tanniner. Bra lengde med en frisk utgang. En flott og leskende vin.
89 poeng
239,90 kr – Bestillingsutvalget – LaMarc Wines AS

Terroir Sense Fronteres Montsant Negre 2018
10291801 – Catalonia, Spania – Garnatxa 75 %, Cariñena 25 %
Dufter av lett moden rød og mørkere frukt, med vekt på plommer og kirsebær, samt lær, lakris og blomster. Fyldig kropp med en god munnfølelse. Bra konsentrasjon av fersk, saftig rød og mørkere frukt på smak, med vekt på plommer, bjørnebær og kirsebær, med innslag av lær, lakris og krydder. Frisk syre. Fine tanniner. Bra lengde. Fin vin.
89 poeng
289,90 kr – Bestillingsutvalget – Autentico AS

Voillot Volnay Vieilles Vignes 2018
11921001 – Burgund, Frankrike – Pinot Noir 100 %
Dufter av frisk rød frukt, med vekt på bringebær, plommer og jordbær, samt blomster, mineraler og litt fat. Middels fyldig kropp med en god munnfølelse. Bra konsentrasjon av saftig, bløt rød frukt på smak, med vekt på bringebær og plommer, med innslag av krydder, lær og fat. Frisk syre. Strukturerte tanniner. Bra lengde. Flott, strukturert Volnay.
89 poeng
395 kr – Basisutvalget (kat. 6) – Excellars AS

Thymiopoulos Xinomavro Young Vines 2019
11441301 – Naoussa, Hellas – Xinomavro 100 %
Dufter friskt av fersk rød frukt, med vekt på bringebær, jordbær og røde kirsebær, samt blomster, lakris, krydder og noe lær. Middels fyldig kropp med en god, frisk munnfølelse. Bra konsentrasjon av kjølig, fersk rød frukt på smak, med vekt på bringebær og kirsebær, med innslag av mineraler, lakris, pepper og litt lær. Frisk syre. Strukturerte, fine tanniner. Pen lengde. Flott vin.
89 poeng
194,90 kr – Bestillingsutvalget – Vinarius AS

Chateau Hortevie 1999
3263201 – Bordeaux, Frankrike – Cabernet Sauvignon 70 %, Merlot 25 %, Petit Verdot 5 %
Dufter av godt utviklet mørk og noe rød frukt, med vekt på plommer og solbær, samt tørket frukt, lær, tobakk og krydder. Middels til fyldig kropp med en god munnfølelse. Bra konsentrasjon av moden, bløt mørk frukt på smak, med vekt på solbær og plommer, med innslag av tørket frukt, pepper, krydder, lær, lakris og noe fat. Balansert syre. Fine tanniner. Pen lengde med en tørrende utgang. Fin, moden Bordeaux-vin til en fin pris. Meget godt kjøp.
89 poeng
307,38 kr – Bestillingsutvalget – Hans A. Flaaten AS

Daniel Landi Las Uvas de la Ira 2019
12556901 – Sierra de Gredos, Spania – Garnacha 100 %
Dufter av fersk og frisk rød frukt, med vekt på moreller, bringebær og plommer, noe mørkere bær, samt lakris, krydder og blomster. Middels til fyldig kropp med en litt rikere munnfølelse. Konsentrert, fersk og saftig rød frukt på smak, med vekt på moreller og plommer. Innslag av av lakris, krydder, lær og en fin underliggende mineralitet. Pent strukturert med fine tanniner kombinert med en frisk syre. Vinen har en bra lengde med en tørr avslutning. Flott vin med tydelig jordsmonnspreg.
89 poeng
299,90 kr – Bestillingsutvalget – Moestue Grape Selections AS

Domaine de Bargylus Rouge 2014
11414901 – Latakia, Syria – Syrah 60 %, Cabernet Sauvignon 20 %, Merlot 20 %
Dufter av rik og begynnende moden rød frukt, med vekt på kirsebær, plommer og moreller, med innslag av blomster, lær og tre. Fyldig kropp med en god munnfølelse. Flott konsentrasjon av lett moden, saftig rød frukt på smak, med vekt på kirsebær, moreller, med innslag av noe pepper, krydder og tre. Frisk syre. Faste tanniner. God lengde med en tørr avslutning. En god vin med litt særpreg.
89 poeng
379,90 kr – Bestillingsutvalget – Servco AS

Hubert Lamy Santenay Rouge Clos des Hâtes 2018
12553401 – Burgund, Frankrike – Pinot Noir 100 %
Aromatisk på duft med preg av fersk rød frukt, med vekt på plommer, bringebær og tranebær, samt blomster, urter, lakris og mineraler. Fyldig kropp med en god munnfølelse. Flott konsentrasjon av fersk og bløt rød frukt på smak, med vekt på bringebær og plommer. Innslag av granatepler, mineraler, lakris og pepper. Frisk syre. Fine tanniner. Pen lengde med en tørr avslutning. Pen vin.
89 poeng
436 kr – Bestillingsutvalget – Moestue Grape Selections AS

Ioppa Ghemme 2011
161801 – Piemonte, Italia – Nebbiolo 80 %, Vespolina 20 %
Dufter av moden rød frukt, med vekt på kirsebær og plommer, samt litt tørket frukt, roser, lær, nøtter og krydder. Streif av tørket frukt og tobakk. Middels fyldig kropp med en god munnfølelse. Konsentrert, moden rød frukt på smak, med vekt på kirsebær, plommer, med innslag av tørket frukt, lær, krydder, nøtter og ørlite fat. Frisk syre. Fine, lett polerte tanniner. Bra lengde med en krydret utgang. Flott nebbiolo fra nord-Piemonte.
89 poeng
259,90 kr – Basisutvalget (kat. 6) – Winemarket AS

Postmark Napa Valley Cabernet Sauvignon 2018
12410901 – California, USA – Cabernet Sauvignon 96 %, Merlot 3 %, Petit Verdot 1 %
Dufter av fersk mørk frukt, med vekt på kirsebær, plommer, bjørnebær, samt lakris, pepper og tre. Fyldig kropp med en god munnfølelse. Bra konsentrasjon av fersk, tett mørk frukt på smak, med vekt på solbær, bjørnebær, plommer og kirsebær. Innslag av lær, krydder og fat. Frisk syre. Ferske, ganske faste tanniner. Bra lengde med en tørr avslutning. Fin, klassisk Napa Valley cab-miks.
89 poeng
319,90 kr – Bestillingsutvalget – Winetailor AS

Aurelio Settimo Barolo 2014
5130201 – Piemonte, Italia – Nebbiolo 100 %
Tiltalende på duft med aromaer av moden rød frukt, med vekt på kirsebær, jordbær og plommer, samt roser, lakris, lær, tørket frukt, urter, krydder og fat. Fyldig kropp med en flott, moden munnfølelse. Bra konsentrasjon av moden, tett rød frukt på smak, med vekt på plommer og kirsebær. Innslag av lakris, lær, urter, tjære, krydder og fat. Frisk syre. Fine tanniner. Flott lengde med en tørr utgang. En bra, litt utviklet barolo til en fin pris.
89 poeng
399,90 kr – Bestillingsutvalget – House of Wine AS

Chateau Lamarque 2016
1758301 – Bordeaux, Frankrike – Cabernet Sauvignon 45 %, Merlot 35 %, Cabernet Franc 10 %, Petit Verdot 10 %
Dufter aromatisk av fersk rød og mørkere frukt, med vekt på plommer og kirsebær, samt lær, grafitt og tre. Fyldig kropp med en god munnfølelse. Bra konsentrasjon av fersk rød og mørkere frukt, med vekt på plommer og kirsebær, med innslag av lær, lakris og litt fat. Frisk syre. Faste tanniner. Bra lengde. Fin, konsentrert vin som vil trenge noe tid.
89 poeng
345,90 kr – Bestillingsutvalget – Symposium Wines AS

Tyler Santa Barbara County Pinot Noir 2019
3521401 – California, USA – Pinot Noir 100 %
Dufter av frisk og fersk rød frukt, med vekt på mørkere bringebær, plommer og kirsebær, samt urter, roser og litt lakris. Snev av fat. Fyldig kropp med en flott, frisk munnfølelse. Bra konsentrasjon av lett sødmefull, fersk rød frukt på smak, med vekt på kirsebær, plommer og bringebær, samt noe mørkere bær. Innslag av urter, krydder og litt lakris. Frisk syre. Lette tanniner. Pen lengde med en tørr utgang. En god, frisk pinot. Godt kjøp.
89 poeng
316,90 kr – Basisutvalget (kat. 6) – Palmer Wine AS

Vajra Langhe Rosso 2019
3123601 – Piemonte, Italia – Barbera 35 %, Nebbiolo 30 %, Dolcetto 25 %, Albarossa 5 %, Freisa 3 %, Pinot Noir 2 %
Dufter friskt og parfymert av fersk rød frukt, med vekt på kirsebær, jordbær, bringebær og plommer, samt av urter og blomster. Hint av lær. Middels fyldig kropp med en god, saftig munnfølelse. Flott konsentrasjon av fersk, saftig rød frukt på smak, med vekt på bringebær, plommer og røde kirsebær, og med innslag av noe mer sødmefulle røde bær. Ytterligere innslag av urter og mineraler på smak. Fin struktur med fine tanniner og frisk syre. Flott lengde med en tørr avslutning. En fin Langhe Rosso. Meget godt kjøp.
88 poeng
154,90 kr – Basisutvalget (kat. 2) – Moestue Grape Selections AS

Fèlsina Poggio Granoni 2014
12587601 – Toscana, Italia – Sangiovese 70 %, Syrah 10 %, Cabernet Sauvignon 10 %, Merlot 10 %
Slippes også som magnum. Dufter av moden rød frukt, med vekt på plommer og kirsebær, samt tørket frukt, lær, tobakk og litt jord. Fyldig kropp med en god munnfølelse. Flott konsentrasjon av moden, saftig rød frukt, med vekt på plommer og kirsebær. Innslag av tørket frukt, lær, lakris og litt krydder. Frisk syre. Modne tanniner. Pen lengde med en tørr utgang. En god, fyldig vin med noe utviklingspotensiale.
88 poeng
359,90 kr – Bestillingsutvalget – Good Beverage AS

Les Pitchounettes Crozes-Hermitage 2019
5483901 – Rhône nord, Frankrike – Syrah 100 %
Dufter rikt av ferske mørke bær, med vekt på bjørnebær og skogsbær, samt lær, pepper, krydder og litt vått treverk. Fyldig kropp med en god munnfølelse. Bra konsentrasjon av fersk mørk frukt på smak, med vekt på bjørnebær og plommer, med innslag av lakris, pepper, lær og noe fat. Bra struktur med faste tanniner og frisk syre. Bra lengde med en tørr avslutning. Bra vin.
88 poeng
319,90 kr – Bestillingsutvalget – Autentico AS

Costers del Priorat Pissarres 2018
3789801 – Catalonia, Spania – Garnacha Tinta 60 %, Samso 40 %
Dufter intenst av fersk rød frukt, med vekt på jordbær, bringebær og kirsebær, samt noe mørkere bær, krydder, lakris og noe mineraler. Fyldig kropp med en god munnfølelse. Bra konsentrasjon av fersk og saftig rød frukt på smak, med vekt på bringebær, kirsebær, med innslag av mineraler, lakris, urter og krydder. Snev av fat. Frisk syre. Fine tanniner. Pen lengde med en tørr avslutning. Flott vin.
88 poeng
249,90 kr – Bestillingsutvalget – Servco AS

Goldmine Patina Syrah 2018
12437601 – Swartland, Sør-Afrika – Syrah 100 %
Dufter av kjølig, fersk rød og mørkere frukt, med vekt på kirsebær, bjørnebær, plommer og skogsbær, samt blomster, lakris, kjøtt og snev av fat. Fyldig kropp med en god munnfølelse. Bra konsentrasjon av fersk, stram rød og mørk frukt på smak, med vekt på bjørnebær, skogsbær, plommer og blåbær. Innslag av urter, pepper, krydder, lær og fat. Frisk syre. Faste tanniner. Bra lengde med en tørr utgang. Fin syrah.
88 poeng
279,90 kr – Basisutvalget (kat. 5) – Unico Real Wines AS

La Stoppa Trebbiolo Rosso 2019
5157901 – Emilia-Romagna, Italia – Barbera 60 %, Bonarda 40 %
Dufter friskt av fersk rød frukt, med vekt på kirsebær og plommer, samt blomster, mineraler og noe tre. Middels fyldig kropp med en god, saftig munnfølelse. Flott konsentrasjon av fersk, saftig rød frukt på smak, med vekt på kirsebær, plommer og tranebær, med innslag av lakris, krydder og noe tre. Flotte mineralske hint. Frisk syre. Lette tanniner. Bra lengde med en mineralsk avslutning. Lettbent, frisk vin fra Emilia-Romagna. Godt kjøp.
88 poeng
269,90 kr – Bestillingsutvalget – Vinum AS

Principano Laura Barbera d`Alba 2019
1883101 – Piemonte, Italia – Barbera 100 %
Dufter av fersk rød frukt, med vekt på kirsebær, bringebær, moreller og søte røde plommer, samt litt blomster og nøtter. Middels fyldig kropp med en god munnfølelse. Bra konsentrasjon av fersk og saftig rød frukt på smak, med vekt på bringebær, jordbær, plommer, med innslag av lær og lakris. Litt fat. Frisk syre. Lette tanniner. Bra lengde. Pen barbera.
88 poeng
220,90 kr – Bestillingsutvalget – Symposium Wines AS

Bonnardot Santenay 2018
8204001 – Burgund, Frankrike – Pinot Noir 100 %
Dufter av frisk rød frukt, med vekt på bringebær, jordbær, røde kirsebær og tranebær, samt blomster, mineraler og noe krydder og tre. Middels til fyldig kropp med en god, litt friskere munnfølelse. Fin konsentrasjon av frisk rød frukt, med vekt på bringebær, jordbær og tranebær, og med innslag av mineraler, krydder og noe tre. Balansert syre. Lette tanniner. Bra lengde. God vin.
88 poeng
314,90 kr – Bestillingsutvalget – Plus Vini AS

Vajra Barbera d’Alba 2019
1373701 – Piemonte, Italia – Barbera 100 %
Dufter av fersk rød og mørkere frukt, med vekt på bringebær, jordbær, plommer og kirsebær, samt lilla kirsebærsteiner, blomster, urter og litt fat. Vinen har en fyldig kropp med en god, litt rikere munnfølelse. Flott konsentrasjon av fersk, saftig rød og mørkere frukt på smak, med vekt på bringebær, jordbær, kirsebær og plommer. Innslag av urter, lakris og litt fat. Frisk syre. Strukturerte, fine tanniner. Pen lengde. Solid Barbera. Meget godt kjøp.
88 poeng
209,90 kr – Basisutvalget (kat. 4) – Moestue Grape Selections AS

Alonso Etayo Viña Ilusión 2018
7301401- Rioja, Spania – Tempranillo 100 %
Dufter av frisk rød og mørkere frukt, med vekt på kirsebær, moreller og plommer, samt pepper og lakris. Middels til fyldig kropp med en god munnfølelse. Bra konsentrasjon av saftig, leskende og bløt rød og mørkere frukt på smak, med vekt på syrlige kirsebær, moreller og plommer, med innslag av lakris, krydder og mineraler. Frisk syre. Lett strukturerte tanniner. Pen lengde. Flott tempranillo til en bra pris.
88 poeng
189,90 kr – Bestillingsutvalget – Non Dos AS

Moraza 4 Caminos Tempranillo 2018
10026701 – Rioja, Spania – Tempranillo 100 %
Frisk på duft med aromaer av fersk rød frukt, med vekt på kirsebær, bringebær og plommer, samt blomster, urter og bittelitt krydder. Middels til fyldig kropp med en delikat munnfølelse. Bra konsentrasjon av fersk, saftig rød frukt på smak, med vekt på kirsebær og plommer, med innslag av pepper, lakris og krydder. Hint av mineraler. Pen tanninstruktuer med faste tanninger kombinert med en balansert syre. Bra lengde med en tørr utgang. Flott, saftig tempranillo. Godt kjøp.
88 poeng
266 kr – Bestillingsutvalget – Moestue Grape Selections AS

Luigi Voghera Barbera d’Alba 2018
12464501 – Piemonte, Italia – Barbera 100 %
Dufter av fersk rød frukt, med vekt på kirsebær og plommer, samt mørke bringebær, mandler, lakris, urter og krydder. Fyldig kropp med en god munnfølelse. Bra konsentrasjon av fersk, tett rød og mørkere frukt, med vekt på kirsebær og plommer, samt noe bringebær. Innslag av lakris, krydder, lær og litt tre. Frisk syre. Lett strukturerte tanniner. God lengde. En fin barbera.
88 poeng
179,90 kr – Bestillingsutvalget – House of Wine AS

Chateau Ampelia 2018
12569301 – Bordeaux, Frankrike – Merlot 95 %, Cabernet Franc 5 %
Dufter rikt av fersk rød og noe mørkere frukt, med vekt på kirsebær, plommer, samt lær, lakris, grafitt, krydder og fat. Middels til fyldig kropp med en god, rikere munnfølelse. Bra konsentrasjon av fersk, bløt og saftig rød og mørk frukt, med vekt på bjørnebær, kirsebær og plommer, med innslag av lær, krydder, mineraler og fat. Frisk syre. Faste tanniner. God lengde. Bra vin til en fin pris. Godt kjøp.
88 poeng
248,44 kr – Bestillingsutvalget – Hans A. Flaaten AS

De Montille Monthelie Pinot Noir 2018
11846201 – Burgund, Frankrike – Pinot Noir 100 %
Delikat på duft med aromaer av fersk rød frukt, særlig bringebær, jordbær og plommer, samt granatepler, lakris og mineraler. Innslag av blomster på dufter. Fyldig kropp med en delikat munnfølelse. Flott konsentrasjon av fersk, saftig rød frukt på smak, med vekt på bringebær, jordbær og plommer, med innslag av granatepler, lakris, mineraler. Frisk syre. Strukturerte tanniner. Pen lengde. Flott, fruktig pinot.
88 poeng
459,90 kr – Bestillingsutvalget – Moestue Grape Selections AS

Colombo Terres Brulées 2018
1160301 – Rhône nord, Frankrike – Syrah 100 %
Dufter typeriktig av Cornas med aromaer av bjørnebær, plommer og mørke kirsebær, samt lakris, kjøtt, pepper og litt fat. Snev av blomster. Fyldig kropp med en flott, litt rikere munnfølelse. Bra konsentrasjon av fersk, tett mørk frukt på smak, med vekt på plommer, bjørnebær og kirsebær. Innslag av lakris, krydder, mineraler, lær og fat. Frisk syre. Faste tanniner. Flott lengde med en tørr avslutning. En god Cornas.
88 poeng
549 kr – Bestillingsutvalget – Vinetum AS

Migration Russian River Valley Pinot Noir 2018
12410701 – California, USA – Pinot Noir 100 %
Dufter parfymert av moden rød frukt, med vekt på bringebær, jordbær og søte plommer, samt roser og mineraler. Fyldig kropp med en frisk, god munnfølelse. Bra konsentrasjon av moden, ren pinotjuice på smak, med vekt på bringebær, kjøttfulle plommer og jordbær. Innslag av mineraler, pepper, lakris og litt fat. Frisk syre. Lett strukturerte tanniner. Pen lengde med en mineralsk utgang. En kul, typeriktig pinot.
87 poeng
329,90 kr – Bestillingsutvalget – Winetailor AS

Dom. des Tourelles 2017
8302101 – Bekaa Valley, Libanon – Cabernet Sauvignon 40 %, Syrah 40 %, Carignan 15 %, Cinsault 5 %
Dufter av fersk rød og mørkere frukt, med vekt på plommer, bjørnebær og kirsebær, med innslag av blomster, lær og lakris. Fyldig kropp med en god munnfølelse. Bra konsentrasjon av fersk, bløt og saftig rød og mørkere frukt på smak, med vekt på plommer, kirsebær og litt mørkere bær, med innslag av lær, nøtter og krydder. Frisk syre. Faste tanniner. Bra lengde med en tørr avslutning. Behagelig libanesisk vin.
87 poeng
195,90 kr – Bestillingsutvalget – Symposium Wines AS

Ch. Lyonnat 2015
12646801 – Bordeaux, Frankrike – Merlot 90 %, Cabernet Sauvignon 5 %, Cabernet Franc 5 %
Dufter av lett moden rød og litt mørkere frukt, med vekt på mørke kirsebær, røde plommer, solbær og litt bjørnebær, samt lær, lakris, blomster og litt fat. Fyldig kropp med en god munnfølelse. Flott konsentrasjon av saftig, bløt og moden frukt på smak, med vekt på plommer, solbær og kirsebær. Innslag av tørket frukt, lær, lakris og krydder, samt fat. Frisk syre. Fine tanniner. Flott lengde med en tørr utgang. Fyldig, god Bordeaux-vin til en fin pris. Godt kjøp.
87 poeng
250,50 kr – Bestillingsutvalget – Heritage Wines AS

La Chablisienne Bourgogne Pinot Noir 2018
12623601 – Burgund, Frankrike – Pinot Noir 100 %
Dufter av frisk og fersk rød frukt, med vekt på kirsebær, bringebær og plommer, samt lilla blomster og mineraler. Fyldig kropp med en god, delikat munnfølelse. Bra konsentrasjon av fersk, saftig rød frukt på smak, med vekt på bringebær og plommer. Innslag av urter, mineraler og litt fat. Frisk syre. Lette tanniner. Bra lengde med en tørr avslutning. Godt kjøp.
87 poeng
175 kr – Bestillingsutvalget – Fondberg AS

André Lurton Ch. de Rochemorin Rouge 2015
11340801 – Bordeaux, Frankrike – Cabernet Sauvignon 45 %, Merlot 55 %
Dufter av moden rød og mørkere frukt, med vekt på solbær og plommer, samt lær og fat. Fyldig kropp med en god munnfølelse. Bra konsentrasjon av moden, bløt rød og mørkere frukt på smak, med vekt på plommer og kirsebær, med innslag av lær, sjokolade, nøtter og fat. Frisk syre. Faste tanniner. Fin lengde med en tørr avslutning. Fin, moden vin.
87 poeng
229,90 kr – Bestillingsutvalget – Excellars AS

Brandini Filari Corti Langhe Nebbiolo 2018
12338501 – Piemonte, Italia – Nebbiolo 100 %
Dufter av fersk rød og litt mørkere frukt, med vekt på bringebær, plommer og kirsebær, samt blomster, tobakk, te og litt lakris. Snev av litt tørket frukt. Fyldig kropp med en god munnfølelse. Bra konsentrasjon av fersk, saftig frukt på smak, med vekt på plommer og kirsebær, samt noe tørket frukt. Innslag av lakris, te og fat. Frisk syre. Faste tanniner. Bra lengde med en fast utgang. En god Langhe Nebbiolo.
87 poeng
239,90 kr – Basisutvalget (kat. 6) – Rebel Agency AS

Château Marsyas B-Qa De Marsyas 2016
11442601 – Bekaa Valley, Libanon – Cabernet Sauvignon 80 %, Syrah 10 %, Mourvèdre 10 %
Dufter friskt og aromatisk av lett moden rød frukt, med vekt på kirsebær, plommer og bringebær, samt lakris, blomster og mineraler. Middels til fyldig kropp med en god munnfølelse. Bra konsentrasjon av lett moden, kjølig og saftig rød frukt på smak, med vekt på kirsebær, plommer og moreller, med innslag av krydder, lær, mineraler og noe tre. Frisk syre. Faste tanniner. Pen lengde med en tørr avslutning. Saftig libaneser som er en god matvin.
87 poeng
299,90 kr – Bestillingsutvalget – Servco AS

Castello di Farnetella Chianti Colli Senesi Riserva 2011
Dufter av moden rød frukt, med vekt på kirsebær, plommer og tørket frukt, samt lær, lakris og litt urter og krydder. Fyldig kropp med god munnfølelse. Flott konsentrasjon av moden, bløt frukt på smak, med vekt på kirsebær og plommer. Innslag av tørket frukt, lær, urter og litt jord og tre. Balansert syre. Modne tanniner. Bra lengde med en tørr utgang. Pen, modnet riserva til en fin pris. Godt kjøp.
87 poeng
299,90 kr – Bestillingsutvalget – Good Beverage AS

Les Enfants Sauvages Roi des Lézards 2017
10036101 – Languedoc-Roussillon, Frankrike – Carignan 100 %
Dufter av fersk mørk frukt, med vekt på kirsebær, plommer og solbær, samt pepper, lakris og litt lær. Middels til fyldig kropp med en god munnfølelse. Bra konsentrasjon av fersk, bløt mørk frukt på smak, med vekt på kirsebær, plommer, med innslag av lær og litt krydder. Hint av mineraler. Frisk syre. Faste tanniner. Bra lengde med en tørr utgang. Bra, fersk vin fra spennende produsent.
87 poeng
259,90 kr – Bestillingsutvalget – LaMarc Wines AS

Domaine de Fa Fleurie Roche Guillon 2018
12556501 – Burgund, Frankrike – Gamay 100 %
Dufter av fersk rød frukt, med vekt på bringebær, kirsebær og søte plommer, samt røyk, mineraler og litt anis. Middels fyldig kropp med en god, frisk munnfølelse. Flott konsentrasjon av myk, saftig rød frukt på smak, med vekt på bringebær, sødmefulle plommer og kirsebær, med innslag av mineraler og lakris. Frisk syre. Lett strukturerte tanniner. Bra lengde med en tørrende avslutning. En fruktig og flott gamay til en ok pris.
87 poeng
298 kr – Bestillingsutvalget – Moestue Grape Selections AS

Cigliuti Barbera d`Alba Serraboella 2018
4461501 – Piemonte, Italia – Barbera 100 %
Dufter delikat av frisk og fersk rød og mørkere frukt, med vekt på kirsebær, plommer og moreller, samt lær, lakris og fat. Snev av litt blomster på duft. Fyldig kropp med en flott, rik munnfølelse. Flott konsentrasjon av saftig, fersk rød frukt på smak, med vekt på kirsebær og plommer, med innslag av lakris og litt fat. Fin struktur med lett strukturerte tanniner og frisk syre. Pen lengde med en tørr utgang. God barbera i en litt rikere stil.
87 poeng
275 kr – Bestillingsutvalget – Moestue Grape Selections AS

Ogier Châteauneuf-du-Pape Bois de Pied Redal 2018
9914301 – Rhône sør, Frankrike – Grenache 60 %, Cinsault 20 %, Syrah 20 %
Dufter aromatisk av plommer og røde kirsebær, samt lakris, lær og tre. Fyldig kropp med en rik munnfølelse. Bra konsentrasjon av fersk, bløt rød frukt på smak, med vekt på kirsebær og plommer, med innslag av pepper, lakris og litt krydder. Snev av tre. Frisk syre. Faste tanniner. Bra lengde. God, myk og fruktig CdP.
87 poeng
319,90 kr – Bestillingsutvalget – Vinordia AS

Greenwing Columbia Valley Cabernet Sauvignon 2018
12410801 – Washington, USA – Cabernet Sauvignon 81 %, Merlot 8 %, Malbec 7 %, Petit Verdot 2 %, Mourvèdre 2 %
Dufter av fersk mørk frukt, med vekt på solbær, bjørnebær, plommer og kirsebær, samt lakris, mineraler, krydder og tre. Fyldig kropp med en god munnfølelse. Bra konsentrasjon av sødmefull, fersk, tett frukt på smak, med vekt på plommer, bjørnebær og solbær. Innslag av lær og tre. Frisk syre. Faste tanniner. Pen lengde med en tørr utgang. Bra vin fra Washington.
87 poeng
314,90 kr – Bestillingsutvalget – Winetailor AS

Tomassetti Vino Rosso (MAGNUM)
12422205 – Marche, Italia – Sangiovese 45 %, Montepulciano 45 %, Merlot 5 %, Cabernet Sauvignon 5 %
Dufter av fersk rød og mørkere frukt, med vekt på kirsebær, plommer, bringebær og bjørnebær, samt blomster. Snev av lær og krydder. Vinen har en middels fyldig kropp med en god munnfølelse. Bra konsentrasjon av fersk og saftig rød og mørkere frukt på smak, med vekt på kirsebær, plommer og bjørnebær. Innslag av lær, krydder, samt noe sjokolade. Frisk syre. Ferske tanniner. Bra lengde med en tørr avslutning. Dette er en god sak som er mye vin for pengene.
87 poeng
269,90 kr – Bestillingsutvalget – Blend Wines AS

Olivier Rivière Rayos Uva 2019
5164401 – Rioja, Spania – Tempranillo 80 %, Garnacha 10 %, Graciano 10 %
Tiltalende på nesen med dufter av frisk rød frukt, med vekt på bringebær, jordbær, plommer og kirsebær, samt krydder, lakris og lær. Middels fyldig kropp med en god munnfølelse. Flott konsentrasjon av fersk, saftig rød frukt på smak, med vekt på kirsebær, jordbær og plommer. Noe krydder i utgangen. Frisk syre. Fine tanniner. Pen lengde. Bra vin til prisen.
87 poeng
199,90 kr – Bestillingsutvalget – Vinarius AS

Champy Bourgogne Pinot Noir Cuvee Edme 2019
7962601 – Burgund, Frankrike – Pinot Noir 100 %
Dufter friskt av jordbær og bringebær, med hint av granatepler og tre. Middels fyldig kropp med en frisk munnfølelse. God konsentrasjon av fersk, saftig rød frukt på smak, med vekt på bringebær og jordbær, med innslag av pepper, lakris og litt lær. Frisk syre. Lette tanniner. God lengde. God, enkel pinot.
86 poeng
244,90 kr – Bestillingsutvalget – Vinordia AS

Ch. Malleret 2016
12648301 – Bordeaux, Frankrike – Cabernet Sauvignon 52 %, Merlot 46 %, Petit Verdot 2 %
Dufter av lett moden rød og mørkere frukt, med vekt på plommer, bjørnebær og solbær, samt lær, stall og fat. Fyldig kropp med en god munnfølelse. Bra konsentrasjon av begynnende moden, noe sødmefull rød og mørkere frukt på smak, med vekt på kirsebær, plommer, solbær og bjørnebær. Innslag av fat, lær og krydder. Frisk syre. Faste tanniner. Pen lengde. God Bordeaux-vin til en grei pris.
86 poeng
275,30 kr – Bestillingsutvalget – Winetailor AS

Ch. Dudon 2014
857701 – Bordeaux, Frankrike – Merlot 40 %, Cabernet Franc 30 %, Cabernet Sauvignon 28 %, Malbec 2 %
Dufter av lett moden mørkere frukt, med vekt på solbær og plommer, samt lær, lakris og integrert fat. Snev av tørket frukt. Fyldig kropp med en god munnfølelse. Bra konsentrasjon av begynnende moden, lett sødmefull og saftig mørk frukt på smak, med vekt på plommer, kirsebær og solbær, med innslag av lakris og litt fat. Hint av urter. Frisk syre. Fine tanniner. God lengde. God Bordeaux-vin til en god pris. Godt kjøp.
86 poeng
164,90 kr – Basisutvalget (kat. 1) – Winemarket AS

Ioppa Vino Rosso
12640901 – Piemonte, Italia – Barbera 40 %, Uva Rara 20 %, Vespolina 20 %, Nebbiolo 20 %
Dufter av syrlig rød frukt, med vekt på kirsebær, plommer, samt mineraler, blomster og mandler. Middels til fyldig kropp med en god munnfølelse. Fin konsentrasjon av saftig, fersk frukt på smak, med vekt på kirsebær og plommer, med innslag av lakris, mineraler, urter og krydder. Frisk syre. Strukturerte, fine tanniner. Bra lengde med en tørr avslutning. Flott, juicy vin. Mye vin for pengene.
86 poeng
139,90 kr – Bestillingsutvalget – Winemarket AS

Sociedade Agrícola Faldas Da Serra Maias Tinto 2018
11699901 – Dao, Portugal – Jaen 40 %, Tinta Roriz 10 %, Alfrocheiro Preto 20 %, Touriga Nacional 30 %
Dufter av frisk rød frukt, med vekt på kirsebær, bringebær, moreller og plommer, samt blomster og litt krydder. Middels fyldig kropp med en god munnfølelse. Bra konsentrasjon av fersk, bløt frukt på smak, med vekt på kirsebær og plommer, med innslag av lær og krydder. Frisk syre og tanniner som fremstår ganske faste. Bra lengde. Bra vin. Godt kjøp.
86 poeng
165 kr – Basisutvalget (kat. 4) – Vinarius AS

Fenocchio Winemaker’s Selection Barbera d’Alba 2019
9943401 – Piemonte, Italia – Barbera 100 %
Dufter av litt utviklet rød frukt, med vekt på plommer og kirsebær, samt lakris, nøtter og litt fat. Fyldig kropp med en god, litt rikere munnfølelse. Bra konsentrasjon av lett moden rød frukt på smak, med vekt på plommer og kirsebær, med innslag av lakris, veistøv og fat. Frisk syre. Strukturerte tanniner. God lengde. Fin barbera i en litt støvete stil.
86 poeng
175,90 kr – Bestillingsutvalget – Excellars AS

Fèlsina I Cipressi di Fèlsina 2019
12300006 – Toscana, Italia – Sangiovese 100 %
Dufter av fersk rød frukt, med vekt på kirsebær, plommer og moreller, samt lakris, pepper og mineraler, samt litt urter og krydder. Middels til fyldig kropp med en god, frisk munnfølelse. Bra konsentrasjon av fersk og frisk rød frukt på smak, med vekt på syrlige kirsebær, plommer og moreller. Innslag av lakris, urter, mineraler og krydder. Frisk syre. Ferske tanniner. Flott lengde med en tørr utgang. Flott bag-in-box.
86 poeng
519,90 kr – Bestillingsutvalget – Good Beverage AS

Furlani VinoRosso 2019
12422601 – Trentino-Alto Adige, Italia – Negrara 30 %, Lagrein 30 %, Teroldego 40 %
Rik på nesen med aromaer av fersk rød frukt, med vekt på jordbær, bringebær, kirsebær og solbær, samt urter, krydder og litt lær. Snev av tre. Middels fyldig vin med en god munnfølelse. Bra konsentrasjon av fersk frukt på smak, med vekt på røde kirsebær, bringebær og plommer, med innslag av lær og litt krydder. Frisk syre. Faste tanniner. Bra lengde. Pent strukturert og fin vin i en lettbent stil.
86 poeng
223,90 kr – Bestillingsutvalget – Blend Wines AS

Richard Rottiers Beaujolais Villages La Sambinerie 2019
3922401 – Burgund, Frankrike – Gamay 100 %
Fersk og frisk på duft med preg av rød frukt, særlig toner av bringebær, jordbær og plommer, samt lakris, mineraler og blomster. Middels fyldig kropp med en god, noe rikere munnfølelse. Bra konsentrasjon av fersk, saftig og litt syrlig rød frukt på smak, med vekt på bringebær og plommer, med innslag av urter, krydder og litt lakris og nøtter. Frisk syre. Lett strukturerte tanniner som bare biter bittelitt. Bra lengde med en tørrende utgang. Fin, fruktig gamay.
86 poeng
208 kr – Bestillingsutvalget – Moestue Grape Selections AS

Quinta de la Rosa Douro 2018
5067201 – Douro/Trás-os-Montes, Portugal – Touriga Nacional 60 %, Touriga Franca 12 %, Tinta Roriz 8 %, Sousão 5 %, andre lokale druer 15 %
Dufter av mørkere frukt, med vekt på plommer og moreller, samt lær, lakris og fat. Fyldig kropp med en god munnfølelse. Bra konsentrasjon av bløt, saftig mørk frukt på smak, med vekt på plommer, kirsebær og moreller, med innslag av lakris, krydder og fat. Frisk syre. Ferske, faste tanniner. Bra lengde. En ukomplisert, fyldig og god vin fra Douro.
86 poeng
214 kr – Bestillingsutvalget – Moestue Grape Selections AS

Guigal Côtes du Rhône 2017
730401 – Rhône sør, Frankrike – Syrah 50 %, Grenache 40 %, Mourvèdre 10 %
Dufter aromatisk av rød og mørkere frukt, med vekt på plommer og bjørnebær, samt pepper, lakris, lær og fat. Snev av blomster. Fyldig kropp med en god, rikere munnfølelse. Flott konsentrasjon av saftig, bløt rød og mørkere frukt på smak, med vekt på sødmefulle plommer, kirsebær og bjørnebær, med innslag av pepper, krydder og fat. Balansert syre og lett strukturerte tanniner. Pen lengde med en tørrende avslutning. En god, typeriktig Côtes du Rhône. Godt kjøp.
85 poeng
176 kr – Basisutvalget (kat. 1) – Moestue Grape Selections AS

Søte viner

Fontodi Vin Santo del Chianti Classico 2010
6323202 – Toscana, Italia – Malvasia 50 %, Sangiovese 50 %
Kompleks, nydelig og svært forførende på duft med aromaer av dadler og tørket frukt, aprikos, fruktskall, karamell, honning og voks. Snev av litt lær og treverk på duft. Vinen har en fyldig kropp med en enorm munnfølelse. Nydelig konsentrasjon av rik og søt frukt på smak, med innslag av rosiner, dadler og tørket frukt, honning, voks. Den intense sødmen balanseres perfekt av den høye syren i vinen. Nær uendelig lengde. En helt formidabelt fabelaktig Vin Santo.
98 poeng
499,90 kr – Bestillingsutvalget – Blend Wines AS

Maximin Grünhaus Herrenberg Auslese 2019
11324001 – Mosel, Tyskland – Riesling 100 %
Aromatisk på duft med preg av modne sitrusfrukter og stenfrukter, samt mineraler, nøtter og noe tørket frukt. Fyldig kropp med en nydelig, rikere munnfølelse. Nydelig konsentrasjon av lett moden, saftig frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter, stenfrukter, samt med innslag av mineraler. Frisk syre. Balansert sødme. Nydelig lengde. Meget flott Auslese.
93 poeng
489,90 kr – Bestillingsutvalget – Plus Vini AS

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s