Spesiallansering Italia

Mandag 7. september er det igjen klart for nyhetslansering i Vinmonopolets spesialbutikker. Denne gangen er temaet italienske viner.

Jeg var tilstede på pressesmakingen arrangert av Vinmonopolet uken før slippet og smakte meg gjennom totalt 94 viner som lanseres.

Det er liten tvil om at det er vinene fra Piemonte som dominerer denne spesiallanseringen, både med hensyn til antallet flasker som slippes, men kanskje viktigst med hensyn til kvalitetsnivå. I sentrum av dette finner man en lang rekke Barolo-viner fra den fantastiske 2016-årgangen. Men det er ikke full piemontesisk dominans. Det er også noen meget gode viner fra Toscana som lanseres denne gang – dette er typeriktige viner som leverer år etter år. Og fra Sicilia og Trentino Alto-Adige lanseres det noen enestående hvitviner.

Det er viktig å merke seg at rutinene for Vinmonopolets slipp i spesialbutikkene er endret av hensyn til smittevern. Produktene blir først tilgjengelig på vinmonopolet.no. Salgsstart er mandag 7. september kl. 08:00. Det er en køordning som åpner kl. 07:00. Deretter blir resterende produkter tilgjengelige for salg i fysiske butikker torsdag 10. september.

Blant de 94 vinene jeg har smakt, har jeg valgt ut rundt 40 viner som jeg anbefaler. Du finner smaksnotater til disse vinene under.

God lesning!

Røde viner

Roberto Voerzio Barolo Cerequio 2016
12135401 – Piemonte, Italia – Nebbiolo 100 %
Aromatisk kompleks, samtidig intens, med dufter av syrlige kirsebær, jordbær, lakris, men også umiskjennelig parfymert i form av roseblader. Noen balsamiske toner flyter harmonisk med og tilfører dybde i duften. Fyldig kropp med fabelaktig munnfølelse. Vidunderlig konsentrasjon av fersk rød og noe mørkere frukt på smak, hvor det også fremtrer noen nøttetoner og delikat mineralitet. Det er så innihampen intenst på smak, samtidig så vanvitig presist. Frisk syre og markante, men samtidig overraskende nedtonede tanniner som balanserer frukten. Enestående lengde, med en lang, fersk og tørr utgang. Dette er magi på flaske. Gåsehuden er på plass. En fantastisk vin. 24 flasker slippes.
98 poeng
3140,40 kr – Grand Wines AS

Giovanni Rosso Barolo Vigna Rionda 2016
12094501 – Piemonte, Italia – Nebbiolo 100 %
Denne er noe for seg selv. Dufter svært elegant og delikat av klassisk rød frukt i form av kirsebær og bringebær. Et tydelig floralt preg over aromabildet, som komplementeres med toner av jordsmonn og saltmineraler, samt lær og lakris. Fyldig kropp med fantastisk munnfølelse. Klassisk Vigna Rionda med konsentrert, ren rød frukt på smak med en underliggende mineralsk kjerne. Smaksbildet fylles ut med innslag av lakris, tørkede urter og krydder. Fin tanninstruktur med ferske, faste tanniner og balansert syre. Lang, tørr avslutning. Ord blir (nesten) fattige. Dette er Barolo slik jeg drømmer om om nettene. Barolo som uttrykker nebbiolo i sin pureste form. En stor vin som trenger tid og vil få et langt liv. 120 flasker slippes.
98 poeng
2542,90 kr – Gaia Wine & Spirits AS

Vietti Barolo Ravera 2016
12088001 – Piemonte, Italia – Nebbiolo 100 %
Man blir feid av banen av de første umiddelbare luktinntrykk. Det dufter så harmonisk av friske roser og røde bær, med vekt på kirsebær og bringebær, og med innslag av våt jord og undervekst. Aromabildet utvides så med noter av urter, krydder og knust stein. Det er som om alt er på plass her. Fyldig kropp med fabelaktig munnfølelse. Nydelig konsentrasjon av fersk, saftig frukt på smak, med vekt på delikate røde bær, og med innslag av saltmineraler, urter og lær og hint av lakris. En solid strukturert vin med faste tanniner og fin syre. Fantastisk lengde. Dette er Barolo som fungerer på alle nivåer. Det er nerverikt, det er klokkeklart, det er balansert. Og da har jeg enda ikke nevnt fremtidspotensialet. 60 flasker slippes.
98 poeng
1900 kr – Fine Brands AS

Soldera Case Basse Sangiovese 2015
11995101 – Toscana, Italia – Sangiovese 100 %
Fantastisk intens på duft med et sammensurium av ulike aromaer av røde og noe mørkere bær, bringebærkompott, blomster, snev av anis og tørkede urter, samt noen lærnoter og en tydelig mineralitet. Middels fyldig kropp med en livlig munnfølelse. Nydelig konsentrasjon av lett moden mørkerød frukt, med vekt på syrlige kirsebær, moreller og mørke bringebær. Vidunderlige innslag av nøtter, mynte og krydder. En vin med frisk syre som er utmerket strukturert med balanserte, fløyelsaktige tanniner. Fantastisk lengde. 120 flasker slippes.
97 poeng
4165 kr – Symposium Wines AS

Pira, E. di Chiara Boschis Barolo Cannubi 2016
12140601 – Piemonte, Italia – Nebbiolo 100 %
Vakkert parfymert på duft med aromaer av roser og en god samling med røde bær, med innslag av skogbunn, sopp og tobakk. Et visst innslag av balsamiske toner og fat er å bemerke. Dette er en fyldig vin med enestående konsentrasjon av nerverik frukt på smak, med preg av røde bær i retning av rips og kirsebær, og med innslag av noe appelsinskall og urter. Hint av lakris. Også her noen merkbare balsamiske noter. Pen, frisk syre og fine tanniner. Utsøkt lengde. En ekstremt elegant Cannubi. 156 flasker slippes.
96 poeng
916 kr – Hand Picked Wines AS

Pira, E. di Chiara Boschis Barolo Via Nuova 2016
12140701 – Piemonte, Italia – Nebbiolo 100 %
Dette er en blend av syv ulike plotter i Serralunga, Monforte og Barolo. Helt fabelaktig, elegant og nydelig aromatisk på duft med preg av røde kirsebær, skogsbær, roser og fioler, og med innslag av høstløv, nøtter og lakris. Fyldig kropp med utpreget konsentrasjon av fersk frukt på smak. På smak er det røde bær, samt litt mørkere bær i retning av kirsebær og bjørnebær, med innslag av lakris, krydder og noe sopp. Noen balsamiske toner mot slutten av smakskurven. Strukturert, med faste tanniner og frisk syre. Fantastisk lengde. Jeg tror dette er den beste Via Nuova noen gang. Meget, meget pen Barolo. 168 flasker slippes.
96 poeng
690,10 kr – Moestue Grape Selections AS

Cogno Barolo Ravera 2016
5314201 – Piemonte, Italia – Nebbiolo 100 %
Allerede på duft viser denne de særegne kvalitetene ved ved den sørvendte Ravera-vinmarken. Det dufter deilig parfymert av røde og mørke bær, roser, med subtile innslag av jern, tobakk og lakris. Fyldig kropp med god munnfølelse. Fremragende konsentrasjon av fersk, kjøttfull rød og mørk frukt på smak, med vekt på rips, moreller, mørke kirsebær og bringebær, med innslag av krydder og lakris, og hint av appelsinskall og mineraler. Nydelig tanninstruktur med finkornede tanniner balansert med en frisk syre. Enestående lengde, med tørr utgang. Cognos Ravera blir bedre år for år. Dette er Barolo med fantastisk balanse og dybde. Trenger litt tid. 240 flasker slippes.
96 poeng
839,90 kr – Hand Picked Wines AS

Bruno Giacosa Barolo 2016
12091701 – Piemonte, Italia – Nebbiolo 100 %
En kraftkar av dimensjoner på duft med intense aromaer av rød frukt, både kirsebær, plommer og sødmefulle rips, samt lakris, blomster og skogbunn. Hint av tjære og balsamiske toner. Fyldig kropp med utsøkt munnfølelse. Nydelig konsentrasjon av delikat rød frukt på smak, med vekt på kirsebær og bringebær, samt innslag av appelsinskall, lakris og krydder. Frisk syre. Faste, fine tanniner i avslutningen. Nydelig lengde. Typeriktig eleganse fra begynnelse til slutt. Men vil trenge tid på å temme kraften. 240 flasker slippes.
95 poeng
1950,10 kr – Gaia Wine & Spirits AS

G. Mascarello Monprivato Barolo 2015
3187501 – Piemonte, Italia – Nebbiolo 100 %
Veldig kompleks, intens og elegant på duft. Dufter av rød og noe mørkere frukt, med vekt på kirsebær, plomme, bjørnebær og noe tørket frukt, samt lakris, tjære, urter, krydder, mineraler og roser. Fyldig vin med meget god munnfølelse. Enorm kraft og enestående struktur. Tett og konsentrert frukt på smak, med vekt på kirsebær, bringebær, plomme, samt lakris, lær, urter og mineraler. Faste tanniner og frisk syre. Fantastisk lengde. Dette er en uhyre presis vin med herlig dybde. 120 flasker slippes.
95 poeng
1617,20 kr – Symposium Wines AS

Roagna Barbaresco Asili Vecchie Viti 2014
12085605 – Piemonte, Italia – Nebbiolo 100 %
Ut av glasset dufter det komplekst av noe utviklet rød frukt, salvie, roser, kalkmineraler, sopp og balsamiske toner. Innslag av lær og lakris. Middels fyldig kropp med en livlig munnfølelse. Nydelig konsentrasjon av saftig rød frukt på smak, med preg av kirsebær, bringebær og jordbær. Lekre innslag av krydder og en behagelig mineralitet, og med snev av appelsinzest og et jordlig anispreg. Frisk syre og fabelaktig tanninstruktur med faste tanniner. Nydelig lengde. Dette er Barbaresco av høy klasse. 12 flasker slippes.
95 poeng
3599,90 kr – Unico Real Wines AS

Brovia Barolo Brea Vigna Ca’Mia 2016
12140401 – Piemonte, Italia – Nebbiolo 100 %
Dufter rikt, samtidig elegant sammensatt av bringebær, skogsbær, kirsebær, lærtoner, nøtter, anis og skogbunn tett sammenvevd med markant rosearoma. Tydelig preg av pent tilstedeværende saltmineraler, egentlig både på duft og smak. Formidabel dybde og intensitet i frukt på smak, med preg av ferske røde kirsebær, bjørnebær og bringebær, og med innslag av urter og krydder, lakris og lær. Pen syre og en utmerket tanninstruktur med faste tanniner. Lang, frisk avslutning. En fascinerende vakker vin, rett og slett, men den må gjemmes og glemmes i kjelleren noen år. 150 flasker slippes.
95 poeng
832,10 kr – Moestue Grape Selections AS

Sandrone Barolo Aleste 2016
12139401 – Piemonte, Italia – Nebbiolo 100 %
Intens, parfymert på duft med aromaer av roser, røde bær, særlig sursøte kirsebær og rips, litt tørket frukt, med innslag av lakris og krydder. Balsamiske toner og noen eikearomaer. Fyldig vin med utmerket konsentrasjon av fersk, rød frukt på smak, særlig kirsebær, bringebær, med innslag av lakris, mineraler, urter og noen balsamiske toner. Frisk syre og strukturerte, finkornete tanniner. Fantastisk lengde, med en lett krydret utgang. Dette er rødbærsfruktet eleganse. Det er så jeg kan ane et snev av Burgund her. 240 flasker slippes.
94 poeng
1090,10 kr – Moestue Grape Selections AS

Giovanni Rosso Barolo Cerretta 2016
12094301 – Piemonte, Italia – Nebbiolo 100 %
Elegant, likevel intens på duft med preg av røde kirsebær, bringebær, søte bær, med innslag av lakris, urter, søte krydder og roser. Friske hint av appelsinzest. Fyldig kropp med god munnfølelse. Delikat, frisk rød frukt på smak, med vekt på syrlige, saftige kirsebær og bringebær, og med innslag av mandler, saltmineraler og lakris. Frisk syre. Ganske strukturert med faste tanniner og fin syre. Utgangen er lang og tørr. Veldig fin Cerretta i denne årgangen. Litt tight nå og trenger tid, men det ligger et stort potensiale her. 480 flasker slippes.
94 poeng
629,80 kr – Gaia Wine & Spirits AS

Elio Altare Barolo Arborina 2016
12094101 – Piemonte, Italia – Nebbiolo 100 %
Formidabel dybde i duft, med preg av mørke kirsebær, bjørnebær, mineraler og roseblader, med varierte innslag av urter, krydder, tjære og tre. Det er nydelig jordsmonnspreg i bunnen her. Middels fyldig kropp med en saftig munnfølelse. Nydelig konsentrasjon av mørkere frukt på smak, med innslag av lakris, krydder og et snev av nøtter. Flott tanninstrukter med faste tanniner, og frisk syre. Utsøkt lengde. Meget flott vin. 60 flasker slippes.
94 poeng
945,20 kr – Gaia Wine & Spirits AS

Brovia Barolo Rocche di Castiglione 2016
12140201 – Piemonte, Italia – Nebbiolo 100 %
Helt vidunderlig på duft med aromaer av frisk rød frukt, med vekt på kirsebær og bringebær, roser, og en flott underliggende mineralitet. Innimellom kryper balsamiske toner og noter av anis og krydder. Fyldig kropp med god munnfølelse. Utmerket konsentrasjon av frisk rød frukt på smak, med vekt på kirsebær, plommer og bringebær, og med innslag av nøtter og lakris. Lett touch av lær og noe som kan minne om tjære. Faste tanniner. Frisk syre. Fantastisk lengde. En tvers gjennom nydelig Barolo. 150 flasker slippes.
94 poeng
832,10 kr – Moestue Grape Selections AS

F. Rinaldi Barolo Brunate 2016
12141201 – Piemonte, Italia – Nebbiolo 100 %
Fantastisk sammensatt på duft med preg av moreller og kirsebær akkompagnert av nyper og litt tørket frukt, samt lakris og roser. Noen sekundæraromaer i form av lær og tjære bidrar til kompleksitet. Vinen har en fyldig kropp med nydelig munnfølelse. Nydelig anslag med delikat, saftig mørkerød frukt på smak, med innslag av tjære, lakris, urter og krydder. Pen syre kombinert med faste tanniner. Nydelig lengde med tørr utgang. Herlig, typeriktig Brunate. 360 flasker slippes.
94 poeng
708,90 kr – Garage d’Or AS

Biondi-Santi Brunello di Montalcino 2009
12142101 – Toscana, Italia – Sangiovese 100 %
Spennende på duft med aromaer av noe utviklet rød frukt og lilla blomster, med innslag av anis og lær, samt våt skogbunn og balsamiske toner. Hint av tre i bakkant. Fyldig kropp med fantastisk munnfølelse. Lett moden, saftig rød frukt på smak, med innslag av nøtter, lær og kryddernoter. Pen, balansert syre og lett polerte tanniner. Nydelig lengde med en tørrhet og lett bitterhet i avslutningen. Meget fin vin, men trenger nok litt tid på å få ut det fulle potensialet.132 flasker slippes.
93 poeng
1595 kr – Signature Wines AS

Elio Grasso Barolo Ginestra Casa Mate 2016
12141901 – Piemonte, Italia – Nebbiolo 100 %
Utsøkt på duft med dype aromaer av røde kirsebær, bringebær og skogsbær, samt lakris, lær og roser. Noen balsamiske toner gir kompleksitet. Fyldig kropp med nydelig munnfølelse. Tett, lett moden frukt på smak, med innslag av lakris, urter og pepper. Frisk syre. Faste tanniner. Super lengde. Veldig strukturert og tight nå, og må gjemmes nede i kjelleren noen år. Men utgangspunktet er helt strålende. 180 flasker slippes.
93 poeng
899,90 kr – Pure Wine AS

Cogno Barolo Cascina Nuova 2016
12099301 – Piemonte, Italia – Nebbiolo 100 %
Lys rubinrød farge. Dufter nydelig av rød frukt, særlig syrlige kirsebær, bringebær, samt lær, anis, roser, urter og saltmineraler. Middels fyldig vin med en nydelig konsentrasjon av frisk, lett sødmefull rød frukt på smak, med behagelige innslag av lakris, søte krydder og pent integrert eik. Noen balsamiske toner melder seg på. Fin syre og en utsøkt tanninstruktur med fine tanniner. Nydelig lengde. Virkelig flott Barolo og overraskende tilgjengelig nå. Meget godt kjøp. 240 slippes.
93 poeng
519,90 kr – Hand Picked Wines AS

Domenico Clerico Barolo Ciabot Mentin 2016
12090701 – Piemonte, Italia – Nebbiolo 100 %
Flott parfymert duftbilde med preg av røde bær og plommer, blomster og snev av appelsinskall. Noen balsamiske toner lurer i bakgrunnen. En fyldig vin med nydelig konsentrasjon av saftig rød og mørkere frukt på smak, og med innslag av urter, te og krydder. Hint av tjære. Stram struktur, hvor tanninene er ganske massive og faste, og kjemper litt med frukten om plassen. Syren er frisk. Lang, tørr avslutning. Fremragende, kompleks Barolo. Men du gjettet riktig; denne vinen trenger mye tid. 120 flasker slippes.
93 poeng
945,20 kr – Gaia Wine & Spirits AS

Felsina Chianti Classico Riserva Rancia 2017
12090301 – Toscana, Italia – Sangiovese 100 %
Innbydende på duft med preg av rød frukt, særlig kirsebær og plommer, blomster og en flott mineralitet, og med innslag av tobakk, urter og krydder. Veldig typeriktig. Fyldig kropp med flott konsentrasjon av fersk, saftig rød og noe mørkere frukt på smak, med vekt på kirsebær og skogsbær, samt jordbær med noe sødme. Noe mineralitet som skaper en fin ramme. Frisk syre. Ferske, faste tanniner. Lang, tørr avslutning. Meget bra, tilgjengelig vin. 600 flasker slippes.
93 poeng
519,90 kr – Good Beverage AS

Gaja Barolo Dagromis 2016
12135901 – Piemonte, Italia – Nebbiolo 100 %
Dufter nydelig av lett modne røde bær, solbær og mineraler, med innslag av anis, nøtter, krydder og roser. I bakgrunnen noe tobakk og balsamiske noter fra fat. Fyldig kropp med flott, balansert munnfølelse. Konsentrert rød frukt på smak med et markert sødmeinnslag. Gjennom smakskurven trer tydeligere frem lakris, mineraler og krydder. Utsøkt struktur med faste tanniner og frisk syre. Pen lengde. Fascinerende Barolo som nok er tilgjengelig allerede i det kortere løp. 240 flasker slippes.
93 poeng
799,90 kr – Winetailor AS

Sandrone Barolo Vite Talin 2014
12139801 – Piemonte, Italia – Nebbiolo 100 %
Dufter av røde bær, plommer, urter og blomster, med innslag av krydder, lær, røyk og lakris, og med snev av trøfler. Fyldig kropp. Konsentrert, fersk og saftig kjøttfull rød frukt på smak, med vekt på kirsebær, bjørnebær og jordbær, og med innslag av lakris og lær. Pen syre som på en god måte balanserer en tydelig strukturert vin med faste tanniner. Lang, lett krydret utgang. En kraftpakke av en vin. Trenger tid og har stort potensiale. 18 flasker slippes.
93 poeng
3225 kr – Moestue Grape Selections AS

Brovia Barolo Villero 2016
12140301 – Piemonte, Italia – Nebbiolo 100 %
Sjarmerende og noe rik på duft med aromaer av røde og mørkere bær, lakris, roser, krydder og snev av våt skogbunn. Fyldig kropp med god munnfølelse. Nydelig konsentrasjon av lett saftig rød frukt på smak, med vekt på kirsebær, jordbær og sødmefulle rips, med innslag av appelsinskall, mineralitet og lakris. Frisk syre. Ganske strukturert, med ferske, faste tanniner. Pen lengde. Elegant Barolo. 120 flasker slippes.
92 poeng
832,10 kr – Moestue Grape Selections AS

G.D. Vajra/L. Baudana Barolo Baudana 2016
12139101 – Piemonte, Italia – Nebbiolo 100 %
Vidunderlig på duft med preg av rød frukt – særlig kirsebær, moreller og jordbær – i flott samspill med roser, læraroma og noen balsamiske toner. Fyldig kropp med delikat munnfølelse. Lineær rød frukt på smak, med preg av saftige kirsebær og moreller, og med innslag av lakris og saltmineraler. Behagelige, lange tanniner kombinert med frisk syre. Nydelig lengde. Imponerer allerede som ung. Trenger noe tid. 240 flasker slippes.
92 poeng
628 kr – Moestue Grape Selections AS

Barale Barolo Cannubi 2015
12099001 – Piemonte, Italia – Nebbiolo 100 %
Umiddelbart fortryllende parfymert på duft med preg av frisk rød frukt, type syrlige kirsebær, og roser. Bakenfor dette er det lag av anis- og læraromaer og noe litt nøtteaktig. Det er også noen balsamiske toner som gjør sitt innpass litt her og der. Vinen har fyldig kropp med god munnfølelse. Fin konsentrasjon av fersk rød frukt med en viss sødme på smak, med vekt på kirsebær og bringebær, og litt søt tobakk, rød lakris og krydder som utfyllende faktorer i smaksbildet. Frisk syre. Fine tanniner. Lang, tørr avslutning. Pen vin. 180 flasker slippes.
92 poeng
839,80 kr – Hand Picked Wines AS

Felsina Fontalloro Winemaker’s Selection 2017
12089301 – Toscana, Italia – Sangiovese 100 %
Denne er en kjellerseleksjon som er spesielt tappet for Vinmonopolets spesialbutikker. Dufter av fersk, ung mørk frukt, og en gjennomgående mineralitet, med innslag av tørkede blomster, lær og eksotiske krydder. Hint av tre smyger seg frem. Fyldig kropp med god munnfølelse. Konsentrert fersk mørk frukt på smak. Det er snakk om saftig mørk frukt i retning av kirsebær og plommer og en anelse bjørnebær, med innslag av krydder, lær og snev av noe balsamisk. Frisk syre. Faste tanniner. Lang, tørr avslutning. Fontalloro er som alltid en flott vin. 600 flasker slippes.
92 poeng
539,90 kr – Good Beverage AS

Molino Barolo Conca 2016
11911501 – Piemonte, Italia – Nebbiolo 100 %
Dufter nydelig sammensatt av rødbærsfrukt, med vekt på kirsebær og skogsbær, en anelse tørket frukt, samt av roser, lakris og kledelige jordlige og balsamiske toner. Fyldig kropp med en god, litt sval munnfølelse. Meget bra konsentrasjon av frukt på smak, med preg av saftige røde kirsebær, bringebær og bjørnebær, lær, urter og mineraler. Her er det en flott tanninstruktur med finkornete tanniner, samt frisk syre. Lang, lett mineralsk utgang. En veldig flott Barolo. 180 flasker slippes.
92 poeng
825,40 kr – Robert Prizelius AS

Giovanni Rosso Langhe Nebbiolo Ester Canale Rosso 2017
12094201 – Piemonte, Italia – Nebbiolo 100 %
Flott dybde på nesen med et gjennomgående mineralpreg og aromaer av bringebær, jordbær, søtere røde bær, granateple, roser og urter. Fyldig kropp med god munnfølelse. Saftig, noe sødmefull rød frukt på smak, med preg av jordbær, bringebær og rips. Til dette kommer innslag av krydder og lakris. Frisk syre og balanserte tanniner. Pen lengde med en mineralsk utgang. Dette er flotte saker. 120 flasker slippes.
91 poeng
1194,90 – Gaia Wine & Spirits AS

Poggio al Sole Casasilia Gran Selezione 2016
12136301 – Toscana, Italia – Sangiovese 100 %
Dufter av røde bær, bjørnebær, skogbunn, tørkede urter og tobakk. Toner av kalk og mineraler. Noe vanilje og krydder fra fat. Middels til fyldig kropp. Moden, ren frukt på smak, med vekt på kirsebær, bringebær og bjørnebær. Innslag av lakris og krydder. Nydelig konsentrasjon. Flott struktur med fine tanniner. Frisk syre. Lang, tørr avslutning. Elegant og krydret Gran Selezione.
91 poeng
499,90 kr – Symposium Wines AS

Lamole di Lamole Chianti Classico Riserva 2015
5651701 – Toscana, Italia – Sangiovese 95 %, Canaiolo 5 %
Fint jordsmonnpreg på duft, med aromaer av lett utviklet mørkere frukt, med vekt på syrlige kirsebær og plommer, samt noe røyk, nøtter og krydder. Hint av litt røkt tre. Middels fyldig kropp med god munnfølelse. Lett moden, saftig mørk frukt på smak, med vekt på kirsebær, bjørnebær og plommer, og med innslag av krydder og søtt treverk. Frisk syre og behagelig polerte tanniner. Pen lengde. Nydelig Chianti Classico. Meget bra kjøp. 240 flasker slippes.
91 poeng
408,10 kr – Moswines AS

Vecchie Terre di Montefili Anfiteatro 2016
12137301 – Toscana, Italia – Sangiovese 100 %
Dufter sammensatt av røde og mørkere bær, med vekt på kirsebær og plommer, og med tertiære innslag av tobakk, stekte mandler og litt tre. Hint av lakris. Vinen er middels fyldig med meget flott konsentrasjon av rød og mørkere frukt på smak, med vekt syrlige kirsebær, moreller og plommer. Innslag av fatkrydder. Frisk syre. Fine til moderate tanniner. God lengde med en tørr, lett krydret avslutning. Flott supertoscaner. 60 flasker slippes.
90-91 poeng
895 kr – Non Dos AS

Val Delle Corti Chianti Classico Riserva 2016
12067801 – Toscana, Italia – Sangiovese 100 %
Dufter av kjølig rød og mørkere frukt, med preg av kirsebær, bjørnebær og plommer og snev av blomster. Lette undertoner av mineralitet, samt tydelige innslag av lær og lakris. Fyldig kropp. Saftig og delikat, fersk rød og mørkere frukt på smak, med vekt på kirsebær og mørke plommer, og med innslag av urter, krydder og lakris. Frisk syre. Faste tanniner. Pen lengde. Pen vin. 240 flasker slippes.
90 poeng
470,10 kr – Bellevin AS

Chiussuma Carema 2016
12081801 – Piemonte, Italia – Nebbiolo 90 %, Neretti 10 %
Dufter friskt av rød frukt, med vekt på rips, søte jordbær og kirsebær, roser, samt av pepper, røyk, urter og en flott jordlig mineralitet. Fyldig kropp med god munnfølelse. Fersk, frisk rød frukt på smak, med ganske saftig preg av kirsebær og søtere røde bær, med tydelig innslag av en saltmineralitet. Frisk syre og ganske lette tanniner. Pen lengde hvor friskheten i frukten følger hele veien, men med en viss bitterhet akkurat i utgangen. Spennende vin. 144 flasker slippes.
89 poeng
459,90 kr – Blend Wines AS

Chianti Classico Vecchie Terre di Montefili 2017
12137101 – Toscana, Italia – Sangiovese 100 %
Dufter fruktig og friskt av fersk rødbærsfrukt, med et visst floralt tilsnitt og innslag av tobakk og lakris. Middels fyldig kropp med god munnfølelse. Flott konsentrasjon av saftig rød frukt på smak, med preg av moreller, kirsebær, rips, og med innslag av urter, krydder og søt lakris. Frisk syre i kombinasjon med ferske, men medgjørlige tanniner. God lengde. Typeriktig, delikat Chianti Classico og et meget godt kjøp. 480 flasker slippes.
88 poeng
269,90 kr – Non Dos AS

Pagliarese Chianti Classico Riserva 2017
12089901 – Toscana, Italia – Sangiovese 90 %, Canaiolo 5 %, Mammolo 5 %
Krisp på nesen med dufter av mørk frukt, primært kirsebær og plommer, med innslag av blomster, nøtter og krydder. Noe lakris og fat. Middels til fyldig kropp. Begynnende moden frukt på smak, med vekt på saftige røde kirsebær, plommer og rips, og med innslag av urter og en fin underliggende mineralitet. Frisk syre og lette, avrundede tanniner. Pen lengde. Fin vin, rett og slett. Godt kjøp. 600 flasker slippes.
88 poeng
389,90 kr – Good Beverage AS

Piantagrossa Nebbiolo 396 2018
12081901 – Valle d´Aosta, Italia – Nebbiolo 90 %, lokale druer 10 %
Intens på duft med konsentrerte røde bær, fremfor alt kirsebær, bringebær og jordbær, og flott floralt preg av roser. Det er et lite hint av lakris. En fyldig vin med god konsentrasjon av saftig og fersk rød frukt på smak, mest i retning av syrlige kirsebær og rips, med innslag av urter, litt pepper, for ikke å glemme saltaktig mineralitet. Fin syre og lett strukturerte tanniner. Lang, tørr avslutning. Meget godt kjøp. 144 flasker slippes.
87 poeng
289,90 kr – Blend Wines AS

Hvite viner

Terlan Terlaner 1 2017
12086901 – Trentino Alto-Adige, Italia – Pinot Bianco 70 %, Chardonnay 27 %, Sauvignon Blanc 3 %
Kompleks på duft med preg av sitrusfrukter, blomster, urter, og med innslag av røyk og fat. Fyldig kropp med en flott på kanten til kremet munnfølelse. Formidabel konsentrasjon av mineralsk, frisk frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter og stenfrukt, omsvøpt av en saltaktig mineralitet, og med innslag av krydder og nøtter. Frisk syre. Meget pen lengde med en utsøkt mineralsk avslutning. En stor vin. 15 flasker slippes.
94 poeng
1554,70 kr – Moswines AS

Terre Nere Etna Bianco Superiore (Pietramarina) 2018
12095601 – Sicilia, Italia – 100% Carricante
Dufter intenst av moden gul frukt, syrlige sitrusfrukter, fersken, epler, urter, flint og mineraler. Subtilt hint av honning. Middels fyldig kropp med en god munnfølelse. Frisk og saftig mineralsk frukt på smak, med preg av sitrusfrukter og stenfrukter, innslag av nøtter og flotte overtoner av saltaktig mineralitet. Frisk syre. Bra lengde. Strålende siciliansk hvitvin fra en strålende årgang. Meget godt kjøp. 120 flasker slippes.
92 poeng
445 kr – Gaia Wine & Spirits AS

Cogno Langhe Nascetta di Novello Anas-Cetta 2019
12099401 – Piemonte, Italia – Nascetta 100 %
Basert på Nascetta-druen, som kan minne litt om Arneis. Aromatisk på duft med preg av lett modne sitrusfrukter, fersken, grønne epler, friske urter og saltaktig mineralitet, med innslag av blomster. Middels fyldig kropp med frisk, god munnfølelse. Flott konsentrasjon av stenfrukt og sitrusfrukter på smak, med innslag av grønne epler, urter og flott mineralitet. Frisk syre. Fin lengde. Meget bra frisk hvitvin fra Piemonte. 60 flasker slippes.
90 poeng
349,90 kr – Hand Picked Wines As

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s