Vinmonopolets nyhetslansering i november

Fredag 6. november er det igjen duket for nyhetslansering på Vinmonopolet. Denne lanseringen består av nyheter og årgangsendringer i basis-, parti-, test- og bestillingsutvalget på Vinmonopolet.

Julen står etter hvert snart for døren og novemberlanseringen bærer preg av at det gires opp mot denne høytiden. Det er min antakelse at mange flasker fra dette slippet kommer til å kunne gjenfinnes både på bordet og under juletreet.

Ved denne lanseringen er det en mengde kvalitetsviner som blir gjort tilgjengelig for salg. Her er det i grunn noe for enhver smak. En strålende rekke av fantastiske, klassiske rødviner fra Toscana og Piemonte skiller seg for det første ut. Produsenter som Biondi-Santi, Fontodi, Conterno, Gaja, Roagna og Burlotto klinger godt i manges ører. Fra Champagne kommer det et solid kobbel med svært gode og ettertraktede champagner, både av den ferske og den mer modne typen. Fra California lanseres en imponerende rekke av røde klassikere fra produsenter som Kistler, Occidental og Ridge. Fra svært anerkjente produsenter i Tyskland og Østerrike kommer en ettertraktet rekke med sagnomuste rieslinger. For eksempel trenger vel ikke rieslingene fra Egon Müller noen lengre introduksjon. Fra nord-Rhône og Burgund lanseres det videre flere svært solide viner fra produsenter som Rostaing, Faiveley og Comte de Vogüé. Det er også flere viner fra Sør-Afrika som er verdt å sjekke nærmere. Og da er det veldig mye annet i lanseringen som ikke er nevnt.

I forbindelse med lanseringen har jeg smakt veldig mange av vinene som lanseres. Under følger smaksnotater til over 350 viner jeg har smakt og som jeg anbefaler.

Smaksnotater

Musserende viner

Champagne Jacquesson Dizy Corne Bautray 2009
9646101 – Champagne, Frankrike – Chardonnay 100 %
Kompleks og nydelig på duft med aromaer av epler, gul frukt, sitrusfrukter og sitrusskall, samt av nøtter, autolyse og bakst, blomster og toast. Fyldig kropp med en rik, men likevel fantastisk frisk munnfølelse. Ultrafin mousse med små bobler. Nydelig konsentrasjon av moden, rik frukt på smak, med vekt på saftige sitrusfrukter, epler, pærer. Innslag av nøtter, mandler, bakst og noe mineralitet. Frisk syre. Fantastisk lengde med en mineralsk avslutning. En særdeles vellaget champagne.
95 poeng
1859,90 kr – Bestillingsutvalget – Red & White AS

Charles Heidsieck Blanc des Millénaires 2006
12352201 – Champagne, Frankrike – Chardonnay 100 %
Særdeles flott dybde på duft med aromaer av sitrusfrukter, modne gule epler, tropiske frukter, autolyse, bakst, kjeks og toast, samt innslag av blomster og mineraler, og snev av mandler og sopp. Fyldig kropp med en fabelaktig, litt rikere munnfølelse. Nydelig konsentrasjon av vanvittig pur, fyldig frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter, modne epler og tropiske frukter, med innslag av kjeks, nøtter, mandler og toast. Noen honningtoner bygger ytterligere på kompleksiteten på smak. Balansert syre. Pen lengde med en fremragende kompleks utgang. En usedvanlig vakker champagne.
95 poeng
1679,80 kr – Bestillingsutvalget – Signature Wines AS

Tarlant Cuvée Louis Extra Brut
12430501 – Champagne, Frankrike – Chardonnay 50 %, Pinot Noir 50 %
Kompleks og svært elegant på duft med preg av modne, svakt oksiderte gule epler, sitrusfrukter, appelsinzest, fersken, aprikos, gjær, autolyse og bakst, samt mineraler, nøtter og snev av karamell og nougat. Fyldig kropp med en nydelig raffinert, kremet munnfølelse. For en eleganse! Nydelig konsentrasjon av frisk, saftig frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter, grønne epler, fersken, samt mineraler og urter. Hint av røde bær i utgangen. Frisk syre. Nydelig lengde med mineralsk avslutning. Fantastisk kompleks og elegant champagne.
95 poeng
964 kr – Bestillingsutvalget – Moestue Grape Selections AS

Cédric Bouchard Champagne Roses de Jeanne Les Ursules Blanc de Noirs Brut 2016
9060801 – Champagne, Frankrike – Pinot Noir 100 %
Fabelaktig dybde på duft med aromaer av modne røde epler, sitrusfrukter og stenfrukter, samt nøtter, gjær, autolyse, bakst og mineraler. Fyldig kropp med en nydelig, kremet munnfølelse. Fin mousse med bittesmå bobler. Formidabel konsentrasjon av lett moden, saftig frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter, epler, brioche, autolyse, bakst og mineraler. Fantastisk smaksintensitet og kompleksitet. Frisk syre. Nydelig lengde med en mineralsk utgang. En ytterst lekker champagne.
95 poeng
904,90 kr – Bestillingsutvalget – Red & White AS

Marguet Les Crayeres Grand Cru 2015
11552801 – Champagne, Frankrike – Pinot Noir 100 %
Champagnen har en formidabel dybde på duft, med friske aromaer av gule og røde epler, sitrusfrukter, fersken, mineraler, gjær og bakst. Nydelig floralt tilsnitt på duft. Fyldig kropp med en fantastisk, kremet munnfølelse. Små, fine bobler. Enorm konsentrasjon av frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter og epler, og med innslag av bakst og kjeks. Frisk syre. Nydelig lengde. En fantastisk champagne.
95 poeng
999,90 kr – Bestillingsutvalget – Unico Real Wines AS

Jacquesson Avize Champ Caïn 2009
12312301 – Champagne, Frankrike – Chardonnay 100 %
Dufter av gule epler, sitrusfrukter, fersken og aprikos, samt honning, kjeks og nøtter. Snev av smør, toast og mineraler. Fyldig kropp med en fantastisk, litt rikere kremet munnfølelse. Fine, delikate bobler. Nydelig konsentrasjon av moden, rik frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter, epler og stenfrukter. Elegante innslag av mineraler, kjeks og nøtter som gir ytterligere kompleksitet. Balansert syre. Nydelig lengde med en kremet, moden utgang. En tvers gjennom nydelig champagne.
94 poeng
1859,90 kr – Bestillingsutvalget – Red & White AS

Charles Heidsieck Rosé Vintage 2005
12352101 – Champagne, Frankrike – Chardonnay 37 %, Pinot Noir 67 %
Tiltalende parfymert og kompleks på nesen med dufter av modne røde epler, granatepler, fersken og stenfrukter, sitrusfrukter og syrlige røde bær, samt kjeks, autolyse, bakst og hint av smør, toast og sopp. Fyldig kropp med en rik munnfølelse. Meget fin konsentrasjon av moden, fyldig frukt på smak, med vekt på epler, stenfrukter, syrlige kirsebær og tranebær og sitrusfrukter, med innslag av krydder, kjeks og bakst. Frisk syre som er nydelig integrert. Nydelig lengde. En nydelig, kompleks roséchampagne.
94 poeng
849,90 kr – Bestillingsutvalget – Signature Wines AS

Cédric Bouchard Champagne Roses de Jeanne Cote de Béchalin Blanc de Noirs Brut
1964901 – Champagne, Frankrike – Pinot Noir 100 %
Nydelig på duft med intense aromaer av modne røde og grønne epler, sitrusfrukter, stenfrukter, autolyse, gjær og bakst, samt nøtter, roser og mineraler. Fyldig kropp med en fantastisk, kremet munnfølelse. Ultrafin mousse med små bobler. Nydelig konsentrasjon av modne epler, sitrusfrukter og utviklete stenfrukter på smak, med innslag av urter, nøtter, gjærbakst og mineraler. Frisk syre. Nydelig lengde med en kompleks, tørrende avslutning. En fremragende champagne som virkelig gir godfølelsen.
94 poeng
749,80 kr – Bestillingsutvalget – Red & White AS

Cédric Bouchard Champagne Roses de Jeanne Val Vilaine Blanc de Noirs Brut 2018
5957501 – Champagne, Frankrike – Pinot Noir 100 %
Tiltalende på duft med aromaer av gule epler, sitrusfrukter og appelsinskall, med et nydelig innslag av røde bær i retning av kirsebær og bringebær. Ytterligere innslag av mineraler, urter, blomster, nøtter og litt gjær og bakst. Fyldig kropp med en nydelig, kremet munnfølelse. Fine, små bobler. Nydelig konsentrasjon av fersk, saftig frukt på smak, med vekt på utviklete sitrusfrukter, gule epler, stenfrukter og røde bær, med innslag av mineraler, urter og nøtter. Tilsammen gir dette en herlig kompleksitet på smak. Frisk syre. Nydelig lengde med en mineralsk avslutning. En strålende champagne. Trenger noe tid.
93 poeng
599,90 kr – Bestillingsutvalget – Red & White AS

Marguet Chouilly Grand Cru Vintage Brut Nature 2014
11792701 – Champagne, Frankrike – Chardonnay 100 %
Dufter delikat av sitrusfrukter, stenfrukter, grønne epler, appelsinzest, autolyse og mineraler. Hint av blomster og noe smøraktig. Middels fyldig kropp med en fin, kremet munnfølelse. Fine, små bobler. Flott konsentrasjon av moden frukt på smak, med vekt på syrlige sitrusfrukter og fersken, med innslag av granatepler og en nydelig mineralitet. Frisk syre. Nydelig lengde med en tørrende avslutning. Svært vellaget champagne.
93 poeng
749,90 kr – Tilleggsutvalget – Unico Real Wines AS

Marguet Shaman Grand Cru 2017
11552701 – Champagne, Frankrike – Pinot Noir 67 %, Chardonnay 33 %
Virkelig delikat på duft med preg av modne gule og røde epler, pærer, sitrusfrukter, gjær, autolyse, brødbakst, nøtter og mandler. Innslag av kalkmineraler. Fyldig kropp med en flott, kremet munnfølelse. Fine, små bobler. Flott konsentrasjon av bløtt, utviklet frukt på smak, med vekt på gul frukt, stenfrukter, sitrusfrukter og mineraler. Frisk til balansert syre. Nydelig lengde med en tørr avslutning. Solid champagne med et distinkt mineralpreg.
92 poeng
549,90 kr – Bestillingsutvalget – Unico Real Wines AS

Champagne Jacquesson Cuvée No 743
12312801 – Champagne, Frankrike – Chardonnay 52 %, Pinot Meunier 24 %, Pinot Noir 24 %
Dufter rikt av modne gule og grønne epler, sitrusfrukter, autolyse og brioche, samt urter, nøtter, blomster og mineraler. Fyldig kropp med en fantastisk, rikere munnfølelse med god fedme. Fin mousse med små bobler. Nydelig konsentrasjon av moden, saftig frukt på smak, med vekt på epler og sitrusfrukter, med innslag av brioche, nøtter og mineraler. Livlig syre. Nydelig lengde med en tørr avslutning. Meget flott champagne.
92 poeng
759,90 kr – Bestillingsutvalget – Red & White AS

Camille Savès Bouzy Grand Cru Brut Millésime 2012
7629201 – Champagne, Frankrike – Pinot Noir 80 %, Chardonnay 20 %
Dufter av modne røde epler, sitrusfrukter, fersken og stenfrukter, gjær, autolyse, brødbakst, brioche, blomster og mineraler. Litt røde bær, blomster og nøtter er med på å fylle ut duftbildet. Fyldig kropp med en herlig rund og kremet munnfølelse. Bra konsentrasjon av saftig, fersk frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter, røde bær, epler og stenfrukter, litt gjær og bakst, samt urter og mineraler. Frisk syre. Nydelig lengde med en elegant, balansert avslutning. Veldig fin og delikat champagne.
92 poeng
460 kr – Bestillingsutvalget – Moestue Grape Selections AS

Pol Roger Brut Vintage 2013
256101 – Champagne, Frankrike – Pinot Noir 60 %, Chardonnay 40 %
Nydelig på duft med rene aromaer av friske grønne og gule epler, lime og modne sitrusfrukter, appelsinzest, kjeks, gjærbakst, autolyse, samt noe nøtter og blomster. Fyldig kropp med en herlig frisk og kremet munnfølelse. Fin mousse med fine, små bobler. Nydelig konsentrasjon av saftig, frisk og lett moden frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter og epler, med innslag av appelsinzest, epler, urter og søtere bakverk. Frisk syre. Nydelig lengde. En av de beste champagnene i basisutvalget.
92 poeng
625 kr – Basisutvalget (kat. 5) – Vinetum AS

Diebolt-Vallois Cuvee Prestige
12435505 – Champagne, Frankrike – Chardonnay 100 %
Nydelig på duft med aromaer av friske sitrusfrukter, grønne og gule epler, mineraler, gjær og kjeks, samt litt urter og blomster. Middels til fyldig kropp med en flott frisk og kremet munnfølelse. Meget bra konsentrasjon av frisk frukt på smak, med vekt på friske sitrusfrukter og epler, og med innslag av mineraler. Frisk syre. Pen lengde med en tørr avslutning. Flott champagne i magnum-størrelse.
91 poeng
999,90 kr – Bestillingsutvalget – Heritage Wines AS

Palmer Blanc de Blanc Brut
3480501 – Champagne, Frankrike – Chardonnay 100 %
Dufter av lett modne grønne og gule epler, sitrusfrukter, autolyse, kjeks og gjærbakst, samt urter og mineraler. Hint av smør og litt fat. Fyldig kropp med en meget god, kremet munnfølelse. Konsentrert, tett frukt på smak, med vekt på sitrusfrukte og gule epler, med innslag av kjeks og mineraler. Frisk syre. Bra lengde med en knusktørr utgang. Fin champagne.
91 poeng
599,90 kr – Bestillingsutvalget – Palmer Wine AS

Launois Blanc de Blancs Cuvée Réservée (magnum)
11953205 – Champagne, Frankrike – Chardonnay 100 %
Intens på duft med preg av gule og grønne epler, sitrusfrukter, fersken, kjeks, autolyse, mineraler og urter. Fyldig kropp med frisk, kremet munnfølelse. Meget bra konsentrasjon av frisk, saftig frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter, epler og stenfrukter, samt innslag av kjeks, brødbakst og mineraler. Noe sødme i midtpartiet, men dette er pent integrert. Frisk syre. Bra lengde med en frisk utgang. Flott fruktig og frisk champagne.
91 poeng
695 kr – Bestillingsutvalget – Hans A. Flaaten AS

Gusbourne Brut Reserve 2016
7684501 – Kent, England – Chardonnay 18 %, Pinot Meunier 27 %, Pinot Noir 55 %

Dufter rikt av modne gule og grønne epler, sitrusfrukter, autolyse og bakst, med snev av mineralitet. Fyldig kropp med en energisk og frisk, kremet munnfølelse. Fine, små bobler. Fin konsentrasjon av frisk, saftig frukt på smak, med vekt på epler, sitrusfrukter, kjeks og mineraler. Frisk syre. Meget bra lengde med en myk avslutning. Meget bra musserende fra de britiske øyer.
91 poeng
399 kr – Bestillingsutvalget – Heritage Wines AS

Griesel Blanc de Noirs Brut 2017
10426601 – Hessische Bergstrasse, Tyskland – Pinot Noir 90 %, Pinot Meunier 10 %
Intens på duft med aromaer av modne gule epler, pærer, sitrusfrukter, kjeks og nøtter, samt blomster. Fyldig kropp med en god, kremet munnfølelse. Saftig, konsentrert frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter og modne epler, og med fine innslag av røde bær, nøtter, mineraler og kjeks. Frisk syre. Bra lengde. En meget velsmakende tysk sekt.
91 poeng
288,50 kr – Partiutvalget (kat. 3) – T&T Wine AS

J. Lassaigne Les Vignes de Montgueux Blanc de Blancs
3463501 – Champagne, Frankrike – Chardonnay 100 %
Dufter friskt av grønne epler, sitrusfrukter og grapefrukt, samt gjær, nøtter, kjeks, med innslag av litt blomster. Middels fyldig kropp med en frisk, kremet munnfølelse. Fin konsentrasjon av frisk og saftig frukt på smak, med vekt på grønne epler og sitrusfrukter, med innslag av kjeks, urter og mineraler. Frisk syre. Pen lengde med en tørr avslutning. Frisk og god champagne.
90 poeng
459,90 kr – Bestillingsutvalget – Blend Wines AS

Pierre Peters Cuvée de Reserve Grand Cru Brut
4004901 – Champagne, Frankrike – Chardonnay 100 %
Innsmigrende og frisk på nesen med aromaer av modne grønne og gule epler, sitrusfrukter, fersken, bakst, kjeks og noe krydder. Fyldig kropp med en forfriskende munnfølelse. Flott konsentrasjon av frisk, saftig moden frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter, epler og fersken, med innslag av kjeks og mineraler. Frisk syre. Pen lengde. Frisk, deilig champagne i en litt enklere stil.
90 poeng
399,90 kr – Basisutvalget (kat. 6) – LaMarc Wines AS

Charlemagne Blanc de Blancs Réserve Brut (magnum)
3068905 – Champagne, Frankrike – Chardonnay 100 %
Frisk på nesen med dufter av lett modne sitrusfrukter, modne gule epler, pærer, samt autolyse og bakst. Fyldig kropp med en flott, frisk og kremet munnfølelse. Meget bra konsentrasjon av moden og saftig frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter og epler, og med innslag av kjeks og bakst. Frisk syre. Meget bra lengde med en tørr avslutning. Flott magnum-champagne.
90 poeng
999,90 kr – Bestillingsutvalget – Heritage Wines AS

Roger Manceaux Cuvée de Réserve Brut
11098001 – Champagne, Frankrike – Chardonnay 30 %, Pinot Meunier 25 %, Pinot Noir 45 %
Dufter av modne røde og gule epler, sitrusfrukter, pærer, kjeks, søtere bakst og nøtter. Snev av honning og krydder. Fyldig kropp med en god, kremet munnfølelse. Flott konsentrasjon av moden frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter, fersken og epler, med innslag av nøtter, kjeks og mineraler. Frisk syre. Flott lengde med lett krydret utgang. Bra champagne.
90 poeng
300,50 kr – Basisutvalget (kat. 3) – Champagneinwest AS

Brick & Mortar Sweetwater Springs Vineyard Blanc de Blancs 2015
12244101 – California, USA – Chardonnay 100 %
Dufter rikt av modne epler, sitrusfrukter, fersken, kjeks, urter, krydder og mineraler. Fyldig kropp med god, kremet munnfølelse. Flott konsentrasjon av saftig frukt på smak, med vekt på modne epler og sitrusfrukter, med innslag av krydder, mineraler og kjeks. Frisk syre. Bra lengde med krydret utgang. Flott californisk musserende vin.
90 poeng
399,40 kr – Partiutvalget (kat. 5) – Tramontane AS

André Clouet Dream Vintage 2005
12368001 – Champagne, Frankrike – Chardonnay 100 %
Utviklet og delikat på duft med preg av modne sitrusfrukter, modne epler og pærer, samt gjær, kjeks og brioche. Snev av nøtter og krydder. Fyldig kropp med en litt rikere munnfølelse. Fine, små bobler. Bra konsentrasjon av moden frukt på smak, med vekt på epler, sitrusfrukter og pærer, samt innslag av mineralitet og hasselnøtter. Frisk syre. Pen lengde med en tørr utgang. Pen champagne.
90 poeng
599,90 kr – Bestillingsutvalget – Symposium Wines AS

Fairmile Vineyard Sparkling Rosé
12394901 – Oxfordshire, England – Chardonnay 59 %, Pinot Noir 41 %
Dufter av friske røde bær, fersken og aprikos, modne epler, samt blomster, kjeks og mineraler. Middels fyldig kropp med en frisk munnfølelse. Fine, små bobler. Flott konsentrasjon av frisk og fruktig rød frukt, med vekt på sødmefulle bringebær og jordbær, samt epler, fersken og stenfrukter. Innslag av mineraler. Frisk syre. Flott lengde med en tørr avslutning. Pen rosé.
90 poeng
429,90 kr – Bestillingsutvalget – LaMarc Wines AS

Pertois-Moriset L’Assemblage Brut (magnum)
12300805 – Champagne, Frankrike – Chardonnay 50 %, Pinot Noir 50 %
Dufter av gule epler, sitrusfrukter, fersken, autolyse, kjeks, mineraler og nøtter. Fyldig kropp med en delikat, kremet munnfølelse. Bra konsentrasjon av saftig, fersk frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter og epler, med innslag av kjeks, nøtter, urter og mineraler. Frisk syre. Meget bra lengde med en knusktørr avslutning. Flott champagne. Mye champagne for pengene.
90 poeng
699,90 kr – Bestillingsutvalget – Oslo Wine Agency AS

Georges Laval Garennes Extra Brut
10612901 – Champagne, Frankrike – Pinot Meunier 100 %
Aromatisk på duft med preg av moden gul frukt, røde epler, autolyse, bakst, mandler og nøtter. Et visst floralt preg på duft. Middels fyldig kropp med god, kremet munnfølelse. Fin konsentrasjon av moden frukt på smak, med vekt på epler, pærer, og med innslag av nøtter. Frisk syre. Bra lengde med knusktørr utgang. Flott champagne.
90 poeng
599 kr – Bestillingsutvalget – Dørstad Grapes AS

Von Buhl Riesling Brut 2017
2215301 – Pfalz, Tyskland – Riesling 100 %
Dufter av modne gule og røde epler, sitrusfrukter, litt tropisk frukt, samt urter, kjeks og mineraler. Hint av nøtter. Fyldig kropp med god, forfriskende og kremet munnfølelse. Bra konsentrasjon av frisk, moden frukt på smak, med vekt på epler, pærer, sitrusfrukter, og med innslag av kjeks, urter og mineraler. Frisk syre. Bra lengde med en frisk utgang. Fin tysk musserende.
89 poeng
269,90 – Testutvalget – Palmer Wine AS

Fairmile Vineyard Sparkling Classic Cuvée
12395001 – Oxfordshire, England – Pinot Noir 75 %, Pinot Meunier 15 %, Chardonnay 10 %
Dufter friskt av gule epler og pærer, sitrusfrukter, kjeks, gjær, bakst, autolyse og mineraler. Middels fyldig kropp med en krisp munnfølelse. Frisk og fruktig på smak, med preg av epler, sitrusfrukter, noe røde bær i retning av bringebær i midtpartiet, samt innslag av kjeks og en elegant mineralitet. Frisk syre. Fin lengde. Pen britisk musserende.
89 poeng
399,90 kr – Bestillingsutvalget – LaMarc Wines AS

André Clouet Champagne Grande Réserve Brut (halvflaske)
12367802 – Champagne, Frankrike – Pinot Noir 100 %
Dufter av lett moden gul frukt, røde epler, syrlige og lett bitre sitrusfrukter, hvite stenfrukter, nøtter, samt noe gjær og bakst. Hint av toast. Fyldig kropp med god, kremet munnfølelse. Fine, små bobler. Fin konsentrasjon av ung frukt på smak, med vekt på pære, sitrusfrukter og stenfrukter, med innslag av kjeks og mineraler. Frisk syre. Bra lengde med en tørr avslutning. Dette er champagne med pen kompleksitet. Mye champagne for pengene.
89 poeng
209,90 kr – Bestillingsutvalget – Symposium Wines AS

Sekthaus Raumland Tradition Brut
12179801 – Rheinhessen, Tyskland – Riesling 100 %
Dufter sammensatt av modne, melne gule og røde epler, pærer, sitrusfrukter, gjær, brioche, kjeks og nøtter, samt urter og krydder. Middels fyldig kropp med en frisk, kremet munnfølelse og små bobler. Delikat, moden frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter, stenfrukter, modne epler, pærer, kjeks, krydder og en saltaktig mineralitet. Frisk syre. Bra lengde med en frisk avslutning. Fin sekt.
88 poeng
189,30 kr – Basisutvalget (kat. 4) – Winemarket AS

Dom. Huet Cuvée Brut 2014
169701 – Loire, Frankrike – Chenin Blanc 100 %
Intens på duft med preg av gul frukt, voks og honning, fersken og modne stenfrukter, samt blomster og mandler. Fyldig kropp med god, kremet munnfølelse. Fin konsentrasjon av moden fruk på smak, med vekt på modne stenfrukter og gule epler, med innslag av nøtter, urter, krydder og mineraler. Frisk syre. Fin lengde. Bra musserende vin fra Loire.
88 poeng
283,80 kr – Partiutvalget (kat. 5) – Vinarius AS

Gramona La Cuvee Corpinnat Brut 2016
12290001 – Catalonia, Spania – Macabeo 45 %, Parellada 10 %, Xarel·Lo 45 %
Dufter av gule epler, fersken, aprikos, noe sitrusfrukter og blomster, med hint av kjeks og mandler. Middels fyldig kropp med en krisp, lett kremet munnfølelse og små bobler. Frisk og fruktig på smak, med preg av epler og sitrusfrukter. Innslag av kjeks og krydder, samt hint av toast. Frisk syre. God lengde med en lett tørrende utgang. Behagelig forfriskende musserende.
87 poeng
258,50 kr – Basisutvalget (kat. 6) – Vinarius AS

Louis de Chatet Harmonie NV
12248201 – Champagne, Frankrike – Chardonnay 50 %, Pinot Noir 50 %
Dufter tiltalende av modne epler, stenfrukter og noe sitrusfrukter. Fyldig kropp med en god, kremet munnfølelse. Fine, små bobler. God konsentrasjon av lett moden frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter, gule epler og stenfrukter, med innslag av honning og nøtter. Frisk syre. Bra lengde med en lett krydret utgang. Fin, utviklet champagne til en fin pris.
86 poeng
364,90 kr – Basisutvalget (kat. 6) – Vinum AS

Mas Candí Segunyola Corpinnat Brut Nature 2015
12266801 – Catalonia, Spania – Xarel-lo 100 %
Dufter aromatisk av modne gule epler, sitrusfrukter, urter og krydder, med innslag av litt mandler og nøtter. Middels fyldig kropp med en frisk, kremet munnfølelse. Fin konsentrasjon av saftig, lett moden frukt på smak, med vekt på epler, stenfrukter, sitrusfrukter, samt innslag av urter, mineraler og litt bakst. Frisk syre. Bra lengde. Fin, frisk Corpinnat.
86 poeng
259,40 kr – Basisutvalget (kat. 5) – Unico Real Wines AS

Christoph Hoch Kalkspitz Pet Nat 2018
7617401 – Kremstal, Østerrike – Blauer Portugieser 5 %, Sauvignon Blanc 5 %, Grüner Veltliner 75 %, Riesling 5 %, Zweigelt 10 %
Dufter av blomster, gule epler, sitrusfrukter, fersken og nøtter, samt krydder og gjær. Middels fyldig kropp med en kremet, lett perlende munnfølelse. Bra vekt i munnen, med små, fine bobler. Bra konsentrasjon av saftig, bløt frukt på smak, med vekt på epler og syrlige sitrusfrukter, med innslag av gjær. Fin lengde med en frisk utgang. Fin pet-nat. Absolutt på naturvinsiden, men i en frisk og ren, mineralsk stil.
86 poeng
224,90 kr – Bestillingsutvalget – Autentico AS

Hvite viner

Egon Müller Scharzhofberger Riesling Auslese 2019
5490501 – Mosel-Saar-Ruwer, Tyskland – Riesling 100 %
En helt enestående dybde på duft åpenbarer seg, med aromaer av aprikos, fersken, mango, pasjonsfrukt, lime og sitrusfrukter, samt skifer, mineraler og blomster. Hint av røyk, tørket frukt og honning. Fyldig kropp med fantastisk munnfølelse. Fabelaktig konsentrasjon av tett og saftig frukt på smak, med vekt på stenfrukter, sitrusfrukter, pasjonsfrukt, mango og melon, og med en nydelig saltaktig mineralitet som omkranser det hele. Formidabel balanse mellom syre og sødme. En like formidabel lengde, nesten uendelig lang, med en mineralsk utgang. Svært elegant, perfekt balansert Auslese som gir enorm drikkeglade. Intet mindre enn en hedonistisk opplevelse. Gi den noen år i kjelleren – her er det faktisk mer å gå på.
98 poeng
7119 kr – Bestillingsutvalget – Vininor AS

Egon Müller Scharzhofberger Spätlese 2019
7785901 – Mosel-Saar-Ruwer, Tyskland – Riesling 100 %
Dufter intenst og nydelig av sitrusfrukter, stenfrukter, melon og pasjonsfrukt, urter, samt skifer og saltaktig mineralitet. Innslag av blomster, hint av voks og honning. Fyldig kropp med nydelig, lett kremet munnfølelse. Fabelaktig konsentrasjon av frisk og saftig frukt på smak, med vekt på pasjonsfrukt, sitrusfrukter og stenfrukter, og med en utrolig delikat underliggende mineralitet. Innslag av urter. Formidabel balanse mellom syre og sødme. Nydelig lengde med mineralsk avslutning. En fantastisk og fascinerende frisk Spätlese med balanse som gir hakeslepp.
96 poeng
2307 kr – Bestillingsutvalget – Vininor AS

Keller Hübacker Riesling GG 2019
11361201 – Rheinhessen, Tyskland – Riesling 100 %
Formidabel dybde på duft med aromaer av ferske grønne epler, lett modne sitrusfrukter, fersken og aprikos, samt våt stein, røyk og hint av litt honning. Fyldig kropp med en fantastisk, energisk munnfølelse. Nydelig konsentrasjon av frisk, kjølig frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter, epler og stenfrukter. Pene innslag av urter og en fantastisk underliggende saltaktig mineralitet. Frisk syre. Nydelig lengde med en deilig, mineralsk og samtidig knusktørr finish. Fabelaktig elegant Hübacker med en stor fremtid foran seg.
95 poeng
749,90 kr – Spesialbestilling – Blend Wines AS

Weil Kiedrich Gräfenberg Riesling Spätlese 2019
12350901 – Rheingau, Tyskland – Riesling 100 %
Innsmigrende på nesen med aromaer av sitrusfrukter, grønne epler, hvite stenfrukter, flint, mineraler og blomster, med snev av honning og tørket frukt. Fyldig kropp med en nydelig, nesten kremet munnfølelse. Fascinerende pur og konsentrert saftig, moden frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter, epler og fersken, med innslag av honning, urter, krydder og en saltaktig mineralitet. Sødmen er perfekt balansert av den friske syren i vinen. Nydelig lengde. En utrolig elegant, superdelikat Spätlese. Nam, nam!
95 poeng
499 kr – Bestillingsutvalget – Moestue Grape Selections AS

Schätzel Riesling Ölberg GG 2018
12138501 – Rheinhessen, Tyskland – Riesling 100 %
Enormt delikat og tiltalende på duft med aromaer av lime og modne sitrusfrukter, epler, samt innslag av blomster, honning og voks. Fyldig kropp med en rik munnfølelse. Nydelig konsentrasjon av begynnende moden og saftig frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter, grønne epler, og med en nydelig underliggende mineralitet. Frisk syre. Nydelig lengde med en tørr avslutning. En virkelig lekker vin.
94 poeng
399,90 kr – Bestillingsutvalget – Heritage Wines AS

Veyder-Malberg Brandstatt Riesling 2018
12426801 – Wachau, Østerrike – Riesling 100 %
Forførende på duft med aromaer av hvit fersken, sitrusfrukter, friske grønne epler, blomster og mineraler. Fyldig kropp med en nydelig, forfriskende munnfølelse. Nydelig konsentrasjon av fersk og saftig frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter, epler, stenfrukter, med innslag av urter og en nydelig saltaktig mineralitet. Frisk syre. Nydelig lengde, med en fantastisk frisk, mineralsk avslutning.
94 poeng
699 kr – Bestillingsutvalget – Vinarius AS

Egon Müller Scharzhofberger Riesling Kabinett 2019
5490901 – Mosel-Saar-Ruwer, Tyskland – Riesling 100 %
Nydelig dybde på duft med aromaer av pasjonsfrukt, sitrusfrukter, stenfrukter, epler og pærer, samt røyk, våt stein og en saltaktig mineralitet. Fyldig kropp med nydelig, lett kremet munnfølelse. Formidabel konsentrasjon av ren og frisk mineralsk frukt, med preg av stenfrukter, sitrusfrukter, melon og pasjonsfrukt, og med innslag av noe kandisert frukt og mineraler. Frisk syre. Nydelig balansert sødme. Fantastisk lengde med en tørr utgang. Vinen er fabelaktig kompleks i all sin enkle renhet. Dette er kvintessensen av «less is more».
94 poeng
1734 kr – Bestillingsutvalget – Vininor AS

Weil Kiedrich Gräfenberg Riesling Trocken GG 2019
12351001 – Rheingau, Tyskland – Riesling 100 %
Formidabel dybde på duft med aromaer av friske grønne epler, lime og sitrusfrukter, fersken og aprikos, snev av tropisk frukt, samt urter, blomster, våt stein og mineraler. Fyldig kropp med en rik, samtidig energisk munnfølelse. Fantastisk konsentrasjon av fersk og saftig frukt på smak, med vekt på grønne epler, sitrusfrukter og noe stenfrukter, med innslag av salter og mineraler. Frisk syre. Nydelig lengde med en mineralsk utgang. Fantastisk GG som tar pusten fra en.
94 poeng
558 kr – Bestillingsutvalget – Moestue Grape Selections AS

Bachelet-Monnot Batard Montrachet Grand Cru 2018
12365601 – Burgund, Frankrike – Chardonnay 100 %
Formidabel dybde på duft med aromaer av gule og grønne epler, sitrusfrukter, stenfrukter, mineraler, smør og toast. Fyldig kropp med en fantastisk, energisk munnfølelse. Nydelig konsentrasjon av stram, fersk frukt frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter og epler, og med innslag av mineraler og toast. Frisk syre. Fantastisk lengde med en mineralsk avslutning. En fantastisk vin.
94 poeng
3517 kr – Bestillingsutvalget – Brand Wine Estates AS

Kistler Laguna Ridge Vineyard Chardonnay 2017
12301305 – California, USA – Chardonnay 100 %
Rik og intens på duft, med preg av gule epler, sitrusfrukter, stenfrukter, samt krydder, smør, blomster og fat. Overtoner av en pen saltaktig mineralitet. Fyldig kropp med en nydelig munnfølelse med god fedme. Saftig, konsentrert og ung frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter, grønne epler og stenfrukter, med innslag av urter, nøtter, krydder. Pent integrert fat på smak. Frisk syre. Nydelig lengde med en tørr avslutning. En formidabelt frisk og velsmakende californisk chardonnay.
94 poeng
2399 kr – Bestillingsutvalget – Vinarius AS

Dom. Huet Vouvray Clos du Bourg Sec 2019
12327201 – Loire, Frankrike – Chenin Blanc 100 %
Intens og aromatisk på duft med aromaer av modne sitrusfrukter og stenfrukter, gule epler, tropisk frukt, gjær, samt krydder og mineraler. Innslag av honning, nøtter og tre. Formidabel dybde og kompleksitet på duft. Fyldig kropp med en behagelig rund munnfølelse. Konsentrert, saftig og frisk moden frukt på smak, med preg av sitrusfrukter, stenfrukter, pærer og epler, samt krydder og en delikat saltaktig mineralitet. Frisk syre. Nydelig lengde med en tørr avslutning. En fantastisk, kompleks Vouvray som trenger tid i kjelleren.
94 poeng
399 kr – Bestillingsutvalget – Vinarius AS

Egon Müller Scharzhof Riesling 2019
5491101 – Mosel-Saar-Ruwer, Tyskland – Riesling 100 %
Dufter rent og friskt av sitrusfrukter, appelsinzest, stenfrukter og mineraler, med innslag av kandiserte sitrusfrukter. Fyldig kropp med energisk munnfølelse. Virkelig flott konsentrasjon av frisk og saftig frukt på smak, med vekt på lime og sitrusfrukter, stenfrukter, pasjonsfrukt, melon, noe kandiserte sitrusfrukter, og med en ytterst delikat underliggende mineralitet. Frisk syre. Fantastisk lengde. Nydelig Mosel-Riesling med enestående kompleksitet og balanse.
93 poeng
643,10 kr – Bestillingsutvalget – Vininor AS

Veyder-Malberg Buschenberg Riesling 2018
12426501 – Wachau, Østerrike – Riesling 100 %
Nydelig på duft med friske aromaer av grønne epler, lime og sitrusfrukter, fersken, urter og mineraler. Middels fyldig kropp med en nydelig, frisk munnfølelse. Meget bra konsentrasjon av fersk, saftig frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter, epler og noe stenfrukter, med en nydelig underliggende mineralitet, samt litt urter og krydder. Frisk syre. Nydelig lengde med en mineralsk utgang.
93 poeng
749 kr – Bestillingsutvalget – Vinarius AS

Rapet Corton-Charlemagne Grand Cru 2018
11098901 – Burgund, Frankrike – Chardonnay 100 %
Nydelig sammensatt på duft med aromaer av sitrusfrukter, gule epler, stenfrukter, mineraler, smør og tre. Fyldig kropp med en flott, nesten kremete munnfølelse med god fedme. Nydelig konsentrasjon av kjølig frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter, fersken og stenfrukter, med innslag av litt nøtter, smør og en nydelig mineralitet. Frisk syre. Nydelig lengde. En strålende Corton.
93 poeng
1399,90 kr – Bestillingsutvalget – Winetailor AS

Josmeyer Grand Cru Brand Riesling 2017
10221601 – Alsace, Frankrike – Riesling 100 %
Dufter intenst av gule og røde epler, sitrusfrukter, fersken, aprikos, streif av mango og litt tropisk frukt, samt voks, krydder og mineraler. Fyldig kropp med en frisk munnfølelse. Nydelig konsentrasjon av moden, rikere frukt på smak, med vekt på epler, sitrusfrukter og stenfrukter. Innslag av mineraler, krydder og nøtter. Frisk syre. Nydelig lengde med en tørr avslutning.
93 poeng
529,90 kr – Bestillingsutvalget – Blend Wines AS

Dom. Leflaive Puligny-Montrachet Clavoillon 2018
3700201 – Burgund, Frankrike – Chardonnay 100 %
Fabelaktig dybde på duft med aromaer av gul frukt, gule og grønne epler, modne sitrusfrukter, våt stein og mineraler, samt urter, smør og litt nøtter og fat. Fyldig kropp med en fantastisk, litt rikere munnfølelse med god fedme. Konsentrert, begynnende moden frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter, epler og gul frukt, noe stenfrukter, og med innslag av mineraler, smør, krydder, nøtter og fat. Frisk syre. Nydelig lengde med en tørrende avslutning. Særs vellykket Clavoillon i denne årgangen.
93 poeng
1690,90 kr – Bestillingsutvalget – Red & White AS

Bachelet-Monnot Puligny-Montrachet 1er Cru Les Referts 2018
12365401 – Burgund, Frankrike – Chardonnay 100 %
Dufter av friske sitrusfrukter, grønne epler, urter og mineraler, samt pent integrert fat. Fyldig kropp med en nydelig litt fet munnfølelse. Fantastisk konsentrasjon av frisk, saftig mineralsk frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter, stenfrukter og epler, med innslag av mineraler og toast. Frisk syre. Fantastisk lengde. En frisk, lekker Puligny.
93 poeng
825 kr – Bestillingsutvalget – Brand Wine Estates AS

Raen Fort Ross-Seaview Charles Ranch Chardonnay 2018
12234801 – California, USA – Chardonnay 100 %
Dufter av lett modne sitrusfrukter, fersken og stenfrukter, samt noe urter, krydder, samt litt honning, smør og fat. Nydelig floralt preg av hvite blomster. Middels fyldig kropp med elegant, frisk munnfølelse. Nydelig konsentrasjon av saftig, frisk frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter, friske hvite stenfrukter, samt mineraler og noe urter. Innslag av fat, men godt integrert. Frisk syre. Nydelig lengde med en deilig mineralsk avslutning.
93 poeng
875 kr – Testutvalget – Vinetum AS

Weil Kiedrich Turmberg Riesling Trocken 2019
12350701 – Rheingau, Tyskland – Riesling 100 %
Intens på nesen med aromaer av friske stenfrukter, sitrusfrukter, grønne epler, samt knust skifer, mineraler og urter. Noe blomster er også å spore. Middels fyldig kropp med en balansert munnfølelse. Fin konsentrasjon av fersk, saftig frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter og stenfrukter, med en nydelig underliggende mineralitet, samt innslag av urter og litt krydder. Frisk syre. Bra lengde med en mineralsk utgang. Nydelig, raffinert riesling.
93 poeng
388 kr – Bestillingsutvalget – Moestue Grape Selections AS

Diel Burgberg Riesling GG
12350001 – Nahe, Tyskland – Riesling 100 %
Meget elegant på nesen med dufter av grønne epler, lime og sitrusfrukter, appelsinzest, stenfrukter, urter, mineraler og blomster. Et lite streif av honning. Fyldig kropp med en rikere munnfølelse. Virkelig flott konsentrasjon av frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter, epler og honningmelon, med innslag av urter og mineraler. Frisk syre. Flott lengde med en frisk utgang. Strålende GG fra Nahe.
93 poeng
608 kr – Bestillingsutvalget – Moestue Grape Selections AS

Von Buhl Forster Pechstein Riesling GG 2012
1292901 – Pfalz, Tyskland – Riesling 100 %
Nydelig på duft med aromaer av modne gule og grønne epler, modne sitrusfrukter og stenfrukter, samt urter, voks, honning, mineraler og blomster. Fyldig kropp med en behagelig frisk munnfølelse. Nydelig konsentrasjon av saftig, moden frukt på smak, med vekt på epler, sitrusfrukter, stenfrukter, noe tropisk frukt, og med innslag av mineraler og noe petroleum. Frisk syre på grensen til balansert. Nydelig lengde med en mineralsk avslutning. En virkelig strålende, moden riesling.
93 poeng
580 kr – Bestillingsutvalget – Palmer Wine AS

Karthäuserhof Riesling Auslese 2019
12339201 – Mosel, Tyskland – Riesling 100 %
Nydelig på duft med aromaer av friske, lett utviklete sitrusfrukter, modne epler og stenfrukter, samt honning og blomster. Fyldig kropp med en nydelig, delikat munnfølelse. Bra konsentrasjon av søt, bløt og saftig frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter, epler, litt melon og tropisk frukt, med innslag av tørket frukt, honning og kryddertoner. Frisk syre. Pen, balansert sødme. Nydelig, balansert Auslese.
93 poeng
499,90 kr – Bestillingsutvalget – LaMarc Wines AS

Girardin Chassagne-Montrachet Premier Cru Blanchot-Dessus 2018
11846601 – Burgund, Frankrike – Chardonnay 100 %
Tiltalende på duft med aromaer av lett moden frukt, med vekt på epler, fersken, lime og syrlige sitrusfrukter, samt mineraler, blomster, smør og toast. Fyldig kropp med en fabelaktig, kremet munnfølelse med litt fedme. Nydelig konsentrasjon av frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter, epler og stenfrukter. Innslag av urter, krydder, litt honning og litt smør. Frisk syre. Nydelig lengde med en mineralsk avslutning. Meget pen Chassagne.
92 poeng
944 kr – Bestillingsutvalget – Moestue Grape Selections AS

Von Buhl Jesuitengarten Riesling GG 2012
204701 – Pfalz, Tyskland – Riesling 100 %
Fantastisk dybde på duft med aromaer av modne, syrlige sitrusfrukter, fersken og gule epler, noe tropisk frukt, samt urter, blomster og mineraler. Fyldig kropp med en nydelig munnfølelse. Nydelig konsentrasjon av moden frukt på smak, med vekt på modne sitrusfrukter og epler, stenfrukter, samt mineraler og noe urter og krydder. Balansert syre som fortsatt bidrar med friskhet. Lang, lett krydret utgang. Nydelig moden riesling.
92 poeng
580 kr – Bestillingsutvalget – Palmer Wine AS

Chateau Musar Blanc 2012
4439701 – Bekaa Valley, Libanon – Obaideh 60 %, Merwah 40 %
Delikat på nesen med sammensatte dufter av sitrusfrukter, aprikos, fersken, tropisk frukt, mandler og nøtter, samt blomster. Tydelige innslag av mineraler, honning og voks. Noen fattoner gir ytterligere dybde på duft. Fyldig kropp med en fabelaktig munnfølelse. Fantastisk konsentrasjon av moden frukt på smak, med vekt på stenfrukter og tropisk frukt, med innslag av mineraler, nøtter og fat. Pent balansert syre. Fantastisk lengde med en fruktig avslutning.
92 poeng
429,90 kr – Bestillingsutvalget – Autentico AS

Diel Pittermännchen Riesling GG 2018
12349901 – Nahe, Tyskland – Riesling 100 %
Fruktig på duft med aromaer av lett modne sitrusfrukter, syrlige grønne epler, hvit fersken og aprikos. Innslag av urter, blomster og en fantastisk mineralitet. Snev av petroleum. Middels fyldig kropp med en frisk munnfølelse. Nydelig konsentrasjon av frisk, saftig mineralsk frukt på smak, med vekt på epler og sitrusfrukter, litt fersken, samt urter og mineraler. Frisk syre. Nydelig lengde med en frisk utgang. Strålende, frisk GG.
92 poeng
510 kr – Bestillingsutvalget – Moestue Grape Selections AS

Alheit Broom Ridge 2019
12163201 – Coastal Region, Sør-Afrika – Chenin Blanc 100 %
Tiltalende og frisk på duft med aromaer av gul frukt, grapefrukt, sitrusfrukter og mineraler, med hint av honning. Middels fyldig kropp med en god munnfølelse. Flott konsentrasjon av frukt på smak med vekt på sitrusfrukter, stenfrukter og grapefrukt, med innslag av hylleblomst, urter, en nydelig saltaktig mineralitet og krydder. Frisk syre. Pen lengde med en mineralsk avslutning. Nydelig chenin blanc.
92 poeng
500 kr – Bestillingsutvalget – Unico Real Wines AS

Kloster Eberbach Erbacher Marcobrunn Riesling Trocken Goldkapsel 2012
12355901 – Rheingau, Tyskland – Riesling 100 %
Relativt rik på nesen med intense dufter av grønne epler, lett modne sitrusfrukter og stenfrukter, mineraler og noe blomster. Innslag av petroleum, honning og voks. Fyldig kropp med en rikere munnfølelse. Flott konsentrasjon av lett moden frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter og stenfrukter. Frisk syre. Bra lengde. Meget pen riesling.
92 poeng
399,90 kr – Bestillingsutvalget – Signature Wines AS

Josmeyer Hengst Grand Cru Riesling 2016
10221201 – Alsace, Frankrike – Riesling 100 %
Fremragende sammensatt på duft med aromaer av friske sitrusfrukter, modne grønne epler, stenfrukter, samt urter, krydder og mineraler. Hint av nøtter. Fyldig kropp med en frisk og saftig munnfølelse. Meget flott konsentrasjon av saftig og mineralsk frukt på smak, med vekt på grønne epler, sitrusfrukter og stenfrukter. Innslag av mineraler og hint av voks. Frisk syre. Meget pen lengde med en mineralsk utgang. Utmerket Alsace-riesling.
92 poeng
509,90 kr – Bestillingsutvalget – Blend Wines AS

Bachelet-Monnot Chassagne-Montrachet 2018
12365001 – Burgund, Frankrike – Chardonnay 100 %
Nydelig på duft med preg av grønne epler, pærer, sitrusfrukter, fersken, blomster, urter, flint og mineraler. Streif av noen fattoner i bakgrunnen. Fyldig kropp med en flott, frisk munnfølelse. Fin konsentrasjon av frisk, saftig frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter, grønne epler, samt fersken og stenfrukter, med innslag av mineraler. Frisk syre. Pen lengde. En meget fin vin.
92 poeng
525 kr – Bestillingsutvalget – Brand Wine Estates AS

Kistler Les Noisetiers Chardonnay 2018
12301001 – California, USA – Chardonnay 100 %
Dufter rikt av gul frukt, gule epler, pærer, sitrusfrukter, fersken og stenfrukter, samt blomster, tre og litt voks. Fyldig kropp med en livlig munnfølelse. Meget pen konsentrasjon av saftig, fersk frukt på smak, med vekt på gul frukt, sitrusfrukter, stenfrukter og epler, med innslag av smør og krydder. Frisk syre. Nydelig lengde med en tørr utgang. Dette er en meget fin vin.
92 poeng
659 kr – Bestillingsutvalget – Vinarius AS

Leflaive Pouilly-Fuisse 2018
12311001 – Burgund, Frankrike – Chardonnay 100 %
Tiltalende og aromatisk på duft med preg av gul frukt, sitrusfrukter, sitrussskall, litt epler og krydder, samt litt smør, voks og fat. Fyldig kropp med en rik munnfølelse med god fedme. Flott konsentrasjon av saftig, bløt frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter og gul frukt, med innslag av urter, mineraler, smør og fat. Frisk syre. Pen lengde. Nydelig, delikat Pouilly-Fuisse.
92 poeng
409,90 kr – Bestillingsutvalget – Red & White AS

Dom. Buisson-Battault Les Genevrières Meursault 1er Cru 2017
11385601 – Burgund, Frankrike – Chardonnay 100 %
Dufter av lett modne sitrusfrukter, gule epler, stenfrukter og mineraler, samt noe toast. Middels fyldig kropp med forfriskende munnfølelse. Bra konsentrasjon av myk, begynnende moden frukt, med vekt på sitrusfrukter, epler og fersken, med innslag av mineraler og noe tre. Frisk syre. Pen lengde med en mineralsk avslutning. Flott Meursault.
92 poeng
699 kr – Bestillingsutvalget – Dørstad Grapes AS

Kistler Sonoma Mountain Chardonnay 2018
12301101 – California, USA – Chardonnay 100 %
Dufter nydelig sammensatt av gul frukt, sitrusfrukter, urter, krydder, smør og mineraler. Snev av tre på duft. Fyldig kropp med en meget flott munnfølelse. Fersk, konsentrert frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter, fersken og gul frukt, samt urter, krydder og litt nøtter. Tydelig innslag av tre. Balansert syre. Nydelig lengde. Fin vin.
92 poeng
729 kr – Bestillingsutvalget – Vinarius AS

Dom. Huet Vouvray Le Mont Sec 2019
12327001 – Loire, Frankrike – Chenin Blanc 100 %
Ren og forførende på duft med aromaer av grønne epler, sitrusfrukter og hvite stenfrukter, litt tørket frukt, samt flint og mineraler. Innslag av urter og blomster. Nydelig dybde på duft. Fyldig kropp med flott munnfølelse. Rik på smak med en nydelig konsentrasjon av frisk og saftig frukt, med preg av sitrusfrukter og stenfrukter, og med innslag av anis, mandler og mineraler. Flott tekstur og pen, frisk syre. Flott lengde med en tørr, mineralsk avslutning. Nydelig, konsentrert Chenin som trenger litt tid i kjelleren.
92 poeng
399 kr – Bestillingsutvalget – Vinarius AS

Stefan Vetter Riesling Steinterrassen 2017
12422001 – Franken, Tyskland – Riesling 100 %
Dufter av lime og lett modne sitrusfrukter, grønne epler, flint og mineraler. Litt petroleum og nøtter i bakgrunnen. Middels til fyldig kropp med en frisk munnfølelse. Bra konsentrasjon av saftig, mineralsk frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter, epler, fersken, samt noen andre stenfrukter. En nydelig underliggende mineralitet følger hele veien. Frisk syre. Bra lengde med en tørr finish. Meget pen riesling.
92 poeng
319,90 kr – Bestillingsutvalget – Blend Wines AS

Dom. Huet Vouvray Le Haut-Lieu Sec 2019
12327101 – Loire, Frankrike – Chenin Blanc 100 %
Kompleks på duft med aromaer av modne epler og pærer, sitrusfrukter, stenfrukter, samt kalk og mineraler. Hint av blomster, honning og tobakk. Fyldig kropp med en god munnfølelse som uttrykker litt fedme. Flott konsentrasjon av saftig, moden og samtidig frisk frukt, med vekt på epler, stenfrukter, sitrusfrukter, samt en fin saltaktig mineralitet som gir finesse. Bra tekstur i vinen med frisk til balansert syre. Bra lengde med en tørr utgang. Virkelig flott Vouvray.
91 poeng
329 kr – Bestillingsutvalget – Vinarius AS

Veyder-Malberg Schöner Riesling 2019
12426701 – Wachau, Østerrike – Riesling 100 %
Kompleks på duft med preg av sitrusfrukter, epler, stenfrukter, blomster, urter og bittelitt honning. Middels til fyldig kropp med en nydelig, lett kremet munnfølelse. Saftig, konsentrert bløt frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter, stenfrukter, og med innslag av honning, krydder og urter, samt mineraler. Frisk syre. Pent integrert sødme. Meget pen lengde med en fruktig avslutning. Flott riesling med noe restsødme.
91 poeng
399 kr – Bestillingsutvalget – Vinarius AS

Mád Dongó Furmint 2016
12360501 – Tokaji, Ungarn – Furmint 100 %
Dufter av sitrusfrukter, grønne og gule epler, stenfrukter, samt våt stein og mineraler. Snev av honning. Fyldig kropp med en god munnfølelse med noe fedme. Bra konsentrasjon av saftig, lett sødmefull og moden frukt på smak, med vekt på epler, sitrusfrukter og stenfrukter, samt noe mineraler. Frisk syre. Pen lengde. En flott, syrefrisk og spennende ungarsk hvitvin.
91 poeng
339,90 kr – Bestillingsutvalget – Palmer Wine AS

Dom. Buisson-Battault Les Criots Meursault 2017
11385501 – Burgund, Frankrike – Chardonnay 100 %
Dufter sammensatt av modne sitrusfrukter, fersken, samt noe smør og tre. Fyldig kropp med en god, lett kremet munnfølelse. Bra konsentrasjon av saftig, bløt frukt på smak, med vekt på modne sitrusfrukter, stenfrukter, grønne epler og noe tre. Frisk syre. Bra lengde med en tørr utgang. Bra vin.
91 poeng
599,80 kr – Bestillingsutvalget – Dørstad Grapes AS

A.A. Badenhorst Piet Bok Se Bos Steen 2018
10602801 – Coastal Region, Sør-Afrika – Chenin Blanc 100 %
Kompleks på duft med aromaer av lett modne gule stenfrukter, sitrusfrukter, samt mineraler, urter, krydder og litt hvite blomster og honning. Fyldig kropp med en rik munnfølelse. Rikere frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter, friske stenfrukter, noe tropisk frukt, samt en flott saltaktig mineralitet, ispedd urter og krydder. Frisk syre. Bra lengde med en tørrende avslutning. Nydelig, balansert chenin blanc.
91 poeng
439,90 kr – Bestillingsutvalget – Autentico AS

Heiligenblut Weinheimer Heiliger Blutberg Riesling Trocken 2019
12308701 – Rheinhessen, Tyskland – Riesling 100 %
Dufter nydelig og rent av sitrusfrukter, hvite stenfrukter, samt flint og mineraler. Hint av voks. Middels fyldig kropp med frisk munnfølelse. Meget bra konsentrasjon av frisk, saftig frukt på smak, med vekt på fersken, aprikos og sitrusfrukter. Innslag av en delikat saltaktig mineralitet. Frisk syre. Nydelig lengde med lang, mineralsk avslutning. Meget pen riesling.
91 poeng
459 kr – Bestillingsutvalget – Vininor AS

Schätzel Riesling Kabinett 2019
12138601- Rheinhessen, Tyskland – Riesling 100 %
Aromatisk på duft med preg av friske sitrusfrukter, fersken og stenfrukter, epler og mineraler. Middels fyldig kropp med en frisk munnfølelse. Flott konsentrasjon av frisk, saftig frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter, hvite stenfrukter og epler, samt mineraler. Frisk syre. Balansert sødme. Pen lengde med en tørr avslutning. Dette er en nydelig Kabinett og gir virkelig valuta for pengene. Meget godt kjøp.
91 poeng
160 kr – Bestillingsutvalget – Heritage Wines AS

Blackbook Winery Painter of Light Clayhill Vineyard Chardonnay 2019
12387401 – London, England – Chardonnay 100 %
Aromatisk på duft med preg av sitrusfrukter, honningmelon, røyk og mineraler, samt noe smør, mandler og fat. Hint av hvite blomster. Middels fyldig kropp med forfriskende munnfølelse. Bra konsentrasjon av frisk, lett moden frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter, fersken og stenfrukter. Innslag av urter, røyk og en fin saltaktig mineralitet. Hint av fat. Frisk syre. Bra lengde med en lang mineralsk utgang. Elegant, frisk chardonnay. Spennende urban sak fra London.
91 poeng
344,90 kr – Bestillingsutvalget – Servco AS

Ridge Chardonnay Estate 2018
12319901 – California, USA – Chardonnay 100 %
Dufter av modne sitrusfrukter, stenfrukter, gul frukt, samt av litt honning, nøtter, voks og tre. Fyldig kropp med en rikere, nærmest kremet munnfølelse med god fedme. Bra konsentrasjon av fersk, saftig frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter, gul frukt og stenfrukter, samt urter, nøtter og pent integrert fat. Snev av smør. Balansert syre. Pen lengde med en krydret avslutning. Bra vin.
91 poeng
579 kr – Bestillingsutvalget – Vinarius AS

Balthasar Ress Rüdesheimer Berg Rottland Grosses Gewächs 2018
11682701 – Rheingau, Tyskland – Riesling 100 %
Intenst aromatisk på duft med preg av grønne epler, lime, fersken, tropisk frukt, våt stein og mineraler. Innslag av voks og hvite blomster. Fyldig kropp med god munnfølelse med tydelig fedme. Kjølig frukt på smak, med vekt på epler, stenfrukter og syrlige sitrusfrukter, tett omkranset av en flott saltaktig mineralitet. Frisk syre. Nydelig lengde med en tørr avslutning.
91 poeng
550 kr – Bestillingsutvalget – B&R Wine AS

Balthasar Ress Hattenheim Wisselbrunnen Grosses Gewächs 2018
11682601 – Rheingau, Tyskland – Riesling 100 %
Intens og rik på duft med aromaer av lett modne sitrusfrukter, grønne epler, aprikos, skifer og mineraler, med hint av blomster og snev av honning. Fyldig kropp med lett bløt munnfølelse. Fin konsentrasjon av saftig og kjølig frukt smak, med vekt på sitrusfrukter, fersken og aprikos, og med en delikat underliggende mineralitet. Frisk syre. Pen lengde med en noe bløt avslutning. Flott, lovende riesling.
91 poeng
550 kr – Bestillingsutvalget – B&R Wine AS

Dom. Rolet Côtes du Jura Chardonnay 1997 (magnum)
11682505 – Jura, Frankrike – Chardonnay 100 %
Dufter av lett moden gul frukt, særlig gule epler og pærer, modne sitrusfrukter, samt blomster, honning og nøtter. Innslag av mineraler og voks. Fyldig kropp med god munnfølelse. Kompleks på smak med flott konsentrasjon av noe utviklet, saftig frukt, med vekt på gule epler og pærer, samt noe nøtter, krydder og snev av tre. Balansert syre. Bra lengde med en tørr, lett mineralsk avslutning. Pen, moden chardonnay.
91 poeng
590 kr – Bestillingsutvalget – B&R Wine AS

Julien Brocard Chablis Premier Cru Côte de Léchet 2018
12405601 – Burgund, Frankrike – Chardonnay 100 %
Delikat på duft med preg av gule plommer, modne grønne epler, mineraler og litt sjø, samt blomstertoner. Middels til fyldig kropp med en energisk munnfølelse. Fremstår intens, men sylskarp på smak med en fin konsentrasjon av saftig, frisk frukt, med vekt på sitrusfrukter, epler og stenfrukter, samt mineraler, urter og kryddertoner. Frisk syre. Bra lengde. Virkelig flott Chablis.
91 poeng
410 kr – Bestillingsutvalget – Moestue Grape Selections AS

Rostaing Condrieu La Bonnette 2018
12310501 – Rhône nord, Frankrike – Viognier 100 %
Flott dybde på duft med rike aromaer av gule epler, sitrusfrukter, fersken og nektariner, samt urter, krydder, blomster og mineraler. Fyldig kropp med en flott munnfølelse med god fedme. God konsentrasjon av bløt frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter, epler og pærer, stenfrukter, med innslag av urter, krydder, mandler og tre. Balansert syre, på grensen til lav. Flott lengde med en frisk, lett krydret utgang.
91 poeng
799,90 kr – Bestillingsutvalget – Red & White AS

David & Nadia Aristargos 2019
10145501 – Coastal Region, Sør-Afrika – Chenin Blanc 47 %, Semillon 13 %, Clairette Blanche 11 %, Viognier 10 %, Marsanne 8 %, Roussanne 6 %, Verdelho 3 %, Grenache Blanc 2 %
Dufter aromatisk av gul frukt, hvite stenfrukter, noe sitrusfrukter, våt stein og blomster, med innslag av fat, honning og voks. Fyldig kropp med en litt rikere munnfølelse. Kompleks på smak med en bra konsentrasjon av frisk, noe sødmefull frukt, med vekt på pærer, gule plommer, krydrede stenfrukter og sitrusfrukter, og med innslag av mineraler og urter. Frisk syre. Bra lengde med en tørr, litt steinete utgang. Meget pen vin.
91 poeng
329,90 kr – Bestillingsutvalget – Symposium Wines AS

Leflaive Macon Verze 2018
12311201 – Burgund, Frankrike – Chardonnay 100 %
Dufter av grønne epler, sitrusfrukter, krydder, urter, mineraler og tre. Middels fyldig kropp med en god, frisk munnfølelse. Flott konsentrasjon av frisk, saftig frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter, gul frukt, grønne og gule epler, med innslag av urter, krydder og en saltaktig mineralitet. Frisk syre. Pen lengde med en frisk avslutning. Leflaive leverer varene.
91 poeng
409,90 kr – Bestillingsutvalget – Red & White AS

Rapet Pernand-Vergelesses Les Combottes 2018
11092201 – Burgund, Frankrike – Chardonnay 100 %
Dufter av lett moden frukt på smak, med vekt på modne sitrusfrukter, fersken og aprikos, samt smør, mineraler og tre. Snev av blomster. Middels fyldig kropp med en fin, ganske slank munnfølelse. Bra konsentrasjon av moden frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter, fersken og stenfrukter, samt noe krydder og en flott saltaktig mineralitet. Frisk syre. Bra lengde. Bra vin.
91 poeng
539,90 kr – Bestillingsutvalget – Winetailor AS

Crystallum The Agnes Chardonnay 2019
3914601- Western Cape, Sør-Afrika – Chardonnay 100 %
Dufter aromatisk av gul frukt, sitrusfrukter, stenfrukter, blomster, litt krydder og mineraler. Middels til fyldig kropp med en god munnfølelse og en viss fedme. Fruktig og saftig på smak, med preg av gul frukt, sitrusfrukter, fersken og stenfrukter, og med en flott underliggende mineralitet. Frisk syre. Bra lengde med en frisk avslutning. Meget bra sørafrikansk chardonnay.
91 poeng
319,90 kr – Bestillingsutvalget – Unico Real Wines AS

Josmeyer Le Dragon Riesling 2017
10221301 – Alsace, Frankrike – Riesling 100 %

Relativt rik på nesen med dufter av modne stenfrukter, sitrusfrukter, epler, urter og krydder, samt blomster, mineraler og litt honning og voks. Middels til fyldig kropp med en god, nesten litt fet og kremet munnfølelse. Bra konsentrasjon av saftig frukt, med vekt på grønne epler, sitrusfrukter og fersken, med innslag av mineralitet. Frisk syre. Pen lengde med en frisk, mineralsk avslutning. Flott, delikat Alsace-riesling.
91 poeng
339,90 kr – Bestillingsutvalget – Blend Wines AS

Chavy-Chouet Meursault Clos des Corvées de Citeau 2019
1284701 – Burgund, Frankrike – Chardonnay 100 %
Dufter av sitrusfrukter, gule epler, blomster, smør, urter og mineraler, med snev litt voks. Det er i tillegg noe fat å gjenfinne. Middels til fyldig kropp med en god, kremet munnfølelse med god fedme. Saftig og bløt frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter og grønne epler, med innslag av mineraler, urter, samt noen smør- og tretoner. Frisk syre. Pen lengde med en frisk utgang. Elegant Meursault med pen frukt.
90 poeng
475 kr – Bestillingsutvalget – Hans A. Flaaten AS

Fanny Sabre Meursault Limozin 2018
7679501 – Burgund, Frankrike – Chardonnay 100 %
Ytterst delikat på duft med aromaer av lett modne sitrusfrukter, epler og stenfrukter, og med innslag av mineraler og blomster, samt litt fat og bare et hint av smør. Flott nerve på duft. Middels fyldig kropp med en slank munnfølelse. Bra dyp konsentrasjon av saftig, frisk frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter og kjøttfulle stenfrukter, og med en nydelig underliggende mineralitet. Frisk syre. Meget bra lengde. Deilig Meursault.
90 poeng
679,90 kr – Bestillingsutvalget – Autentico AS

Cogno Langhe Nascetta di Novello Anas-Cetta 2018
12009801 – Piemonte, Italia – Nascetta 100 %
Basert på Nascetta-druen, som kan minne litt om Arneis. Aromatisk på duft med preg av lett modne sitrusfrukter, gul frukt, fersken, grønne epler, litt tropisk frukt, friske urter og saltaktig mineralitet, med innslag av blomster. Middels fyldig kropp med frisk, god munnfølelse. Flott konsentrasjon av frisk, saftig frukt på smak, med vekt på stenfrukter og sitrusfrukter, med innslag av grønne epler, urter og en flott mineralitet. Frisk syre. Fin lengde med en frisk avslutning. Meget bra frisk hvitvin fra Piemonte.
90 poeng
329,90 kr – Hand Picked Wines AS

Dom. Weinbach Cuvée Théo Riesling 2019
1647401 – Alsace, Frankrike – Riesling 100 %
Dufter ganske intenst av noe utviklede sitrusfrukter, gule epler, stenfrukter, litt grapefrukt, litt fruktskall, samt jordsmonn og mineraler. Snev av noe krydder. Fyldig kropp med en god munnfølelse. Rikere, saftig og fersk frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter, gule plommer, epler og stenfrukter, og med innslag av urter. Frisk syre. Pen lengde med en mineralsk utgang.
90 poeng
359,90 kr – Bestillingsutvalget – Vinum AS

Stefan Vetter Sylvaner Steinterrassen Muschelkalk 2017
12421701 – Franken, Tyskland – Sylvaner 100 %
Dufter friskt av gule og grønne epler, sitrusfrukter, mineraler og krydder. Middels fyldig kropp med en frisk munnfølelse. Fin konsentrasjon av frisk og saftig frukt på smak, med vekt på grønne epler, lime og sitrusfrukter, samt mineraler og litt nøtter. Frisk syre. Pen lengde. Frisk, digg sylvaner.
90 poeng
295,90 kr – Bestillingsutvalget – Blend Wines AS

Luis Seabra Xisto Ilimitado Branco 2019
10442001 – Douro, Portugal – Rabigato 75 %, Gouveia 10 %, Côdega Do Larinho 5 %, Viosinho 5%
Dufter friskt og delikat av sitrusfrukter, stenfrukter, røyk, sjø og mineraler. Innslag av blomster. Middels fyldig kropp med flott munnfølelse. Meget bra konsentrasjon av frisk og saftig frukt på smak, med vekt på grønne epler, sitrusfrukter, stenfrukter og noe tropisk frukt. Innslag av urter, salter og mineraler. Frisk syre. Pen lengde med en tørr avslutning. Strålende vin. Meget godt kjøp.
90 poeng
219,90 kr – Bestillingsutvalget – Vinarius AS

Mas de Daumas Gassac Blanc 2018
4917001 – Languedoc-Roussillon, Frankrike – Viognier 35 %, Petit Manseng 22 %, Chardonnay 16 %, Chenin Blanc 10 %, andre druesorter 17 %
Dufter av lett moden og sødmefull gul frukt, sitrusfrukter, stenfrukter, tropisk frukt og blomster. Innslag av mineralitet. Middels fyldig kropp med en god munnfølelse. Fin konsentrasjon av myk, moden og sødmefull frukt på smak, med vekt på gule epler, sitrusfrukter, tropisk frukt, og med innslag av urter og mineraler. Frisk syre. Bra lengde med en tørr avslutning. Pen vin.
90 poeng
459,90 – Bestillingsutvalget – Hand Picked Wines AS

Hamilton Russell Vineyards Chardonnay 2019
3294501 – Overberg, Sør-Afrika – Chardonnay 100 %
Dufter sammensatt av moden gul frukt, sitrusfrukter, stenfrukter og blomster, med toner av honning og eik. Fyldig kropp med god, litt fet munnfølelse. Fin konsentrasjon av saftig og bløt frukt, med vekt på sitrusfrukter, gul frukt, fersken og aprikos, og med innslag av mineralitet og krydder. Godt integrert fat. Frisk syre. Bra lengde med en frisk utgang. Pen chardonnay fra Sør-Afrika.
90 poeng
429,90 kr – Bestillingsutvalget – Excellars AS

Merlin Pouilly-Fuissé Sur la Roche 2017
12423601 – Burgund, Frankrike – Chardonnay 100 %
Dufter av grønne epler, fersken, sitrusfrukter, krydder, mineraler, samt blomster og litt tre. Middels til fyldig kropp med en rikere munnfølelse med litt fedme. Bra konsentrasjon av saftig, bløt frukt på smak, med vekt på modne stenfrukter, sitrusfrukter og epler. Fine innslag av krydder og mineralitet. Frisk syre. Bra lengde med en tørr utgang. Pen vin.
90 poeng
449 kr – Bestillingsutvalget – Moestue Grape Selections AS

Rapet Pernand-Vergelesses En Caradeux 1 er Cru 2018
11092501- Burgund, Frankrike – Chardonnay 100 %
Rikere på duft med aromaer av epler, sitrusfrukter, samt smør og toast. Middels fyldig kropp med en god, kremet munnfølelse. Bra konsentrasjon av bløt, saftig frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter og epler, med innslag av nøtter, krydder og toast. Frisk syre. Pen lengde. En god vin.
90 poeng
559,90 kr – Bestillingsutvalget – Winetailor AS

Assyrtiko by Gaia Wild Ferment 2019
9869201 – Santorini, Hellas – Assyrtiko 100 %
Dufter friskt av gule og grønne epler, stenfrukter, litt sitrusfrukter, samt mineraler, litt nøtter og krydder. Middels fyldig kropp med en god, frisk munnfølelse. Fin konsentrasjon av frisk, kjølig og saftig frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter, stenfrukter, epler, med innslag av nøtter, urter og mineraler. Frisk syre. Bra lengde med en frisk, mineralsk avslutning. Fin, frisk assyrtiko.
90 poeng
265 kr – Bestillingsutvalget – Chaeos Wine & Spirits AS

Domaine de Chevalier Clos des Lunes Lune d’Argent 2018
12171001 – Bordeaux, Frankrike – Sémillon 70 %, Sauvignon Blanc 30 %
Intens på duft med aromaer av epler, stikkelsbær, sitrusfrukter og stenfrukter, med innslag av en saltaktig mineralitet samt noe urter og fat. Middels fyldig kropp med god, lett kremet munnfølelse. Konsentrert, lett moden frukt på smak, med vekt på pærer og gule epler, sitrusfrukter og fersken, og med innslag av urter og mineraler. Frisk syre. God lengde med en tørr, mineralsk avslutning. Flott, særpreget vin.
90 poeng
289,90 kr – Bestillingsutvalget – Vininor AS

Carinus Chenin Blanc 2019
10136901 – Swartland, Sør-Arika – Chenin Blanc 100 %
Dufter rikt av gule epler, stenfrukter og litt tropisk frukt, samt innslag av urter, flint, mineraler og røyk. Middels til fyldig kropp med god munnfølelse med en viss fedme i anslaget. Bra konsentrasjon av bløt, saftig frukt på smak, med vekt på epler, pærer, fersken og stenfrukter, og med innslag av urter, krydder og en saltaktig mineralitet. Frisk syre. Pen lengde med en tørr avslutning. Flott Chenin Blanc fra Sør-Afrika. Meget godt kjøp.
90 poeng
219,90 kr – Bestillingsutvalget – Vinarius AS

Ch. des Rontets Pouilly-Fuissé Clos Varambon 2018
3914201 – Burgund, Frankrike – Chardonnay 100 %
Dufter friskt og parfymert med aromaer av lett modne epler og sitrusfrukter, fersken, mineraler og hvite blomster. Middels fyldig kropp med en flott balansert munnfølelse. Innslag av krydder og urter. Flott konsentrasjon av saftig, begynnende moden frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter, epler og pærer, og med et tydelig saltaktig mineralsk utrykk. Frisk syre. Fin lengde med en tørrende avslutning. Smaksrik, god Pouilly-Fuissé.
90 poeng
389,90 kr – Bestillingsutvalget – Autentico AS

Dom. Rolet Arbois Blanc Tradition 2000
12393005 – Jura, Frankrike – Chardonnay 50 %, Savagnin 50 %
Oksidativ på duft med preg av flor, modne gule epler, tørket frukt, samt voks, honning og nøtter. Fyldig kropp med god munnfølelse. Kompleks på smak med god konsentrasjon av moden gul frukt, samt innslag av eplekjerne, tørket frukt, nøtter og tre. Balansert syre. Pen lengde.
90 poeng
590 kr – Bestillingsutvalget – B&R Wine AS

Dom. de la Cadette Chablis 2019
12358801 – Burgund, Frankrike – Chardonnay 100 %
Rik på duft med preg av epler, sitrusfrukter, stenfrukter, samt noe urter, krydder og mineraler. Middels fyldig kropp med god munnfølelse. Konsentrert, mineralsk frukt på smak, med vekt på epler, sitrusfrukter, samt noe urter og mineraler. Frisk syre. Pen lengde. Pen Chablis i en ganske rik stil.
90 poeng
360 kr – Bestillingsutvalget – Vinum AS

Dom. Rolet Côtes du Jura Blanc Tradition 2000
12393205 – Jura, Frankrike – Chardonnay 50 %, Savagnin 50 %
Oksidativ på duft med aromaer av modne epler, noe sitrusfrukter, samt honning og voks. Fyldig kropp med god munnfølelse. Flott konsentrasjon av moden gul frukt på smak, med vekt på oksiderte epler og pærer, og innslag av tørket frukt, tre, honning og krydder. Balansert syre. Bra lengde.
90 poeng
590 kr – Bestillingsutvalget – B&R Wine AS

Rodrigo Mendéz Cies 2019
10030201 – Rias Baixas, Spania – Albariño 100 %
Intens på duft med preg av friske gule epler, lime og sitrusfrukter, stenfrukter, samt urter, sjø og mineraler. Middels til fyldig kropp som er mykt teksturert med en energisk, lett kremet munnfølelse. Fremstår delikat på smak, med en fin konsentrasjon av fersk, saftig mineralsk frukt, med vekt på epler, sitrusfrukter og fersken. Innslag av urter, litt krydder og salter. Frisk syre. Fin lengde med en frisk avslutning. Flott frisk albariño.
90 poeng
269,90 kr – Bestillingsutvalget – Moestue Grape Selections AS

Tesselaarsdal Chardonnay 2019
11841701 – Hemel-en-Aarde Ridge, Sør-Afrika – Chardonnay 100 %
Dufter av grønne epler, sitrusfrukter, stenfrukter, samt blomster og en fin mineralitet. Fyldig kropp med en flott, lett kremet munnfølelse. Flott konsentrasjon av saftig, frisk frukt på smak, med vekt på lett modne sitrusfrukter, stenfrukter, og med innslag av mineralitet, nøtter og noe tre. Frisk syre. Bra lengde. Vellaget chardonnay.
90 poeng
329 kr – Bestillingsutvalget – Vinarius AS

Kloster Eberbach Steinberger Riesling Trocken Crescentia Goldkapsel 2018
12355801 – Rheingau, Tyskland – Riesling 100 %
Dufter aromatisk av grønne og gule epler, lime, stenfrukter, mineraler og noe honning. Innslag av petroleum. Middels til fyldig kropp med en balansert munnfølelse. Fersk, fyldig frukt på smak, med vekt på syrlige sitrusfrukter og epler, samt aprikos, med innslag av mineraler. Frisk syre. Pen lengde. En flott riesling.
90 poeng
399,90 kr – Bestillingsutvalget – Signature Wines AS

Ch. la Garde Grand Vin De Graves Blanc 2019
12316301 – Bordeaux, Frankrike – Sauvignon Blanc 89 %, Sémillon 11 %
Sammensatt på duft med aromaer av sitrusfrukter, gule epler, stikkelsbær, urter og krydder, samt noe blomster og fat. Middels til fyldig kropp med god munnfølelse. Bra konsentrasjon av fersk frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter, epler og noe stenfrukter, samt med innslag av krydder og fat. Frisk syre. Bra lengde. Bra vin.
90 poeng
454 kr – Bestillingsutvalget – Vinetum AS

Heiligenblut Weinheimer Heiliger Blutberg Riesling Kabinett 2019
12308601 – Rheinhessen, Tyskland – Riesling 100 %
Nydelig på duft med preg av epler, stenfrukter, sitrusfrukter, lime, mineraler og blomster. Innslag av urter og røyk. Fyldig kropp med nydelig munnfølelse. Saftig, frisk og lett sødmefull frukt på smak, med vekt på lett modne epler og pærer, sitrusfrukter, hvit fersken og stenfrukter, og med innslag av mineraler. Hint av mandler. Frisk syre og balansert sødme. Nydelig lengde. Meget bra Kabinett.
90 poeng
331 kr – Bestillingsutvalget – Vininor AS

David & Nadia Chenin Blanc 2019
10145401 – Coastal Region, Sør-Afrika – Chenin Blanc 100 %
Dufter aromatisk av moden gul frukt, sitrusfrukter, stenfrukter, blomster, urter og krydder. Innslag av mineraler. Fyldig kropp med en rik munnfølelse med tydelig fedme. Bra konsentrasjon av saftig, bløt frukt på smak, med vekt på stenfrukter, modne sitrusfrukter, og med innslag av krydder og en saltaktig mineralitet. Frisk syre. Lang, krydret avslutning. Fin sørafrikansk chenin blanc.
89 poeng
299,90 kr – Bestillingsutvalget – Symposium Wines AS

Ch. de Santenay Saint-Aubin En Vesvau 2018
6870701 – Burgund, Frankrike – Chardonnay 100 %

Dufter av lett moden gul frukt, epler, sitrusfrukter, urter og krydder, samt litt smør og honning. Fyldig kropp med en god munnfølelse. Bra konsentrasjon av frisk, saftig frukt på smak, med vekt på epler, sitrusfrukter, stenfrukter, samt krydder og litt tre. Frisk syre. Fin lengde med en tørrende avslutning. En god Saint-Aubin.
89 poeng
339,90 kr – Bestillingsutvalget – Winemarket AS

Gut Hermannsberg Vom Vulkan Riesling 2019
7324901 – Nahe, Tyskland – Riesling 100 %
Dufter friskt og aromatisk av grønne epler, lett modne sitrusfrukter, fersken og hvite stenfrukter, samt blomster og mineraler. Hint av voks. Fyldig kropp med god munnfølelse. Bra konsentrasjon av frisk, saftig frukt på smak, med vekt på lett modne sitrusfrukter, epler og stenfrukter, og med innslag av urter og krydder. Frisk syre. Pen lengde. Mye riesling for pengene.
89 poeng
269 kr – Bestillingsutvalget – Vinarius AS

Joseph Drouhin Chablis Premier Cru Montmains 2019
2189701 – Burgund, Frankrike – Chardonnay 100 %
Parfymert og delikat på duft med preg av sitrusfrukter, epler, fersken og stenfrukter, mineraler, sjø og blomster. Middels til fyldig kropp med en frisk munnfølelse. Flott konsentrasjon av saftig, fersk frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter og grønne epler, med innslag av en nydelig saltaktig mineralitet, samt med innslag av urter. Frisk syre. Pen lengde. Pen Chablis.
89 poeng
384 kr – Bestillingsutvalget – Vinetum AS

Petra Unger Gaisberg Kremstal Reserve Riesling 2019
11124301 – Kremstal, Østerrike – Riesling 100 %
Dufter av friske sitrusfrukter, grønne epler, litt tropisk frukt, samt urter, mineraler og blomster. Middels fyldig til fyldig kropp med en god, frisk munnfølelse som viser litt fedme. Bra konsentrasjon av utviklet, saftig frukt på smak, med vekt på lime og sitrusfrukter, epler, med innslag av urter, krydder og mineraler. Frisk syre. Pen lengde. Flott riesling.
89 poeng
236 kr – Bestillingsutvalget – Roxy Wines AS

Dom. Fouassier Sancerre Les Romains 2017
9303201 – Loire, Frankrike – Sauvignon Blanc 100 %
Intens og aromatisk på duft med preg av sitrusfrukter, stenfrukter, gule epler og pærer. Litt mindre grønn og herbal enn tidligere årganger, og med litt mer hylleblomstpreg. Middels fyldig kropp med god munnfølelse. Flott konsentrasjon av begynnende moden frukt på smak, med vekt på epler, stenfrukter, lime og sitrusfrukter og noe gul frukt. En flott mineralitet på smak, med innslag av urter og krydder. Frisk syre. Bra lengde en frisk, nærmest teksturert utgang. Flott Sancerre.
89 poeng
329,90 kr – Bestillingsutvalget – Autentico AS

Heiligenblut Riesling Trocken Melaphyr 2019
12308501 – Rheinhessen, Tyskland – Riesling 100 %
Frisk og aromatisk på duft med aromaer av sitrusfrukter, fersken og hvite stenfrukter, samt innslag av røyk, knust stein og en flott mineralitet. Fyldig kropp med forfriskende munnfølelse. Konsentrert og saftig fersk frukt på smak, med vekt på syrlige sitrusfrukter, fersken og stenfrukter, og med innslag av salter og mineraler. Frisk syre. Pen lengde med lang mineralsk utgang. En flott riesling.
89 poeng
276 kr – Bestillingsutvalget – Vininor AS

Heiligenblut Weinheimer Riesling Kabinett 2018
12308301 – Rheinhessen, Tyskland – Riesling 100 %
Rikere på duft med vekt på lett modne stenfrukter, melon og modne sitrusfrukter, med innslag av blomster, våt stein og mineraler. Middels fyldig kropp med god, lett kremet munnfølelse. Flott konsentrasjon av saftig, lett sødmefull frukt på smak, med preg av modne sitrusfrukter og stenfrukter. Innslag av urter og mineraler. Frisk syre og balansert sødme. Flott lengde. Deilig frisk kabinett.
89 poeng
249,50 kr – Bestillingsutvalget – Vininor AS

Fusser Paradiesgarten Riesling 2018
12339501 – Pfalz, Tyskland – Riesling 100 %
Dufter friskt av ferske sitrusfrukter, grønne epler og litt voks. Litt urter og krydder. Middels fyldig kropp med en energisk munnfølelse. Konsentrert, saftig frukt på smak, med vekt på friske sitrusfrukter, grønne epler, litt stenfrukter. Hint av tropisk frukt, urter og mineraler. Frisk syre. Meget bra lengde med en mineralsk utgang. Dette er en kraftig sak som biter litt nå, men dette er samtidig veldig godt.
89 poeng
319,90 kr – Bestillingsutvalget – LaMarc Wines AS

Karthäuserhof Schieferkristall Riesling trocken 2019
12339001 – Mosel, Tyskland – Riesling 100 %
Dufter av friske sitrusfrukter, grønne epler, stenfrukter, saltaktig mineralitet og urter. Middels til fyldig kropp med en svært frisk munnfølelse. Bra konsentrasjon av kjølig, syrlig frukt på smak, med vekt på saftige sitrusfrukter og epler, med innslag av hvit fersken og en fin saltaktig mineralitet. Frisk syre. Flott lengde med en mineralsk utgang. Frisk og delikat ung riesling.
89 poeng
259,90 kr – Bestillingsutvalget – LaMarc Wines AS

Ballard Lane Chardonnay 2018
12269001 – California, USA – Chardonnay 100 %
Dufter av lime, stenfrukter og gule epler, samt noe innslag av nøtter og tre. Hint av blomster. Middels fyldig kropp med god munnfølelse. Bløt og saftig frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter, pære, fersken og stenfrukter. Innslag av mineraler, mandler og nøtter, samt en anelse smør og fat. Frisk syre. Bra lengde. Bra chardonnay til prisen. Godt kjøp.
89 poeng
189,40 kr – Basisutvalget (kat. 6) – Vinarius AS

Reynaud Aux Bêtises Crozes Hermitage 2019
8099701 – Rhône nord, Frankrike – Marsanne 60 %, Roussanne 40 %
Frisk på duft med preg av gule epler, sitrusfrukter, fersken og stenfrukter, samt urter, krydder, blomster og snev av smør. Middels fyldig kropp med en god, frisk munnfølelse. Bra konsentrasjon av saftig frukt på smak, med vekt på epler, sitrusfrukter, fersken og stenfrukter, samt urter og krydder. Frisk syre. Bra lengde med en tørr utgang. Solid og flott hvitvin fra Crozes.
89 poeng
315 kr – Bestillingsutvalget – Hans A. Flaaten AS

Zind-Humbrecht Gewürztraminer Turckheim 2018
8304201 – Alsace, Frankrike – Gewürztraminer 100 %
Dufter særpreget av modne røde epler, samt smør, honning, roser og voks. Innslag av urter, krydder og noe tre. Middels fyldig kropp med god, litt rik munnfølelse. Bra konsentrasjon av moden, myk frukt, med vekt på epler og sitrusfrukter, og med innslag av pepper, krydder og fat. Frisk syre. God lengde. Bra gewürztraminer.
89 poeng
249,90 kr – Bestillingsutvalget – Heritage Wines AS

Envinate Benje Blanco 2019
10291601 – Tenerife, Spania – Listan (Palomino Fino) 100 %
Dufter av modne sitrusfrukter, tørket frukt, røyk, honning og voks, med innslag av mineraler og blomster. Fyldig kropp med en god, kremet munnfølelse. Meget flott konsentrasjon av saftig frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter og stenfrukter. Et nydelig luftig, mineralsk midtparti. Frisk syre. God lengde med en frisk avslutning. Bra vulkansk vin fra Tenerife.
89 poeng
279,90 kr – Bestillingsutvalget – Unico Real Wines AS

Eric Texier Châteauneuf du Pape Blanc 2017
431701 – Rhône sør, Frankrike – Clairette 50 %, Bourboulenc 50 %
Dufter av modne epler, aprikos og moden gul frukt, samt tørket frukt, honning og voks. Innslag av blomster, salter og mineraler. Fyldig kropp med en relativt rik munnfølelse. Bra konsentrasjon av frukt på smak, med vekt på moden gul frukt, noe sitrusfrukter, samt urter og krydder. Litt tre følger også med. Frisk syre. Bra lengde med en tørrende avslutning.
89 poeng
569,90 kr – Bestillingsutvalget – Autentico AS

Gini Contrada Salvarenza Vecchie Vigne Soave Classico 2016
10679101 – Veneto, Italia – Garganega 100 %
Dufter av friske grønne og gule epler, sitrusfrukter, fersken, urter og mineraler, samt blomster. Middels fyldig kropp med frisk munnfølelse. Saftig, frisk frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter, epler, stenfrukter, samt mineraler. Hint av mandler og nøtter i utgangen. Frisk syre. Bra lengde med frisk utgang. Pen Soave.
89 poeng
318 kr – Bestillingsutvalget – Hans A. Flaaten AS

M. Chapoutier Condrieu Invitare 2018
7641101 – Rhône nord, Frankrike – Viognier 100 %
Dufter av gul frukt, fersken og aprikos, med innslag av krydder, tre og hvite blomster. Middels til fyldig kropp med en rikere munnfølelse. God konsentrasjon av bløt, rund frukt på smak, med vekt på epler, aprikos og stenfrukter, noe ananas, samt tropisk og kandisert frukt, med innslag av urter og krydder. Frisk syre. Bra lengde. En god Condrieu.
89 poeng
449,90 kr – Bestillingsutvalget – Signature Wines AS

Leiner Weisser Burgunder Handwerk 2019
12304901 – Pfalz, Tyskland – Pinot Blanc 100 %
Dufter parfymert og tiltalende av friske gule og grønne epler, sitrusfrukter, mineraler og blomster. Middels fyldig kropp med forfriskende munnfølelse. Bra konsentrasjon av myk, saftig frukt på smak, med vekt på syrlige epler og friske sitrusfrukter, med innslag av urter og krydder og en fin saltaktig mineralitet. Frisk syre. Bra lengde med en mineralsk utgang. Fin vin.
89 poeng
239,90 kr – Bestillingsutvalget – Non Dos AS

Indigo Sal da Terra Albariño 2019
11362501 – Rias Baixas, Spania – Albariño 100 %
Dufter av lett moden frukt, med vekt på sitrusfrukter, stenfrukter, epler, samt mineraler og blomster. Flott konsentrasjon av bløt og saftig, begynnende moden frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter og stenfrukter, med innslag av mineralitet og et nydelig saltpreg. Frisk syre. Pen lengde med en tørr avslutning. Flott vin.
89 poeng
329,90 kr – Bestillingsutvalget – Unico Real Wines AS

Dom. Weinbach Riesling Réserve 2019
9622801 – Alsace, Frankrike – Riesling 100 %
Aromatisk på duft med preg av noe utviklete sitrusfrukter, stenfrukter, grønne epler, røyk og mineraler, samt noe krydder. Hint av blomster. Middels fyldig kropp med god munnfølelse. Bra konsentrasjon av lett moden frukt, med vekt på sitrusfrukter, gule og grønne epler, fersken, samt mineraler, røyk og litt krydder. Frisk syre. Pen lengde med en bløt avslutning.
88 poeng
285 kr – Bestillingsutvalget – Vinum AS

Juillot Mercurey 1er Cru En Sazenay 2018
5331701 – Burgund, Frankrike – Chardonnay 100 %
Rikere på duft med preg av modne sitrusfrukter, gule epler, smør, krydder, honning og toast. Fyldig kropp med god munnfølelse med litt fedme. Fin konsentrasjon av moden og saftig frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter, epler og aprikos, og med innslag av mineraler, nøtter, smør og fat. Frisk syre. Pen lengde. En flott hvit Mercurey.
88 poeng
399,90 kr – Bestillingsutvalget – Winetailor AS

Leiner Riesling Delight 2018
12305101 – Pfalz, Tyskland – Riesling 100 %
Dufter av lime og lett modne sitrusfrukter, grønne epler, litt petroleum, honning og voks. Hint av blomster. Middels til fyldig kropp med god, frisk munnfølelse. Fin konsentrasjon av frisk og saftig frukt på smak, med vekt på lime og sitrusfrukter, epler, urter, krydder og mineraler. Frisk syre. Pen lengde med en mineralsk avslutning. Vellaget riesling.
88 poeng
289,90 kr – Bestillingsutvalget – Non Dos AS

BK Wines One Ball Chardonnay 2019
7821801 – South Australia, Australia – Chardonnay 100 %
Dufter av grønne epler, hvit fersken og stenfrukter, flint og mineraler, samt nøtter, røyk og eik. Hint av gjær. Fyldig kropp med en fin, lett kremet munnfølelse. Fin konsentrasjon av bløt og saftig frukt på smak, med vekt på epler, fersken og stenfrukter. En flott gjennom gående mineralitet, samt innslag av krydder og fat. Frisk syre. Bra lengde med en tørr utgang. En god, balansert chardonnay.
88 poeng
269,90 kr – Bestillingsutvalget – Servco AS

Rostaing Puech Noble Blanc 2018
12310601 – Languedoc-Roussillon, Frankrike – Vermentino 35 %, Viognier 15 %, Grenache Blanc 50 %
Dufter av modne sitrusfrukter, stenfrukter, epler, urter, smør og blomster. Middels fyldig kropp med en god munnfølelse med litt fedme. Konsentrert, frisk frukt på smak, med vekt på krydrede sitrus- og stenfrukter, med innslag av urter og mineraler, og hint av noe nøtter. Frisk syre. Pen lengde. Aromatisk, flott vin. Godt kjøp.
88 poeng
259,90 kr – Bestillingsutvalget – Red & White AS

Dautel Weissburgunder Gipskeuper 2019
10343301 – Württemberg, Tyskland – Weissburgunder 100 %
Dufter av gule epler, sitrusfrukter, stenfrukter, samt blomster, gress, urter og mineraler. Hint av honning og voks. Middels til fyldig kropp med en god munnfølelse. Bra konsentrasjon av saftig, bløt frukt på smak, med vekt på kjøttfulle stenfrukter, noe sitrusfrukter, samt urter og mineraler. Frisk syre. God lengde.
88 poeng
259,90 kr – Bestillingsutvalget – Symposium Wines AS

Diel Dorsheimer Riesling Trocken 2018
4438101 – Nahe, Tyskland – Riesling 100 %
Dufter av friske sitrusfrukter, epler, fersken, aprikos og blomster, samt urter, våt stein og mineraler. Hint av honning. Fyldig kropp med en flott, litt fet munnfølelse. Frisk og saftig konsentrert frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter, epler og fersken, samt innslag av mineraler, urter. Frisk syre. Flott lengde med en frisk, mineralsk utgang. Pen riesling fra Nahe.
88 poeng
256 kr – Bestillingsutvalget – Moestue Grape Selections AS

Bruno Giacosa Roero Arneis 2019
4020201 – Piemonte, Italia – Arneis 100 %
Dufter av gule epler, hvit fersken, aprikos og noen andre stenfrukter, med snev av litt urter, krydder og blomster. Middels fyldig kropp med en flott munnfølelse. Bra konsentrasjon av fersk, saftig frukt på smak, med vekt på epler og stenfrukter, med innslag av urter, krydder og litt mineraler. Frisk syre. Pen lengde med en tørr utgang. Klassisk, aromatisk arneis.
88 poeng
325 kr – Bestillingsutvalget – Gaia Wine & Spirits AS

Bosman Optenhorst Chenin Blanc 2018
7821501- Wellington, Sør-Afrika – Chenin Blanc 100 %
Avdempet på duft, med preg av sitrusfrukter, stenfrukter, blomster, mineraler og krydder. Innslag av nøtter og snev av honning. Middels fyldig kropp med god, litt kremet munnfølelse. Bra konsentrasjon av bløt, saftig frukt på smak, med vekt på gule plommer, epler, modne sitrusfrukter og stenfrukter, med innslag av en saltaktig mineralitet, samt nøtter, krydder og urter. Frisk syre. God lengde med en avslutning som tørrer godt. Flott chenin blanc.
88 poeng
319,90 kr – Basisutvalget (kat. 6) – Symposium Wines AS

Matthieu Barret Petit Ours Blanc 2019
12348701 – Rhône nord, Frankrike – Roussanne 90 %, Viognier 10 %
Dufter rikere av sitrusfrukter, pærer, stenfrukter, blomster, samt krydder og honning. Snev av mineraler. Fyldig kropp med god, litt fetere og rikere munnfølelse. Fin konsentrasjon av saftig frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter og stenfrukter, med innslag av mineraler, samt urter og krydder. Frisk syre. Bra lengde. Flott vin.
88 poeng
248,90 kr – Bestillingsutvalget – Hans A. Flaaten AS

Olivier Leflaive Bourgogne Blanc Les Sétilles 2018
4105801 – Burgund, Frankrike – Chardonnay 100 %
Dufter aromatisk av epler, lime, sitron, fersken og hvite stenfrukter, mineraler, samt hint av noe tropisk frukt. Middels fyldig kropp med rund og bløt munnfølelse. Bra konsentrasjon av fersk og saftig frukt på smak, med preg av stenfrukter, noe sitrusfrukter, og med innslag av urter, krydder, samt litt tre. Frisk syre. Bra lengde med en fin balansert utgang. Flott Bourgogne Blanc. Godt kjøp.
88 poeng
289,90 kr – Bestillingsutvalget – Excellars AS

TSW Reserve Semillon I Sauvignon Blanc 2018
10857901 – Elim, Sør-Afrika – Semillon 52 %, Sauvignon Blanc 48 %
Dufter av pærer og gule epler, lime, stenfrukter og fat, med innslag av voks, honning, urter og litt blomster. Fyldig kropp med god, lett kremet munnfølelse. Bra konsentrasjon av frisk frukt på smak, med vekt på kjøttfulle stenfrukter og gul frukt, samt innslag av en flott mineralitet. Innslag av krydder og tre. Frisk syre. Bra lengde med en tørr avslutning. Elegant vin.
88 poeng
289 kr – Bestillingsutvalget – Vinarius AS

Long Meadow Ranch Pinot Gris 2018
8123501 – California, USA – Pinot Gris 100 %
Dufter aromatisk av epler, sitrusfrukter, aprikos, fersken og stenfrukter, samt blomster og mineraler. Middels fyldig kropp med en frisk munnfølelse. Fin konsentrasjon av frisk, saftig frukt på smak, med vekt på epler, sitrusfrukter og stenfrukter, og med innslag av mineraler og blomster. Frisk syre. Bra lengde. En flott, tørr pinot gris.
88 poeng
369,90 kr – Bestillingsutvalget – LaMarc Wines AS

Karl Haidle Stettener Pulvermächer Riesling Auslese 2018
12337102 – Württemberg, Tyskland – Riesling 100 %
Dufter av lime og sitrusfrukter, epler, urter, honning, blomster og mineraler. Fyldig kropp med en rik, men balansert munnfølelse. Fin konsentrasjon av søt, utviklet frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter, noe stenfrukter, samt innslag av honning og urter. Frisk syre og en balansert sødme. Fin lengde. Bra auslese til en fin pris.
88 poeng
159,90 kr – Bestillingsutvalget – Hans A. Flaaten AS

David & Nadia White From Mountain Soils 2019
12117301 – Coastal Region, Sør-Afrika – Chenin Blanc 95 %, Viognier 5 %
Dufter av gule epler, pærer, fersken aprikos, flint, mineraler og gule blomster, med snev av honning. Middels fyldig kropp med god, lett kremet munnfølelse. Konsentrert, frisk frukt på smak, med vekt på eple, mango, fersken, samt noe tropisk frukt. Frisk syre. Fin lengde med tørr avslutning.
88 poeng

199,90 kr – Bestillingsutvalget – Symposium Wines AS

Josmeyer Mise du Printemps Pinot Blanc 2019
10221501 – Alsace, Frankrike – Pinot Blanc 100 %
Frisk og aromatisk på duft med preg av sitrusfrukter, epler, fersken, blomster og urter, samt litt krydder. Hint av mineralitet. Middels fyldig kropp med en frisk munnfølelse. Saftig, frisk frukt på smak, med vekt på epler, stenfrukter og sitrusfrukter, med innslag av mineraler, urter og krydder. Frisk syre. Fin lengde. Flott pinot blanc. Godt kjøp.
88 poeng
214,90 kr – Bestillingsutvalget – Blend Wines AS

Dom. de la Pépière Les Gras Moutons Muscadet Sèvre et Maine sur lie 2019
9864201 – Loire, Frankrike – Muscadet (Melon de Bourgogne) 100 %
Tiltalende på duft med preg av fersken og andre stenfrukter, melon, blomster og mineraler. Innslag av urter og litt pepper. Middels fyldig kropp med en god, kremet munnfølelse med litt fedme. Fin konsentrasjon av frisk, mineralsk frukt på smak, med vekt på stenfrukter, og med innslag av urter og krydder. Frisk syre. Bra lengde med en frisk avslutning. Ren, fin Muscadet.
88 poeng
259,90 kr – Bestillingsutvalget – Autentico AS

Fritz Haag Riesling 2019
4761801 – Mosel, Tyskland – Riesling 100 %
Dufter av grønne epler, sitrusfrukter, fersken og stenfrukter, med innslag av urter, skifer og mineraler. Middels fyldig kropp med god munnfølelse. Fersk og mineralsk frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter og stenfrukter, og med et lite tropisk hint. Frisk syre. God lengde med en mineralsk utgang. Mye fin riesling for pengene.
88 poeng
199,90 kr – Bestillingsutvalget – Moestue Grape Selections AS

Matrot Bourgogne Chardonnay 2018
4483701 – Burgund, Frankrike – Chardonnay 100 %
Dufter aromatisk av moden gul frukt, sitrusfrukter, litt honning og eik, med innslag av krydder, urter og med snev av hvite blomster. Fyldig kropp med en god, kremet munnfølelse med tydelig fedme. Rik på smak med en god konsentrasjon av moden, saftig frukt, med vekt på sitrusfrukter, epler, fersken og stenfrukter, og med innslag av krydder, mandler og litt tre. Frisk syre. Bra lengde. En flott vin.
87 poeng
250 kr – Bestillingsutvalget – Moestue Grape Selections AS

Stefan Vetter Sylvaner 2019
12421501 – Franken, Tyskland – Sylvaner 100 %
Dufter av grønne epler, sitrusfrukter, fersken, mango, litt tropisk frukt, urter, krydder og mineraler. Middels fyldig kropp med en forfriskende munnfølelse. Bra konsentrasjon av frisk, saftig frukt på smak, med vekt på epler, sitrusfrukter, samt mineraler og urter. Toner av litt krydder i utgangen. Livlig syre. Bra lengde med litt krydder i utgangen. Fin, frisk sylvaner. Godt kjøp.
87 poeng
209,90 kr – Bestillingsutvalget – Blend Wines AS

Georg Mosbacher Deidesheim Riesling Kabinett Feinherb 2018
12337001 – Pfalz, Tyskland – Riesling 100 %
Aromatisk på duft med et fint sødmefullt tilsnitt preget av lett modne, søte sitrusfrukter, modne grønne epler, urter, mineraler. Middels til fyldig kropp med en delikat, forfriskende munnfølelse. Fin konsentrasjon av modne epler, noe sødmefulle sitrusfrukter, og med innslag av urter og mineraler. Frisk syre. Balansert sødme. Bra lengde med en tørrende avslutning. Fin feinherb fra Pfalz. Meget godt kjøp.
87 poeng
175 kr – Bestillingsutvalget – Hans A. Flaaten AS

Karthäuserhof Bruno Kabinett Feinherb 2019
12339401 – Mosel, Tyskland – Riesling 100 %
Dufter av friske sitrusfrukter, grønne epler, mineraler og blomster. Middels fyldig kropp med en frisk munnfølelse. Bra konsentrasjon av frisk og saftig frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter, epler, litt fersken og aprikos, og med innslag av urter og mineraler. Frisk syre og en balansert sødme. Flott lengde. En fin, balansert feinherb. Godt kjøp.
87 poeng
169,90 kr – Bestillingsutvalget – LaMarc Wines AS

Dom. Jean Michel Gaunoux Bourgogne Blanc 2018
7822301 – Burgund, Frankrike – Chardonnnay 100 %
Frisk og delikat på duft med preg av sitrusfrukter, epler, fersken og stenfrukter, samt våt stein og mineraler. Middels fyldig kropp med en god og frisk munnfølelse. Bra konsentrasjon av modne sitrusfrukter og stenfrukter på smak, med tydelig innslag av mineralitet og med hint av nøtter. Frisk syre. Bra lengde med en tørr utgang. Mineralsk og fin Bourgogne Blanc.
87 poeng
319,90 kr – Bestillingsutvalget – Symposium Wines AS

Clüsserath Vom Schiefer Riesling Feinherb 2018
7799401 – Mosel, Tyskland – Riesling 100 %
Dufter av begynnende modne sitrusfrukter, gule og grønne epler, fersken, aprikos, litt tørket frukt, skifer og mineraler, samt bittelitt honning. Fyldig kropp med en delikat munnfølelse med god fedme. Bra konsentrasjon av saftig, sødmefull frukt på smak, med vekt på epler, sitrusfrukter, fersken, aprikos, tropisk frukt, samt litt urter. Frisk syre og balansert sødme. Pen lengde med en frisk utgang.
87 poeng
196 kr – Bestillingsutvalget – Moestue Grape Selections AS

Clos du Moulin aux Moines Clos de la Perrière Bourgogne Blanc 2018 (magnum)
12269705 – Burgund, Frankrike – Chardonnay 100 %
Aromatisk på duft med preg av lett modne sitrusfrukter, fersken og stenfrukter, noe tropisk frukt, samt mineraler og hint av krydder. Fyldig kropp med god munnfølelse og en viss fedme i anslaget. Rik på smak med god konsentrasjon av saftig, lett sødmefull frukt, særlig sitrusfrukter og stenfrukter, samt mineraler. Frisk syre. Bra lengde. Bra fyldig chardonnay.
87 poeng
639,90 kr – Bestillingsutvalget – Plus Vini AS

Complémen’Terre La Croix Moriceau 2019
10045501 – Loire, Frankrike – Melon de Bourgogne 100 %
Dufter friskt av grønne og gule epler, lime og sitrusfrukter, samt skifer, mineraler og krydder. Middels til fyldig kropp med litt rikere munnfølelse. Flott konsentrasjon av frisk, saftig frukt på smak, med vekt på epler og stramme, friske sitrusfrukter, med innslag av urter og en flott saltaktig mineralitet. Frisk syre. Bra lengde med en flott mineralsk avslutning. En flott, litt rikere Muscadet-vin.
87 poeng
219,90 kr – Bestillingsutvalget – Non Dos AS

Balthasar Ress Nico Widerberg Rheingau Riesling 2018
12322601 – Rheingau, Tyskland – Riesling 100 %
Frisk og tiltalende på duft med aromaer av grønne epler, lett modne sitrusfrukter og blomster, samt våt stein og mineraler. Streif av urter. Fyldig kropp med en leskende munnfølelse. Flott konsentrasjon av saftig, lett utviklet frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter, syrlige epler, stenfrukter, samt innslag av urter og mineralitet. Frisk syre. Balansert sødme. Pen lengde med en tørr utgang. Godt kjøp.
87 poeng
190 kr – Bestillingsutvalget – B&R Wine AS

Sanct Valentin Südtiroler Pinot Grigio 2018
4124301 – Alto Adige, Italia – Pinot Grigio 100 %
Dufter av modne sitrusfrukter, gule epler, fersken og aprikos, blomster, samt mineraler og tre. Middels fyldig kropp med en god munnfølelse med litt fedme. Bra konsentrasjon av bløt, saftig frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter og stenfrukter, med innslag av urter og krydder. Noen toner av litt mineraler i bakkant. Frisk syre. Bra lengde med en tørr avslutning med markant bitterhet. Bra vin.
87 poeng
365 kr – Bestillingsutvalget – Gaia Wine & Spirits AS

Janare Falanghina del Sannio 2019
11340501 – Campania, Italia – Falanghina 100 %
Aromatisk og frisk på duft med preg av gule og grønne epler, pærer, sitrusfrukter, samt noe fersken og blomster. Middels fyldig kropp med god munnfølelse med litt fedme i anslaget. Bra konsentrasjon av bløt, saftig frukt, med vekt på sitrusfrukter, lett modne stenfrukter og mineraler. Frisk syre. God lengde med en mineralsk utgang. Denne overrasker i positiv forstand. Godt kjøp.
86 poeng
169,90 kr – Bestillingsutvalget – Excellars AS

Nathan Kendall Chardonnay 2019
11526701 – New York, USA – Chardonnay 100 %
Dufter av modne sitrusfrukter, fersken og stenfrukter, samt epler og mineraler. Litt fat og krydder. Fyldig kropp med en rikere, lett kremet munnfølelse. Bra konsentrasjon av moden, saftig frukt på smak, med vekt på epler og sitrusfrukter, og med innslag av krydder, samt fat som er godt integrert. Frisk syre. God, ren chardonnay.
86 poeng
319,90 kr – Bestillingsutvalget – LaMarc Wines AS

Denavolo Dinavolo 2018
9380401 – Emilia Romagna, Italia – Malvasia 25 %, Ortrugo 25 %, Marsanne 25 %, andre druer 25 %
Særegen og aromatisk på duft med preg av oksiderte epler, moden sitron og sitrusfrukter, tørket frukt, fruktskall og voks. Fyldig kropp med god, lett perlende munnfølelse. God konsentrasjon av lett moden og sødmefull frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter, epler og pærer. Frisk syre. Bra lengde med tørrende avslutning.
86 poeng
379,90 kr – Bestillingsutvalget – Vinum AS

Southern Right Sauvignon Blanc 2019
527501 – Walker Bay, Sør-Afrika – Sauvignon Blanc 100 %
Dufter av ferske grønne epler, stikkelsbær, sitrusfrukter, aprikos, samt blomster og med snev av gress. Middels fyldig kropp med en livlig munnfølelse. God konsentrasjon av lett sødmefull frukt på smak, med vekt på gule epler, pærer og sitrusfrukter. Innslag av litt salter og noen vegetale smaker. Frisk syre. God lengde med en lett bitterhet i avslutningen.
86 poeng
199,90 kr – Bestillingsutvalget – Excellars AS

Villa Raiano Fiano di Avellino 2019
12331701 – Campania, Italia – Fiano 100 %
Frisk og sammensatt på duft med aromaer av pærer, epler, fersken, blomster, urter og krydder, samt fat. Middels fyldig kropp med en god munnfølelse med tydelig fedme. Bra konsentrasjon av fersk, bløt frukt på smak, med vekt på epler, pærer og stenfrukter, med innslag av urter, mineraler og fat. Frisk syre. Bra lengde med en tørrende utgang. Fin mineralsk hvitvin.
86 poeng
185 kr – Bestillingsutvalget – Gaia Wine & Spirits AS

Moraza Los Terreros Blanco 2018
11542201 – Rioja, Spania – Viura 90 %, Garnacha Blanca 5 %, Malvasia 3 %, Torrontés 2 %
Dufter av grønne epler, syrlige sitrusfrukter, fersken og stenfrukter, blomster, urter og mineraler. Middels fyldig kropp med en litt rikere, kremet munnfølelse. Saftig, bløt frukt på smak, med vekt på stenfrukter, sitrusfrukter og litt epler, med innslag av urter, krydder og mineraler. Frisk syre. Bra lengde. En fruktig og god hvit Rioja-vin.
86 poeng
274,90 kr – Bestillingsutvalget – Moestue Grape Selections AS

Røde viner

Conterno Barolo Monfortino Riserva 2014
5341601 – Piemonte, Italia – Nebbiolo 100 %
Wow. Denne er så hinsides forførende. Formidabel dybde på duft, med preg av fersk rød og mørkere frukt, med vekt på kirsebær, bringebær, plommer, bjørnebær, moreller, med innslag av lær, lakris, skogbunn, roser og fioler, urter, krydder og fat. Fyldig kropp med en svært delikat munnfølelse. Det hele er så sømløst. Som silke! Fabelaktig konsentrasjon av delikat frukt på smak, med vekt på kirsebær, plommer, bringebær og bjørnebær, med innslag av lakris, mineraler, lær, krydder og pent integrert tre. Pen tanninstruktur med fine, lett avslepne tanniner og en frisk syre. Fantastisk lengde med en kompleks avslutning. Dette er bare en veldig, veldig vakker vin.
98 poeng
7382,90 kr – Bestillingsutvalget – Red & White AS

Biondi Santi Brunello di Montalcino Riserva 1995
12352301 – Toscana, Italia – Sangiovese 100 %
Herlig dybde på duft med aromaer av moden rød frukt, med vekt på kirsebær, plommer, samt tørket frukt, urter, lær, røyk og litt knust stein. Ytterligere kompleksitet følger med toner av krydder, tobakk, undervekst og tre. Noen hint av sopp må ikke glemmes i denne sammenheng. Fyldig kropp med en fantastisk munnfølelse. Nydelig konsentrasjon av moden rød frukt på smak, med vekt på kirsebær, bringebær og plommer, med innslag av tørket frukt, lær, tobakk og tre. Nydelig tanninstruktur med modne, polerte tanniner og en nesten overraskende frisk syre. Fantastisk lengde. En særdeles nydelig Brunello som nesten fremkaller tårer i øyekroken.
98 poeng
5950 kr – Bestillingsutvalget – Signature Wines AS

Giacomo Conterno Barolo Cascina Francia 2016
5646301 – Piemonte, Italia – Nebbiolo 100 %
Parfymert på nesen med fantastisk dybde på duft. Vinen er intens på nesen med aromaer av rød frukt, med vekt på kirsebær, bringebær og litt mørkere bær, med innslag av skogbunn, sopp, høstløv, roser, lakris, tjære og fat. Fyldig kropp med en fantastisk munnfølelse. Fabelaktig konsentrasjon av rød frukt på smak, med vekt på kirsebær, plommer og bringbær, med innslag av litt mørkere bær, lakris, lær, krydder, tobakk og fat. Pen tanninstruktur med fine tanniner og en frisk syre. Nydelig lengde med en tørr avslutning. Dette er en fantastisk vin.
97 poeng
2119,20 kr – Bestillingsutvalget – Red & White AS

Rostaing Côte Rôtie Côte Brun 2017
10692601 – Rhône nord, Frankrike – Syrah 100 %
Fabelaktig dybde på duft med aromaer av fersk mørkere frukt, med vekt på solbær, bjørnebær og plommer, samt blomster, pepper og krydder, lær og fataromaer. Nydelig innslag av røde bær og en saltaktig mineralitet. Fyldig kropp med en fantastisk, frisk munnfølelse. Fabelaktig konsentrasjon av fersk tett, mørk frukt på smak, med vekt på plommer, bjørnebær, blåbær og kirsebær, med innslag av urter, krydder, lær, lakris og fat. Flott struktur med faste tanniner og frisk syre. Nydelig lengde med en fersk, tørr utgang. En særdeles strålende vin. Trenger mye tid i kjelleren.
97 poeng
2349,90 kr – Bestillingsutvalget – Red & White AS

Talenti Brunello di Montalcino Piero 2015
12424801 – Toscana, Italia – Sangiovese 100 %
Svært tiltalende på duft med friske aromaer av røde kirsebær, plommer og jordbær, samt av bjørnebær, lakris, appelsinzest, urter og blomster, både av den lilla typen og i tørket form. Innslag av mineraler, samt noe krydder og røyk. Man blir nesten slått i bakken av den vidunderlige dybden på duft. Fyldig kropp med en fantastisk, myk munnfølelse. Det hele glir så sømløst som en drøm. Nydelig konsentrasjon av utrolig ren rød frukt på smak, med vekt på kirsebær, plommer og tranebær. Delikate innslag av litt mørkere bær, appelsinzest, samt mineraler, lakris, urter og krydder. Pen tanninstruktur med faste tanninger og en frisk syre. Vinen har en nydelig lengde med en frukt som varer og varer. Dette er et av de absolutte høydepunktene fra 2015-årgangen i Toscana.
97 poeng
1055 kr – Bestillingsutvalget – Moestue Grape Selections AS

Rostaing-Ampuis Côte Rôtie Cote Blonde 2017
8335301 – Rhône nord, Frankrike – Syrah 100 %

Nydelig dybde på duft med aromaer av mørk frukt, med vekt på kirsebær, plommer og bjørnebær, samt lakris, lær, blomster, mineraler, pepper, krydder og fat. Innslag av noe animalsk kjøtt. Delikat floralt preg. Fyldig kropp med en fantastisk deilig munnfølelse. Nydelig særs konsentrert, fersk mørk frukt på smak, med vekt på bjørnebær, plommer og kirsebær, med innslag av lær, krydder, lakris, mineraler og fat. Pen tanninstruktur med faste tanniner og en frisk syre. Nydelig lengde med en fersk, tørrende avslutning. Fantastisk vin.
96 poeng
1599,90 kr – Bestillingsutvalget – Red & White AS

Comte de Vogüé Musigny Grand Cru Vieilles Vignes 2018
6850401 – Burgund, Frankrike – Pinot Noir 100 %
Svært konsentrert og intens på duft med aromaer av parfymert rød og mørkere frukt, særlig bjørnebær, solbær, mørke kirsebær og plommer, samt av krydder, lær og fataromaer. Fyldig kropp med en intens, fantastisk munnfølelse. Nydelig konsentrasjon av fersk, saftig mørk frukt på smak, med vekt på kirsebær, plommer og bjørnebær, med innslag av lakris, lær, urter, krydder og fat. Tanninstrukturen gjenspeiler at dette er en ung vin, med faste tanniner og frisk syre. Nydelig lengde med en fersk, tørrende utgang. En enestående Musigny.
96 poeng
4999,90 kr – Bestillingsutvalget – Red & White AS

Ridge Monte Bello 2017
12319401 – California, USA – Cabernet Sauvignon 73 %, Merlot 15 %, Petit Verdot 8 %, Cabernet Franc 4 %
Nydelig på duft med aromaer av fersk mørk frukt, med vekt på solbær, bjørnebær, mørke kirsebær og plommer, samt ny lær og fat. Snev av krydder og lakris. Fyldig kropp med en fantastisk munnfølelse. Fersk, konsentrert mørkere frukt på smak, med vekt på plommer, bjørnebær og solbær, med innslag av lær, urter, krydder og fat, med toner av litt lakris. Frisk syre. Fine tanniner. Nydelig lengde med en krydret avslutning. En særdeles vellaget vin.
96 poeng
1799 kr – Bestillingsutvalget – Vinarius AS

Fontodi Flaccianello della Pieve 2017
11365301 – Toscana, Italia – Sangiovese 100 %
Fantastisk dybde på duft med intense aromaer av rød og mørkere frukt, særlig kirsebær, bringebær, plommer, bjørnebær og moreller, samt lakris, mineraler, krydder, urter, lær, nøtter og pent integrert fat. Snev av blomster. Fyldig kropp med en fantastisk munnfølelse med voldsom kraft. Rik og intens på smak, med en formidabel konsentrasjon av pur frukt, med vekt på kirsebær, plommer, bjørnebær og moreller. Innslag av lakris, krydder, lær og fat. Frisk syre. Faste tanniner. Vinen er en kraftpakke og et tanninmonster nå, men hællandussen, dette er så vanvittig godt! For en kraft og eleganse! Her er det frukt og struktur for mange, mange år fremover. Først åker Flaccianello 15-20 år i kjelleren.
96 poeng
879,90 kr – Bestillingsutvalget – Blend Wines AS

Fontodi Vigna del Sorbo 2017
11365401 – Toscana, Italia – Sangiovese 100 %
Intens og fortryllende på duft med preg av kirsebær, plommer, lilla blomster, urter og krydder, lær og lakris, samt en nydelig saltaktig mineralitet. Fantastisk dybde på duft. Fyldig kropp med en fremragende munnfølelse. Nydelig konsentrasjon av fersk, tett rød frukt på smak, med vekt på kirsebær, plommer, moreller, lakris, urter, krydder og fat. En nydelig mineralitet binder det hele sammen. Vinen har per nå en heftig struktur, med frisk syre og barske, faste tanniner, med dette vil integreres over tid. Nydelig lengde med en tørr utgang. En fabelaktig utgave av denne klassikeren.
95 poeng
639,90 kr – Bestillingsutvalget – Blend Wines AS

Antinori Solaia 2006
10420901 – Toscana, Italia – Cabernet Sauvignon 75 %, Sangiovese 20 %, Cabernet Franc 5 %
Fantastisk dybde på duft med aromaer av mørk og noe lysere frukt, med vekt på kirsebær, plommer og moreller, samt tørket frukt, lær, krydder, kaffe, jord, skogbunn og tre. Et visst floralt innslag. Fyldig kropp med en formidabel munnfølelse. Nydelig konsentrasjon av moden mørk og litt lysere frukt, med vekt på kirsebær, plommer, bjørnebær og moreller, og med innslag av urter, krydder, lær og noe vått tre. Frisk syre. Faste tanniner. Nydelig lengde med en overraskende frisk utgang. En praktfull vin.
95 poeng
2250 kr – Bestillingsutvalget – Vinetum AS

Occidental Bodega Headlands Vineyard Pinot Noir 2017
12299201 – California, USA – Pinot Noir 100 %
Dufter av fersk rød frukt, med vekt på kirsebær og plommer, litt bringebær og skogsbær, samt blomster, lakris, krydder, litt lær og tre. Fabelaktig dybde på duft! Fyldig kropp med en fantastisk, frisk munnfølelse. Fersk, konsentrert rød frukt på smak, med vekt på bringebær, skogsbær, plommer og kirsebær, med innslag av mineraler, lakris, urter og krydder. Frisk syre. Lett strukturerte tanniner. Nydelig lengde med en tørrende avslutning. En fantastisk vin.
95 poeng
989 kr – Bestillingsutvalget – Vinarius AS

Vajra Barolo Bricco delle Viole 2016
12425201 – Piemonte, Italia – Nebbiolo 100 %
Ytterst delikat og sjarmerende på duft med aromaer av frisk mørkerød frukt, med vekt på tranebær, røde kirsebær, plommer og moreller, samt roser, skogbunn, anis og litt fat og tjære. Fremragende dybde i duften. Fyldig kropp med en fantastisk, delikat munnfølelse. Nydelig konsentrasjon av delikat, saftig rød frukt på smak, med vekt på syrlige kirsebær, tranebær, bringebær og plommer, samt innslag av urter, krydder og anis. Det er en sødme i midtpartiet her som virker utrolig velplassert. Vinen har en fin tanninstruktur med fine tanniner og frisk syre. Nydelig lengde med en mineralsk, fersk utgang. En fantastisk balansert og vakker Barolo. Trenger noe tid.
94 poeng
669 kr – Bestillingsutvalget – Moestue Grape Selections AS

Comte de Vogue Chambolle-Musigny Premier Cru 2018
3686701 – Burgund, Frankrike – Pinot Noir 100 %
Fantastisk dybde på duft med aromaer av delikat rød og litt mørkere frukt, med vekt på kirsebær, plommer, litt solbær og litt bringebær, samt lær, urter, krydder, blomster og fat. Strålende kompleksitet på duft. Fyldig kropp med en fantastisk, litt rikere munnfølelse. Ung og konsentrert, men saftig mørkere frukt, med vekt på bjørnebær, mørke plommer, kirsebær, med innslag av røde bær, krydder, lær, mocca og fat. Frisk syre og lange tanniner. Nydelig lengde med en tørr avslutning. Meget pen vin som bør få endel år i kjelleren.
94 poeng
1899,90 kr – Bestillingsutvalget – Red & White AS

Torre Muga Reserva 2016
3149201 – Rioja, Spania – Tempranillo 75 %, Mazuelo 15 %, Graciano 10 %
Kompleks, samtidig intens på duft med aromaer av lett moden mørk frukt, med vekt på mørke kirsebær, plommer, solbær og bjørnebær, samt blomster, kaffe, krydder, med innslag av vanilje og tre. Formidabel dybde på duft. Fyldig kropp med en god munnfølelse. Fantastisk konsentrasjon av saftig mørk frukt på smak, med vekt på kirsebær, solbær og bjørnebær, med markante innslag av tørket frukt, krydder og eik. Frisk syre som er på kanten til balansert. Fine tanniner. Meget pen lengde. Fantastisk vin i en moderne Rioja-stil. Den beste utgaven av denne klassikeren på flere år.
94 poeng
809,90 kr – Bestillingsutvalget – Autentico AS

Isole e Olena Cepparello 2017
1846401 – Toscana, Italia – Sangiovese 100 %
Nydelig dybde på nesen med aromaer rød og mørkere frukt, særlig av plommer, bringebær, kirsebær, bjørnebær og tranebær, samt kaffe, lakris, urter og et delikat floralt tilsnitt. Innslag av krydder og fat. Fyldig kropp med en nydelig, balansert munnfølelse. Nydelig konsentrasjon av ung, frisk rød og mørkere frukt på smak, med vekt på kirsebær, bringebær, plommer og bjørnebær, og med innslag av lakris, krydder, nøtter og litt sjokolade. Fine tanniner og frisk syre. Pen lengde med en fast, tørr avslutning. En fantastisk Cepparello.
94 poeng
788 kr – Bestillingsutvalget – Moestue Grape Selections AS

Dom. Rostaing Côte-Rôtie La Landonne 2017
6851501 – Rhône nord, Frankrike – Syrah 100 %
Fantastisk dybde på duft med aromaer av fersk mørk frukt, med vekt på bjørnebær, mørke bringebær og plommer, samt blomster, kjøtt, kaffe, pepper, urter, krydder, lakris, lær, mineraler og fat. Fyldig kropp med en god munnfølelse. Enormt konsentrert, ganske fersk mørk frukt på smak, med vekt på bjørnebær, blåbær, plommer og kirsebær, med innslag av lakris, lær, krydder og fat. Strukturert så det holder, med faste tanniner og frisk syre. Fantastisk lengde med en fast avslutning. Dette er en på alle måter stor vin som vil trenge mye tid i kjelleren.
94 poeng
1279,90 kr – Bestillingsutvalget – Red & White AS

Ridge Estate Cabernet Sauvignon 2017
12319601 – California, USA – Cabernet Sauvignon 75 %, Merlot 21 %, Cabernet Franc 3 %, Petit Verdot 1 %
Dufter av fersk mørk frukt, med vekt på solbær, bjørnebær og plommer, samt tobakk, nøtter krydder og fataromaer. Fyldig kropp med en flott munnfølelse. Fersk, konsentrert mørk frukt på smak, med vekt på solbær, bjørnebær og plommer, med innslag av krydder, lær og fat. Frisk syre. Fine tanniner. Nydelig lengde med en tørr avslutning. En nydelig vin.
94 poeng
649 kr – Bestillingsutvalget – Vinarius AS

Continuum Mountain Vineyard 2017
12304001 – California, USA – Cabernet Sauvignon 64 %, Cabernet Franc 18 %, Merlot 9 %, Petit Verdot 9 %
Forførende på duft med delikate aromaer av lett moden mørk frukt, med vekt på plommer, solbær, kirsebær, moreller og litt bjørnebær, samt krydder og fataromaer. Fyldig kropp med en formidabel munnfølelse. Fantastisk konsentrasjon av lett moden, litt bløt mørk frukt på smak, med vekt på bjørnebær, plommer og solbær, og med innslag av krydder, lær og fat. Frisk syre. Faste tanniner. Nydelig lengde med en lang, krydret avslutning. En strålende vin.
94 poeng
2299 kr – Testutvalget – Vinetum AS

Raen Fort Ross-Seaview 2018
10721301 – California, USA – Pinot Noir 100 %
Deilig parfymert på duft med aromaer av bringebær, kirsebær, røde plommer, søtere røde bær som jordbær, lakris, mineraler og blomster. Snev av granatepler. Fyldig kropp med en nydelig, saftig munnfølelse. Flott konsentrasjon av frisk, saftig rød frukt, med vekt på bringebær, røde plommer, jordbær og rips, og med innslag av urter, krydder og litt tre. Frisk syre. Strukturerte tanniner. Nydelig lengde med en frisk avslutning. En utrolig lekker pinot.
94 poeng
1100 kr – Bestillingsutvalget – Vinetum AS

Wongraven Silver Barolo 2016
11707201 – Piemonte, Italia – Nebbiolo 100 %
Vinen er et samarbeid med den svært anerkjente produsenten Vietti. Druene er hentet fra vinmarkene Teodoro og Cerretta i Serralunga, Le Coste di Monforte i Monforte og en liten andel fra vinmarken Scarrone i Castiglione Falletto. Kompleks, samtidig delikat på duft med aromaer av lett moden rød frukt, med vekt på røde plommer og kirsebær, samt nøtter, roser og fioler, skogbunn og litt høstløv, med innslag av noe lær og tre. Hint av anis. Fyldig kropp med en fantastisk munnfølelse. Nydelig konsentrasjon av begynnende moden rød frukt på smak, med vekt på plommer, røde kirsebær og bringebær. Innslag av lakris, lær, urter, krydder og noe tre. Pen struktur med faste tanniner og frisk syre. Nydelig lengde. Dette er Barolo som ikke står mye tilbake for det ypperste fra den fantastiske 2016-årgangen. Vil trenge noe tid i kjelleren.
93 poeng
649,90 kr – Bestillingsutvalget – Symposium Wines AS

Stella di Campalto Brunello di Montalcino Riserva 2013
12207401 – Toscana, Italia – Sangiovese 100 %
Forførende på duft med aromaer av lett utviklet rød frukt, med vekt på kirsebær, jordbær og plommer, samt mineraler, eksotiske krydder og noe tre. Hint av roser. Fyldig kropp med nydelig energisk munnfølelse. Flott konsentrasjon av moden rød frukt på smak, med vekt på kirsebær, plommer, og med innslag av lakris, urter, søte krydder og tre. Pen tanninstruktur med fine tanniner og balansert syre. Fine tanniner. Nydelig lengde med en nydelig frisk utgang. En vakker Brunello.
93 poeng
1299,10 kr – Bestillingsutvalget – Vinarius AS

Gonon Saint-Joseph 2018
12350301 – Rhône nord, Frankrike – Syrah 100 %
Dufter rikt av mørke plommer, bjørnebær, mørke kirsebær, samt lakris, kjøtt, krydder, svart te, våt stein og litt furunål. Ordenlig flott dybde på duft. Middels til fyldig kropp med en god munnfølelse. Saftig, fersk mørk frukt på smak, med vekt på bjørnebær, plommer, mørke kirsebær og bringebær, og med innslag av lær, krydder og fat. Definert tanninstruktur med faste tanniner og frisk syre. Pen lengde med en mineralsk avslutning. Veldig fin Saint-Joseph.
93 poeng
530 kr – Bestillingsutvalget – Moestue Grape Selections AS

Kistler Sonoma Coast Pinot Noir 2018
12301201 – California, USA – Pinot Noir 100 %
Tiltalende på duft med preg av fersk rød frukt, med vekt på bringebær, plommer, røde kirsebær og skogsbær, samt blomster, urter, krydder og lær. Middels fyldig kropp med nydelig frisk, leskende munnfølelse. Saftig, konsentrert rød frukt på smak, med vekt på bringebær, kirsebær, plommer, med innslag av urter, krydder, lær og fat. Frisk syre. Lette tanniner. Pen lengde med en frisk utgang. Strålende vin.
93 poeng
699 kr – Bestillingsutvalget – Vinarius AS

Mugnier Nuits-Saint-Georges Premier Cru Clos de la Maréchale 2017
11533401 – Burgund, Frankrike – Pinot Noir 100 %
Dufter parfymert og friskt av rødbærsfrukt, med vekt på bringebær, røde kirsebær, rips, samt blomster, urter og mineraler. Innslag av lakris. Fyldig kropp med en delikat, saftig munnfølelse. Nydelig konsentrasjon av frisk, saftig rød frukt på smak, med vekt på bringebær og plommer, med innslag av lakris, urter, krydder og mineraler. Frisk syre. Lette tanniner. Nydelig lengde. Nydelig, klassisk Nuits-Saint-Georges.
93 poeng
1139,90 kr – Bestillingsutvalget – Red & White AS

Faiveley Charmes Chambertin Grand Cru 2018
12145901 – Burgund, Frankrike – Pinot Noir 100 %
Nydelig aromatisk på duft med preg av rød frukt, særlig bringebær og røde plommer, samt solbær, appelsinzest, mineraler, krydder og blomster. Tydelig innslag av tre, som likevel fremstår fint integrert. Fyldig kropp med nydelig munnfølelse. Nydelig konsentrasjon av fersk rød frukt på smak, med vekt på bringebær, kirsebær og plommer, og med innslag av saltaktig mineralitet, samt tre. Flott tanninstruktur, med lange, pent strukturerte tanniner og frisk syre. Meget bra lengde. Elegant vin. Trenger noe tid, men dette blir nok veldig, veldig bra.
93 poeng
1499 kr – Bestillingsutvalget – B&R Wine AS

M. Chapoutier Monier de la Sizeranne Hermitage 2015
651601 – Rhône nord, Frankrike – Syrah 100 %
Sammensatt og tiltalende på duft med aromaer av mørk frukt, særlig bjørnebær, kirsebær og mørke plommer, samt lær, tjære, krydder og blomster. Herlig dybde på duft. Fyldig kropp med en god, rik munnfølelse. Konsentrert, noe utviklet mørk frukt på smak, med vekt på bjørnebær, solbær, plommer og kirsebær, og med tydelig innslag av salter, krydder og tre. Frisk syre. Faste tanniner på den modne siden. Pen lengde. En virkelig flott og balansert Hermitage.
93 poeng
695 kr – Bestillingsutvalget – Signature Wines AS

Stephane Ogier Côte-Rôtie Mon Village 2017
10081001 – Rhône nord, Frankrike – Syrah 100 %
Aromatisk og frisk på duft med preg av mørk frukt, særlig plommer, solbær og bjørnebær, samt mineraler, røde blomster, lakris og fataromaer, særlig vanilje. En fantastisk dybde på duft. Middels til fyldig kropp med nydelig munnfølelse. Meget bra konsentrasjon av saftig og fersk mørk frukt på smak, med vekt på mørke bær, samt innslag av pepper, krydder, mineraler og pent integrert fat. Pen tanninstruktur med strukturerte tanniner og en frisk syre. Nydelig lengde. Veldig flott Côte-Rôtie som oppleves veldig ung nå. Trenger tid.
93 poeng
598,10 kr – Bestillingsutvalget – Vininor AS

Occidental Freestone-Occidental Pinot Noir 2018
12299001 – California, USA – Pinot Noir 100 %
Nydelig parfymert på duft med preg av ferske bringebær, kirsebær, skogsbær, samt blomster, lær, urter og krydder. Fyldig kropp med en fantastisk, frisk munnfølelse. Nydelig konsentrasjon av saftig, fersk rød frukt på smak, med vekt på bringebær, kirsebær og plommer, med innslag av litt lakris, lær, urter og krydder. Frisk syre. Lette tanniner. Nydelig lengde med en fersk, frisk utgang. En nydelig vin.
93 poeng
699 kr – Bestillingsutvalget – Vinarius AS

Occidental Station Vineyard Pinot Noir 2017
12299101 – California, USA – Pinot Noir 100 %
Dufter av lett moden rød frukt, med vekt på kirsebær, plommer, bringebær, samt blomster, krydder, lær og litt tre. Fyldig kropp med en virkelig flott munnfølelse. Meget pen konsentrasjon av begynnende moden rød frukt på smak, med vekt på bringebær, plommer og kirsebær, med innslag av urter, krydder og litt lær. Frisk syre. Strukturerte tanniner. Nydelig lengde med en fersk, tørrende utgang. Meget pen vin.
93 poeng
989 kr – Bestillingsutvalget – Vinarius AS

Talenti Brunello di Montalcino 2015
11335701 – Toscana, Italia – Sangiovese 100 %
Strålende dybde på duft med aromaer av lett moden rød frukt, med vekt på kirsebær, bringebær, plommer og skogsbær, samt lakris, roser, mineraler, urter, krydder og tobakk. Innslag av nøtter og tre. Litt snev av appelsinzest frisker opp på duft. Fyldig kropp med en god munnfølelse. Nydelig konsentrasjon av fersk rød frukt på smak, med vekt på saftige kirsebær og plommer, bringebær og tranebær, og med innslag av lakris, krydder og noen vaniljetoner. Vinen er elegant strukturert med faste tanniner og frisk syre. Nydelig lengde med en tørrende avslutning. Talenti treffer veldig bra i denne årgangen.
93 poeng
460 kr – Bestillingsutvalget – Moestue Grape Selections AS

Dom. Taupenot-Merme Chambolle-Musigny 2018
11676801 – Burgund, Frankrike – Pinot Noir 100 %
Parfymert og delikat på duft med aromaer av bringebær, røde kirsebær og jordbær, samt blomster, krydder og hint av en fin mineralitet. Middels fyldig kropp med en virkelig god munnfølelse. Meget bra konsentrasjon av frisk, saftig rød frukt på smak, med vekt på bringebær, kirsebær, plommer og jordbær, og med innslag av krydder, lakris og litt lær. Utsøkt strukturert med lett strukturerte tanniner og en frisk syre. Nydelig lengde med en tørr utgang. En nydelig vin.
93 poeng
649,90 kr – Tilleggsutvalget – Heritage Wines AS

Leroux Volnay 1er Cru Clos de la Cave des Ducs 2018
12405901 – Burgund, Frankrike – Pinot Noir 100 %
Intens og kompleks på duft med aromaer av røde kirsebær, plommer, bringebær, granatepler og rips, samt blomster, krydder, mineraler, lær og litt sjokolade. Fyldig kropp med en fantastisk, myk munnfølelse. Nydelig konsentrasjon av saftig rød kjernefrukt på smak, med vekt på kirsebær, plommer og bringebær, og med innslag av røyk, urter, krydder og en nydelig mineralitet. Livlig syre. Strukturerte tanniner. Fantastisk lengde med en mineralpreget avslutning. En virkelig nydelig vin.
93 poeng
849 kr – Bestillingsutvalget – Moestue Grape Selections AS

Vega Sicilia Valbuena 5° 2015
4348701 – Ribera del Duero, Spania – Merlot 10 %, Tinta del Pais 90 %
Dufter av lett utviklet mørkere frukt, med vekt på kirsebær, plommer, bjørnebær, samt lær, mineraler og krydder. Fyldig kropp med en god munnfølelse. Formidabel konsentrasjon av moden mørk frukt på smak, med vekt på plommer, bjørnebær og kirsebær, med innslag av lakris, krydder og lær. Hint av nøtter. Frisk syre. Fine tanniner. Nydelig lengde. En nydelig, konsentrert vin som trenger noen år i kjelleren. Stort potensiale.
93 poeng
1499,90 kr – Bestillingsutvalget – Winetailor AS

Roagna Barbaresco 2015
10440201 – Piemonte, Italia – Nebbiolo 100 %
Fremragende på duft med preg av lett moden rød og mørkere frukt, særlig kirsebær og plommer, med innslag av friske roser, tobakk og noe tjære og tre. Middels til fyldig kropp med en fantastisk munnfølelse. Fabelaktig konsentrasjon av lett moden rød frukt på smak, med vekt på kirsebær, bringebær og plommer, og med innslag av lær og tre. Pent strukturert med fine tanniner og frisk syre. Nydelig lengde med en delikat mineralsk utgang. Denne er svært vellykket i 2015-årgangen.
93 poeng
589,90 kr – Bestillingsutvalget – Unico Real Wines AS

Roagna Barolo 2015
863201 – Piemonte, Italia – Nebbiolo 100 %
Kompleks på duft med aromaer av lett moden rød frukt, med vekt på jordbær og bringebær, samt tobakk, lær, lakris og krydder. Hint av roser, fioler og noen andre blomster. Et visst mineralsk preg på duft inntrer etter hvert. Fyldig kropp med en god munnfølelse. Meget bra konsentrasjon av lett moden rød frukt på smak, med innslag av mineraler og lakris. Pen struktur med fine tanniner og frisk syre. Nydelig lengde. Dette er en meget flott Barolo.
93 poeng
589,90 kr – Bestillingsutvalget – Unico Real Wines AS

Pieve di Santa Restituta Brunello di Montalcino Rennina 2015
6875201 – Toscana, Italia – Sangiovese 100 %
Dufter nydelig av mørkere rød frukt, med vekt på kirsebær, moreller og plommer, samt lær, lakris og krydder. Innslag av litt tobakk, knust stein og mineraler som bidrar til en nydelig dybde på duft. Fyldig kropp med en flott, rikere munnfølelse. Nydelig konsentrasjon av myk, saftig frukt på smak, med vekt på kirsebær, plommer og bjørnebær, med innslag av lær, krydder og eik. Her er det også litt lakris. Pen tanninstruktur med fine tanniner og en frisk syre. Fantastisk lengde. En virkelig strålende Brunello.
93 poeng
1399,70 kr – Tilleggsutvalget – Winetailor AS

Cantalupo Ghemme Collis Breclemae 2009
12423901 – Piemonte, Italia – Nebbiolo 100 %
Nydelig dybde på duft med aromaer av moden rød frukt, særlig plommer og kirsebær, litt mer sødmefulle mørke bær, samt lakris og tjære, skogbunn, blomster, urter og mineraler. Fyldig kropp med en delikat munnfølelse. Meget bra konsentrasjon av moden og saftig rød frukt på smak, med vekt på kirsebær og plommer, samt lær, urter og mineraler. Frisk syre. Fine tanniner. Nydelig lengde med en mineralpreget avslutning. Nydelig Ghemme-nebbiolo.
93 poeng
540 kr – Bestillingsutvalget – Moestue Grape Selections AS

Gaja Barbaresco 2017
10580001 – Piemonte, Italia – Nebbiolo 100 %
Nydelig på duft med aromaer av noe utviklet rød frukt, med vekt på bringebær, plommer og røde kirsebær, samt skogbunn og blomster. Ytterligere toner av lær, høstløv og lakris bidrar til kompleksitet på duft. Fyldig kropp med nydelig munnfølelse. Fabelaktig konsentrasjon av delikat og saftig rød frukt, med vekt på bringebær, kirsebær og plommer, med innslag av lakris, appelsinzest, krydder og litt tre. Frisk syre. Fine tanniner. Nydelig lengde. Meget pen Barbaresco.
93 poeng
1799,90 kr – Tilleggsutvalget – Winetailor AS

Dom. du Colombier Hermitage 2018
4039101 – Rhône nord, Frankrike – Syrah 100 %
Ganske rik på nesen med aromaer av fersk mørk frukt, med vekt på mørke kirsebær, bjørnebær og plommer, samt en salig blanding av lær, kjøtt, pepper, krydder og fataromaer. Fyldig kropp med en god munnfølelse. Konsentrert, tett og ganske saftig mørk frukt på smak, med vekt på bjørnebær, kirsebær og plommer, og med innslag av lær, krydder og fat. Frisk syre. Faste tanniner. Meget pen, klokkeren Hermitage.
93 poeng
649,90 kr – Bestillingsutvalget – Heritage Wines AS

Giacomo Conterno Barbera d´Alba Cascina Francia 2018
293401 – Piemonte, Italia – Barbera 100 %
Frisk og nydelig på duft med preg av rød og mørkere frukt, med vekt på kirsebær, plommer og snev av bjørnebær, samt blomster, krydder, lær og litt fat. Fyldig kropp med en nydelig munnfølelse. Fersk, saftig frukt på smak, med vekt på kirsebær, plommer, bringebær og litt mørkere bær, med innslag av lakris, urter, krydder og litt fat. Frisk syre. Strukturerte, egentlig ganske lette tanniner. Nydelig lengde med en tørr avslutning. En ordentlig flott Barbera.
92 poeng
599,80 kr – Bestillingsutvalget – Red & White AS

Antinori Tignanello 2001
3575101 – Toscana, Italia – Sangiovese 85 %, Cabernet Sauvignon 10 %, Cabernet Franc 5 %
Delikat på duft med sammensatte aromaer av moden rød og mørk frukt, med preg av kirsebær og plommer, samt tørket frukt, våt skogbunn og sopp, krydder, lær og fat. De tertiære aromaene er i ferd med å ta over for primærfrukten. Fyldig kropp med en god munnfølelse. Fin konsentrasjon av moden rød og mørkere frukt på smak, med vekt på kirsebær og plommer, og med innslag av tørket frukt, lær, krydder, jord og tre. Balansert syre. Ganske faste tanniner. Bra lengde med en lang, tørr avslutning. Dette er fortsatt en strålende vin, men den begynner å miste frukten litt.
92 poeng
1685 kr – Bestillingsutvalget – Vinetum AS

Mastrojanni Brunello di Montalcino 2015
173101 – Toscana, Italia – Sangiovese 100 %
Kompleks på duft med preg av begynnende moden rød og mørkere frukt, særlig kirsebær, bringebær og plommer, og med innslag av urter og krydder, blomster, sjokolade, tobakk, lakris og litt knust stein. Fyldig kropp med intens munnfølelse. Pen konsentrasjon av rød og mørkere frukt på smak, med vekt på kirsebær og plommer, og med innslag av urter, noen jordlige toner, krydder, lær og en flott saltaktig mineralitet. Pen tanninstruktur med frisk syre og lett polerte tanniner. Pen lengde. Meget flott Brunello.
92 poeng
690,20 kr – Bestillingsutvalget – Vininor AS

Rostaing Côte-Rôtie Ampodium 2017
12310301 – Rhône nord, Frankrike – Syrah 100 %
Parfymert på duft med aromaer av delikat mørk frukt, med vekt på plommer, kirsebær, solbær og bjørnebær, samt krydder, lær, pepper og fat. Fyldig kropp med en meget flott, smått saftig munnfølelse. Nydelig konsentrasjon av fersk mørk frukt på smak, med vekt på bjørnebær, blåbær, plommer og kirsebær, med innslag lakris, pepper, krydder, lær og tre. Frisk syre og faste tanniner. Nydelig lengde med en fersk utgang. Utmerket vin. Denne trenger noe tid i kjelleren.
92 poeng
739,90 kr – Bestillingsutvalget – Red & White AS

Cantalupo Ghemme Collis Breclemae 2013
12423401 – Piemonte, Italia – Nebbiolo 100 %
Aromatisk på nesen med dufter av utviklet rød frukt, med vekt på plommer og røde kirsebær, samt tørket frukt, skogbunn, lær, roser, vått høstløv, urter, knust stein og mineraler. Middels til fyldig kropp med en delikat munnfølelse. Konsentrert, nydelig og ren lett moden rød frukt på smak, med vekt på plommer, røde kirsebær, tranebær, og med innslag av lær, anis, krydder og mineraler. Frisk syre. Fine tanniner. Bra lengde med en mineralsk avslutning. Elegant vin som viser det store potensialet i dette området.
92 poeng
536 kr – Bestillingsutvalget – Moestue Grape Selections AS

Adriano Barbaresco Basarin Riserva 2015
12342801 – Piemonte, Italia – Nebbiolo 100 %
Innsmigrende på duft med aromaer av moden rød frukt, med vekt på kirsebær, plommer, moreller, samt blomster, krydder, litt tobakk, lær og noen fataromaer. Middels fyldig kropp med en god munnfølelse. Fin konsentrasjon av moden rød frukt på smak, særlig med preg av kirsebær og tranebær, med innslag av lakris, lær og tobakk. Pent strukturert med finkornete, lett avslipte tanniner og balansert syre. Pen lengde med en frisk avslutning. En nydelig Barbaresco.
92 poeng
519,90 kr – Bestillingsutvalget – Autentico AS

Stella di Campalto Rosso di Montalcino 2015
12207501 – Toscana, Italia – Sangiovese 100 %
Dufter friskt av rød og noe mørkere frukt, med vekt på kirsebær, jordbær og plommer, samt våt skogbunn, urter, krydder og lær. Innslag av mineraler og blomster. Middels fyldig kropp med en balansert munnfølelse. Flott konsentrasjon av frisk, saftig rød frukt på smak, med vekt på kirsebær, plommer, rips og jordbær. Innslag av urter, krydder og saltaktig mineralitet. Frisk syre. Strukturerte tanniner. Bra lengde med lang, elegant avslutning. Meget elegant Rosso.
92 poeng
799,10 kr – Bestillingsutvalget – Vinarius AS

Long Meadow Ranch Napa Cabernet Sauvignon 2016
7611301 – California, USA – Cabernet Sauvignon 100 %
Innsmigrende og ganske rik på duft med aromaer av modne og lett sødmefulle mørke bær, med vekt på kirsebær, plommer, solbær, bjørnebær, samt krydder, lær, vanilje og tre. Middels fyldig kropp med en god, rikere munnfølelse. Meget bra konsentrasjon av saftig og moden mørk frukt på smak, med vekt på bjørnebær, kirsebær og plommer, og med innslag av krydder og tre. Fint strukturert med lett strukturerte tanniner og en frisk syre. Bra lengde. Virkelig strålende vin.
92 poeng
519,90 kr – Bestillingsutvalget – LaMarc Wines AS

Leroux Vosne-Romanée 2018
12406201 – Burgund, Frankrike – Pinot Noir 100 %
Dufter parfymert av fersk rød frukt, med vekt på bringebær, jordbær, syrlige kirsebær og plommer, samt blomster og urter. Hint av litt krydder og snev av fat. Fin dybde på duft. Fyldig kropp med en elegant, delikat munnfølelse. Nydelig konsentrasjon av fersk, saftig frukt på smak, med vekt på bringebær, sursøte kirsebær og plommer, og med innslag av urter og mineraler, samt noe tre. Pen struktur med fine tanniner og frisk syre. Meget pen lengde med en mineralsk utgang. Dette er en elegant, raffinert vin med mye karakter.
92 poeng
754 kr – Bestillingsutvalget – Moestue Grape Selections AS

Lejeune Pommard 1er Cru Les Argillières 2018
12430601 – Burgund, Frankrike – Pinot Noir 100 %
Dufter nydelig parfymert av bringebær, plommer og jordbær, samt lakris, blomster, mineraler, skogbunn og jordsmonn, med hint av litt fat. Fyldig kropp med en frisk munnfølelse. Nydelig konsentrasjon av rød frukt på smak, med vekt på bringebær og plommer, samt noe mørkere bær, lakris, urter, krydder og litt fat. Frisk syre. Strukturerte tanniner. Nydelig lengde. Dette er en meget bra Pommard.
92 poeng
648 kr – Bestillingsutvalget – Moestue Grape Selections AS

Guigal Ch. de Nalys Châteauneuf-du-Pape 2017
12424901 – Rhône sør, Frankrike – Grenache 59 %, Syrah 32 %, Mourvédre 5 %, Counoise 3 %, Vaccerese 1 %
Dufter sammensatt av frisk rød og mørkere frukt, med vekt på kirsebær, solbær og bjørnebær, samt lær, lakris og krydder, alt med et delikat mineralsk tilsnitt. Hint av tobakk. Fyldig kropp med en god munnfølelse. Konsentrert, saftig rød og mørkere frukt på smak, med vekt på plommer, kirsebær, bjørnebær og solbær, med innslag av lakris, pepper og krydder, samt fat. Frisk syre. Faste tanniner. Bra lengde med en tørr utgang. Seriøs Chateauneuf-du-Pape.
92 poeng
699,90 kr – Bestillingsutvalget – Moestue Grape Selections AS

Domaine du Colombier Hermitage 2014
5457201 – Rhône nord, Frankrike – Syrah 100 %
Lekker på duft med aromaer av lett utviklet rød og mørkere frukt, med vekt på plommer og bjørnebær, samt lær og krydder. Fyldig kropp med en flott munnfølelse. Flott konsentrasjon av lett moden mørk frukt, med vekt på plommer og bjørnebær, med innslag av krydder, lær og noe fat. Frisk syre. Strukturerte, lett avslepne tanniner. Bra lengde. Virkelig pen Hermitage.
92 poeng
649,90 kr – Bestillingsutvalget – Heritage Wines AS

Poggio di Sotto Rosso di Montalcino 2017
7766801 – Toscana, Italia – Sangiovese 100 %
Nydelig på duft med preg av røde kirsebær, friske jordbær, plommer, blomster (roser? ), samt noe krydder og mineraler. Fyldig kropp med god munnfølelse. Fin konsentrasjon av saftig, delikat rød frukt på smak, med vekt på kirsebær og kjøttfulle plommer, og med innslag av salter, sjokolade og noe tre. Behagelig struktur med frisk syre og relativt lette tanniner. Lang, tørrende avslutning. Flott, myk baby-Brunello. Trenger litt tid.
92 poeng
776,60 kr – Bestillingsutvalget – Vininor AS

Baricchi Rose delle Casasse Barbaresco Riserva 2013
12373101 – Piemonte, Italia – Nebbiolo Rosé 100 %
Intens på duft med aromaer av rød og noe mørkere frukt, med vekt på bringebær, røde kirsebær, plommer, samt roser krydder og en elegant jordlighet med snev av lær, tjære og fat. Fyldig kropp med flott munnfølelse. Meget bra konsentrasjon av rød og mørkere frukt på smak, med vekt på røde kirsebær, bringebær og plommer. Innslag av urter, krydder, samt snev av sedertre. Pen tanninstruktur med faste tanniner og frisk syre. Flott lengde. Elegant og særpreget Barbaresco.
92 poeng
846 kr – Bestillingsutvalget – Vininor AS

David & Nadia Elpidios 2018
10145701 – Coastal Region, Sør-Afrika – Grenache 33 %, Syrah 31 %, Carignan 12 %, Cinsault 12 %, Pinotage 12 %
Dufter parfymert av bringebær, plommer, mørke kirsebær, blomster, samt av krydder og tre. Snev av noe røykaktig. Fyldig kropp med en flott energisk munnfølelse. Veldig ren og saftig frukt på smak, med vekt på kirsebær, plommer og mer sødmefulle bær, litt mørkere bærtoner, og med innslag av krydder og pent integrert tre. Pen tanninstruktur med fine tanniner som biter akkurat passe, samt en frisk syre. Bra lengde. Herlig harmonisk, velbalansert rød blend fra en av Sør-Afrikas mest spennende produsenter. Meget godt kjøp.
92 poeng
329,90 kr – Bestillingsutvalget – Symposium Wines AS

Jadot Gevrey-Chambertin 1er Cru Clos St Jacques 2011
12349601 – Burgund, Frankrike – Pinot Noir 100 %
Nydelig dybde på duft med aromaer av moden rød frukt, med vekt på bringebær, rips og røde plommer, og med innslag av jordsmonn, pepper, blomster og tre. Middels fyldig kropp med en balansert munnfølelse. Flott konsentrasjon av moden og saftig rød frukt på smak, med vekt på bringebær, rips og plommer, med innslag av mineraler og krydder. Frisk til balansert syre og modne, men likevel ganske faste tanniner. Pen lengde med lang, tørr utgang. Meget flott vin.
92 poeng
1595 kr – Bestillingsutvalget – Signature Wines AS

Tenuta San Leonardo 2014
11185401 – Trentino-Alto Adige, Italia – Cabernet Sauvignon 50 %, Merlot 40 %, Carménère 10 %
Dufter sammensatt av moden rød og mørk frukt, med vekt på kirsebær, plommer og moreller, med innslag av krydder og tre. Fyldig kropp med meget god munnfølelse. Flott konsentrasjon av saftig rød og mørkere frukt på smak, med vekt på plommer, solbær og moreller. Innslag av krydder og fat. Frisk syre. Faste tanniner. Pen lengde. Meget pen vin.
92 poeng
789,90 kr – Bestillingsutvalget – Roxy Wines AS

Jadot Echezeaux Grand Cru 2013
12349501 – Burgund, Frankrike – Pinot Noir 100 %
Dufter nydelig av moden rød og mørkere frukt, med vekt på bringebær, kirsebær og plommer, noen mineraltoner, jordlige innslag i retning av sopp, samt krydder og fataromaer. Middels fyldig kropp med en balansert, ganske slank munnfølelse. Fin konsentrasjon av moden, saftig rød frukt på smak, med vekt på kirsebær og bringebær, med innslag av krydder og tre. Frisk syre. Modne, polerte tanniner. Pen lengde. En elegant Echezeaux med litt modningskarakter.
92 poeng
1695 kr – Bestillingsutvalget – Signature Wines AS

Barbacan Valtellina Superiore Valgella Livèl 2017
12342501 – Lombardia, Italia – Chiavennasca (Nebbiolo) 90 %, Rossola 5 %, Pignola 5 %
Dufter parfymert av lett moden rød frukt, med vekt på bringebær, plommer, syrlige kirsebær, samt av lær og skogbunn. Innslag av mineraler, blomster og noe mørke bær. Middels til fyldig kropp med en god munnfølelse. Frisk, lett moden rød og mørkere frukt på smak, med vekt på kirsebær og plommer, med noen balsamiske toner og innslag av lakris. Flott tanninstruktur med fine tanniner og frisk syre. Nydelig lengde. Nydelig vin med masse lagringspotensiale. Denne vinen imponerer.
92 poeng
579,90 kr – Bestillingsutvalget – Autentico AS

Aurelio Settimo Barolo Rocche dell Annunziata 2015 (magnum)
5970305 – Piemonte, Italia – Nebbiolo 100 %
Sammensatt på duft med aromaer av lett moden rød frukt og noe mørkere frukt, med vekt på kirsebær, plommer og skogsbær, samt krydder, nøtter, skogbunn, jord, lær og fat. Hint av blomster. Fyldig kropp med en flott munnfølelse. Flott konsentrasjon av begynnende moden rød og mørkere frukt, med vekt på kirsebær, plommer, bringebær og bjørnebær, og med innslag av urter og krydder. Frisk syre. Fint strukturerte tanniner. Pen lengde. Flott Barolo.
92 poeng
999,90 kr – Bestillingsutvalget – Roxy Wines AS

David & Nadia Grenache 2018
10145801 – Coastal Region, Sør-Afrika – Grenache 100 %
Parfymert på duft med aromaer av lett utviklet rød frukt, med preg av røde kirsebær, tranebær og plommer, samt lilla blomster, urter og eksotiske krydder. Pent mineralsk innslag på duft. Middels fyldig kropp med slank munnfølelse. Bra konsentrasjon av saftig, moden rød frukt på smak, med vekt på røde kirsebær og bringebær, og med innslag av en delikat mineralitet, samt krydder og litt tre. Frisk syre. Strukturerte, lett tørrende tanniner. Bra lengde med en mineralsk avslutning. Nydelig grenache-vin. Meget godt kjøp.
92 poeng
334,90 kr – Bestillingsutvalget – Symposium Wines AS

Longridge Die Plek Cinsault 2018
12177001 – Stellenbosch, Sør-Afrika – Cinsault 100 %
Delikat og aromatisk på duft meg aromaer av lett utviklede røde bær, med vekt på bringebær, jordbær og røde kirsebær, samt med et delikat floralt tilsnitt. Middels fyldig kropp med en behagelig, saftig munnfølelse. Bra konsentrasjon av kjølig, lett moden rød frukt på smak, med vekt på bringebær, jordbær og syrlige røde kirsebær, samt med innslag av krydder og litt søt lakris. Frisk syre. Pent strukturerte tanniner. Bra lengde. Meget pen vin fra Stellenbosch.
92 poeng
396,10 kr – Basisutvalget (kat. 6) – Vinarius AS

Mas de Daumas Gassac Rouge 2017
12450801 – Languedoc-Roussillon, Frankrike – Cabernet Sauvignon 77 %, Merlot 5 %, Cabernet Franc 5 %, Petit Verdot 5 %, Malbec 1 %, Pinot Noir 2 %, andre druesorter 5 %
Aromatisk på duft med aromaer av plommer, solbær, kirsebær, moreller, samt krydder, lær og fat. Fyldig kropp med en god munnfølelse. Flott konsentrasjon av utviklet, saftig mørk frukt på smak, med vekt på solbær, kirsebær og plommer, og med innslag av krydder og fat. Frisk syre. Balanserte, modne anniner. Bra lengde med en tørr avslutning. Flott vin.
92 poeng
459,90 kr – Bestillingsutvalget – Hand Picked Wines AS

Pintia 2015
4170601 – Castilla y León, Spania – Tempranillo 100 %
Intens på duft med aromaer av mørk frukt, særlig kirsebær, bjørnebær og plommer, samt lær, sopp og krydder. Fyldig kropp med god munnfølelse. Meget bra konsentrasjon av tett, mørk frukt, med vekt på blåbær, bjørnebær, plommer og kirsebær, med innslag av lær, krydder og tre. Frisk syre. Faste tanniner. Bra lengde med en tørr avslutning. En meget flott vin og et godt kjøp.
92 poeng

Guastaferro Taurasi Primum 2014
10342501 – Campania, Italia – Aglianico 100 %
Strålende dybde på duft med aromaer av mørke bær, med vekt på bjørnebær, solbær, kirsebær, samt lakris, nøtter, lær og litt røykaromaer. Fyldig kropp med en rik munnfølelse. Tett mørk frukt på smak, med vekt på solbær, kirsebær og bjørnebær, med innslag av lakris, en saltaktig mineralitet og fattoner. Tett tanninstruktur med faste tanniner som balanseres av en frisk syre. Lang avslutning. Meget solid Taurasi.
92 poeng
649,90 kr – Bestillingsutvalget – Autentico AS

Juillot Corton Perrieres Grand Cru 2000
9146705 – Burgund, Frankrike – Pinot Noir 100 %
Dufter av moden rød og mørkere frukt, med vekt på plommer, solbær og kirsebær, samt tørket frukt, litt løv, sopp, krydder, lær og tre. Fyldig kropp med en flott, balansert munnfølelse. Bra konsentrasjon av moden rød og mørkere frukt på smak, med innslag av tørket frukt, lakris, krydder og fattoner. Balansert syre. Modne tanniner. Bra lengde med en tørr avslutning. Meget flott, moden Corton Grand Cru.
92 poeng
2299,90 kr – Bestillingsutvalget – Winetailor AS

Remoissenet Beaune-Grèves Premier Cru 2017
10345401 – Burgund, Frankrike – Pinot Noir 100 %
Nydelig parfymert på duft med aromaer av fersk rød og litt mørkere frukt, med vekt på bringebær, mørke kirsebær, plommer, samt mineraler, blomster og noen lette eiketoner. Hint av lær. Fyldig kropp med en god munnfølelse. Meget bra konsentrasjon av moden, saftig frukt på smak, med vekt på bringebær, mørke plommer og kirsebær, med innslag av lakris, mineraler og noe treverk. Pen tanninstruktur med finkornete tanniner og en frisk syre. Bra lengde med en tørr utgang. Pen Beaune-pinot.
91 poeng
599,93 kr – Bestillingsutvalget – Symposium Wines AS

Fusser Herrgottsacker Spätburgunder 2017
12339601 – Pfalz, Tyskland – Pinot Noir 100 %
Dufter av frisk rød og mørkere frukt, med vekt på plommer, kirsebær og bringebær, med innslag av blomster, mineraler, krydder og litt tre. Middels til fyldig kropp med en god munnfølelse. Bra konsentrasjon av fersk, saftig rød frukt, med innslag av mineraler, krydder, samt litt lakris og fat. Fremstår ganske strukturert, med ferske, faste tanniner og frisk syre. Flott lengde med en tørr utgang. Pen spätburgunder med stort potensiale. Godt kjøp.
91 poeng
399,90 kr – Bestillingsutvalget – LaMarc Wines AS

Luis Seabra Xisto Cru 2017
3961501 – Douro, Portugal – Rufete 25 %, Touriga Franca 20 %, Alicante Bouschet 5 % + en rekke andre lokale druer
Dufter deilig parfymert av friske røde og mørkere bær, med vekt på røde kirsebær, mørke plommer, skogsbær, samt med innslag av røyk, krydder og litt fat. Fyldig kropp med saftig, men også ganske intens munnfølelse. Konsentrert og fruktig på smak, med vekt på bringebær, saftige røde kirsebær og kjøttfulle plommer, og med innslag av urter og krydder. Frisk syre. Faste tanniner. Meget pen lengde. Elegant vin. Luis Seabra leverer varene i år igjen.
91 poeng
399 kr – Bestillingsutvalget – Vinarius AS

Adriano Barbaresco Sanadaive 2017
12342701 – Piemonte, Italia – Nebbiolo 100 %
Dufter parfymert av begynnende moden rød og noe mørkere frukt, særlig jordbær og kirsebær, samt mineraler, bergamott og svart te. Et delikat floralt preg ligger over det hele. Innslag av lær. Fyldig kropp med en god munnfølelse. Konsentrert rød og mørk frukt på smak, med vekt på bringebær, kirsebær og plommer, med innslag av anis. Finkornete tanniner og en livlig syre. Bra lengde. Flott Barbaresco. Meget godt kjøp.
91 poeng
329,90 kr – Bestillingsutvalget – Autentico AS

Ceretto Barolo Brunate 2015
7376701- Piemonte, Italia – Nebbiolo 100 %
Dufter nydelig av begynnende moden rød frukt, med vekt på plommer og kirsebær, samt roser, skogbunn, litt lakris, krydder og lær. Fyldig kropp med god, saftig munnfølelse. Nydelig konsentrasjon av utviklet rød frukt på smak, med vekt på kirsebær og plommer, og med innslag av lær, lakris og krydder. Frisk syre. Fine tanniner. Pen lengde. Flott Barolo.
91 poeng
797,10 kr – Bestillingsutvalget – Winetailor AS

Alión 2016
4348501 – Ribera del Duero, Spania – Tempranillo 100 %
Dufter av lett moden rød og mørkere frukt, med vekt på kirsebær, solbær og plommer, og med innslag av lakris, krydder og lær, samt eik. Fyldig kropp med god munnfølelse. Bra konsentrasjon av mørk frukt på smak, med vekt på plommer, bjørnebær og kirsebær, og med innslag av lakris, krydder, lær og fattoner. Frisk syre og faste tanniner. Pen lengde. Pen vin.
91 poeng
749,90 kr – Bestillingsutvalget – Winetailor AS

Moestue Volnay 2018
12350101 – Burgund, Frankrike – Pinot Noir 100 %
Delikat og parfymert på duft med preg av røde plommer, jordbær, bringebær, kirsebær og kirsebærsteiner, samt urter, krydder og blomster. Hint av noe jordlig i retning av skogbunn og sopp. Fyldig kropp med en god munnfølelse. Saftig, konsentrert fersk rød frukt på smak, med vekt på bringebær, plommer, kirsebær og litt mørkere bær, med innslag av lakris og lær. Kledelig struktur med medium tanniner og en frisk syre. Nydelig lengde. Flott, strukturert Volnay med delikat frukt.
91 poeng
540 kr – Bestillingsutvalget – Moestue Grape Selections AS

Burlotto Barbera d’Alba Aves 2019
11906101 – Piemonte, Italia – Barbera 100 %
Herlig dybde på duft med aromaer av røde og mørkere kirsebær, plommer, litt bjørnebær og bringebær, samt urter, krydder, blomster, lakris, lær, mineraler og fat. Middels til fyldig kropp med en god, frisk munnfølelse. Konsentrert, fersk og saftig mørkerød frukt på smak, med vekt på kirsebær og plommer, med innslag av urter, krydder og mineraler. Frisk syre. Fine tanniner. Nydelig lengde. En lekker, syrefrisk Barbera.
91 poeng
345 kr – Bestillingsutvalget – Gaia Wine & Spirits AS

A.A. Badenhorst Raaigras Grenache 2017
7335501 – Coastal Region, Sør-Afrika – Grenache 100 %
Dufter av frisk rød frukt, med vekt på kirsebær, plommer, jordbær, villbringebær, samt innslag av litt mørkere bær, roser, urter, lakris og mineraler. Snev av fat. Fyldig kropp med en god munnfølelse. Bra konsentrasjon av bløt, moden rød frukt på smak, med vekt på kirsebær, plommer og bringebær, og med et tydelig floralt preg. Fin struktur med fine tanniner og frisk syre. Pen lengde. Ganske kul vin.
91 poeng
439,90 kr – Bestillingsutvalget – Autentico AS

Avignonesi Vino Nobile di Montepulciano Banditella 2016
12343201 – Toscana, Italia – Sangiovese 100 %
Dufter delikat av begynnende moden rød frukt og noe mørkere frukt, med vekt på kirsebær, plommer og moreller, samt blomster. Innslag av lakris, samt litt tobakk og fat. Fyldig kropp med en rikere munnfølelse. Bra konsentrasjon av saftig og moden frukt på smak, med vekt på kirsebær, jordbær, plommer og moreller, med tydelige innslag av tobakk og fat. Strukturert, med faste tanniner og frisk syre. Pen lengde. Flott vin som virkelig viser potensialet i Montepulciano.
91 poeng
489,90 kr – Bestillingsutvalget – Autentico AS

Ridge Geyserville 2018
12320401 – California, USA – Zinfandel 68 %, Carignan 20 %, Petite Syrah 10 %, Alicante Bouschet 2 %
Dufter av fersk rød og mørkere frukt, med vekt på plommer og kirsebær, med innslag av nøtter, krydder og fat. Fyldig kropp med en god munnfølelse. Flott konsentrasjon av fersk rød og mørkere frukt på smak, med vekt på plommer, kirsebær og noe mørkere bær, med innslag av lakris, lær, krydder og pent integrert fat. Frisk syre. Ferske, faste tanniner. Bra lengde med en tørr avslutning. En flott vin.
91 poeng
489 kr – Bestillingsutvalget – Vinarius AS

Ridge Geyserville 2013
12319201 – California, USA – Zinfandel 73%, Carignan 17%, Petite Syrah 9%, Mataro 1%
Dufter av moden rød og mørkere frukt, med vekt på kirsebær og plommer, samt tørket frukt, lær, krydder og fat. Fyldig kropp med en god munnfølelse. Tett og saftig moden rød og mørkere frukt på smak, med vekt på solbær, kirsebær og plommer, med innslag av lakris, krydder, lær og fat. Frisk syre. Faste tanniner. Bra lengde med en tørr avslutning. Flott vin.
91 poeng
669 kr – Bestillingsutvalget – Vinarius AS

Broc Vine Starr Zinfandel 2018
7605001 – California, USA – Zinfandel 100 %
Dufter av fersk rød frukt, med vekt på kirsebær, plommer og litt bringebær og mer sødmefulle bær, samt blomster, mineraler, urter og krydder. Middels til fyldig kropp med en delikat, frisk munnfølelse. Flott konsentrasjon av saftig, fersk rød frukt på smak, med vekt på bringebær, kirsebær og litt mer sødmefulle røde bær, med innslag av mineraler, urter og krydder. Frisk syre. Strukturerte tanniner. Pen lengde med en frisk avslutning. Pen, leskende vin.
91 poeng
375 kr – Bestillingsutvalget – Vinarius AS

Clos du Moulin aux Moines Pommard Villages 2018
12269805 – Burgund, Frankrike – Pinot Noir 100 %
Dufter forførende av lett moden rød frukt, særlig jordbær, bringebær, røde kirsebær og rips, med innslag av mineraler, skogbunn og blomster. Snev av pepper. Fyldig kropp med en flott munnfølelse. Flott konsentrasjon av saftig rød frukt på smak, primært bringebær, kirsebær og rips, med innslag av granateple og noe jordlighet. Frisk syre og lette tanniner. Bra lengde. Pen Pommard.
91 poeng
1099 kr – Bestillingsutvalget – Plus Vini AS

Hamilton Russell Vineyards Pinot Noir 2019
3293901 – Overberg, Sør-Afrika – Pinot Noir 100 %
Intens og frisk på duft med aromaer av rød frukt, med vekt på bringebær, rips og plommer, samt innslag av anis og snev av tre. En anelse skogbunn trer frem og medvirker til en nydelig dybde på duft. Middels til fyldig kropp med en flott munnfølelse. Fin konsentrasjon av saftig frukt på smak, med vekt på bringebær, røde plommer og søte røde bær, med innslag av lakris og litt eik. Lette tanniner og frisk syre. Pen lengde med en lett krydret utgang. Strålende pinot.
91 poeng
499,90 kr – Bestillingsutvalget – Excellars AS

Burlotto Barbera d’Alba 2019
5103501 – Piemonte, Italia – Barbera 100 %
Delikat og tiltalende på duft med preg av fersk rød frukt, med vekt på kirsebær og plommer, samt roser og andre blomster, lær, urter, krydder og mineraler. Fyldig kropp med en god, frisk munnfølelse. Flott konsentrasjon av fersk, saftig rød frukt på smak, med vekt på syrlige kirsebær, plommer og skogsbær. Innslag av urter, krydder, mineraler og litt lær og tre. Frisk syre. Ferske tanniner. Bra lengde med en mineralsk avslutning. Pen Barbera.
91 poeng
295 kr – Bestillingsutvalget – Gaia Wine & Spirits AS

Domaine de Bellene Cuvée du Cinquantenaire Premier Cru 2017
6908201 – Burgund, Frankrike – Pinot Noir 100 %
Dufter av begynnende moden rød frukt, med vekt på bringebær, røde plommer og jordbær, samt blomster, lær og tre. Middels til fyldig kropp med en god munnfølelse. Bra konsentrasjon av lett moden rød frukt på smak, med vekt på bringebær og plommer, og med innslag av lakris, krydder, lær og litt fat. Frisk syre. Strukturerte tanniner. Pen lengde. Flott vin som drikker godt nå.
91 poeng
599,70 kr – Bestillingsutvalget – Winetailor AS

Jadot Nuits-Saint-Georges 1er Cru Les Vaucrains 2011
12349801 – Burgund, Frankrike – Pinot Noir 100 %
Dufter nydelig av moden rød frukt, med vekt på bringebær, røde plommer, moreller og kirsebær, samt noe tørket frukt, pepper, krydder, lær og tre. Fyldig kropp med en balansert, saftig munnfølelse. Fin konsentrasjon av moden rød frukt, med vekt på bringebær og røde plommer, med innslag av mineralitet, krydder og lær. Fint strukturert med fine tanniner og en forholdsvis frisk syre. Pen lengde. En flott, moden pinot.
91 poeng
849 kr – Bestillingsutvalget – Signature Wines AS

Scarpa Barbera d’Asti I Bricchi 2015
9955601 – Piemonte, Italia – Barbera 100 %
Dufter av frisk rød frukt, med vekt på bringebær, moreller, kirsebær, plommer og tranebær, samt skogbunn, mandler og nøtter. Et snev av lakris og noen hint av blomster. Fyldig kropp med en ganske intens munnfølelse. Flott konsentrasjon av ung og saftig rød frukt på smak, med vekt på kirsebær, moreller og plommer, noe mer sødmefulle bær, samt innslag av lakris, krydder og mineraler. Strukturerte, lett silkeaktige tanniner og frisk syre. Meget bra lengde med en frisk og fruktig avslutning. Pen, velbalansert Barbera. En av de bedre Barbera-ene på polet. Godt kjøp.
91 poeng
279,90 kr – Bestillingsutvalget – Moestue Grape Selections AS

Burlotto Langhe Nebbiolo 2019
520601 – Piemonte, Italia – Nebbiolo 100 %
Virkelig flott på duft med aromaer av rød frukt, med vekt på kirsebær, plommer og litt mørkere bær, med innslag av lakris, urter, lær, roser og mineraler. Et lite snev av fat i bakgrunnen. Fyldig kropp med en god munnfølelse. Bra konsentrasjon av fersk rød frukt på smak, med vekt på kirsebær, plommer og bringebær, med innslag av urter og krydder. Litt eiketoner. Pen struktur med fine tanniner og frisk syre. Flott lengde. En pen vin.
91 poeng
295 kr – Bestillingsutvalget – Gaia Wine & Spirits AS

Barale Barbaresco Serraboela 2016
12441901 – Piemonte, Italia – Nebbiolo 100 %
Nydelig og delikat på duft med aromaer av rød frukt, med vekt på bringebær, røde kirsebær, jordbær og moreller, samt tjære, lær, lakris, skogbunn, urter og roser. Fyldig kropp med en flott munnfølelse. Bra konsentrasjon av begynnende moden rød frukt på smak, med innslag av lakris, urter og krydder. Frisk syre. Faste tanniner. Flott lengde med en tørrende avslutning. Pen Barbaresco til en fin pris. Godt kjøp.
91 poeng
369,90 kr – Bestillingsutvalget – Hand Picked Wines AS

Chateau Musar 2001 (halvflaske)
3791202 – Bekaa Valley, Libanon – Cabernet Sauvignon 34 %, Carignan 33 %, Cinsault 33 %
Dufter av moden rød og mørkere frukt, samt tørket frukt, lær, krydder og fat. Meget bra dybde på duft. Fyldig kropp med en balansert munnfølelse. Moden, bløt frukt på smak, med vekt på moden rød frukt, også her med innslag av krydder, tørket frukt og lær, og med hint av lakris. Balansert syre. Avslepne, modne tanniner. Bra lengde. Pen, moden vin som er klassisk, gammel-Bordeauxsk i stilen.
91 poeng
249,90 kr – Bestillingsutvalget – Autentico AS

Burlotto Dolcetto d’Alba 2019
5239201 – Piemonte, Italia – Dolcetto 100 %
Delikat på duft med aromaer av frisk rød frukt, med vekt på bringebær, kirsebær og plommer, med innslag av blomster, litt lakris og nøtter. Middels fyldig kropp med en frisk munnfølelse. Bra konsentrasjon av fersk, kjølig rød frukt på smak, med vekt på kirsebær og bringebær, med innslag av urter, krydder og med en flott mineralitet. Frisk syre. Lette tanniner. Bra lengde. En meget bra, seriøs Dolcetto.
91 poeng
295 kr – Bestillingsutvalget – Gaia Wine & Spirits AS

TSW Reserve Syrah 2018
10858001 – Elim, Sør-Afrika – Syrah 100 %
Dufter av sødmefulle mørke bær, med vekt på bjørnebær, solbær og mørke kirsebær, samt røde plommer, tranebær, pepper og tre. Middels fyldig kropp med en energisk munnfølelse. Bra konsentrasjon av fersk, frisk mørk frukt på smak, med preg av bjørnebær, syrlige kirsebær og plommer, samt med innslag av lakris, pepper og krydder og noe fat. Pen tanninstruktur med fine tanniner og frisk syre. Pen lengde. Strålende Syrah-vin. Meget godt kjøp.
91 poeng
300 kr – Bestillingsutvalget – Vinarius AS

Bachelet-Monnot Pommard Les Chanlins 2018
12366301 – Burgund, Frankrike – Pinot Noir 100 %
Nydelig på duft med aromaer av bringebær, jordbær og saftige røde plommer, samt lakris, sopp og noe pepper og krydder. Fyldig kropp med en flott munnfølelse. Bra konsentrasjon av fersk rød frukt på smak, med vekt på bringebær, plommer og jordbær, og med innslag av urter og litt toast. Pen struktur med strukturerte tanniner og frisk syre. Meget bra lengde. Pen Pommard-vin.
91 poeng
650 kr – Bestillingsutvalget – Brand Wine Estates AS

Chanin Santa Rita Hills Pinot Noir 2019
11039301 – California, USA – Pinot Noir 100 %
Denne er litt lysere på frukten enn foregående årganger. Dufter friskt av bringebær, jordbær, samt blomster, mineraler, litt lakris og krydder. Streif av granatepler og tre på nesen. Middels fyldig kropp med en frisk munnfølelse. Delikat og fersk rød frukt på smak, med innslag av mineraler, urter, krydder og fat. Frisk syre. Lett strukturerte tanniner. Flott lengde. Dette er en strålende, leskende pinot noir. Godt kjøp.
90 poeng
319,90 kr – Basisutvalget (kat. 4) – LaMarc Wines AS

Ridge Lytton Springs 2018
12320601 – California, USA – Zinfandel 72 %, Petite Syrah 18 %, Carignan 8 %, Mataro 2%
Dufter av fersk rød frukt, med vekt på kirsebær, skogsbær og plommer, med innslag av mineraler, urter og krydder. Fyldig kropp med en god munnfølelse. Flott konsentrasjon av fersk rød og litt mørkere frukt på smak, med vekt på kirsebær, plommer, med innslag av lær, lakris og krydder. Frisk syre. Fine tanniner. Pen lengde med en fersk utgang. Fin vin.
90 poeng
489 kr – Bestillingsutvalget – Vinarius AS

Calera Mt. Harlan Ryan Vineyard Pinot Noir 2016
12383201 – California, USA – Pinot Noir 100 %
Dufter av begynnende moden rød og mørkere frukt, med vekt på bringebær, kirsebær, plommer og moreller, samt lær, tre og noe krydder. Fyldig kropp med god munnfølelse. Fin konsentrasjon av moden og saftig rød frukt på smak, med vekt på plommer og kirsebær, med innslag av lær, krydder og tre. Frisk syre og lett strukturerte tanniner. Flott lengde. Bra pinot.
90 poeng
699,90 kr – Bestillingsutvalget – Winetailor AS

Portal del Priorat Alfredo Arribas InStabiles n. 7 2018
12305401 – Catalonia, Spania – Garnacha Tinto 50 %, Garnacha Blanco 50 %

Dufter friskt av fersk rød frukt, med vekt på sødmefulle røde bær i retning av bringebær og jordbær, samt urter, krydder, blomster og mineraler. Middels til fyldig kropp med god munnfølelse. Konsentrert, myk og saftig rød frukt på smak, med innslag av urter, krydder og en fin saltaktig mineralitet. Frisk syre. Lette tanniner. Bra lengde med lang, tørr avslutning. Bra vin.
90 poeng
359,90 kr – Bestillingsutvalget – Non Dos AS

Chateau Bel-Air Lagrave 1983
11876805 – Bordeaux, Frankrike – Cabernet Sauvignon 60 %, Merlot 35 %, Petit Verdot 5%
Dufter av moden mørk frukt, med vekt på plommer, bjørnebær og kirsebær, samt tørket frukt, jord, lær, krydder, tobakk og eik. Fyldig kropp med en god munnfølelse. Fin konsentrasjon av moden mørk frukt på smak, med vekt på kirsebær og plommer, med innslag av tørket frukt, lær og tre. Balansert syre. Modne tanniner. God lengde. Dette er en bra, moden Bordeaux-vin til en god pris.
90 poeng
1000 kr – Bestillingsutvalget – Winetailor AS

Blankbottle But Why 2018
12298701 – Ceres Plateau, Sør-Afrika – Cabernet Sauvignon 100 %
Dufter av fersk mørk frukt, med vekt på mørke kirsebær, plommer og solbær, og med innslag av tre. Middels til fyldig kropp med bra, saftig munnfølelse. Konsentrert, kjølig og frisk mørk frukt på smak, med preg av kirsebær, bringebær og plommer, og med hint av bringebær og noe mer sødmefulle røde bær. Flott struktur med balanserte tanniner og frisk syre. Bra lengde. En velbalansert godsak, dette.
90 poeng
309,10 kr – Bestillingsutvalget – Vinarius AS

Bachelet-Monnot Maranges 1er Cru La Boutiere 2018
12365701 – Burgund, Frankrike – Pinot Noir 100 %
Dufter av litt mørkere røde bær, med vekt på bringebær og røde plommer, samt blomster, urter, mineraler og litt lakris. Noe tre på duft. Middels fyldig kropp med flott munnfølelse. Meget bra konsentrasjon av fersk og saftig rød frukt på smak, med vekt på bringebær og plommer, og med innslag av urter og litt tre. Frisk syre. Strukturerte tanniner. Bra lengde. En flott vin.
90 poeng
420 kr – Bestillingsutvalget – Brand Wine Estates AS

Dom. Rion Côte de Nuits Villages Vieilles Vignes 2018
7943201 – Burgund, Frankrike – Pinot Noir 100 %
Aromatisk på duft med aromaer av lett moden rød frukt, med vekt på bringebær, røde plommer og røde kirsebær, samt noe mørkere bær, lakris, urter og krydder. God dybde i duften. Middels til fyldig kropp med en god munnfølelse. Ren, konsentrert og noe utviklet saftig rød frukt på smak, med vekt på plommer og bringebær, og med innslag av lakris, urter, krydder. Frisk syre. Strukturerte tanniner. Pen lengde med en fast utgang. Pen vin. Meget godt kjøp.
90 poeng
339,90 kr – Bestillingsutvalget – Moestue Grape Selections AS

Barbacan Valtellina Superiore Valgella Söl 2017
12342901 – Lombardia, Italia – Chiavennasca (Nebbiolo) 100 %
Parfymert på duft med aromaer av moden rød frukt, med vekt på kirsebær, jordbær og plommer, samt sopp, mineraler og blomster, med hint av lær og krydder. Fyldig kropp med en fin, delikat munnfølelse. Fin konsentrasjon av moden rød frukt på smak, med innslag av krydder og en flott mineralitet. Pen tanninstruktur med fine tanniner og frisk syre. Bra lengde. Rett og slett en flott nebbiolo fra Lombardia.
90 poeng
399,90 kr – Bestillingsutvalget – Autentico AS

Devevey Rully La Chaume Rouge 2018
12351101 – Burgund, Frankrike – Pinot Noir 100 %
Sammensatt på duft med preg av fersk rød frukt, med vekt på bringebær, jordbær og røde kirsebær, samt lær, urter, krydder og noe blomster. Middels fyldig kropp med en balansert munnfølelse. Bra konsentrasjon av rød frukt, med vekt på bringebær, plommer og røde kirsebær, med innslag av lær, urter og mineraler. God struktur med strukturerte tanniner som biter akkurat passe, samt en frisk syre. Fin lengde. Flott pinot. Meget godt kjøp.
90 poeng
378 kr – Bestillingsutvalget – Moestue Grape Selections AS

Bruno Giacosa Barbera d’Alba 2018
5161501 – Piemonte, Italia – Barbera 100 %
Dufter rikt av fersk rød frukt, med vekt på bringebær, kirsebær og plommer, med innslag av lakris, lær, blomster, urter og krydder. Middels til fyldig kropp med en god, rikere munnfølelse. Bra konsentrasjon av fersk, saftig rød frukt på smak, med vekt på kirsebær, plommer og skogsbær, med innslag av urter, krydder og fat. Pent strukturert med fine tanniner og en frisk syre. Flott lengde med en tørr utgang. Dette er en pen, seriøs Barbera, som også er ypperlig som matvin.
90 poeng
355 kr – Bestillingsutvalget – Gaia Wine & Spirits AS

Thymiopoulos Terre Et Ciel Xinomavro 2018
11441201 – Naoussa, Hellas – Xinomavro 100 %
Ganske kompleks på duft med aromaer av noe utviklet rød frukt, særlig bringebær, moreller, kirsebær og plommer, noe mørkere skogsbær, samt urter, krydder og hint av røyk. Middels til fyldig kropp med god, saftig munnfølelse. Bra konsentrasjon bløt, saftig rød frukt på smak, med vekt på bringebær, kirsebær og plommer. Frisk syre. Balanserte, elegant strukturerte tanniner. Pen lengde med en krydret utgang. Meget bra vin.
90 poeng
309 kr – Bestillingsutvalget – Vinarius AS

Rostaing Puech Noble Rouge 2017
12310401 – Languedoc-Roussillon, Frankrike – Syrah 80 %, Grenache 10 %, Mourvèdre 10 %
Dufter av mørke bær, med vekt på plommer, kirsebær og solbær, med innslag av lær, krydder og fat. Middels til fyldig kropp med en flott munnfølelse. Flott konsentrasjon av fersk, saftig mørk frukt på smak, med vekt på solbær, plommer og kirsebær, med innslag av lakris, lær, krydder og fat. Frisk syre og faste tanniner. Pen lengde. Meget bra vin.
90 poeng
349,90 kr – Bestillingsutvalget – Red & White AS

Rocca Di Castagnoli Poggio A Frati 2007 (magnum)
12138905 – Toscana, Italia – Sangiovese 95 %, Canaiolo 5 %
Nydelig på duft med aromaer av moden rød frukt, særlig kirsebær, plommer og moreller, tørket frukt, samt blomster, sopp, lær, krydder og vått trevirke. Fyldig kropp med en balansert munnfølelse. Flott konsentrasjon av moden rød frukt på smak, med vekt på kirsebær og plommer, samt lær, krydder og tre. Frisk syre. Lett avslepne, modne tanniner. Flott lengde med en tørrende utgang. Pen moden sangiovese.
90 poeng
703 kr – Bestillingsutvalget – Heritage Wines AS

Long Meadow Ranch Merlot 2016
11176701 – California, USA – Merlot 100 %
Rik på duft med preg av fersk rød frukt, med vekt på kirsebær og plommer, samt lakris, krydder, lær og fat. Middels fyldig kropp med en god munnfølelse. Bra konsentrasjon av saftig rød frukt på smak, med vekt på plommer, kirsebær og med sødmefulle røde bær. Innslag av lakris, krydder, lær og fat. Strukturerte tanniner og en frisk syre. Bra lengde med en bløt utgang. Meget bra californisk merlot.
90 poeng
399,90 kr – Bestillingsutvalget – LaMarc Wines AS

Cantalupo Ghemme Anno Primo 2012
137901 – Piemonte, Italia – Nebbiolo 100 %
Dufter av moden rød frukt, med vekt på plommer, røde kirsebær, skogbunn, litt lær og tjære, samt urter og blomster. Fyldig kropp med en god, balansert munnfølelse. Bra konsentrasjon av kjølig rød frukt på smak, med vekt på syrlige kirsebær, plommer, og med innslag av lær, urter, krydder og nøtter. Frisk syre og lett strukturerte tanniner. Pen lengde med en tørr utgang. Meget bra vin fra Ghemme.
90 poeng
346 kr – Bestillingsutvalget – Moestue Grape Selections AS

Ampeleia 2015
828401 – Toscana, Italia – Cabernet Franc 60 %, Sangiovese 15 %, Grenache 10 %, Carignan 10 %, Mourvèdre 5 %
Dufter nydelig av moden rød og mørkere frukt, med vekt på kirsebær, moreller og solbær, samt litt krydder og tørket frukt. Fyldig kropp med en god munnfølelse. Saftig, moden frukt på smak, med preg av kirsebær, mørke plommer og moreller. Innslag av urter og krydder. Frisk syre. Tanninene er noe avslepet, men biter fortsatt godt. God lengde. Treffer bra i denne årgangen.
90 poeng
479,90 kr – Bestillingsutvalget – Autentico AS

Guy Breton P’tit Max 2018
12422501 – Burgund, Frankrike – Gamay 100 %
Dufter av frisk rød frukt, med vekt på bringebær, plommer og kirsebær, samt urter, krydder, mineraler og snev av lakris. Middels fyldig kropp med en deilig, frisk munnfølelse. Bra konsentrasjon av saftig, frisk rød frukt på smak, med vekt på plommer, bringebær og jordbær, samt urter og mineraler. Litt krydder og lakris. Pent strukturert vin, med lett strukturerte tanniner og en frisk syre. Fin lengde med en frisk avslutning. Virkelig flott gamay.
90 poeng
359,90 kr – Bestillingsutvalget – Blend Wines AS

Faiveley Marsannay Les Echezeaux 2018
12363001 – Burgund, Frankrike – Pinot Noir 100 %
Delikat på duft med aromaer av bringebær, røde kirsebær, plommer, blomster, samt mineraler og noe som kan minne om granatepler. Fyldig kropp med god munnfølelse. Ung og saftig rød frukt på smak, med innslag av mineraler, og med litt fat som er ganske godt integrert. Pen tanninstruktur med fine tanniner og frisk syre. Pen lengde med en tørr avslutning. Delikat Marsannay-pinot til en fin pris.
90 poeng
330 kr – Bestillingsutvalget – B&R Wine AS

M. Lapierre Beaujolais Cuvée Marcel MMXVI 2019
8135401 – Burgund, Frankrike – Gamay 100 %
Dufter av fersk rød frukt, med vekt på kirsebær og plommer, noe mørkere bær i retning av bjørnebær, samt urter og krydder, mineraler, lær og lakris. Fyldig kropp med en god munnfølelse. Bra konsentrasjon av fersk rød frukt på smak, med vekt på kirsebær, bringebær og plommer, og med innslag av lær, urter og krydder. Hint av mineraler. Frisk syre. Faste tanniner. Bra lengde med en mineralsk utgang. Pen beaujolais.
90 poeng
389,90 kr – Bestillingsutvalget – Blend Wines AS

Dom. Rolet Arbois Memorial 2000 (magnum)
12392705 – Jura, Frankrike – Trousseau 70 %, Pinot Noir 30 %
Dufter av moden rød frukt, med vekt på modne røde kirsebær, jordbær og skogsbær, samt lær og tre. Middels fyldig kropp på smak med god munnfølelse. Bra konsentrasjon av saftig, moden rød frukt på smak, med vekt på modne kirsebær, jordbær og plommer, og med innslag av mineraler og tre. Balansert syre. Modne tanniner. Pen lengde med en tørr utgang. Fin, moden Jura-vin.
90 poeng
590 kr – Bestillingsutvalget – B&R Wine AS

Burlotto Verduno Pelaverga 2019
5103401 – Piemonte, Italia – Pelaverga 100 %
Dufter av syrlige røde bær, med vekt på kirsebær, jordbær og skogsbær, med innslag av blomster og noen flotte peppertoner. Middels fyldig kropp med en frisk, saftig munnfølelse. Bra konsentrasjon av frisk, saftig rød frukt, med vekt på bringebær, kirsebær og skogsbær, med innslag av urter, krydder og mineraler. Frisk syre. Strukturerte tanniner. Bra lengde. En delikat Pelaverga med nydelig frukt.
90 poeng
295 kr – Bestillingsutvalget – Gaia Wine & Spirits AS

Burlotto Langhe Freisa 2019
5103901 – Piemone, Italia – Freisa 100 %
Sammensatt på duft med aromaer av fersk rød frukt, med vekt på kirsebær, moreller, bringebær og plommer, med innslag av blomster, lakris og litt fat. Middels fyldig kropp med en god munnfølelse. Flott konsentrasjon av fersk, saftig rød frukt på smak, med vekt på syrlige kirsebær og plommer, med innslag av mineraler og litt krydder. Strukturert med fine, slanke tanniner og en frisk syre. Bra lengde med en fast avslutning. En litt annerledes flott vin.
90 poeng
295 kr – Bestillingsutvalget – Gaia Wine & Spirits AS

Domaine de Viaud 2000
12324001 – Bordeaux, Frankrike – Merlot 95 %, Cabernet Franc 5 %
Dufter av moden rød og mørk frukt på smak, med vekt på kirsebær og plommer, samt tørket frukt, tobakk, våt skogbunn, krydder og lær. Middels til fyldig kropp med god munnfølelse. Bra konsentrasjon av moden rød og mørk frukt på smak, med innslag av tørket frukt, lær og krydder. Balansert syre. Modne tanniner. Pen lengde. Pen, moden Bordeaux-vin.
90 poeng
449,90 kr – Bestillingsutvalget – Silenus AS

Chateau Musar Aana 2017
5400601 – Bekaa Valley, Libanon – Cinsault 55 %, Grenache 35 %, Cabernet Sauvignon 10 %
Rik på duft med aromaer av modne røde og mørkere bær, med vekt på kirsebær, moreller og solbær, samt lær, lakris. Middels til fyldig kropp med en god munnfølelse. Bra konsentrasjon av saftig, moden rød og mørkere frukt på smak, med vekt kirsebær, plommer og bjørnebær. Innslag av lakris, mineraler og litt tre. Strukturert, med frisk syre og avrundede tanniner. Pen lengde. En av de bedre versjonene av denne libaneseren. Godt kjøp.
90 poeng
289,90 kr – Basisutvalget (kat. 6) – Autentico AS

Clos du Moulin aux Moines Clos de la Perrière Bourgogne Rouge 2018 (magnum)
12348605 – Burgund, Frankrike – Pinot Noir 100 %
Frisk og tiltalende på duft med preg av lett moden rød frukt, særlig bringebær, jordbær, røde kirsebær og rips. Innslag av krydder og fat. Middels fyldig kropp med god munnfølelse. God konsentrasjon av frisk, saftig rød frukt på smak, med vekt på sødmefulle røde bær, samt noe mineraler og innslag av tre. Frisk syre. Lett strukturerte tanniner. Bra lengde. Flott, fruktig pinot. Godt kjøp.
90 poeng
639,90 kr – Bestillingsutvalget – Plus Vini AS

Roagna Barbera d’Alba 2015
5918501 – Piemonte, Italia – Barbera 100 %
Intens på duft med preg av lett moden rød og mørkere frukt, særlig bringebær og kirsebær, samt mineraler, blomster, lakris og kryddertoner. Snev av tre. Middels til fyldig kropp med en god munnfølelse. Frisk og saftig frukt på smak, med vekt på kirsebær og mer sødmefulle røde bær. Innslag av lær, lakris og en deilig mineralitet. Frisk syre og tanniner som er i ferd med å modnes. Bra lengde. En ordentlig seriøs Barbera.
90 poeng
389,90 kr – Bestillingsutvalget – Unico Real Wines AS

Elio Altare Dolcetto d’Alba 2018
12331601 – Piemonte, Italia – Dolcetto 100 %
Tiltalende på nesen med dufter av fersk rød frukt, med vekt på røde kirsebær, plommer og litt bringebær, med innslag av litt blomster og urter. Middels fyldig kropp med en god, saftig munnfølelse. Bra konsentrasjon av fersk, saftig rød frukt på smak, med vekt på kirsebær og plommer, med innslag av urter, mineraler og litt lær. Frisk syre. Strukturerte tanniner. Bra lengde. Dette er en flott Dolcetto.
90 poeng
275 kr – Bestillingsutvalget – Gaia Wine & Spirits AS

Blackbook Winery Nightjar Clayhill Vineyard Pinot Noir 2018
12387601 – London, England – Pinot Noir 100 %
Rikere på duft med aromaer av fersk rød og mørkere frukt, med vekt på bringebær, jordbær, kirsebær, bjørnebær, solbær, samt pepper og noe tre. Snev av urter og lilla blomster. Middels fyldig kropp med god munnfølelse. Konsentrert, saftig frukt på smak, med vekt på syrlige røde kirsebær, bringebær, mørke kirsebær og bjørnebær. Innslag av pepper og krydder, og hint av fat. Frisk syre. Pent strukturerte tanniner. Bra lengde. Flott britisk pinot.
90 poeng
349,90 kr – Bestillingsutvalget – Servco AS

Crystallum Peter Max Pinot Noir 2019
3915501 – Western Cape, Sør-Afrika – Pinot Noir 100 %
Dufter aromatisk av rød frukt, med vekt på bringebær, søte jordbær, røde plommer, og med innslag av blomster, urter, mineraler og litt fataromaer. Fruktig og saftig på smak, med preg av rødbærsfrukt som jordbær og bringebær, og med innslag av litt røyk og tre. Pen struktur med lette tanniner og en frisk syre. Bra lengde.
90 poeng
349,90 kr – Bestillingsutvalget – Unico Real Wines AS

Ch. Maucaillou 2015
12361101 – Bourdeaux, Frankrike – Cabernet Sauvignon 60 %, Merlot 40 %
Dufter av fersk rød og mørkere frukt, med vekt på røde kirsebær, mørke plommer og tre. Middels til fyldig kropp med god munnfølelse. Bra konsentrasjon av rød og noe mørkere sødmefull frukt på smak, med vekt på kirsebær, plommer, solbær, og med innslag av lakris, krydder, lær og tre. Frisk syre. Faste tanniner. Bra lengde med tørr avslutning. Bra vin.
90 poeng
495 kr – Bestillingsutvalget – Dørstad Grapes AS

Matthieu Barret Je suis ton Père 2019
12396801 – Rhône nord, Frankrike – Dureza 100 %
Delikat sammensatt på duft med preg av frisk og fersk rød frukt, med vekt på bringebær, plommer og røde kirsebær, urter, blomster, samt litt krydder. Middels fyldig kropp med en frisk munnfølelse. Saftig, frisk rød frukt på smak, med vekt på bringebær, røde kirsebær, jordbær. Innslag av mineraler, urter og krydder. Frisk syre. Lette tanniner. Flott lengde. Meget bra Rhône-vin med egenart. Denne likte jeg veldig godt! Godt kjøp.
89 poeng
265 kr – Bestillingsutvalget – Hans A. Flaaten AS

Faiveley Marsannay 2018
12363101 – Burgund, Frankrike – Pinot Noir 100 %
Dufter av lett moden rød frukt, med vekt på villbringebær, skogsbær og røde plommer, samt noe fat. Hint av blomster og snev av tørket frukt. Fyldig kropp med saftig munnfølelse. Fruktig og saftig på smak, med preg av kjølige bringebær, røde kirsebær og sødmefulle plommer. Frisk syre og lett strukturerte tanniner. Bra lengde. Mye god pinot for pengene. Meget godt kjøp.
89 poeng
275 kr – Bestillingsutvalget – B&R Wine AS

Jadot Nuits-Saint-Georges 2018
12352601 – Burgund, Frankrike – Pinot Noir 100 %
Dufter rikt av rød frukt og litt mørkere frukt, med vekt på plommer, bringebær og bjørnebær, samt krydder og vått treverk og med et visst floralt preg. Middels til fyldig kropp med en rikere munnfølelse. God konsentrasjon av rik, saftig rød frukt på smak, med innslag av litt mørkere røde bær og tre. Frisk syre. Fine tanniner. Bra lengde. Bra pinot.
89 poeng
499,90 kr – Bestillingsutvalget – Signature Wines AS

Les Pierrelles Crozes-Hermitage 2017
4563801 – Rhône nord, Frankrike – Syrah 100 %
Dufter av mørkere frukt, med vekt på mørke kirsebær, plommer og bjørnebær, samt blomster, lakris, krydder og fat. Fyldig kropp med en god munnfølelse. Bra konsentrasjon av fersk, saftig mørk frukt på smak, med vekt på kirsebær og bjørnebæ, og med innslag av pepper, lær og fat. Frisk syre. Faste tanniner. Bra lengde med en tørr avslutning. Flott vin til en bra pris.
89 poeng
284 kr – Bestillingsutvalget – Moestue Grape Selections AS

Sainte Croix Carignan 2017
10875401 – Languedoc-Roussillon, Frankrike – Carignan 100 %

Dufter parfymert av mørkere frukt, med vekt på solbær, bjørnebær, mørke plommer og kirsebær, samt lær, lakris, mineraler og krydder. Noe fat. Fyldig kropp med en god munnfølelse. Bra konsentrasjon av mørk frukt på smak, med vekt på kirsebær, plommer og solbær, med innslag av krydder, lær og fat. Strukturert med faste tanniner og frisk syre. Bra lengde med en tørr utgang. Fin vin med mye særpreg.
89 poeng
289,90 kr – Bestillingsutvalget – Blend Wines AS

Casa Emma Vignalparco Chianti Classico Riserva 2016
12343101 – Toscana, Italia – Sangiovese 100 %
Dufter intenst av modne røde bær, med vekt på kirsebær, plommer og moreller, samt med innslag av bjørnebær, solbær og en fin mineralitets. Litt jordlighet og fataromaer er også å spore. Fyldig kropp med en god munnfølelse. Konsentrert, moden rød frukt på smak, med vekt på kirsebær og moreller, med innslag av mineraler og krydder. Behagelig struktur med modne, myke tanniner og en frisk syre. Bra lengde med en tørr avslutning.
89 poeng
334,90 kr – Bestillingsutvalget – Autentico AS

Isole e Olena Chianti Classico 2017
3295201 – Toscana, Italia – Sangiovese 83 %, Canaiolo 10 %, Syrah 6 %, Cabernet Sauvignon 1 %
Dufter delikat av rød frukt, med vekt på plommer og kirsebær, samt urter, krydder, lær, litt lakris, litt nøtter og litt skogbunn. Snev av fataromaer. Fyldig kropp med god munnfølelse. Bra konsentrasjon av fersk, saftig rød frukt på smak, med vekt på syrlige kirsebær og kjøttfulle plommer, samt lakris, lær, pepper og litt eik. Pent strukturert med finkornete, lett polerte tanniner og en frisk syre. Pen lengde. Flott Chianti-vin.
89 poeng
298 kr – Bestillingsutvalget – Moestue Grape Selections AS

Bertrand et Axelle M. de Gramont Nuits-St-Georges Aux Allots 2017
12362901 – Burgund, Frankrike – Pinot Noir 100 %
Innledningsvis noe lukket på duft. Dufter etter hvert lettere parfymert av rød frukt, med vekt på røde kirsebær, plommer, noe bringebær, samt mineraler, krydder og eik. Fyldig kropp med en god munnfølelse. Flott konsentrasjon av tett, fersk og saftig rød frukt på smak, med vekt på kirsebær og plommer, med innslag av mineraler og fat. Frisk syre. Strukturerte tanniner. Bra lengde. God vin.
89 poeng
669 kr – Bestillingsutvalget – Dørstad Grapes AS

Luigi Voghera Barbaresco Basarin 2015
12447101 – Piemonte, Italia – Nebbiolo 100 %
Bra dybde på duft med aromaer av lett utviklet rød og litt mørkere frukt, med vekt på bringebær, plommer, kirsebær, samt mineraler og urter. Innslag av nøtter, mandler, skogbunn og blomster. Nydelig floralt preg. Fyldig kropp med en god munnfølelse. Bra konsentrasjon av begynnende moden rød frukt, med vekt på kirsebær og plommer, og med innslag av krydder, lær og fat. Faste tanniner. Frisk syre. Pen lengde. Fin vin.
89 poeng
419,90 kr – Basisutvalget (kat. 6) – House of Wine AS

Leroux Savigny-les-Beaune 1er Cru Les Hauts Jarrons 2018
12405801 – Burgund, Frankrike – Pinot Noir 100 %
Dufter sammensatt av fersk rød frukt, med vekt på bringebær, plommer og tranebær, samt urter, krydder og en saltaktig mineralitet. Middels til fyldig kropp med en flott munnfølelse. Flott konsentrasjon av delikat, saftig rød frukt på smak, med vekt på bringebær, plommer, og med innslag av lakris, urter, krydder, lær og saltaktig mineralitet. Frisk syre og strukturerte tanniner. Flott lengde med en mineralsk, frisk utgang. Flott, leskende Savigny.
89 poeng
448 kr – Bestillingsutvalget – Moestue Grape Selections AS

Giacomo Anselma Langhe Nebbiolo 2016 (magnum)
11562405 – Piemonte, Italia – Nebbiolo 100 %
Dufter av moden rød frukt, med vekt på kirsebær og plommer, samt av noe mørkere bær, skogbunn, nøtter, jord, lakris og noe krydder. Hint av tre. Fyldig kropp med en god, frisk munnfølelse. Bra konsentrasjon av utviklet rød frukt på smak, med vekt på kirsebær og plommer, og med innslag av noe lakris og tre. Fint strukturert markerte, faste tanniner og en frisk syre. Pen lengde. Bra Langhe Nebbiolo.
89 poeng
692 kr – Bestillingsutvalget – Dørstad Grapes AS

Filipa Pato Post Querqus Baga 2018
12024301 – Bairrada, Portugal – Baga 100 %
Dufter intenst av modne røde bær, primært rips, bringebær og røde kirsebær, samt krydder og lær. Middels fyldig kropp med en god, saftig munnfølelse. Frisk og fruktig på smak, med preg av moden rød frukt, særlig sødmefulle røde bær, kirsebærstein, samt krydder og mineraler. Faste tanniner og frisk syre. Lang, krydret avslutning. Flott vin.
89 poeng
270 kr – Bestillingsutvalget – Vinarius AS

Guy Breton Fleurie 2019
12422401 – Burgund, Frankrike – Gamay 100 %
Innsmigrende på duft med aromaer av fersk rød frukt, med vekt på kirsebær og plommer, samt blomster, mineraler, litt lakris og krydder. Middels til fyldig kropp med en frisk, god munnfølelse. Intenst fruktig og saftig på smak, med preg av friske røde kirsebær og plommer, samt lakris, litt krydder og urter. Frisk syre og lette tanniner. Bra lengde. Pen vin.
89 poeng
319,90 kr – Bestillingsutvalget – Blend Wines AS

Paris Cornas Granit 30 2018
4849301 – Rhône nord, Frankrike – Syrah 100 %
Fremstår ganske rik på duft med aromaer av fersk mørk frukt, med vekt på solbær, bjørnebær, mørke kirsebær og plommer, samt kjøtt, sjokolade, pepper og krydder. Innslag av fat. Fyldig kropp med en god munnfølelse. Bra konsentrasjon av sødmefull, saftig mørk frukt, med vekt på kirsebær, plommer og bjørnebær, med innslag av urter, krydder, lær og fat. Frisk syre og ganske faste tanniner. Bra lengde. God, konsentrert Cornas.
89 poeng
348 kr – Bestillingsutvalget – Moestue Grape Selections AS

The Juice Asylum Maggie Mae 2019
12343001 – Toscana, Italia – Sangiovese 60 %, Syrah 15 %, Colorino 13 %, Chardonnay 12 %
Parfymert på duft med aromaer av rød og noe mørkere frukt, med vekt på røde kirsebær, bringebær, samt urter og hvite blomster. Fyldig kropp med en god munnfølelse. Bra konsentrasjon av saftig, frisk rød frukt på smak, med innslag av lær, urter og mineraler. Frisk syre. Balanserte tanniner. Bra lengde med en frisk utgang. Interessant og vellykket toskansk blend.
89 poeng
269,90 kr – Bestillingsutvalget – Autentico AS

Cinque Campi Cinquecampi Rosso 2019
5491501 – Emilia-Romagna, Italia – Grasparossa 60 %, Malbo Gentil 20 %, Marzemino 20 %
Dufter av ferske mørke bær, med vekt på solbær, kirsebær og moreller, samt blomster og mineraler. Fyldig kropp med en frisk, perlende munnfølelse med veldig lette bobler. Fin konsentrasjon av fersk og saftig mørkere frukt på smak, med innslag av krydder. Frisk syre og ferske tanniner. Bra lengde med lang, tørr avslutning. Fin Lambrusco.
89 poeng
219,90 kr – Bestillingsutvalget – Non Dos AS

The Juice Asylum Il Terzo Grado 2019
7681301 – Toscana, Italia – Sangiovese 92 %, Merlot 8 %
Dufter friskt av røde bær, med preg av røde kirsebær, bringebær og sødmefulle røde bær, samt mineraler og litt fioler. Middels fyldig kropp med en frisk munnfølelse. Bra konsentrasjon av frisk og saftig rød frukt på smak, med vekt på bringebær, røde kirsebær, plommer og jordbær. Innslag av mineraler. Frisk syre. Lette tanniner. Pen lengde med en frisk avslutning. Bra vin som i denne tapningen fremstår mer klassisk enn den tette og rike 2018-årgangen.
89 poeng
249,90 kr – Bestillingsutvalget – Autentico AS

BK Wines Skin n´ Bones Pinot Noir 2019
7438701 – South Australia, Australia – Pinot Noir 100 %
I litt rikere stil og aromatisk på duft med aromaer av moden rød frukt, med vekt på bringebær, sure kirsebær og skogsbær, og med innslag av jord, røyk, lakris og pepper. Hint av appelsinzest. Middels fyldig kropp med god munnfølelse. Lett moden, bløt og saftig rød frukt på smak, med vekt på bringebær, plommer og sursøte røde kirsebær. Innslag av lakris, urter og lette krydder. Lette tanniner. Frisk syre. Pen lengde. Elegant, Burgund-liknende pinot. Godt kjøp.
89 poeng
269,90 kr – Bestillingsutvalget – Servco AS

Muzard Santenay Premier Cru Maladières 2017
10798101 – Burgund, Frankrike – Pinot Noir 100 %
Parfymert på duft med preg av lett utviklet rød frukt, med vekt på plommer, bringebær, kirsebær, samt urter, mineraler, jord og litt tre. Middels fyldig kropp med en delikat munnfølelse. Fin konsentrasjon av saftig, mineralsk frisk rød frukt på smak, med vekt på bringebær og plommer, med innslag av bjørnebær, mineraler og litt kaffe og lakris. Frisk syre. Lette tanniner. Bra lengde. En god pinot.
89 poeng
348 kr – Bestillingsutvalget – Moestue Grape Selections AS

Roagna Dolcetto d’Alba 2019
12329801 – Piemonte, Italia – Dolcetto 100 %
Aromatisk på duft med preg av fersk rød frukt, med vekt på jordbær, bringebær, moreller, og med innslag av noe mørkere bær, lær og lakris. Middels fyldig kropp med en ganske energisk munnfølelse. Flott konsentrasjon av saftig og fersk rød frukt, med vekt på kirsebær, bringebær og moreller, og med pene toner av lakris og mineraler. Frisk syre og tørrende, lette tanniner. God lengde. Meget bra dolcetto.
89 poeng
269,90 kr – Bestillingsutvalget – Unico Real Wines AS

Fanny Sabre Bourgogne Rouge 2018
1694301 – Burgund, Frankrike – Pinot Noir 100 %
Dufter parfymert av rød frukt, med vekt på bringebær, kirsebær, røde plommer og rips, samt friske blomster. Innslag av litt mørkere bær, samt lakris og lær. Fyldig kropp med en god munnfølelse. Bra konsentrasjon av saftig, delikat rød frukt på smak, med innslag av litt urter og lær. Pen struktur med frisk syre og lette tanniner. Fin lengde. Pen Bourgogne Rouge.
89 poeng
329,90 kr – Bestillingsutvalget – Autentico AS

Ioppa Ghemme 2010
161801 – Piemonte, Italia – Nebbiolo 80 %, Vespolina 20 %
Dufter av moden rød frukt, med vekt på plommer, samt roser, lær og krydder. Streif av tørket frukt. Middels fyldig kropp med en god munnfølelse. Konsentrert, moden rød frukt på smak, med vekt på kirsebær, plommer, med innslag av tørket frukt, lær, krydder, lakris og fat. Frisk syre. Polerte tanniner. Bra lengde med en krydret utgang. Flott nebbiolo fra nord-Piemonte.
89 poeng
259,90 kr – Basisutvalget (kat. 6) – Winemarket AS

Bod. Catena Zapata Paraje Altamira Malbec 2018
12208201 – Mendoza, Argentina – Malbec 100 %
Dufter av modne mørkere bær, med vekt på plommer, solbær, bjørnebær og mørke kirsebær, samt krydder og fat. Hint av blomster. Middels til fyldig kropp med god munnfølelse. Konsentrert mørk frukt på smak, med vekt på mørke kirsebær, plommer og solbær. Tydelig innslag av tre, hint av mineraler. Frisk syre. Strukturerte, lett polerte tanniner. Bra lengde. Flott, balansert Malbec.
89 poeng
209,90 kr – Bestillingsutvalget – Vinarius AS

Castello di Monsanto Chianti Classico 2019
5518101 – Toscana, Italia – Sangiovese 90 %, Canaiolo 5 %, Colorino 5 %
Aromatisk på duft med preg av røde kirsebær, plommer, moreller, samt mandler, nøtter og mineraler. Innslag av lakris, krydder og fat. Middels fyldig kropp med en god munnfølelse. Fin konsentrasjon av saftig og frisk rød frukt på smak, med vekt på røde kirsebær, bringebær, plommer og moreller. Innslag av noe mørkere bær, samt mineraler, krydder og litt lakris. Frisk syre. Pent strukturerte tanniner. Pen lengde med en tørr avslutning. Flott Chianti-vin! Meget godt kjøp.
88 poeng
248,90 kr – Basisutvalget (kat. 6) – Vininor AS

Ch. Chambrun 2001
12396701 – Bordeaux, Frankrike – Merlot 94 %, Cabernet Franc 6 %
Dufter av moden rød frukt, med vekt på kirsebær og plommer, samt tørket frukt, lær, jord, tobakk, krydder og fat. Middels til fyldig kropp med en god munnfølelse. Moden rød frukt på smak, med vekt på kirsebær, plommer og moreller, samt innslag av lær, krydder og pent integrert fat. Frisk syre. Faste tanniner. Pen lengde med en tørr avslutning. Fin, moden Bordeaux-vin. Her er det fortsatt frukt og struktur.
88 poeng
469,90 kr – Bestillingsutvalget – Hans A. Flaaten AS

Terre Nere Etna Rosso 2019
2246501 – Sicilia, Italia – Nerello Mascalese 95 %, Nerello Cappuccio 5 %
Aromatisk på duft med preg av fersk rød frukt, med vekt på bringebær, kirsebær og plommer, samt innslag av mineraler, lakris og litt krydder. Middels fyldig kropp med en god munnfølelse. Bra konsentrasjon av fersk, saftig rød frukt på smak, med vekt på kirsebær, plommer og skogsbær, med innslag av urter, krydder og mineraler. Frisk syre. Fine tanniner. Pen lengde. Fersk og fin Etna Rosso.
88 poeng
255 kr – Bestillingsutvalget – Gaia Wine & Spirits AS

Casa Emma Chianti Classico 2018
12343301 – Toscana, Italia – Sangiovese 90 %, Canaiolo 5 %, Malvasia Nera 5 %
Intens og frisk på duft med preg av røde kirsebær og skogsbær, samt litt urter. Innslag av blomster. Litt vanilje og fat lurer i bakgrunnen. Fyldig kropp med god munnfølelse. Flott konsentrasjon av frisk, saftig rød frukt på smak, med vekt på kirsebær, plommer og litt ymse skogsbær, med innslag av mineraler, lær og krydder. Bra tanninstruktur med fine tanniner og en frisk syre. Pen lengde. Fin, klassisk Chianti Classico.
88 poeng
234,90 kr – Bestillingsutvalget – Autentico AS

Dom. de Marrans Chiroubles Vieilles Vignes 2018
7604201 – Burgund, Frankrike – Gamay 100 %
Dufter sammensatt av rød og mørkere frukt, med vekt på kirsebær, plommer, moreller og noe mørkere bær, samt blomster. Fyldig kropp med god og frisk munnfølelse. Saftig rød og mørkere frukt på smak, med preg av kirsebær, plommer, samt noe lysere, mer sødmefulle bær, og med innslag av tre. Flott struktur med faste tanniner og en frisk syre. God lengde med en frisk avslutning. Bra Chiroubles med karakter.
88 poeng
249,90 kr – Bestillingsutvalget – Symposium Wines AS

Le Petit de Gimios Rouge 2019
10750201 – Languedoc-Roussillon, Frankrike – 16 forskjellige druetyper
Frisk på duft med aromaer av fersk rød frukt, særlig røde kirsebær, jordbær og bringebær, samt litt blåbær, lær, krydder, lakris og mineraler. Middels fyldig kropp med frisk munnfølelse. Bra konsentrasjon av fersk, saftig rød frukt på smak, med innslag av urter og krydder og noe underliggende mineralsk. Frisk syre. Lett strukturerte tanniner. Bra lengde. God vin.
88 poeng
379,90 kr – Bestillingsutvalget – Non Dos AS

Stefan Vetter Spätburgunder Steinterrassen 2018
12421901 – Franken, Tyskland – Pinot Noir 100 %
Dufter av frisk rød frukt, med vekt på bringebær, røde kirsebær, røde plommer, samt blomster og mineraler. Noen toner av krydder og tre. Middels fyldig kropp med en fin, saftig munnfølelse. Bra konsentrasjon av frisk, saftig rød frukt på smak, med vekt på bringebær, kirsebær og plommer, med innslag av urter og krydder. Lette tanniner kombinert med en frisk syre. Fin lengde med en tørr avslutning. Delikat, fruktig tysk pinot.
88 poeng
319,90 kr – Bestillingsutvalget – Blend Wines AS

Barale Barbera d’Alba Castlé 2018
7795101 – Piemonte, Italia – Barbera 100 %
Dufter av fersk mørkere frukt, med vekt på plommer og mørke kirsebær, samt lakris, sjokolade, mandler, krydder, blomster og urter. Fyldig kropp med god munnfølelse. Bra konsentrasjon av saftig, frisk mørk frukt på smak, med innslag av krydder og noe tre. Frisk syre. Faste tanniner. Bra lengde. Bra Barbera.
88 poeng
229,90 kr – Bestillingsutvalget – Hand Picked Wines AS

Caparsa Chianti Classico 2017
11360801 – Toscana, Italia – Sangiovese 100 %
Dufter delikat av rød frukt, med vekt på kirsebær, plommer, samt lær, nøtter, urter og krydder. Snev av mineraler. Middels fyldig kropp med en god munnfølelse. God konsentrasjon av fersk og saftig rød frukt, med vekt på kirsebær og plommer, med innslag av lær, urter og krydder. Hint av noen lakristoner. Frisk syre. Faste tanniner. Flott lengde med en frisk utgang. Vinen fremstår litt stram og rustikk nå, men god har et stort potensiale.
88 poeng
259,90 kr – Bestillingsutvalget – LaMarc Wines AS

Southern Right Pinotage 2019
527601 – Walker Bay, Sør-Afrika – Pinotage 100 %
Aromatisk på duft med aromaer av lett utviklet rød og mørkere frukt, med vekt på bringebær, bjørnebær, mørke kirsebær og plommer, samt med innslag av krydder, røyk og tre. Middels fyldig kropp med god munnfølelse. God konsentrasjon av mørkere frukt på smak, med vekt på bjørnebær, plommer og kirsebær, samt noe bringebær. Innslag av lakris. Pen tanninstruktur med fine tanniner og frisk syre. Bra lengde. Vin som gir et pent uttrykk for pinotage-druen.
88 poeng
249,90 kr – Bestillingsutvalget – Excellars AS

Trediberri Langhe Nebbiolo 2019
1697701 – Piemonte, Italia – Nebbiolo 100 %
Dufter av frisk rød frukt, med vekt på kjølige røde bær, særlig plommer og bringebær, samt lakris, lær, urter og blomster. Middels fyldig kropp med en god munnfølelse. Bra konsentrasjon av frisk, ren rød frukt på smak, med vekt på plommer, bringebær og røde kirsebær, med innslag av urter, krydder og litt fat. Frisk syre. Fine tanniner. Bra lengde med en tørrende avslutning. En god Langhe Nebbiolo til en god pris. Godt kjøp.
88 poeng
189,90 kr – Testutvalget (kat. 6) – Cuvee Invest AS

Jolie-Laide Gamay Noir 2019
10137601 – California, USA – Gamay 100 %
Dufter av fersk rød frukt, med vekt på bringebær, tranebær, jordbær og plommer, med et lekkert floralt tilsnitt. Middels til fyldig kropp med en saftig munnfølelse. Saftig, noe bløt rød frukt på smak, med vekt på bringebær, tranebær og jordbær, med innslag av mineraler og lakris. Pent strukturerte tanniner og en frisk syre. Bra lengde. Artig, leskende vin.
88 poeng
379,90 kr – Bestillingsutvalget – LaMarc Wines AS

Chateau des Sarrins 2015
172701 – Provence, Frankrike – Grenache, Syrah 67 %, Mourvèdre, Cabernet Sauvignon, Carignan 33 %
Dufter sammensatt av bjørnebær, mørke plommer, solbær, pepper og krydder, samt lær og tre. Fyldig kropp med god munnfølelse. Bra konsentrasjon av mørkere, noe sødmefull frukt på smak, med vekt på mørke plommer, bjørnebær, solbær, samt noe tørket frukt. Innslag av pepper og krydder, lær og tre. Hint av røyk. Frisk syre og modne, silkemyke tanniner. God lengde med en tørr utgang. Bra vin med litt trekk for litt merkbar alkohol.
88 poeng
343 kr – Bestillingsutvalget – Vininor AS

Jean-Paul Brun Saint-Amour 2018
7161601 – Burgund, Frankrike – Gamay 100 %
Dufter av frisk rød frukt, med vekt på kjølige bringebær, røde kirsebær, plommer og moreller, med innslag av pepper, blomster, mineraler og lær. Fyldig kryp med en frisk munnfølelse. Flott konsentrasjon av saftig lett moden rød og mørkere frukt, med vekt på kirsebær, plommer og moreller. Innslag av pepper og krydder. Frisk syre. Lett strukturerte tanniner. Tydelig jordsmonnspreget. Pen lengde. Bra vin.
88 poeng
289,90 kr – Bestillingsutvalget – Autentico AS

Dom. de la Janasse Chateauneuf-du-Pape 2017
6251801 – Rhône sør, Frankrike – Syrah 15 %, Grenache 70 %, Cinsault 2 %, Mourvèdre 13 %
Dufter av rød frukt, med vekt på kirsebær og plommer, noe bjørnebær, samt blomster, urter og krydder. Fyldig kropp med en god, litt rikere munnfølelse. Konsentrert, saftig og bløt rød frukt på smak, med vekt på kirsebær, plommer og moreller, med innslag av krydder, urter, lær og lakris, samt en flott saltaktig mineralitet. Frisk syre med lett strukturerte tanniner. Bra lengde med en strukturert avslutning. Fin Chateauneuf-du-Pape.
88 poeng
455 kr – Bestillingsutvalget – Hans A. Flaaten AS

A. Sunier Beaujolais Morgon 2019
11020001 – Burgund, Frankrike – Gamay 100 %
Intens på duft med aromaer av røde kirsebær, plommer, bringebær, samt toner av lakris, lær, urter og mineraler. Middels fyldig kropp med en fin, frisk munnfølelse. Fin konsentrasjon av frisk rød frukt på smak, med vekt på bringebær, jordbær, kirsebær og plommer. Innslag av urter, lær og mineraler. Pen struktur med frisk syre og strukturerte tanniner. Pen lengde. Rett og slett en bra beaujolais.
88 poeng
279,90 kr – Bestillingsutvalget – Blend Wines AS

Schug Sonoma Coast Pinot Noir 2018
11383301 – California, USA – Pinot Noir 100 %
Aromatisk på duft med preg av fersk rød frukt, med vekt på bringebær, røde plommer og jordbær, med innslag krydder, fat og litt søt tobakk. Snev av litt mørkere bær. Fyldig kropp med en god, litt rikere munnfølelse. På smak er det en god konsentrasjon av saftig rød frukt med en viss sødme, med litt jordlige innslag av krydder og tre. Frisk syre. Strukturerte tanniner. Bra lengde med en tørr finish.
87 poeng
199,90 kr – Bestillingsutvalget – Symposium Wines AS

Chapuis Frères Hautes Côte de Beaune 2019
12154101 – Burgund, Frankrike – Pinot Noir 100 %
Lettere parfymert på duft med aromaer av frisk rød frukt, med vekt på bringebær, moreller, røde kirsebær, samt noe blomster, krydder og tre. Fyldig kropp med god munnfølelse. Fin konsentrasjon av frisk, saftig rød frukt på smak, med vekt på røde kirsebær, syrlige røde bær, bringebær, urter og litt lær. Frisk syre. Strukturerte tanniner. Bra lengde med en tørr utgang. God vin.
87 poeng
289,90 kr – Bestillingsutvalget – Non Dos AS

Trediberri Barbera d`Alba 2019
1704501 – Piemonte, Italia – Barbera 100 %

Dufter av fersk rød og mørkere frukt, med vekt på kirsebær, mørke plommer og bjørnebær, samt tørket frukt, lær, lakris, krydder. Middels til fyldig kropp med en frisk, saftig munnfølelse. Bra konsentrasjon av rød og mørkere noe sødmefull frukt på smak, med vekt på plommer og kirsebær, med innslag av lakris, krydder, lær og fat. Frisk syre. Lett strukturerte tanniner. Bra lengde. En fin Barbera.
87 poeng
199,90 kr – Bestillingsutvalget – Winemarket AS

Girardin Bourgogne Terroir Noble Pinot Noir 2018
9111501 – Burgund, Frankrike – Pinot Noir 100 %
Dufter av fersk og frisk rød frukt, med vekt på bringebær og jordbær, med innslag av granatepler, urter, krydder og mineraler. Middels fyldig kropp med en frisk munnfølelse. Fin konsentrasjon av ung, fersk og saftig rød frukt på smak, med vekt på plommer, bringebær og jordbær, med innslag av lakris, krydder og litt lær. Frisk syre. Strukturerte tanniner. Bra lengde. Fin pinot med leskende friskhet. Godt kjøp.
87 poeng
234 kr – Basisutvalget (kat. 3) – Moestue Grape Selections AS

Dom. de la Cadette Champs Cadet 2018
12358701 – Burgund, Frankrike – Pinot Noir 100 %
Dufter aromatisk og parfymert av delikat rød frukt, særlig bringebær, tranebær, jordbær og rips, med innslag av granatepler og mineraler. Fyldig kropp med god munnfølelse. Fersk og saftig rød frukt på smak, med innslag av mineraler, samt lakris. Noe tre. Frisk syre. Lett strukturerte tanniner. Lang, tørr avslutning. Mangler noe kompleksitet, men dette er en fin pinot til prisen.
87 poeng
350 kr – Bestillingsutvalget – Vinum AS

Remoissenet Renommée Bourgogne Rouge 2018
10345101 – Burgund, Frankrike – Pinot Noir 100 %
Dufter intenst av rød frukt, med preg av bringebær, røde kirsebær og plommer, samt blomster, og med innslag av treverk. Middels fyldig kropp med en god munnfølelse. Frisk, saftig rødbærsfrukt på smak, særlig i retning av kirsebær, jordbær, plommer og tranebær, med innslag av granatepler og litt eik. Frisk syre. Faste tanniner. Bra lengde med en frisk avslutning. Delikat, god Bourgogne Rouge.
87 poeng
319,93 kr – Bestillingsutvalget – Symposium Wines AS

Cafaggio Basilica del Cortaccio Cabernet Sauvignon 2014
6852301 – Toscana, Italia – Cabernet Sauvignon 100 %
Dufter av modne mørkere bær, med vekt på kirsebær, plommer, solbær og blåbær, noe sødmefulle røde bær, samt skogbunn, vanilje og vått treverk. Hint av nøtter. Fyldig kropp med en god munnfølelse. Bra konsentrasjon av tett og moden mørk frukt på smak, med vekt på plommer, kirsebær, bjørnebær og solbær, og med innslag av krydder og fat. Frisk syre. Stramme tanniner. Bra lengde. God vin.
87 poeng
339,90 kr – Bestillingsutvalget – G. Conr. Boy AS

Luigi Voghera Barbera d’ Alba 2018
12464501 – Piemonte, Italia – Barbera 100 %
Dufter av fersk rød og noe mørkere frukt på smak, med vekt på plommer, kirsebær, samt krydder og fat. Innslag av noe blomster og nøtter. Fyldig kropp med en god munnfølelse. Bra konsentrasjon av bløt, rød og mørkere frukt på smak, med vekt på kirsebær, plommer, og med innslag av krydder og tre. Frisk syre. Faste tanniner. Bra lengde. God Barbera.
87 poeng
179,90 kr – Bestillingsutvalget – House of Wine AS

Poggio Nardone Brunello di Montalcino 2015
1036101 – Toscana, Italia – Sangiovese 100 %
Dufter sammensatt av noe utviklet rød frukt, med vekt på kirsebær, bringebær, plommer og moreller, samt solbær, lær, lakris, tjære og litt urter og blomster. Snev av noe skogbunn og krydder. Fyldig kropp med en god munnfølelse. Saftig, lett moden rød frukt på smak, med vekt på kirsebær, bringebær og plommer, og med innslag av lær, krydder, litt jord og tre. Frisk syre. Faste tanniner. Pen lengde. Kanskje litt vel rustikk for noens smak, men til prisen er dette en flott Brunello-vin. Godt kjøp.
87 poeng
329,90 kr – Bestillingsutvalget – Hans A. Flaaten AS

Envinate Benje Tinto 2019
10291501 – Tenerife, Spania – Mission (Listan Prieto) 95 %, Tintilla 5 %
Dufter delikat og friskt av rød og mørkere frukt, med vekt på solbær, bjørnebær, mørke kirsebær og bringebær, samt av blomster og et tydelig mineralsk jordsmonnspreg. Innslag av litt lær som gir kompleksitet. Middels fyldig kropp med en frisk munnfølelse. Vinen har en bra konsentrasjon av saftig rød og mørkere frukt på smak, med innslag av mineraler, samt litt krydder og lakris. Frisk syre og lett strukturerte tanniner. Bra lengde.
87 poeng
259,90 kr – Bestillingsutvalget – Unico Real Wines AS

Domaine des Escaravailles Les Sablières Côtes du Rhône 2018
2125401 – Rhône sør, Frankrike – Grenache 70 %, Syrah 30 %
Dufter friskt og tiltalende av fersk rød og noe mørkere frukt, med vekt på bjørnebær, bringebær og røde kirsebær, samt noe skogbunn, krydder, mineraler og jord. Fyldig kropp med god munnfølelse. Flott konsentrasjon av fruktig rød frukt på smak, med vekt på bringebær og sødmefulle røde bær, og med innslag av urter, krydder og litt lakris. Frisk syre og balanserte tanniner. Lang, tørr avslutning. En vellykket CdR og et godt kjøp.
87 poeng
189,90 kr – Bestillingsutvalget – Plus Vini AS

Janasse Cotes-du-Rhone Villages Terre d’Argile 2018
6251901 – Rhône sør, Frankrike – Grenache 25 %, Carignan 25 %, Syrah 25 %, Mourvèdre 25 %
Dufter av fersk rød og mørkere frukt, med vekt på kirsebær, moreller, rips og plommer, samt krydder og litt blomster. Fyldig kropp med en god munnfølelse. Fersk, tett mørk frukt på smak, med vekt på kirsebær, plommer og bjørnebær, samt krydder, lær og tre. Frisk syre. Faste tanniner. Bra lengde.
87 poeng
249,90 kr – Bestillingsutvalget – Hans A. Flaaten AS

David & Nadia Red From Mountain Soils 2018
12117401 – Coastal Region, Sør-Afrika – Grenache 43 %, Cinsault 57 %
Dufter av lett moden rød frukt, med preg av kirsebær, bringebær og plommer, og med innslag av urter og krydder. Litt vanilje og tre er også med i aromabildet. Middels fyldig kropp med god munnfølelse. God konsentrasjon av moden, saftig rød frukt på smak, med vekt på kirsebær og bringebær, og med innslag av krydder, litt jordlige smaker og tre. Frisk syre. Strukturerte, lett polerte tanniner. Bra lengde. Interessant sørafrikansk blend til en god pris. Godt kjøp.
87 poeng
199,90 kr – Bestillingsutvalget – Symposium Wines AS

Carretta Langhe Nebbiolo 2018
10282301 – Piemonte, Italia – Nebbiolo 100 %
Dufter av lett moden rød frukt, med vekt på kirsebær og plommer, samt lær, urter, krydder, skogbunn og litt fat. Middels fyldig kropp med en god munnfølelse. Saftig, frisk noe utviklet rød frukt på smak, med vekt på kirsebær, bringebær og plommer, med innslag av lakris, urter og mineraler. Frisk syre. Fine tanniner. Pen lengde med en frisk utgang. En fersk og god Langhe Nebbiolo til en god pris.
87 poeng
189,90 kr – Basisutvalget (kat. 6) – Hans A. Flaaten AS

Jean-Paul Brun Beaujolais l´Ancien 2019
5077101 – Burgund, Frankrike – Gamay 100 %
Dufter av fersk rød frukt, med vekt på røde kirsebær, bringebær, samt blomster, noe urter og lær og bittelitt lakris. Middels kropp med en frisk, leskende munnfølelse. Fruktig og saftig på smak, med preg av saftige røde kirsebær, bringebær, plommer, og med innslag av urter og mineraler. Frisk syre. Lette tanniner. God lengde. God Beaujolais som er ganske interessant burgundsk i stilen.
87 poeng
224,90 kr – Bestillingsutvalget – Autentico AS

De Loach Russian River Pinot Noir 2016
6977501 – California, USA – Pinot Noir 100 %
Frisk rød frukt på duft med aromaer av jordbær, bringebær, røde plommer og mer sødmefulle røde bær, samt blomster. Middels til fyldig kropp med god munnfølelse. Fin konsentrasjon av frisk, sødmefull rød frukt på smak, med vekt på bringebær, jordbær, røde kirsebær, og med innslag av lakris og noe fat. Frisk syre. Strukturerte tanniner. Fin lengde med en tørr utgang. Bra pinot.
87 poeng
299,90 kr – Bestillingsutvalget – Momentum Wines AS

Ch. Cambon Brouilly 2019
8318601 – Burgund, Frankrike – Gamay 100 %
Dufter av fersk rød frukt, med vekt på røde kirsebær, plommer og bringebær, samt blomster, urter og litt lær. Middels fyldig kropp med en forfriskende munnfølelse. Bra konsentrasjon av frisk og saftig rød frukt på smak, med vekt på bringebær, jordbær, plommer og kirsebær, med innslag av mineraler, urter og krydder. Frisk syre. Lette tanniner. Fin lengde med en frisk utgang. Flott beaujolais.
87 poeng
244,90 kr – Bestillingsutvalget – Blend Wines AS

David Reynaud Beaumont Crozes-Hermitage 2019
3916801 – Rhône nord, Frankrike – Syrah 100 %
Dufter av noe sødmefulle mørke bær, med vekt på bjørnebær og plommer, samt krydder, hasselnøtter, lær, blomster og snev av urter og fataromaer. Fyldig kropp med en god, ganske myk munnfølelse. Konsentrert, bløt og fersk mørk frukt på smak, med vekt på kirsebær, plommer og bjørnebær, med innslag av krydder, lær og tre. Strukturert, med faste tanniner og en balanserende frisk syre. Bra lengde med tørr utgang. Fin Crozes-vin i en relativt tørr versjon.
87 poeng
229, 80 kr – Bestillingsutvalget – Hans A. Flaaten AS

Aune Lohmann Jaen 2018
11246801 – Dao, Portugal – Jaen 100 %
Dufter av fersk mørk frukt, med vekt på bjørnebær, mørke kirsebær og plommer, samt blomster, krydder og tre. Fyldig kropp med god munnfølelse. Bra konsentrasjon av bløt, saftig og fersk frukt på smak, med vekt på mørke kirsebær og plommer, og med innslag av krydder og fat. Frisk syre. Strukturerte tanniner. Fin lengde med en tørr avslutning.
86 poeng
159,90 kr – Bestillingsutvalget – Hand Picked Wines AS

Cantina del Nebbiolo Vigna Valmaggiore Nebbiolo d´ Alba 2018
11121801 – Piemonte, Italia – Nebbiolo 100 %
Dufter aromatisk av røde bær, med preg av røde plommer og bringebær, samt av mineraler, urter, blomster og noen fataromaer. Middels fyldig kropp med en god munnfølelse. God konsentrasjon av saftig rød og noe mørkere frukt på smak, med vekt på plommer, kirsebær og moreller. Innslag av urter og hint av litt tørket frukt. Frisk syre. Faste tanniner. God lengde med en tørr avslutning. En god Valmaggiore til prisen.
86 poeng
219,90 kr – Basisutvalget (kat. 6) – Excellars AS

Villa Cavallo 2014
10264601 – Toscana, Italia – Sangiovese 80 %, Merlot 20 %
Dufter av moden rød frukt, med vekt på kirsebær, plommer, samt lær, sjokolade, krydder og tre. Snev av nøtter og mandler. Fyldig kropp med en god munnfølelse. Bra konsentrasjon av moden rød frukt på smak, med vekt på kirsebær, plommer, og med innslag av litt tørket frukt, krydder og fat. Balansert syre. Modne, polerte tanniner. Bra lengde. God, moden vin fra Toscana. Godt kjøp.
86 poeng
159,90 kr – Basisutvalget (kat. 2) – Exciting Wines AS

Domaine des Escaravailles Rasteau Argilla ad Argillam 2018
11656901 – Rhône sør, Frankrike – Grenache 60 %, Syrah 40 %
Dufter av fersk mørkere frukt, med vekt på lett modne kirsebær, plommer, bjørnebær, og med innslag av noe lær og fat. Fyldig kropp med god munnfølelse. Konsentrert mørk frukt på smak, med innslag av sjokolade, krydder og lær. Fint strukturert med frisk syre og faste tanniner. Bra lengde. Bra vin. Trekk for litt vel merkbar alkohol.
86 poeng
334,90 kr – Bestillingsutvalget – Plus Vini AS

A.A. Badenhorst Secateurs Vintage Red Wine 2019
1695601 – Coastal Region, Sør-Afrika – Shiraz 10 %, Cinsault 82 %, Grenache 8 %
Tiltalende på duft med aromaer av røde og litt mørkere bær, med vekt på kirsebær, plommer og moreller. Litt krydder og fat følger også med på duft. Middels fyldig kropp med en behagelig forfriskende munnfølelse. Saftig og fruktig på smak, med preg av mørke kirsebær og plommer, og med innslag av krydder og lær. Lette tanniner. Frisk syre. Bra lengde med tørr avslutning. Godt kjøp.
86 poeng
189,90 kr – Bestillingsutvalget – Autentico AS

Julia Kemper Vinhas Selecionadas 2017
8316401 – Beiras, Portugal – Alfrocheiro Preto 30 %, Jaen 25 %, Tinta Roriz 30 %, Touriga Nacional 15 %
Dufter av røde og mørkere bær, med vekt på mørke kirsebær, røde plommer, moreller og noe bringebær. Hint av nøtter. Middels fyldig kropp med god munnfølelse. God konsentrasjon av saftig, bløt og moden frukt på smak, med vekt på røde og noe mørkere bær, samt innslag av lakris, krydder og litt tre. Frisk syre. Strukturerte tanniner som biter litt. God lengde.
85 poeng
172,90 kr – Basisutvalget (kat. 4) – Heyday Wines AS

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s