Vinmonopolets nyhetslansering i september

Fredag 4. september er det duket for nyhetslansering på Vinmonopolet. Denne lanseringen består av nyheter og årgangsendringer i basis-, parti-, test- og bestillingsutvalget på Vinmonopolet.

Ved denne lanseringen er det særlig røde viner fra den fantastiske 2016-årgangen i Piemonte som står i sentrum. Fra Toscana slippes det et kobbel av kvalitetsviner som burde interessere vinentusiasten. Det lanseres også mye god fransk vin, både hvitt og rødt. Det som kanskje peker seg mest ut i så måte er en rekke store rødviner fra Rhône, samt en rekke strålende hvitviner og rødviner fra Burgund og Bordeaux. Men, for all del, det er masse godsaker å finne også andre steder: Fra solide produsenter i Tyskland kommer et imponerende spektrum av rieslingviner i flere stiltyper; fra Spania lanseres en rekke svært spennende rødviner; og fra USA kommer flere viner, både hvite og røde, som stiller sterkt i konkurranse med viner fra «den gamle verden». Dette bare for å nevne noe.

I forbindelse med lanseringen har jeg smakt veldig mange av vinene som lanseres. Under følger smaksnotater til rundt 200 viner jeg har smakt og som jeg anbefaler.

Musserende viner

De Sousa Cuvèe des Caudalies Grand Cru Extra Brut 2008
12115801 – Champagne, Frankrike – Chardonnay 100 %
Dufter aromatisk og komplekst av modne gule og hvite stenfrukter, særlig aprikos og fersken, epler, brioche, samt mineraler, hvite blomster, krydder og innslag av toast. Hint av honning. Moden, ren frukt på smak, med vekt på epler, stenfrukter, særlig fersken, honning, samt kalkaktige mineraler. Innslag av toast. Strukturert, med fantastisk friskhet og dybde i frukten. Fin, kremet mousse med små bobler. Velbalansert forhold mellom syre og sødme. Lang, tørr og mineralsk avslutning. Svært delikat og kompleks. En av de beste Blanc de Blancs jeg har smakt fra 2008-årgangen.
95 poeng
2038 kr – Spesialbestilling – Vininor AS

J. De Telmont Heritage 1996
11099801 – Champagne, Frankrike – Pinot Meunier 80 %, Chardonnay 20 %
Rundt 270 flasker slippes på Vinmonopolet. Champagnen ble dergorgert i august 2020. Dufter rikt og aromatisk av moden gul frukt, tørket frukt, urter og nøtter. Innslag av blomster, honning og mineraler. Fyldig kropp med meget flott og frisk munnfølelse. Rik, moden og bløt gul frukt på smak, med innslag av urter, krydder og lær. Et visst sødmepreg, men som er fint balansert. Balansert syre. Meget pen lengde. Veldig elegant champagne som bærer alderen godt.
94 poeng
1700 kr – Bestillingsutvalget – Champagneinwest AS

Claude Cazals Clos Cazals Grand Cru Blanc de Blancs Extra Brut 2010
11336001 – Champagne, Frankrike – Chardonnay 100 %
Utpreget aromatisk på duft med aromaer av sitrusfrukter, epler og autolyse. Innslag av mineraler. Fyldig kropp. Flott konsentrasjon av syrlig mineralsk frukt på smak, med vekt på grønne epler, lime og andre sitrusfrukter. Flott jordsmonnpreg. Syrefrisk. Kremet, fin mousse. Fantastisk lengde. Energisk og strålende Blanc de Blancs.
94 poeng
1068 kr – Bestillingsutvalget – Moestue Grape Selections AS

De Sousa Cuvèe des Caudalies Blanc de Blancs Grand Cru
1607001 – Champagne, Frankrike – Chardonnay 100 %

Dufter av modne gule epler og sitroner, noe stenfrukt, mineraler, autolyse, bakst, kjeks og hasselnøtter, med innslag av smør, blomster og honning. Hint av toast. Fyldig kropp med fantastisk konsentrasjon. Litt utviklet og ren frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter, fersken og epler, samt kjeks, bakst, nøtter, smør og mineraler. Innslag av honning. Herlig dybde i frukten. Fin, kremet tekstur med små bobler. Frisk syre. Lang, mineralsk og tørr avslutning. Nydelig Blanc de Blancs.
93 poeng
700,80 kr – Bestillingsutvalget – Vininor AS

H. Goutorbe Special Club Grand Cru Brut 2006
11678901 – Champagne, Frankrike – Pinot Noir 70 %, Chardonnay 30 %
Nydelig dybde på duft med rike aromaer av moden gul stenfrukt, sitrusfrukter, tropisk frukt og mineraler. Innslag av toast og hint av røde bær og honning. Fyldig kropp. Moden, ren frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter og gul stenfrukt, og med innslag av krydder, mineraler og toast. Lang, krydret utgang. Meget flott finessepreget champagne.
93 poeng
599 kr – Tilleggsutvalget – Champagneinwest AS

De Sousa 3A
5184301 – Champagne, Frankrike – Chardonnay 50 %, Pinot Noir 50 %
Sammensatt på duft, med innslag av modne gule epler og sitroner, aprikos og noe rød frukt i retning av bringebær, samt ananas, kjeks, blomster, mineraler, nøtter, smør og toast. Fyldig kropp med god konsentrasjon av frukt. Flott struktur i kombinasjon med nydelig mineralitet og friskhet. Kremet mousse med små, fine bobler. Rik og sammensatt på smak, med lett utviklet gul frukt, stenfrukter, innslag av rød frukt, kjeks, smør, mineraler og nøtter. Litt eik i bakkant. Frisk syre. Nydelig lengde.
92 poeng
667,60 kr – Bestillingsutvalget – Vininor AS

Dom. La Borderie Douce Folie Extra Brut Rosé 2015
12179501 – Champagne, Frankrike – Pinot Noir 100 %
Dufter aromatisk og friskt av røde bær, særlig jordbær, rips og bringebær, samt med et tydelig floralt innslag. Toner av gjærbakst. Hint av bjørnebær, sitrusfrukt og fiken. Fyldig kropp med god munnfølelse. Frisk, kremet rød frukt på smak, med innslag av sitrusfrukter og mineraler. Flott konsentrasjon. Frisk syre. Nydelig lengde. Meget fin roséchampagne.
92 poeng
599 kr – Bestillingsutvalget – Champagneinwest AS

Charles Heidsieck Blanc de Blancs
10467401 – Champagne, Frankrike – Chardonnay 100 %
Basen i denne champagnen er fra 2014. Dufter komplekst av sitrusfrukter, fersken, grønne epler, pære, gjærbakst og brioche, mineraler, mandler og toast. Noen florale toner. Middels fyldig kropp med tett frukt. På smak er det fremfor alt lett utviklet sitrusfrukt, epler, pære og fersken, samt kalk og mineraler og et flott saltpreg. Fin, kremet mousse. Frisk syre. Lang og tørr avslutning. Delikat mineralsk champagne.
92 poeng
695 kr – Bestillingsutvalget – Signature Wines AS

J. de Telmont Blanc de Blanc Brut 2008
12155001 – Champagne, Frankrike – Chardonnay 100 %
Dufter forførende av grønne epler, sitron, gule plommer, tørket frukt, brioche og kjeks, med innslag av mandler, nøtter og blomster. Fyldig kropp. Fin, kremet mousse med små bobler. Moden frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter, plommer og epler, og med innslag av mandler, mineraler og toast. Balansert syre. Pen lengde. Strålende champagne.
92 poeng
549 kr – Bestillingsutvalget – Champagneinwest AS

Charles Heidsieck Brut Réserve
3761801 – Champagne, Frankrike – Chardonnay 40 %, Pinot Noir 40 %, Pinot Meunier 20 %
Basen i denne champagnen er fra 2016. Dufter aromatisk av modne (gule) epler, autolyse og brioche, samt sitrusfrukter, stenfrukter, kjeks, mineraler, mandler, valnøtter og toast. Innslag av rød frukt. Fyldig kropp med god konsentrasjon. Rik, noe utviklet kremet frukt, med vekt på epler, stenfrukter, sitrusfrukter, rød frukt, kjeks og mineraler. Frisk syre. Fin, kremet mousse. Lang, lett tørrende avslutning. Mye champagne for pengene.
91 poeng
459,90 kr – Basisutvalget (kat. 6) – Signature Wines AS

Liébart-Régnier Confidencia 2012
1125501 – Champagne, Frankrike – Chardonnay 85 %, Pinot Noir 15 %
Dufter aromatisk av modne epler, sitrusfrukter, autolyse, brioche og nøtter. Fyldig kropp med meget god munnfølelse. Utviklet, ren frukt på smak, med preg av sitrusfrukter og melne gule epler. En lett bitterhet mot slutten. Lang, tørr avslutning. Flott champagne.
91 poeng
450 kr – Bestillingsutvalget – JP Wine AS

Olivier Horiot Séve Blanc de Noirs Brut Nature 2013
11222001 – Champagne, Frankrike – Pinot Noir 100 %
Dufter ganske rikt av modne epler, sitrusfrukter, gjær og nøtter. Middels fyldig kropp. Veldig konsentrert frukt på smak, med preg av friske sitrusfrukter og epler, og med innslag av mineraler. Kremet mousse med små bobler. Frisk syre. God lengde. En god champagne.
90 poeng
514,90 kr – Bestillingsutvalget – Blend Wines AS

Blue Mountain Gold Label Brut
7377801 – British Columbia, Canada – Pinot Noir 60 %, Chardonnay 36 %, Pinot Gris 4 %
Dufter av sitron, fersken, modne epler, samt bakverk, kjeks og toast. Moden, syrlig, sitrusfrukt på smak, med innslag av toast. Frisk syre som balanserer sødmen utmerket. Fin, kremet mousse med små bobler. Frisk mineralsk og tørr avslutning. Dette er et bra kjøp.
88 poeng
265 kr – Bestillingsutvalget – Vinarius AS

Pedregosa Reserva Blanc de Millesime Brut Nature 2016
3563501 – Catalonia, Spania – Garnacha 65%, Xarel-lo 20%, Macabeo 15%
Dufter av epler, sitrusfrukter, autolyse, krydder, samt blomster og noe rød frukt. Fyldig kropp med god konsentrasjon av frukt. Smaker lett utviklet og lett sødmefullt, med vekt på gule epler, stenfrukter, sitrusfrukter. Frisk syre. Fin mousse med små bobler. God lengde, med en lett tørr avslutning.
86 poeng
185,90 kr – Bestillingsutvalget – Heyday Wines AS

Kloster Eberbach Riesling Sekt Brut 2017
449701 – Rheingau, Tyskland – Riesling 100 %
Dufter fruktig av sitrusfrukter, grønne epler og gule stenfrukter, mineraler, blomster, noe nøtter og hint av brioche. Middels fyldig kropp. Saftig og frisk på smak, med vekt på modne stenfrukter og sitrusfrukter, samt mineraler. Frisk syre, balansert sødme. Kremet, med noe lette bobler. Bra lengde. Fruktig, bløt avslutning.
85 poeng
189,90 kr – Bestillingsutvalget – Signature Wines AS

Hvite viner

Wittmann Morstein Riesling Trocken GG 2019
12128401 – Rheinhessen, Tyskland – Riesling 100 %
Fremstår noe lukket på duft, men man kan ane sublime hint av grønne epler, sitrusfrukter, krydder og steinete mineralitet. Fyldig kropp med en herlig munnfølelse. Svært konsentrert, ung frukt på smak, med særlig preg av sitrusfrukter og tropiske undertoner. Samtidig er vinen intenst mineralsk på smak. Frisk syre leder frem mot en lang, tørr avslutning. Vinen bærer på en vanvittig spenning og friskhet som trenger tid på å få utløp. Dette er kraft og eleganse fra ende til annen.
95 poeng
712 kr – Bestillingsutvalget – Moestue Grape Selections AS

Schätzel Pettenthal GG 2018
12138301 – Rheinhessen, Tyskland – Riesling 100 %
Fremstår litt lukket på duft, med hint av gule epler, pærer, melon og sitrusfrukter. Det er helt klart noe mineralsk i bakgrunnen. Fyldig kropp. Fantastisk konsentrasjon av frukt. Kjølig, mineralsk frisk frukt på smak, med vekt på epler og sitrusfrukter. Det er slankt og svært elegant. Innslag av urter og krydder. Livlig syre. Lang, mineralsk avslutning. Fantastisk rieslingvin fra Rheinhessen.
95 poeng
1399,90 kr – Bestillingsutvalget – Heritage Wines AS

Billaud Chablis Grand Cru Les Preuses 2018
11381601 – Burgund, Frankrike – Chardonnay 100 %

Nydelig konsentrert duft av lett modne epler, sitrusfrukter, gul frukt og plomme, sjø og saltmineraler. Hint av tre. Fyldig kropp. Nydelig konsentrasjon av frukt med god fedme. Samtidig er vinen frisk! Fantastisk kjølig og slank frukt på smak, med preg av syrlige sitrusfrukter, saftig gul frukt, nøtter og mineraler. Frisk syre. Fantastisk lengde. Suveren Les Preuses.
94 poeng
799,90 kr – Bestillingsutvalget – Red & White AS

Wittmann Kirchspiel Riesling Trocken GG 2019
12128301 – Rheinhessen, Tyskland – Riesling 100 %
Mer uttalt på duft enn Morstein. Det en del primærfrukt i forgrunnen, særlig sitrusfrukter, samt flint og mineraler. I bakgrunnen innslag av blomster og et lite touch av petroleum. Fyldig kropp med god munnfølelse. Friske grønne epler og sitrusfrukter på smak, og tydelig preg av urter og saltaktig mineralitet. Frisk syre. Fabelaktig lengde. Nydelig Kirchspiel.
94 poeng
612 kr – Bestillingsutvalget – Moestue Grape Selections AS

Kühling-Gillot Nierstein Pettenthal Riesling Trocken Grosses Gewächs 2019
1727701 – Rheinhessen, Tyskland – Riesling 100 %
Dufter nydelig sammensatt av sitrusfrukter, grønne epler, mineraler, urter og røyk. Fyldig kropp med fantastisk munnfølelse. Lett utviklet, mineralsk frukt på smak, med vekt på epler, sitrusfrukter, samt innslag av mineraler. Frisk syre. Fantastisk lengde. En fantastisk riesling.
94 poeng
489,90 kr – Bestillingsutvalget – Record Vinimport AS

Dom. Marc Morey et Fils Puligny-Montrachet 1er Cru Les Referts 2018
1250401 – Burgund, Frankrike – Chardonnay 100 %

Dufter ganske rikt og aromatisk av gul frukt, sitrusfrukter, krydder og saltmineraler, med tydelig innslag av nøtter, smør og fat. Fyldig kropp med nydelig konsentrasjon. Fersk gul frukt på smak, med følge av sitrusfrukter, nøtter og fat. Frisk syre. Lang, krydret utgang. Dette er deilig, så deilig. En strålende Puligny med oppside.
94 poeng
1044,90 kr – Bestillingsutvalget – Red & White AS

Fabien Coche Meursault Goutte d’Or 1er Cru 2018
10017801 – Burgund, Frankrike – Chardonnay 100 %
Dufter noe rikt av sitrusfrukter, pære, modne gule epler, blomster, pent integrert eik og saltaktig mineralitet. Middels fyldig kropp. Flott konsentrasjon av frukt. Friske, syrlige sitrusfrukter og modne (gule) epler på smak, samtidig med et klassisk saltpreg. Livlig syre. Meget bra lengde. Lang, tørr avslutning. Nydelig Meursault.
93 poeng
1039,20 kr – Bestillingsutvalget – Vininor AS

Kühling-Gillot Nierstein Hipping Riesling Trocken 2019
3813601 – Rheinhessen, Tyskland – Riesling 100 %
Dufter av sitrusfrukter, friske gule epler, noe gul frukt, urter, våt stein og mineraler. Fyldig kropp med god munnfølelse. Meget bra konsentrasjon av kjølig, mineralsk frukt på smak. Frisk syre. Lang, tørr avslutning. Flott vin!
93 poeng
489,90 kr – Bestillingsutvalget – Record Vinimport AS

Dom. Marc Morey et Fils Chassagne-Montrachet 1er Cru En Virondot 2018
1250001 – Burgund, Frankrike – Chardonnay 100 %
Skjønt, klassisk duftbilde bestående av lett moden gul frukt, epler, sitrusfrukter, smør, nøtter og mineraler. Innslag av røyk i bakgrunnen. Fyldig kropp med en energisk munnfølelse. Saftig, mineralsk frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter, epler og gul frukt, med innslag av smør og litt nøtter og urter. Frisk syre. Nydelig lengde. Innertier av en vin.
93 poeng
914,90 kr – Bestillingsutvalget – Red & White AS

Battenfeld-Spanier Mölsheim Zellerweg am Schwarzen Herrgott Riesling Trocken GG 2019
1727801 – Rheinhessen, Tyskland – Riesling 100 %
Dufter delikat av sitrusfrukter, grønne epler, våt stein og mineraler. Fyldig kropp med god munnfølelse. Meget fin konsentrasjon av frisk og mineralsk frukt på smak, med vekt på syrlige sitrusfrukter, grønne epler, og med innslag av krydder. Frisk syre. Flott struktur. Lang, mineralsk avslutning. En fantastisk riesling, intet mindre.
93 poeng
489,90 kr – Bestillingsutvalget – Record Vinimport AS

Charly Nicolle Chablis Grand Cru Bougros 2018
10088701 – Burgund, Frankrike – Chardonnay 100 %
Dufter aromatisk av sitrusfrukter, gul frukt, grønne og gule epler, urter, sjø og mineraler. Middels fyldig kropp. Frisk, mineralsk frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter, grønne epler, med innslag av krydder. Frisk syre. Meget pen lengde. En nydelig Chablis.
93 poeng
495 kr – Bestillingsutvalget – Chaeos Wine & Spirits AS

Benjamin Leroux Meursault 1er Cru Les Genevrières 2018
12129401 – Burgund, Frankrike – Chardonnay 100 %
Innsmigrende og aromatisk på nesen med dufter av lime, gul frukt, epler og mineraler. En touch av tre. Fyldig kropp med meget god munnfølelse. Mineralsk og fersk frukt på smak, med preg av sitrusfrukter og epler. Innslag av noe tropisk frukt og noe nøtteaktig (hasselnøtter? ), samt en fin saltaktig mineralitet. Frisk syre på grensen til balansert. Lang, tørr avslutning. Meget flott Meursault.
93 poeng
1142 kr – Bestillingsutvalget – Moestue Grape Selections AS

Matrot Meursault 1er Cru Perrières 2017
11993601 – Burgund, Frankrike – Chardonnay 100 %
Dufter av kjølig, mineralsk og frisk frukt, særlig sitrusfrukter og stenfrukter. Innslag av hvite blomster, nøtter, smør og en anelse toast. Middels fyldig kropp. Frisk og saftig frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter, epler og pærer. Innslag av krydder og delikat mineralitet. Nydelig konsentrasjon. Frisk syre. Lang, mineralsk avslutning. En deilig Meursault.
93 poeng
986 kr – Bestillingsutvalget – Moestue Grape Selections AS

Carl Loewen Ritsch Riesling GG 2019
2877701 – Mosel, Tyskland – Riesling 100 %
Sjarmerende aromatisk på duft med aromaer av sitrusfrukter, stenfrukt, epler, salt og mineraler. Middels til fyldig kropp. Nydelig konsentrasjon av mineralsk frukt på smak, med vekt på grapefrukt og sitrusfrukter, samt grønne epler. Et ytterst lite touch av honning. Frisk syre. Lang, mineralsk avslutning. Nydelig, kompleks riesling.
93 poeng
399,90 kr – Bestillingsutvalget – Winemarket AS

Girardin Meursault 1er Cru Les Charmes-Dessus 2017
12131401 – Burgund, Frankrike – Chardonnay 100 %
Dufter av epler og pærer, sitrusfrukter, smør, flint og mineraler. Noe liflig floralt smyger seg også frem. Et visst innslag av krydder. Middels til fyldig kropp. Ganske kjølig tilsnitt til frukten på smak, med vekt på sitrusfrukter. Noe lett moden gul frukt flyter fint med. Fin konsentrasjon av frukt. Frisk syre. Lang, tørr utgang. Flott vin som trenger noe tid.
92 poeng
868 kr – Bestillingsutvalget – Moestue Grape Selecions AS

Wongraven Morgenstern Black Label Riesling Magnum 2019
11383205 – Pfalz, Tyskland – Riesling 100 %
Denne vinen, som kun slippes i magnumformat, er laget av druer fra vinmarkene Jesuitengarten, Ungeheuer, Grainhübel og Kirchenstück. Dufter nydelig komplekst og sammensatt av sitrusfrukter, epler, flint og mineraler. Hint av blomster. Fyldig kropp. Konsentrert, lett kremet frukt på smak, særlig av lett modne sitrusfrukter, med markant innslag av mineraler og lekre undertoner av noe sødme. Frisk syre, på grensen til balansert. Lang, tørr avslutning. Svært solid i denne årgangen.
92 poeng
1599 kr – Bestillingsutvalget – Symposium Wines AS

Weingut Carl Loewen 1896 Erste Lage 2019
1416401 – Mosel, Tyskland – Riesling 100 %
Dufter aromatisk og rikere av sitrusfrukter, moden gul stenfrukt, gule epler og mineraler. Fyldig kropp. Nydelig fruktintensitet på smak, med vekt på sitrusfrukter og modne gule epler, samt mineraler. Små hint av honning. Frisk syre. Noe restsødme. Meget bra lengde. Elegant riesling.
92 poeng
569,90 kr – Bestillingsutvalget – Winemarket AS

Kruger-Rumpf Pittersberg Riesling GG 2019
7405001 – Nahe, Tyskland – Riesling 100 %

En anelse lukket på duft, med innslag av frisk, mineralsk frukt, med vekt på sitrusfrukter og grønne epler, samt blomster og mineraler. Middels fyldig kropp. Flott mineralsk frukt på smak, med vekt på syrlige epler og sitrusfrukter. Fantastisk konsentrasjon av frukt. Livlig syre. Lang, tørr avslutning. En nydelig tørr opplevelse som drar seg utover. Dette er en stor GG.
92 poeng
339,90 kr – Basisutvalget (kat. 6) – Blend Wines AS

M. Chapoutier Hermitage Chante-Alouette 2017
3680001 – Rhône nord, Frankrike – Marsanne 100 %
Dufter rikt av gule epler, tropisk frukt, honning, nøtter og tre. Innslag av mineraler. Fyldig kropp med herlig munnfølelse. Tett frukt på smak, med vekt på gule epler, sitrusfrukter, aprikos og fersken. Innslag av mineraler, som gir nerve til vinen. Noe honning og fattoner. Fantastisk konsentrasjon av frukt. Frisk syre. Lang og tørr utgang. Digg vin.
92 poeng
599,90 kr – Bestillingsutvalget – Signature Wines AS

Künstler Hochheim Kirchenstück Riesling Trocken GG 2019
9755101 – Rheingau, Tyskland – Riesling 100 %
Dufter aromatisk av stenfrukter, sitrusfrukter og gule epler. Innslag av blomster. Fyldig kropp med god munnfølelse. Flott konsentrasjon av frukt på smak, med preg av syrlige sitrusfrukter og epler. Innslag av urter. Frisk syre. Flott lengde.
92 poeng
389,90 kr – Bestillingsutvalget – Record Vinimport AS

Louis Jadot Meursault Narvaux 2017
10689301 – Burgund, Frankrike – Chardonnay 100 %
Fruktige og rike aromaer av modne gule epler, fersken, voks, nøtter, mineraler og toast. Fyldig kropp med en kremet tekstur. Flott konsentrasjon. Smaker av gule epler, pærer, sitrusfrukter, fersken, nøtter og med et flott saltpreg. Innslag av godt integrert eik. Frisk syre. Lang avslutning. Rik og strukturert på samme tid. En kvalitets-Meursault.
91 poeng
549 kr – Bestillingsutvalget – Signature Wines AS

Hexamer Meddersheimer Rheingrafenberg Riesling XXL trocken 2010
10992401 – Nahe, Tyskland – Riesling 100 %
Dufter av moden gul frukt, sitrusfrukter, honning, mineraler. Snev av petroleum og voks. Nydelig delikat moden frukt på smak, med vekt på epler, pærer og sitrusfrukter. Lang, tørr avslutning. Flott moden riesling og et meget godt kjøp.
91 poeng
299,80 kr – Bestillingsutvalget – Record Vinimport AS

Samuel Billaud Chablis Premier Cru Butteaux 2018
8355101 – Burgund, Frankrike – Chardonnay 100 %

Aromatisk, noe rikere stil på duft, med preg av modne sitrusfrukter, gul frukt, gule epler og saltmineraler. Fyldig kropp med god fedme og konsentrasjon av frukt. Her er det godt med trøkk, men samtidig flott avstemt. Lett moden, gul frukt på smak, med følge av sitrusfrukter, smør, krydder og noe eik. Frisk syre. Lang, tørr utgang. Meget flott Premier Cru.
91 poeng
399,90 kr – Bestillingsutvalget – Red & White AS

Moreau-Naudet Chablis Grand Cru Valmur 2018
10153801 – Burgund, Frankrike – Chardonnay 100 %
På nesen dufter det aromatisk av epler, sitrusfrukter, kalk og mineraler, med innslag av tre. Fyldig kropp som gir god munnfølelse. Utviklet, mineralsk frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter og syrlige epler, med følge av en flott saltaktig mineralitet. Balansert syre. God lengde.
91 poeng
599 kr – Bestillingsutvalget – Vinarius AS

Moreau-Naudet Chablis Premier Cru Vaillons 2018
10153701 – Burgund, Frankrike – Chardonnay 100 %
Dufter av grønne epler, lime, flint, mineraler og sjø. Fyldig kropp. Nydelig mineralsk frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter, epler og pærer. Meget bra konsentrasjon. Tydelig saltpreg som gir nerve. Innslag av urter. Frisk syre. Fabelaktig lengde. Dette er godt.
91 poeng
349 kr – Bestillingsutvalget – Vinarius AS

Fabien Coche Meursault Limozin 2018
423201 – Burgund, Frankrike – Chardonnay 100 %
Dufter av modne sitrusfrukter, syrlige grønne epler, pære, blomster, nøtter og klassiske smør- og eikearomaer. Flott nerve på duft. Fyldig kropp med god struktur og flott dyp konsentrasjon av frukt. Modne sitrusfrukter på smak, samt epler, pære, kalk og mineraler. Syrefrisk. Lang og mineralsk avslutning. Flott Meursault som drikker veldig godt nå.
91 poeng
723,50 kr – Bestillingsutvalget – Vininor AS

Marco de Bartoli Grappoli del Grillo 2018
9408001 – Sicilia, Italia – Grillo 100 %
Dufter av gul frukt, sitrusfrukter og gule epler, med innslag av toast. Fyldig kropp med god munnfølelse. Flott konsentrasjon av saftig og syrlig frukt på smak, med innslag av krydder og mineraler. Et snev av fat. Frisk syre. Fin lengde. Meget pen vin. Ypperlig matvin.
91 poeng
315 kr – Bestillingsutvalget – Gaia Wine & Spirits AS

Dom. du Nozay Sancerre Blanc Le Clos du Nozay 2018
12100601 – Loire, Frankrike – Sauvignon Blanc 100 %
Dufter av gul frukt og stikkelsbær, med et tydelig innslag av saltmineraler. Middels fyldig kropp med god munnfølelse. Saftig gul frukt på smak, med innslag av sitrusfrukter, hvit fersken og mineraler. Hint av stikkelsbær. Frisk syre. Fin og lang mineralsk avslutning. Bra vin.
91 poeng
529,90 kr – Bestillingsutvalget – Winetailor AS

Chapoutier Ermitage Blanc Jubilé 2008
11928901 – Rhône nord, Frankrike – Marsanne 100 %
Rik på duft med preg av gul frukt, stenfrukter, noe tropisk frukt, honning, mandler og mineraler. Hint av hvite blomster. Fyldig kropp. God munnfølelse og en slags kremet tekstur. Kjølig frukt på smak, med vekt på gule plommer og epler, og med innslag av honning og mineraler. Bra konsentrasjon. Frisk syre. Flott lengde.
91 poeng
749,90 kr – Bestillingsutvalget – Signature Wines AS

Azores Wine Company Arinto dos Açores 2018
11901201 – Azorene, Portugal – Arinto dos Açores 100 %
Skikkelig aromatisk på duft med preg av sitrusfrukter og stenfrukt, med innslag av salt sjø og mineraler. Middels fyldig kropp med god munnfølelse. Frisk frukt på smak, med vekt på syrlig stenfrukt og sitrusfrukter, samt saltaktig mineralitet. Frisk syre. God lengde med lang, tørr utgang. Spennende vin!
91 poeng
294,90 kr – Bestillingsutvalget – Servco AS

Gunderloch Hipping GG Riesling Trocken 2019
12072001 – Rheinhessen, Tyskland – Riesling 100 %
Dufter av fersk frukt, med vekt på epler, sitrusfrukter og noe stenfrukt, samt av urter, blomster og saltmineraler. Fyldig kropp med god munnfølelse. Frisk og saftig frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter, fersken, gule og grønne epler. Vinen er mineralpreget hele veien. Frisk syre. Lang, tørr avslutning. Meget godt kjøp.
91 poeng
354,40 kr – Partiutvalget – Blend Wines AS

Weingut Am Stein Stettener Stein Silvaner GG 2019
12072401 – Franken, Tyskland – Silvaner 100 %
Dufter av slank, kjølig frukt, særlig sitrusfrukter og epler, samt blomster og mineraler. Krydret innslag. Middels fyldig kropp. Slank, mineralsk og saftig frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter og grønne epler, samt innslag av stenfrukt og urter. Innslag av krydder. Frisk syre. God lengde. Finfin Silvaner.
91 poeng
348,20 kr – Partiutvalget – Hans A. Flaaten Vins Fins AS

Sandhi Sta Rita Hills Chardonnay 2018
10634601 – California, USA – Chardonnay 100 %
Dufter innsmigrende av sitrusfrukter, grønne epler, mineraler og litt nøtter. Middels fyldig kropp med god munnfølelse. Fin mineralsk frukt på smak, med vekt på krispe sitrusfrukter og epler, og med innslag av noe nøtter og krydder. Frisk syre. Bra lengde. Fin vin.
91 poeng
369,90 kr – Bestillingsutvalget – LaMarc Wines AS

Schätzel Niersteiner Riesling 2018
12138401 – Rheinhessen, Tyskland – Riesling 100 %
En anelse reduktiv på duft, men flotte toner av sitrusfrukter, gule stenfrukter, grønne epler, urter, flint og mineraler trer gjennom. Middels fyldig kropp. Delikat og saftig frukt på smak, med preg av sitrusfrukter, grapefrukt, fersken, litt appelsinskall og urter. Frisk syre. Lang og frisk mineralsk avslutning. En meget god riesling til en grei pris.
91 poeng
289,90 kr – Bestillingsutvalget – Heritage Wines AS

Wittmann Westhofener Riesling Trocken 2019
12128001 – Rheinhessen, Tyskland – Riesling 100 %
Dufter nydelig friskt av sitrusfrukter, stenfrukt, epler, våt stein, kalk og mineraler. Middels fyldig kropp med god munnfølelse. Mineralsk, frisk frukt på smak, med vekt på lime, grapefrukt og epler, med solid innslag av saltaktig mineralitet. Livlig syre. Lang, tørr avslutning. Strålende vin! Her har Wittmann truffet bra (igjen).
91 poeng
339,90 kr – Bestillingsutvalget – Moestue Grape Selections AS

Weingut Martin Muthenthaler Ried Bruck Riesling 2019
10448301 – Wachau, Østerrike – Riesling 100 %

Elegant på duft med aromaer av epler, lime og sitrusfrukter, med innslag av mineraler og blomster. Middels fyldig kropp. Frisk, saftig mineralsk frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter og syrlige grønne epler. Frisk syre. Lang, tørr avslutning. Tørr og slank nydelig riesling.
91 poeng
449,90 kr – Bestillingsutvalget – LaMarc Wines AS

Wittmann Niersteiner Riesling Trocken 2019
12128201 – Rheinhessen, Tyskland – Riesling 100 %
Dufter delikat og friskt av sitrusfrukter, epler, noe fersken og mineraler. Hint av nøtter og røde bær. Middels fyldig kropp. Mineralsk, fersk frukt på smak, med vekt på syrlige sitrusfrukter og gule og grønne epler. Flott konsentrasjon. Frisk syre. God lengde med lang, tørr avslutning.
90 poeng
338 kr – Bestillingsutvalget – Moestue Grape Selections AS

Maximin Grünhaus Riesling Trocken Alte Reben 2018
10230701 – Mosel, Tyskland – Riesling 100 %
Dufter rent av grønne epler, sitrusfrukter, hvit fersken, urter, flint og mineraler. Hint av voks. Fyldig kropp. Nydelig, intens mineralsk frukt på smak, med vekt på syrlige grønne epler, aprikos, fersken og sitrusfrukter. Hint av flott restsødme i bakgrunnen. Frisk syre. Bra lengde med en lang, mineralsk, lett krydret avslutning. Kompleks og uttrykksfull Riesling-vin fra gamle vinstokker. Dette er GG-nivå i alt annet enn navn. Meget bra kjøp.
90 poeng
269,90 kr – Bestillingsutvalget – Plus Vini AS

Girardin Saint-Aubin Premier Cru En Remilly 2017
7332201 – Burgund, Frankrike – Chardonnay 100 %
Dufter delikat av grønt eple, noe sitrusfrukter, og med innslag av blomster og integrert fat. Mineralsk touch. Middels til fyldig kropp med god munnfølelse. Saftig og frisk frukt på smak, med vekt på epler og sitrusfrukter. God konsentrasjon av frukt. Hint av mineraler. Frisk syre. Bra lengde. Fin vin.
90 poeng
519,90 kr – Bestillingsutvalget – Moestue Grape Selections AS

Maison Louis Jadot Saint-Aubin 2017
3283301 – Burgund, Frankrike – Chardonnay 100 %
Sammensatt på nesen med aromaer av gul frukt, sitrusfrukter, smør, krydder, nøtter og fat. Floralt innslag. Fin dybde i frukten. Dufter rikt av gule epler, voks og tre. Middels fyldig kropp med god munnfølelse. Kremet tekstur. Moden gul frukt på smak, med følge av en flott mineralitet og noe eik. Syrefrisk og med bra lengde. Dette er en glimrende hvit burgunder til en ikke så gal pris.
90 poeng
399,90 kr – Bestillingsutvalget – Signature Wines AS

Fabien Coche Saint-Romain 2018
11055201 – Burgund, Frankrike – Chardonnay 100 %
Dufter av lett utviklet gul frukt, epler, salt, mineraler, hasselnøtter, smør og integrert eik. Lett rustikk i stilen. Middels fyldig kropp. Ren og frisk frukt på smak, med vekt på epler og syrlige sitrusfrukter, og et flott saltpreg. Innslag av nøtter og smør. Frisk syre. Lang og mineralsk avslutning. Flott vin.
90 poeng
473,70 kr – Bestillingsutvalget – Vininor AS

Domaine Henri & Gilles Buisson Saint-Romain La Perriere 2018
11400301 – Burgund, Frankrike – Chardonnay 100 %
Dufter lekkert av sitrusfrukter og epler, samt mineraler. I bakgrunnen er det litt smør og tre. Fyldig kropp. Fersk og lineær frukt på smak, med vekt på epler og sitrusfrukter, med følge av en saltaktig mineralitet. Et litt tydeligere innslag av eik på smak. God konsentrasjon. Frisk syre. Lang, tørr og mineralsk avslutning. Behagelig hvit burgunder.
90 poeng
410 kr – Bestillingsutvalget – Vinum AS

Domaine Bonnardot Puligny-Montrachet 1er Cru La Garenne 2017
7712601 – Burgund, Frankrike – Chardonnay 100 %
Dufter av utviklet gul frukt, sitrusfrukter, mineraler, fat og toast. Middels fyldig kropp. Lett moden, konsentrert frukt på smak, med vekt på stenfrukt og sitrusfrukter, samt innslag av mineraler, nøtter og krydder. Fin konsentrasjon. Tydelig saltpreg mot slutten av smakskurven. Balansert syre. Lang, frisk avslutning. Preges gjennomgående litt av tre, men det er mindre fat enn tidligere årganger. Bra typeriktig Puligny.
90 poeng
679,90 kr – Bestillingsutvalget – Plus Vini AS

Arnaud Lambert Saumur Blanc Brézé Clos David 2017
10069301 – Loire, Frankrike – Chenin Blanc 100 %
Dufter av utviklete stenfrukter, noe sitrusfrukter, epler og honning, med innslag av mineraler og nøtter. Fyldig kropp. Fersk frukt på smak, med vekt på hvite stenfrukter og sitrusfrukter, og med innslag av mineraler. Frisk syre. Lang, tørr avslutning. Flott Saumur.
90 poeng
336 kr – Bestillingsutvalget – Moestue Grape Selections

Corinne et Jean-Pierre Grossot Chablis Premier Cru Fourchaume 2018
2149201 – Burgund, Frankrike – Chardonnay 100 %
God dybde i duften med aromaer av epler, sitrusfrukter, fersken, våt stein, mineraler og salt sjø. Innslag av honning og røyk. Fyldig kropp med god munnfølelse. Fersk og kjølig frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter og epler. En viss fedme i anslaget. Typeriktig mineralitet. Frisk syre. Lang, mineralsk finish, med en lett bitterhet. Veldig klassisk Chablis.
90 poeng
384,90 kr – Bestillingsutvalget – Vinum AS

Maison Harbour Santenay 1er Cru Les Gravieres 2018
11117101 – Burgund, Frankrike – Chardonnay 100 %
Dufter aromatisk av lett sødmefulle epler, hvit stenfrukt, sitrusfrukter, flint og saltaktig mineralitet, samt innslag av eik. Fyldig kropp med god konsentrasjon av mineralsk frukt. Modne grønne epler på smak, fulgt av sitrusfrukter, stenfrukter og en flott saltpreget mineralitet. Hint av eik. Frisk syre. Kremet utgang. God lengde. Frisk og energisk vin.
90 poeng
579,50 kr – Bestillingsutvalget – Vininor AS

Faiveley Puligny Montrachet 2018
5477401 – Burgund, Frankrike – Chardonnay 100 %
Ganske intens på nesen med preg av grønne epler og sitrusfrukter, samt mineraler og fat. Innslag av blomster. Fyldig kropp med bra fedme. Frisk og syrlig sitrusfrukt på smak, med følge av bløt gul stenfrukt og et tydelig eikepreg. Frisk syre. Lang, mineralsk avslutning. Flott, balansert Puligny.
90 poeng
520 kr – Bestillingsutvalget – B&R Wine AS

Anthill Farms Peugh Vineyard Chardonnay 2018
10293401 – California, USA – Chardonnay 100 %
Dufter av noe utviklet gul frukt, noe sitrusfrukter, blomster, mineraler og fat. Fyldig kropp med god munnfølelse. Moden frukt på smak, med preg av gul frukt, samt noe nøtter og mineraler. Frisk syre. God lengde. Pen chardonnay.
90 poeng
449 kr – Bestillingsutvalget – Tramontane AS

Petra Unger Broll Riesling Reserve 2019
12165501 – Niederösterreich, Østerrike – Riesling 100 %
Rik og aromatisk på duft med preg av lys gul frukt, epler, sitrusfrukter, stenfrukter og mineraler. Touch av krydder. Middels fyldig kropp. Frisk, saftig og mineralsk frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter og epler, samt mineraler og krydder. Frisk syre. Lang, mineralsk avslutning. Dette er bra saker. Meget god kjøp.
90 poeng
250 kr – Bestillingsutvalget – Roxy Wines AS

Weingut Knewitz Chardonnay Holzfass 2019
11169101 – Rheinhessen, Tyskland – Chardonnay 100 %
Dufter aromatisk av begynnende moden frukt, med vekt på sitrusfrukter og epler, og med innslag av mineraler og fat. Friske stenfrukter og sitrusfrukter på smak, lett kremet med litt tydeligere innslag av fat, samt med preg av salt og mineraler. Frisk syre. God lengde. Knewitz leverer, om enn ikke helt på Burgund-nivå.
90 poeng
259,90 kr – Bestillingsutvalget – Winemarket AS

Sébastien Riffault Sancerre Auksinis 2010
6961801 – Loire, Frankrike – Sauvignon Blanc 100 %
Dufter rikt og fruktig av gul frukt og gule epler, med innslag av blomster og røyk, og med en tydelig mineralitet. Fyldig kropp med god munnfølelse. Utviklet gul frukt på smak, med innslag av krydder og mineraler. Tydelig jordsmonnspreg. Frisk syre. Lang, tørr avslutning. Dette er godt.
90 poeng
379,90 kr – Bestillingsutvalget – Non Dos AS

Domaine Fouassier Sancerre Les Grands Champs 2018
9596501 – Loire, Frankrike – Sauvignon Blanc 100 %
Dufter friskt av gul frukt, stikkelsbær og mineraler. Innslag av urter og gress. Middels fyldig kropp. Kjølig, mineralsk frukt på smak, med innslag av lett utviklet gul frukt, saltmineraler og urter. Frisk syre. God lengde. Lang, tørr avslutning. Flott Sancerre.
90 poeng
289,90 kr – Bestillingsutvalget – Autentico AS

Dönnhoff Roxheimer Höllenpfad Riesling Trocken 2018
11785401 – Nahe, Tyskland – Riesling 100 %
Flott, mineralsk frukt på duft, særlig sitrusfrukter, med innslag av stenfrukter. Middels fyldig kropp. Frisk og delikat saftig frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter og epler, med tydelig innslag av mineraler. Innslag av noe urter og krydder. Frisk syre. Lang, tørr avslutning. Ren, deilig riesling.
90 poeng
299,90 kr – Bestillingsutvalget – Hans A. Flaaten Vins Fins AS

Pichler-Krutzler Ried Klostersatz Grüner Veltliner 2019
12126501 – Wachau, Østerrike – Grüner Veltliner 100 %
Dufter av gule epler, sitrusfrukter, gul stenfrukt, kirsebærplomme, gjær, hvit pepper, urter, mineraler og røyk. Middels fyldig kropp. Saftig frukt på smak, med vekt på kirsebærplomme, gul stenfrukt og sitrusfrukter, samt en delikat saltaktig mineralitet. Balansert syre. Middels lang, krydret utgang. Dette er friske og gode saker.
89 poeng
279,90 kr – Bestillingsutvalget – Symposium Wines As

Collestefano Verdicchio di Matelica 2019
5180801 – Marche, Italia – Verdicchio 100 %
God dybde på duft med gul og grønn frukt, sitrusfrukter, samt fersken og nektariner. Hint av honning. Fyldig kropp. Fersk og bløt frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter, grønne epler, pærer, samt en delikat mineralitet. Innslag av mandler. Frisk syre. Lang, mineralsk avslutning.
89 poeng
189,90 kr – Bestillingsutvalget – Vinum AS

Clos du Moulin aux Moines Clos de la Perrière Bourgogne Blanc 2018
3770201 – Burgund, Frankrike – Chardonnay 100 %
Dufter av gul frukt og gule epler, blomster, voks, mandel, mineraler og fat. Fyldig kropp. Fersk, bløt gul frukt på smak, med innslag av mineraler, krydder og fat. Bra konsentrasjon og pent integrert sødme. Frisk syre. God lengde.
89 poeng
299,90 kr – Bestillingsutvalget – Plus Vini AS

Maison Harbour Bourgogne Chardonnay 2018
11117001 – Burgund, Frankrike – Chardonnay 100 %
Dufter parfymert av modne sitrusfrukter, grønne epler, blomster, samt noe tre og toast. Fyldig kropp med fin struktur. Rik, bløt frukt på smak, primært sitrusfrukter og stenfrukter, med innslag av mineraler, tre og søte krydder. Frisk syre på grensen til balansert. Lang, tørr og lett kremet avslutning. En Bougogne Blanc med fin dybde i en noe varmere stil.
89 poeng
417,60 kr – Bestillingsutvalget – Vininor AS

Faiveley Mercurey Clos Rochette 2018
10289801 – Burgund, Frankrike – Chardonnay 100 %
Frisk og sammensatt på duft med preg av lett moden gul frukt, sitrusfrukter, fersken, mineraler, hvite blomster og med innslag av krydder og eik. Middels fyldig kropp. God munnfølelse med fin fedme. Lett moden frukt på smak, primært gul frukt og sitrusfrukter, samt mineraler, krydder og med innslag av fat. Frisk syre. Lang, mineralsk avslutning. Strålende i denne årgangen.
89 poeng
279,90 kr – Bestillingsutvalget – B&R Wine AS

Schug Carneros Estate Heritage Reserve Chardonnay 2018
9359401 – California, USA – Chardonnay 100 %
Ganske rik på duft, med vekt på moden gul frukt og sitrusfrukter, mineraler, noe eik og noe smør. Fyldig kropp. Rik frukt på smak, med vekt på moden gul frukt og sitrusfrukter, samt mineraler, krydder, smør og toast. Frisk syre. God lengde. Dette er moderne og fokusert chardonnay fra California.
89 poeng
499,90 kr – Bestillingsutvalget – Symposium Wines AS

Pacher Hof Pinot Grigio 2019
7859801 – Alto Adige, Italia – Pinot Grigio 100 %
Aromatisk kjølig lys frukt på duft, med vekt på stenfrukter og syrlige sitrusfrukter, samt mineraler og blomster. Middels fyldig kropp. Slank, ren frukt på smak, med preg av stenfrukter og sitrusfrukter. Innslag av urter og mineraler. Frisk syre. Lang, tørr avslutning. Flott vin.
89 poeng
289,90 kr – Bestillingsutvalget – Hans A. Flaaten Vins Fins AS

Kruger-Rumpf Abtei Rupertsberg Riesling Trocken 2019
10383101 – Nahe, Tyskland – Riesling 100 %
Dufter friskt av gul frukt, grønne epler, lime og sitrusfrukter og mineraler. Middels fyldig kropp. Frisk, saftig frukt på smak, med vekt på syrlige epler, sitrusfrukter og gule frukter, med innslag av mineraler. Frisk syre. Flott lengde. Et godt rieslingkjøp.
89 poeng
254,90 kr – Bestillingsutvalget – Blend Wines AS

Carl Loewen Riesling Quant Trocken 2019
5763101 – Mosel, Tyskland – Riesling 100 %
Dufter friskt av sitrusfrukter, moden gul frukt, litt appelsinskall, urter og mineraler. Middels fyldig kropp. Frisk frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter, syrlige epler og moden gul frukt, samt flott mineralitet. Bra konsentrasjon. Livlig syre. Pen lengde. Meget bra riesling til prisen.
88 poeng
169,90 kr – Bestillingsutvalget – Winemarket AS

Domaine Grossot Chablis 2018
1973301 – Burgund, Frankrike – Chardonnay 100 %
Aromatisk og frisk på duft med preg av lime, sitron, epler, flint og mineraler, med innslag av hvite blomster. Fyldig kropp. Lett moden, frisk og mineralsk frukt på smak, med særlig vekt på syrlige sitrusfrukter og grønne epler. Flott konsentrasjon. Frisk syre. Bra lengde. Lang, mineralsk avslutning.
88 poeng
274,90 kr – Bestillingsutvalget – Vinum AS

St. Antony Pettenthal Riesling GG 2019
12074801 – Rheinhessen, Tyskland – Riesling 100 %
Utpreget gul farge. Dufter aromatisk av gul frukt, lett modne sitrusfrukter, epler, pære og krydder. Hint av nøtter. Middels fyldig kropp. Frisk og saftig frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter og gule epler, med innslag av mineraler, nøtter og krydder. Frisk syre. God lengde. Pen riesling.
88 poeng
358,50 kr – Partiutvalget – Mission Wine & Spirits AS

Land of Saints Chardonnay 2019
10440901 – California, USA – Chardonnay 100 %
Dufter av gul frukt, blomster, toast og mineraler. Fyldig kropp på smak. Frisk og fruktig på smak, med preg av sitrusfrukter, gul frukt, mineraler, noe smør, nøtter og eik. Frisk syre. God lengde med en tørr utgang. Meget godt kjøp.
88 poeng
289 kr – Bestillingsutvalget – Tramontane AS

Kloster Eberbach Baiken Riesling Trocken 2018
5936601 – Rheingau, Tyskland – Riesling 100 %
Dufter av lett modne sitrusfrukter, gule epler, fersken og mineraler. Slank og kjølig frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter og lett moden gul frukt, og med tydelig mineralpreg. Frisk syre. Lang og tørr avslutning. Meget bra kjøp.
88 poeng
209,90 kr – Bestillingsutvalget – Signature Wines AS

Weingut Knewitz Riesling Trocken 2019
8366701 – Rheinhessen, Tyskland – Riesling 100 %
Dufter veldig aromatisk og delikat av modne sitrusfrukter, gul stenfrukt og epler, med innslag av urter, våt stein og mineraler. Middels fyldig kropp. Delikat, fruktig og mineralsk på smak, med vekt på sitrusfrukter og epler, en anelse tropisk frukt, samt noen grønne undertoner. Frisk syre og en lang, tørr avslutning. Et bra Riesling-kjøp.
87 poeng
169,90 kr – Bestillingsutvalget – Winemarket AS

Hiedler Grüner Veltliner Ried Schenkenbichl Erste Lage 2017
10090701 – Kamptal, Østerrike – Grüner Veltliner 100 %
Dufter av ferske sitrusfrukter, gule epler, fersken, noe krydder og mineraler. Fyldig kropp. Frisk og fruktig på smak, med preg av sitrusfrukter, epler, stenfrukter, samt mineraler. Frisk syre. God lengde. En frisk og elegant Grüner Veltliner.
87 poeng
285 kr – Bestillingsutvalget – Vinetum AS

Andrè & Michel Quenard Chignin Vieilles Vignes 2019
4405401 – Savoie, Frankrike – Jacquère 100 %
Dufter aromatisk av hvit frukt, røde epler, fersken, mineraler, voks, honning, og med et tydelig floralt tilsnitt. Fyldig kropp. Bløt, saftig frukt på smak, primært i retning av epler, stenfrukter og litt tropisk frukt, og med innslag av mineraler og noe sødme. Balansert syre. God lengde. Lang, tørrende avslutning.
87 poeng
184,90 kr – Bestillingsutvalget – Vinum AS

Grans-Fassian Mineralschiefer Riesling Trocken 2019
5235601 – Mosel, Tyskland – Riesling 100 %
Rik på duft, med innslag av grønne epler, sitrusfrukter, flint og mineraler. Innslag av fersken og andre stenfrukter. Snev av blomster. Fruktig og lett moden på smak, med av preg epler, sitrusfrukter og mineraler. Syrefrisk struktur. Lang, tørr og mineralsk avslutning. Godt kjøp.
86 poeng
199,90 kr – Bestillingsutvalget – Signature Wines AS

Domaine Weinbach Sylvaner Réserve 2018
1647201 – Alsace, Frankrike – Sylvaner 100 %
Dufter intenst av moden gul frukt, epler, aprikos, blomster, voks, våt stein og sjømineraler. Fyldig kropp med en moden munnfølelse. Bløt og saftig frukt på smak, med vekt på modne sitrusfrukter og epler, og med en balansert sødme. Bra konsentrasjon av frukt. Syrefrisk. God lengde. Mineralsk avslutning.
85 poeng
259,90 kr – Bestillingsutvalget – Vinum AS

Luis Pato Maria Gomes Branco 2019
1454901 – Bairrada, Portugal – Maria Gomes 95 %, Sercial 5 %
Dufter av grapefrukt, plommer, gule epler og et snev av jord. Fyldig kropp med god munnfølelse. Ganske krisp og fruktig på smak, med vekt på gule epler og grapefrukt, samt saltpreg og mineraler. Lang, tørr avslutning.
85 poeng
149,90 kr – Bestillingsutvalget – Signature Wines AS

Røde viner

Guigal La Landonne Côte Rôtie 2016
12127801 – Rhône nord, Frankrike – Syrah 100 %
En parfymert og vesentlig mer elegant stil enn flere tidligere årganger. Dufter nydelig av mørk frukt, i første rekke modne solbær, kirsebær og bjørnebær. Betydelig innslag av tjære, espressokaffe, krydder og røkt kjøtt. Snev av mineraler. Fyldig kropp. Treffer med en voldsom rik kraft på smak, men også med et ytterst friskt tilsnitt. Her er det masse mørk frukt, mineraler og pepper, med innslag av røyk. Fantastisk konsentrasjon. Helt enestående struktur med frisk, saftig syre og fine tanniner. Lang, presis avslutning. En enorm vin som trenger en del tid.
99 poeng
2998 kr – Bestillingsutvalget – Moestue Grape Selections AS

Guigal La Turque Côte Rôtie 2016
12127601 – Rhône nord, Frankrike – Syrah 93 %, Viognier 7 %
Fabelaktig rik på duft med preg av mørk frukt i retning av solbær, mørke kirsebær og bjørnebær, samt mineraler, salt lakris, fioler, pepper og krydder og snev av speket kjøtt. Middels til fyldig kropp med fantastisk munnfølelse. Konsentrert mørk frukt på smak som sømløst glir over i elementer av lær, mineraler, espressokaffe og tre. Fremragende konsentrasjon. Meget flott strukturert vin med faste tanniner og frisk syre. Frukten bærer ut i en nydelig lang, tørr avslutning som etterlater spor i sjelen. Et beist av en vin! Men også så veldig elegant.
98 poeng
2998 kr – Bestillingsutvalget – Moestue Grape Selections AS

Guigal La Mouline Côte Rôtie 2016
12127701 – Rhône nord, Frankrike – Syrah 89 %, Viognier 11 %
Dufter intenst aromatisk og rikt av ferske solbær og bjørnebær, noe rød frukt, krydder og lavendel. Innslag av mineraler og eikearomaer. Fyldig kropp med en saftig munnfølelse. Konsentrert og kjøttfull mørk frukt på smak, med følge av toner av mørk sjokolade, lakris, krydder og grafitt. Fantastisk struktur med polerte tanniner og flott syre. Veldig lang og mineralsk avslutning. Dette er en fantastisk vin og nok den mest tilgjengelige av Guigals toppviner.
98 poeng
2998 kr – Bestillingsutvalget – Moestue Grape Selections AS

Roagna Barbaresco Crichët Pajé 2011
12164201 – Piemonte, Italia – Nebbiolo 100 %
Fantastisk på duft. Preg av rød og mørk frukt – her er røde kirsebær, plommer og saftige bringebær, markjordbær og bjørnebær. Her er også innslag av lakris, tørkede blomster, røyk, knust stein og mineraler. Fyldig kropp med fantastisk munnfølelse. Svært delikat og konsentrert frukt på smak, med særlig vekt på rød frukt og bær. Innslag av lakris og mineraler, og av urter og krydder. Frisk syre. Det er nok av fine tanniner her, men frukten overskygger det. Fantastisk lengde. Så raffinert, så elegant kan vin være.
97 poeng
6699,90 kr – Bestillingsutvalget – Unico Real Wines AS

La Rioja Alta Gran Reserva 890 2005
5030101 – Rioja, Spania – Tempranillo – Tempranillo 95 %, Graciano 3 %, Mazuelo 2 %
174 flasker slippes. Dufter forførerisk og intenst av moden mørk frukt, aprikos, appelsinskall og tørket frukt. Innslag av lakris, mint og sjokolade. Toner av tobakk, sopp, skogbunn, lær, søte krydder, vanilje og eik. Fyldig kropp. Nydelig utviklet mørk frukt på smak, med følge av bringebær, røde kirsebær, rips, tranebær, lakris og sjokolade. Innslag av lær og krydder. Balsamiske toner og toner av vanilje. Fantastisk struktur med polerte tanniner og en frisk syre. Fantastisk lengde. Tørr avslutning. Enestående vin i denne årgangen. Veldig tradisjonell Riojavin i stilen, men samtidig veldig elegant og kompleks. Høyst underholdende nå; vil likevel tjene på å ligge noen år i kjelleren.
96 poeng
1100 kr – Bestillingsutvalget – Excellars AS

Terroir Al Límit Les Manyes 2016
3506901 – Catalonia, Spania – Garnatxa 100 %
Dufter nydelig av rød frukt, roser, tørkede blomster, urter, mineraler og med et snev av fataromaer. Fyldig kropp med herlig munnfølelse. Elegant og saftig rød frukt på smak, med innslag av noe mørkere bær, samt innslag av saltmineraler, urter og krydder. Utsøkt tanninstruktur med raffinerte, fine tanniner og frisk syre. Meget lang og sammensatt avslutning. Enestående vin.
95 poeng
1799,90 kr – Bestillingsutvalget – Autentico AS

Giulia Negri Barolo Marassio 2016
12147901 – Piemonte, Italia – Nebbiolo 100 %
Svært delikat på nesen med aromaer av kirsebær, sommerblomster, skogbunn, nøtter, krydder og lær. Et snev av trøfler. Fyldig kropp med enestående munnfølelse. Fantastisk konsentrasjon av frukt på smak, med vekt på kjølig rød frukt, primært kirsebær og jordbær, og med følge av lakris, lær, nøtter, samt noe urter og krydder. Fremragende tanninstruktur med unge, fine tanniner, og frisk syre. Lang, tørr avslutning. Dette er Barolo som virkelig får deg til å tenke.
96 poeng
749,90 kr – Bestillingsutvalget – Pure Wine AS

Luigi Oddero Barolo Vigna Rionda 2012
12171401 – Piemonte, Italia – Nebbiolo 100 %
Ganske intenst duftbilde med aromaer av mørk frukt, særlig kirsebær, solbær og skogsbær, samt krydder, skogbunn, blomster (roser), lær og tobakk. Balsamiske toner. Fyldig kropp med god munnfølelse. Meget strukturert. Mørk saftig frukt på smak, med vekt på kirsebær, plomme og solbær, noe bringebær og annen rød frukt, samt lakris, tobakk og en saltaktig mineralitet. Nydelig konsentrasjon av frukt med god dybde. Noe fat i følge med lær, krydder og mørk sjokolade. Fine, faste tanniner. Frisk syre. Lang og tørr avslutning. En fantastisk, kompleks Barolo, intet mindre.
95 poeng
1331,50 kr – Bestillingsutvalget – Vininor AS

Elio Grasso Barolo Rüncot Riserva 2013
12147501 – Piemonte, Italia – Nebbiolo 100 %
På nesen kjennes deilige aromaer av røde bær, fioler og roser, samt noe tørket frukt, lær og krydder. Snev av tobakk. Fyldig kropp med energisk munnfølelse. Enestående konsentrasjon av frukt på smak, med vekt på delikate røde og mørke bær. Innslag av lakris, samt av mineraler, urter og krydder. Fabelaktig tanninstruktur med fine tanniner og frisk syre. Lang, tørr utgang. En stor vin!
95 poeng
1699,90 kr – Bestillingsutvalget – Pure Wine AS

Guigal Saint-Joseph Vignes de l’Hospice 2017
12127901 – Rhône nord, Frankrike – Syrah 100 %
Et sammensurium av komplekse aromaer. Dufter intenst av mørk bærfrukt, blomster, lær og eik. Fyldig kropp med nydelig munnfølelse. Konsentrert mørk frukt på smak, med innslag av litt lakris, urter og vanilje. Flott struktur med faste tanniner og flott syre. En fantastisk, men veldig ung Saint-Joseph.
94 poeng
756 kr – Bestillingsutvalget – Moestue Grape Selections

Luigi Oddero Barolo Rocche Rivera 2012
12171601 – Piemonte, Italia – Nebbiolo 100 %
Innledningsvis noe lukket på duft og trenger litt tid på å åpne seg. Dufter deretter nydelig av lett moden mørk frukt, noe tørket frukt, anis, tjære og lær, tørkede urter, blomster, trøfler, flint og mineraler. Etter hvert også en anelse røykaroma. Her er det mye kraft på en gang. Fyldig kropp. Lag på lag med konsentrert frukt. Det er en energi her som er litt vanskelig å beskrive. Flott mørk frukt på smak, med vekt på kirsebær, samt noe rød frukt, primært bringebær. Spennende hint av sitrusfrukt. Videre er det lakris, innslag av mentol, urter, noe krydder og en herlig nerverik mineralitet. Floralt innslag. Fine tanniner og en frisk syre. Lang, tørr avslutning. Svært elegant Barolo.
94 poeng
1009,80 kr – Bestillingsutvalget – Vininor AS

Conterno Fantino Barolo Ginestra Vigna Sorì Ginestra 2016
12131001 – Piemonte, Italia – Nebbiolo 100 %
Særdeles behagelig på nesen med aromaer av røde og mørkere bær, lakris, tjære, lær, mineraler og krydder. Hint av tobakk. Fyldig kropp. Her er det mye kraft som skal ut. Sammensatt på smak, med vekt på rød frukt og mørke kirsebær, og med innslag av mineraler og krydder. Tett strukturert nå, med tydelige faste tanniner. Frisk syre. Lang, tørr avslutning. Fantastisk Barolo, men bør gjemmes og glemmes i kjelleren noen år.
94 poeng
832 kr – Bestillingsutvalget – Moestue Grape Selections AS

Luigi Oddero Barolo Vigna Rionda 2008
12171301 – Piemonte, Italia – Nebbiolo 100 %
Dufter av rød og mørk frukt, med vekt på mørke kirsebær, jordbær, plommer, bringebær og noe fruktskall, samt lakris, tobakk, sopp, skogbunn, lær og balsamiske toner. Innslag av urter og roser. Fyldig kropp på smak som brer seg utover. Meget bra konsentrasjon. Nydelig rød og mørk frukt på smak, med vekt på kirsebær og bringebær, samt krydder, lær, mineraler, florale toner og noe fat. Fine tanniner. Frisk syre. Lang, tørr avslutning. Superelegant Barolo.
94 poeng
1398,70 kr – Bestillingsutvalget – Vininor AS

Trediberri Barolo Rocche dell’Annunziata 2016
10453501 – Piemonte, Italia – Nebbiolo 100 %
90 flasker slippes. Svært elegant på nesen med aromaer av mørk frukt, særlig kirsebær, litt rødsamt innslag av skogbunn, roser, lær, lakris og søte krydder. Fyldig kropp med fantastisk munnfølelse. Nydelig konsentrasjon av rød og mørk frukt på smak, med vekt på jordbær og kirsebær, og med innslag av lakris, urter og krydder. Livlig syre og flotte, moderat strukturerte tanniner. Utmerket lengde. Nydelig vin.
94 poeng
609,90 kr – Bestillingsutvalget – Winemarket AS

Luigi Pira Barolo Vignarionda 2016
10853701 – Piemonte, Italia – Nebbiolo 100 %
Utpreget intens på duft med nydelige aromaer av rød og noe mørkere frukt, med vekt på plommer, kirsebær, moreller. Innslag av søt tobakk, krydder, lakris, mineraler og roser. Fyldig kropp med god munnfølelse. På smak er det flott konsentrasjon av rød frukt, med innslag av lakris, mineraler, te og litt tobakk. Frisk syre. Fine tanniner. Fantastisk lengde. Lang og tørr avslutning. En kompleks Barolo med en stor fremtid.
94 poeng
759,90 kr – Bestillingsutvalget – Pure Wine AS

Giulia Negri Barolo Serradenari 2016
12147801 – Piemonte, Italia – Nebbiolo 100 %
Dufter av røde og mørkere bær, lær, tørkede blomster, saltaktig mineralitet, urter og krydder, med undertoner av våt jord. Fyldig kropp med fantastisk munnfølelse. Nydelig konsentrasjon av særlig rød frukt på smak, ispedd litt mørk frukt, nøtter og krydder. Formidabel tanninstruktur og en frisk syre som bærer frukten opp og frem. Dette er den desidert mest elegante av Negris Baroloer i 2016-årgangen.
94 poeng
539,90 kr – Bestillingsutvalget – Pure Wine AS

Schiavenza Barolo Serralunga Prapo 2016
12209001 – Piemonte, Italia – Nebbiolo 100 %
Ren frukt på duft med preg av mørke bær, og med innslag av tørkede urter, krydder, lær, blomster og mineraler. Fyldig kropp. Nydelig, fersk ren frukt på smak, med vekt på mørke kirsebær og jordbær, med følge av lakris, nøtter og krydder. Innslag av krydder, sopp og blomster. Faste, tette tanniner og frisk syre. Veldig lang og tørr avslutning. Imponerer i denne årgangen. Vil trenge tid.
94 poeng
589,10 kr – Bestillingsutvalget – Vinarius AS

Contino Viña del Olivo 2017
5160301 – Rioja, Spania – Tempranillo 90 %, Graciano 10 %
Dufter helt nydelig av mørke bær, særlig solbær og mørke kirsebær, samt lær og blomster. Et tydelig innslag av fat på duft. Fyldig kropp med fantastisk munnfølelse. Nydelig konsentrasjon av mørk frukt på smak, med innslag av krydder og tre. Fabelaktig tanninstruktur og frisk syre. Formidabel lengde. En drøm av en vin.
94 poeng
750 kr – Bestillingsutvalget – Good Beverage AS

Castello dei Rampolla Sammarco 2015
9199601 – Toscana, Italia – Cabernet Sauvignon 90 %, Sangiovese 5 %, Merlot 5 %
Nydelig sammensatt på duft med aromaer av mørk frukt, særlig plomme, blåbær, solbær og kirsebær, samt av krydder, lær, mineraler og fat. Fyldig kropp. Fantastisk konsentrasjon av mørk frukt på smak, med innslag av lakris, krydder og tobakk. Frisk syre. Lett polerte tanniner. Fantastisk lengde. Rent ut fabelaktig i denne årgangen.
94 poeng
625 kr – Bestillingsutvalget – Gaia Wine & Spirits AS

Conterno Fantino Barolo Castelletto Vigna Pressenda 2016
12130901 – Piemonte, Italia – Nebbiolo 100 %
Dufter av røde bær, lær, lakris, mineraler og blomster. Middels fyldig kropp med god munnfølelse. Frisk, kjølig rød frukt på smak, med touch av appelsinskall og mineraler. Det er en syrlighet her som virkelig gjør vinen godt. Frisk syre. Strukturerte tanniner. Lang, tørr avslutning. Dette er en meget pen Barolo.
93 poeng
725 kr – Bestillingsutvalget – Moestue Grape Selections AS

Trediberri Barolo Magnum 2016
12191505 – Piemonte, Italia – Nebbiolo 100 %
25 magnumflasker og 6 doble magnumflasker slippes. Flotte dype aromaer av delikat, lett utviklet rød og mørk frukt, særlig kirsebær og plommer, samt av blomster, lakris, mineraler, urter og krydder. Fyldig kropp. Flott konsentrasjon av rød og mørkere frukt på smak, med innslag av lakris, lær og grafitt. Fin struktur med frisk syre og strukturerte tanniner. Frukten leder veien mot en lang, tørr avslutning. Her er mye kraft og eleganse. Trediberri slår virkelig til i denne årgangen.
93 poeng
799,90 kr – Bestillingsutvalget – Winemarket AS

Domaine de Montille Volnay 1er Cru Les Taillepieds 2017
12125301 – Burgund, Frankrike – Pinot Noir 100 %
Dufter av kjølig rød frukt, kirsebær, appelsinskall, anis og mineraler, samt et kledelig floralt preg. Middels fyldig kropp. Mineralsk, frisk og ganske saftig rød og mørkere frukt på smak, med flott saltpreg og innslag av pepper og krydder. Deilig konsentrasjon. Smått fine tanniner balansert av fin, heftig syre. Lang, tørr avslutning. Meget bra Volnay.
93 poeng
1218 kr – Bestillingsutvalget – Moestue Grape Selections AS

Domaine de Montille Nuits-Saint-Georges 1er Cru Aux Thorey 2017
12125401 – Burgund, Frankrike – Pinot Noir 100 %
Dufter noe avdempet, men typeriktig av rød frukt, primært bringebær og kirsebær, med innslag av skogbunn, pepper og mineraler. Middels fyldig kropp. Elegant, mineralsk rød frukt på smak, med innslag av krydder og røyk. Super konsentrasjon av frukt. Lett tanninbitt og frisk syre. Nydelig avslutning hvor frukten bærer laaaangt. Ah, dette er godt.
93 poeng
920 kr – Bestillingsutvalget – Moestue Grape Selections AS

Schiavenza Barolo Serralunga Cerretta 2016
12208601 – Piemonte, Italia – Nebbiolo 100 %
Dufter intenst av mørk og noe lysere frukt, med vekt på rød plomme, skogsbær og mørke kirsebær, samt jordsmonn og lilla blomster. Hint av lær. Konsentrert og tett mørk frukt på smak, med innslag av mineraler, lakris og mørk sjokolade. Fine tanniner. Dette er tanninfest for alle pengene. Frisk syre. Lang, strukturert avslutning. Strålende saker. Ørlite trekk for noe merkbar alkohol nå, men dette vil nok avhjelpes med tiden.
93 poeng
499 kr – Bestillingsutvalget – Vinarius AS

Luigi Oddero Barolo Rocche Rivera 2004
12171201 – Piemonte, Italia – Nebbiolo 100 %
Dufter innsmigrende av moden rød og noe mørkere frukt, sopp, lakris, sigarboks, urter og søte krydder. Noe fat. Innslag av roser og mineraler. Fyldig kropp med myk og god munnfølelse. Moden rød og mørkere frukt på smak, særlig kirsebær, bringebær, rips og noe tørket frukt, samt mørk sjokolade, lakris, urter, mineraler og fat. Tydelige balsamiske toner. Runde tanniner. Balansert syre. Meget lang, tørr avslutning. Elegant, kompleks og moden Barolo fra en klassisk Piemonte-årgang.
93 poeng
1145 kr – Bestillingsutvalget – Vininor AS

Chateau Mont Redon Chateauneuf-du-Pape 2016
12119301 – Rhône sør, Frankrike – Grenache 60 %, Syrah 30 %, Mourvedre 8 %, Cinsault, Counoise, Muscardin, Vaccarese 2 %
Parfymert og forførende på duft med aromaer av bjørnebær, kirsebær og bringebær, samt anis, krydder og noe røyk og toast. Hint av mineraler. Fyldig kropp med god munnfølelse. Veldig fin konsentrasjon av rød og mørk frukt på smak, med mineralske overtoner. Innslag av lakris, tjære, lær og sort pepper. Noe eiketoner, men ikke for skjemmende. Fin tanninstruktur og pen syre. Lang, krydret utgang. Meget flott Chateauneuf-du-Pape med fin balanse av kraft og eleganse. Mye vin for pengene.
93 poeng
395,40 kr – Bestillingsutvalget – La Ravine AS

Brovia Barolo 2016
12132301 – Piemonte, Italia – Nebbiolo 100 %
Uttrykksfull på duft med preg av røde bær, lakris, blomster, mineraler, urter og krydder. Innslag av nøtter. Fyldig kropp. Konsentrert, frisk rød frukt på smak, med innslag av steinete mineralitet og krydder. Nydelig struktur med flotte, raffinerte tanniner og frisk syre. Fantastisk lengde. Meget overbevisende Barolo.
93 poeng
509,90 kr – Bestillingsutvalget – Moestue Grape Selections AS

La Rioja Alta Gran Reserva 904 2011
563301 – Rioja, Spania – Tempranillo 90 %, Mazuelo, Viura, Graciano 10 %

Dufter intenst av mørk frukt, primært plommer, mørke kirsebær, bjørnebær, tørket frukt, blomster, lakris, sjokolade og eik. Innslag av lær og krydder. Fyldig kropp. Noe utviklet saftig mørk frukt på smak, med vekt på kirsebær, plomme og bjørnebær. Innslag av tørket frukt, lakris, krydder, lær, tobakk, balsamiske toner og eik. Integrerte tanniner og frisk syre. Lang, tørr avslutning. Meget fin vin nå. Enda mer fantastisk om 4-5 år.
93 poeng
429,90 kr – Bestillingsutvalget – Excellars AS

Le Ragnaie Brunello di Montalcino VV 2015
1989901 – Toscana, Italia – Sangiovese 100 %

Nydelig på duft med preg av røde kirsebær, roser, lær, lakris og mineraler. Innslag av krydder. Fyldig kropp med meget god munnfølelse. Frisk og saftig rød frukt på smak, med innslag av lakris og krydder. Fantastisk struktur med frisk syre. Minst like fantastisk lengde. Svært bra Brunello.
93 poeng
1249,90 kr – Bestillingsutvalget – Autentico AS

Dominio de Pingus Flor de Pingus 2017
12101701 – Ribera del Duero, Spania – Tempranillo 100 %

Dufter av begynnende moden mørk frukt, særlig plommer og kirsebær, samt blomster, lakris og vanilje. Touch av sjokolade. Middels fyldig kropp. Lett moden, saftig mørk frukt på smak, med vekt på plommer og kirsebær. Innslag av lakris og fat. Balansert syre og polerte tanniner. Pen lengde. Virkelig flott vin med fremtiden foran seg.
93 poeng
999,90 kr – Bestillingsutvalget – Winetailor AS

Ch. de Beaucastel Châteauneuf-du-Pape 2017
12009701 – Rhône sør, Frankrike – Grenache 30 %, Mourvèdre 30 %, Syrah 15 %, Counoise 10 %, Vaccarèse, Terret Noir, Muscardin, Clairette, Picpoul, Picardan, Bourboulenc, Roussanne 10 %, Cinsault 5 %
Dufter av mørkere frukt, med vekt på plommer, kirsebær og noe solbær, samt anis, kjøtt, lær, mineraler og krydder. Innslag av fat. Fyldig kropp. Konsentrert mørk frukt på smak, med elementer av lakris, kaffe og krydder. En super struktur med livlig syre og fine tanniner. Lang, tørr avslutning. Denne blir helt fantastisk om noen år.
93 poeng
899,90 kr – Bestillingsutvalget – Moestue Grape Selections AS

Fèlsina Colonia Chianti Classico Gran Selezione 2011
7829801 – Toscana, Italia – Sangiovese 100 %
Dufter av mørkere frukt, noe tørket frukt, urter, lær og mineraler. Hint av tobakk og fat. Fyldig kropp med meget god munnfølelse. Fantastisk konsentrasjon av mørk frukt på smak, med innslag av nøtter og sjokolade. Faste tanniner. Frisk syre. Lang, tørr avslutning. Svært solid vin.
93 poeng
1000 kr – Bestillingsutvalget – Good Beverage AS

Conterno Fantino Barolo Ginestra Vigna del Gris 2016
12130801 – Piemonte, Italia – Nebbiolo 100 %
Kompleks på duft med preg av rød frukt, mørke kirsebær, lakris, blomster, mineraler, og med innslag av krydder og toner av sedertre. Middels fyldig kropp med god munnfølelse. Konsentrert, rød og mørkere frukt på smak, med innslag av lakris og tobakk. Frisk syre som gir nerve til vinen. Ganske polerte tanniner. Fantastisk lengde. Skikkelig bra Barolo.
92 poeng
725 kr – Bestillingsutvalget – Moestue Grape Selections AS

Schiavenza Barolo Broglio 2016
12208701 – Piemonte, Italia – Nebbiolo 100 %
Dufter nydelig av mørk frukt, især kirsebær og plomme, samt lær, anis og krydder. Hint av jordsmonn og blomster. Fyldig kropp med god munnfølelse. Delikat, fersk og konsentrert mørk frukt på smak, med innslag av noe røde bær, samt lakris, lær, tørket sopp og krydder. Livlig syre og faste tanniner. Lang krydret avslutning. Meget pen vin.
92 poeng
469 kr – Bestillingsutvalget – Vinarius AS

Luigi Pira Barolo Margheria 2016
10853601 – Piemonte, Italia – Nebbiolo 100 %
Dufter intenst og sammensatt av rød bærfrukt, lær, jordsmonn, krydder og mineraler. Et tydelig floralt preg over det hele, i retning av lilla blomster. Fyldig kropp med fabelaktig munnfølelse. Flott konsentrasjon av rød frukt på smak, med innslag av lakris, urter og mineraler. Fin tanninstruktur med faste tanniner og frisk syre. En bemerkelsesverdig balansert Barolo. Min antakelse er at denne vil være tidligere tilgjengelig enn Piras øvrige cuveer.
92 poeng
489,90 kr – Bestillingsutvalget – Pure Wine AS

Fèlsina Rancia Chianti Classico Riserva 2013
6903601 – Toscana, Italia – Sangiovese 100 %
Dufter av noe utviklet rød og mørk frukt, samt tørket frukt, lakris, lær og tjære. Fyldig kropp. Moden frukt på smak, med vekt på kirsebær og plommer, og med innslag av lær, lakris og mineraler. Frisk. Faste tanniner. Lang, tørr avslutning. En flott utgave av denne toskanske klassikeren.
92 poeng
449,90 kr – Bestillingsutvalget – Good Beverage AS

Antinori Guado al Tasso 2017
5000701 – Toscana, Italia – Cabernet Sauvignon 60 %, Merlot 20 %, Cabernet Franc 20 %

Noe lukket på duft, med innslag av mørkere bær, urter, krydder og tre. Fyldig kropp med god munnfølelse. Nydelig konsentrasjon av mørk frukt på smak på smak, særlig solbær og bjørnebær, og med innslag av krydder, sjokolade og noe tre. Frisk syre og strukturerte tanniner. Lang, tørr avslutning. Kombinerer kraft og eleganse på eksemplarisk vis.
92 poeng
949 kr – Bestillingsutvalget – Vinetum AS

Gaja Pieve di Santa Restituta Brunello di Montalcino 2015
6876601 – Toscana, Italia – Sangiovese 100 %
Ganske rik på nesen med aromaer av mørke bær og noe rød frukt, mineraler og urter. Hint av nøtter, krydder og tre. Fyldig kropp med god munnfølelse. Mørk frukt på smak, med vekt på plommer og kirsebær, og innslag av rips, nøtter, skogbunn og urter. Meget bra tanninstruktur med fine, faste tanniner og frisk syre. Lang, tørr avslutning. Trenger tid for å nå sitt fulle potensiale, men dette er allerede en strålende Brunello.
92 poeng
549,90 kr – Bestillingsutvalget – Winetailor

Selvapiana Chianti Rufina Riserva Bucerchiale 2016
9955501 – Toscana, Italia – Sangiovese 100 %
Nydelig aromatisk dybde på nesen med preg av ulike lag av fersk rød og mørk frukt, og med innslag av lakris, lær, søt tobakk, krydder, nøtter og jord. Hint av vanilje. Fyldig kropp. Tett, konsentrert rød frukt på smak, med følge av lær og mineraler. Strukturert så det holder, med fine tanniner og en relativt balansert syre. Lang, tørr avslutning. Meget bra i denne årgangen.
92 poeng
358 kr – Bestillingsutvalget – Moestue Grape Selections AS

Torre de Oña Martelo Reserva 2012
11901401 – Rioja, Spania – Tempranillo 95 %, Mazuelo, Garnacha, Viura 5 %
Dufter raffinert av røde og mørkere kirsebær, bjørnebær, moreller, plomme og nøtter. Innslag av krydder, jord og noe tre. Middels fyldig kropp med myk munnfølelse. Nydelig konsentrasjon av frukt. Saftig rød og mørkere moden frukt på smak, samt mineraler, krydder og noter av vanilje og eik. Polerte tanniner, moderat syre. Lang, delikat avslutning. En meget flott og moderne Rioja-vin. Nesten litt burgundsk i stilen.
92 poeng
319,90 kr – Bestillingsutvalget – Excellars AS

Massolino Barolo 2016
11201201 – Piemonte, Italia – Nebbiolo 100 %

Dyp granatrød farge. Dufter friskt av rød og mørkere frukt, roser, mineraler, lakris og krydder. Middels fyldig kropp med fremragende munnfølelse. Nydelig, konsentrert mørk frukt på smak, med innslag av noe lysere frukt i retning av jordbær og røde kirsebær, samt lakris, urter, krydder og mineraler. Flott struktur med fine tanniner og frisk syre. Pen lengde. Massolino imponerer stadig. Et røverkjøp til prisen.
92 poeng
399,90 kr – Bestillingsutvalget – Red & White AS

Maison Harbour Corton Grand Cru 2018
11122901 – Burgund, Frankrike – Pinot Noir 100 %
Dufter generøst av mørke bær, særlig kirsebær, plomme, solbær og moreller, noe rips og markjordbær, samt blomster, jordsmonn og fine mineraler. Toner av pepper og lakris. Noe fat i bakgrunnen. Middels fyldig kropp. Frisk og saftig rød og mørkere kjølig, lineær frukt på smak, særlig mørke kirsebær, solbær, jordbær, bringebær, noe tørket frukt og krydder, samt flott mineralitet. Lett bitterhet mot avslutningen. Nydelig konsentrasjon med bra dybde og solid kraft. Flott balansert struktur. Frisk syre og lette tanniner. Utsøkt lengde. Lang, mineralsk og tørrende avslutning. En kompleks, men overraskende tilgjengelig Corton Grand Cru.
92 poeng
1030 kr – Bestillingsutvalget – Vininor AS

Maison Harbour Gevrey-Chambertin La Justice 2018
11122701 – Burgund, Frankrike – Pinot Noir 100 %
Dufter av fersk rød frukt og noe mørkere frukt, fremfor alt bringebær, kirsebær og bjørnebær, samt flott jordsmonnpreg, mineraler, blomster og noe treverk. Middels fyldig kropp med god munnfølelse. Ganske rik og fruktig på smak, med vekt på saftig rød frukt, fremfor alt bringebær, plomme, sødmefull rips og syrlige kirsebær, samt mineralitet. Noe pepper og krydder. Innslag av tre. Integrerte tanniner balansert av frisk syre. Lang, tørr og slank avslutning. Klassisk Gevrey. Kanskje den mest elegante av Maison Harbours viner.
92 poeng
720,30 kr – Bestillingsutvalget – Vininor AS

Faiveley Volnay 1er Cru Santenots 2018
12146001 – Burgund, Frankrike – Pinot Noir 100 %
Elegant på nesen med aromaer av rød frukt, særlig bringebær og kirsebær, noe mørkere bær, samt urter, mineraler og et snev av blomster og tre. Fyldig kropp med god munnfølelse. Saftig, ren frukt på smak, med vekt på fersk rød frukt og mørke kirsebær, samt pepper og mineraler, og med hint av røyk. Fin struktur med polerte tanniner og frisk syre. Lang og tørr avslutning. Nydelig Volnay.
92 poeng
639,90 kr – Bestillingsutvalget – B&R Wine AS

Giuseppe Mascarello Scudetto Barbera d’Alba 2017
9939901 – Piemonte, Italia – Barbera 100 %
Dufter særegent og intenst av røde bær og mørkere bær, primært skogsbær, bjørnebær og bringebær, samt av skogbunn, sjokolade, jord, krydder og eik. Fyldig kropp. Kraftfull og rik. Ganske ung og fersk frukt på smak, med vekt på kirsebær, bjørnebær, samt nøtter og mørk sjokolade. God lengde. Frisk syre. Ganske tanninrik nå, så ikke rør denne de nærmeste fem-ti årene.
92 poeng
429,90 kr – Bestillingsutvalget – Symposium Wines AS

Tenuta Le Potazzine Gorelli Brunello di Montalcino 2014
7996501 – Toscana, Italia – Sangiovese 100 %
Dufter av moden rød frukt, særlig kirsebær og plommer, samt urter og krydder. Et visst innslag av fat. Fyldig kropp med god munnfølelse. Moden rød frukt på smak, med innslag av kaffe og krydder. Medium tanniner og frisk syre. En riktig så pen Brunello.
92 poeng
850 kr – Bestillingsutvalget – Sansa Valore AS

Anthill Farms Campbell Ranch Pinot Noir 2018
12117801 – California, USA – Pinot Noir 100 %
Nydelig på duft, med elegante aromaer av røde bær, fremfor alt bringebær, roser, mineraler, pepper og med hint av fat. Middels fyldig kropp. Nydelig konsentrasjon av ren rød frukt på smak, med innslag av krydder. Frisk syre og lette tanniner. Virkelig lekker amerikansk pinot.
92 poeng
498 kr – Bestillingsutvalget – Tramontane AS

Ogier Caves des Papes Clos de L’Oratoire des Papes Châteauneuf-du-Pape 2010
11927501 – Rhône, Frankrike – Grenache 80%, Syrah 8%, Mourvedre 7%, Cinsault 5%
60 flasker slippes. Dufter av moden rød og mørkere frukt, særlig kirsebær, solbær, bringebær og modne plommer, samt urter, roser og tre. Bra konsentrasjon av frukt. Moden rød og mørk frukt på smak, med innslag av noe eksotisk frukt, og med følge av lakris, krydder og mineraler. Polerte tanniner og balansert syre. Lang og tørr utgang, med en viss bitterhet i avslutningen. Nydelig moden Rhone-vin.
92 poeng
735 kr – Bestillingutvalget – Vinordia AS

Chateau Lagrange 2010
947601 – Bordeaux, Frankrike – Cabernet Sauvignon 75 %, Merlot 35 %
Veldig umiskjennelig St. Julien på duft, med preg av moden rød og mørk frukt, og med innslag av anis, urter, lær, tre og vanilje. Fyldig kropp. Delikat, tett moden rød frukt på smak, med noe innslag av mørkere frukt, lakris, urter og fat. Avrundede tanniner. Balansert syre. Lang, tørr avslutning. Bra klassisk, moden Bordeaux.
92 poeng
825 kr – Bestillingsutvalget – Hans A. Flaaten Vins Fins AS

Louis Boillot Gevrey-Chambertin Les Evocelles 2015
12127001 – Burgund, Frankrike – Pinot Noir 100 %
Dufter relativ rikt av lett modne røde bær, stein, urter og blomster. Fyldig kropp med god munnfølelse. Delikat, saftig rød frukt på smak med god konsentrasjon. Vi snakker kirsebær, jordbær og bjørnebær, med et pent innslag av mineraler. Frisk syre. Lette tanniner. Lang, tørr avslutning. Meget pen Gevrey.
92 poeng
599,90 kr – Bestillingsutvalget – Moestue Grape Selections AS

Biondi-Santi Rosso di Montalcino 2017
11929001 – Toscana, Italia – Sangiovese 100 %
På nesen er det nydelig duft av friske røde kirsebær, røde plommer, anis, lilla blomster, krydder og nøtter. Hint av vanilje. Middels fyldig kropp. Saftig og syrlig frukt på smak, med vekt på rød frukt i form av kirsebær og plommer, noe mørke kirsebær, samt pepper, krydder og anis. Innslag av fat. Flott konsentrasjon. Strukturerte tanniner. Frisk syre, på grensen til balansert. Lang og tørr avslutning. Delikat Rosso.
91 poeng
729,90 kr – Bestillingsutvalget – Signature Wines AS

Nervi Gattinara 2016
12193701 – Piemonte, Italia – Nebbiolo 100 %

Dufter nydelig av ren rød og mørkere frukt, særlig kirsebær, og med innslag av einebær, lakris, lær, blomster, krydder og mineraler. Tydelig floralt preg. Middels fyldig kropp. Fersk og konsentrert litt kjølig rød og mørkere frukt på smak, med tydelig preg av lakris, urter og mineraler. Frisk syre. Fine tanniner. Lang, tørr avslutning. Pen vin som kler årgangen godt.
91 poeng
429,90 kr – Bestillingsutvalget – Red & White AS

Faiveley Beaune 1er Cru Clos de l’Ecu monopole 2018
12146101 – Burgund, Frankrike – Pinot Noir 100 %
Fruktig og rikere på duft med preg av moden rød frukt, merkbart innslag av mørkere frukt, samt noe lakris og eik. Fyldig kropp med flott konsentrasjon og dybde. Saftig, rik og moden rød frukt på smak, med innslag av krydder, lakris og peppermynte. Et snev av sødme. Lette tanniner, frisk syre. Lang og tørr avslutning. Flott og tilgjengelig pinot.
91 poeng
445 kr – Bestillingsutvalget – B&R Wine AS

Schiavenza Barolo Serralunga 2016
12208801 – Piemonte, Italia – Nebbiolo 100 %
Innsmigrende på duft med preg av lett moden rød og mørkere frukt, med vekt på jordbær, kirsebær og plomme, samt lær, urter og krydder. Fyldig kropp. Rik og begynnende moden mørk frukt på smak, med innslag av tjære og lakris, samt undertoner av mineraler og krydder. Fine, snerpende tanniner, men vesentlig mer medgjørlige enn tidligere årganger. Frisk syre. God lengde, med en lang og tørr avslutning. Meget bra Barolo-kjøp fra en fantastisk årgang.
91 poeng
389 kr – Bestillingsutvalget – Vinarius AS

Texier Brézème Dom. de Pergault 2015
9478801 – Rhône nord, Frankrike – Syrah 100 %

Dufter nydelig sammensatt av mørk frukt, med innslag av blomster, urter, krydder, våt skogbunn og noe animalsk. Middels fyldig kropp. Kjølig, saftig mørk frukt på smak, med innslag av urter og krydder. Fine tanniner. Frisk syre. Flott lengde. Veldig elegant stil med kjølig frukt. Fin vin.
91 poeng
389,90 kr – Bestillingsutvalget – Autentico AS

Tenuta San Guido Guidalberto 2018
10407101 – Toscana, Italia – Cabernet Sauvignon 60 %, Merlot 40 %
Dufter delikat av mørkere frukt, med vekt på kirsebær og plommer, samt blomster og mineraler. Hint av fat. Fantastisk konsentrasjon. Fyldig kropp. Fin konsentrasjon av mørk frukt på smak. Frisk syre og faste tanniner. God lengde. En pen vin.
91 poeng
449,90 kr – Bestillingsutvalget – Palmer Fine Wine AS

Ca’ del Baio Asili Barbaresco 2016
11209501 – Piemonte, Italia – Nebbiolo 100 %
Klar rødbrun farge. Dufter av ren rød frukt, lær og lakris. Pent floralt preg omsvøper det hele. Middels fyldig kropp. Lett moden rød frukt på smak, med preg av kirsebær, plomme og bringebær, og med et pent mineralsk tilsnitt. Innslag av lakris og krydder. Frisk syre. Faste, fine tanniner. Lang, tørr avslutning. Fin Asili til en god pris. Meget bra kjøp.
91 poeng
399,90 kr – Bestillingsutvalget – Pure Wine AS

Giovanni Rosso Barolo Serralunga 2016
5049201 – Piemonte, Italia – Nebbiolo 100 %
Dufter av delikat rød frukt, samt noe mørkere bær. Innslag av blomster, skogbunn, nøtter og mineraler. Nydelig konsentrasjon av kjølig frukt på smak, med vekt på syrlige røde bær. På smak er det også innslag av lær, lakris og krydder. Innslag av velintegrert fat. Frisk syre, på grensen til balansert. Faste tanniner. Lang, tørr avslutning. En flott, typeriktig Serralunga-Barolo.
91 poeng
415 kr – Bestillingsutvalget – Gaia Wine & Spirits AS

Poggio al Sole Casasilia Gran Selezione 2016
12136301 – Toscana, Italia – Sangiovese 100 %
Dufter av røde bær, bjørnebær, skogbunn, tørkede urter og tobakk. Toner av kalk og mineraler. Noe vanilje og krydder fra fat. Middels til fyldig kropp. Moden, ren frukt på smak, med vekt på kirsebær, bringebær og bjørnebær. Innslag av lakris og krydder. Nydelig konsentrasjon. Flott struktur med fine tanniner. Lang, tørr avslutning. Elegant og krydret Gran Selezione.
91 poeng
499,90 kr – Bestillingsutvalget – Symposium Wines AS

Clos du Moulin aux Moines Pommard Villages 2017
7263501 – Burgund, Frankrike – Pinot Noir 100 %
Dufter av begynnende moden rød frukt, mineraler, urter, pepper og blomster. Litt skogbunn og røyk. Hint av tre. Fyldig kropp med god munnfølelse. Saftig og relativt fruktig på smak, med vekt på røde bær, særlig bringebær, kirsebær, rips og moreller, samt noen jordlige undertoner. Innslag av subtil sødme. Lette til medium tanniner. Frisk syre. God lengde. Her snakker vi klassisk Pommard.
91 poeng
489,90 kr – Bestillingsutvalget – Plus Vini AS

Sandhi Sta Rita Hills Pinot Noir 2018
10634501 – California, USA – Pinot Noir 100 %
Dufter intenst av rød frukt, primært bringebær og kirsebær, samt noe søte bær, og med innslag av blomster, pepper og litt skogbunn. Middels fyldig kropp med god munnfølelse. Saftig og frisk, lett sødmefull rød frukt på smak. Innslag av litt krydder, lakris og et snev av fat. Lange tanniner. Frisk syre. Lang og tørr utgang. Flott pinot som gir mye drikkeglade for pengene.
91 poeng
369,90 kr – Bestillingsutvalget – LaMarc Wines AS

Muga Reserva 2016
3098901 – Rioja, Spania – Tempranillo 70 %, Garnacha 20 %, Mazuelo 5 %, Graciano 5 %

Dufter intenst av saftig rød og mørk frukt, med innslag av krydder, tobakk, lær og lakris. Middels fyldig kropp med god munnfølelse. Saftig, frisk og ganske konsentrert rød og mørk frukt på smak, med innslag av tørket frukt, lakris, krydder og fat. Bra tanninstruktur og frisk syre. Lang, tørr avslutning. En utmerket matvin.
91 poeng
289,90 kr – Basisutvalget (kat. 4) – Autentico AS

Vajra Barolo Albe 2016
4493001 – Piemonte, Italia – Nebbiolo 100 %
Dufter lett modent og delikat av røde bær, lakris, urter, roser og knust stein. Hint av lær. Middels fyldig kropp. Delikat og saftig rød frukt på smak, med vekt på kirsebær og bringebær, og innslag av mineraler, lakris og krydder. Frisk syre og strukturerte tanniner. Lang, tørr avslutning. Flott, tilgjengelig Barolo.
91 poeng
360 kr – Bestillingsutvalget – Moestue Grape Selections AS

Ch. Cos d’Estournel Les Pagodes de Cos 2011
12170801 – Bordeaux, Frankrike – Cabernet Sauvignon 65 %, Merlot 33 %, Petit Verdot 2 %
Rik på duft med aromaer av moden mørk frukt, særlig solbær, plommer og mørke kirsebær, samt lakris, tobakk, skogbunn, krydder. Innslag av (seder)tre og vanilje. Florale toner i bakgrunnen. Middels fyldig kropp med god stramhet. Begynnende moden frukt på smak, med vekt på kirsebær, solbær og bjørnebær. Fin dybde i frukten. Smaker videre av lakris, krydder, vanilje og tre. Innslag av tjære og tobakk. Runde tanniner og balansert syre. God lengde. Elegant vin som drikker bra nå, men som fint kan lagres i 5-10 år.
91 poeng
813,30 kr – Bestillingsutvalget – Vininor AS

Louis Boillot Gevrey-Chambertin Les Evocelles 2016
12127401 – Burgund, Frankrike – Pinot Noir 100 %

Dufter av kjølig rød frukt som jordbær, rips og søte kirsebær, med innslag av lær, urter og pepper. Fyldig kropp. Delikat og saftig rød frukt på smak, med fine innslag av mineraler og urter. Nydelig konsentrasjon av frukt. Frisk syre. Lette tanniner. Lang, tørrende avslutning. Dette kan man like!
91 poeng
599,90 kr – Bestillingsutvalget – Moestue Grape Selections AS

Anthill Farms Sonoma Coast Pinot Noir 2018
12008501 – California, USA – Pinot Noir 100 %
Slank kjølig rød frukt på duft, med vekt på bringebær, og med innslag av litt tre og fataromaer. Middels fyldig kropp. Frisk og saftig rød frukt på smak, med preg av bringebær og jordbær, samt noe mineraler og fat. Lette, medgjørlige tanniner og frisk syre. Tørrende utgang. Flott, delikat pinot.
91 poeng
428 kr – Bestillingsutvalget – Tramontane AS

Faiveley Monthélie 1er Cru Champ Fulliot 2018
12146601 – Burgund, Frankrike – Pinot Noir 100 %
God dybde på duft med preg av rød frukt, særlig bringebær, kirsebær og moreller, samt av lakris, blomster og noe skogbunn. Fyldig kropp. Fersk rød frukt på smak, med delikat innslag av lakris. Meget bra konsentrasjon og kraft som brer seg utover. Flott struktur med lette tanniner og frisk syre. Lang og tørr avslutning. Strålende vin.
90 poeng
370 kr – Bestillingsutvalget – B&R Wine AS

Domaine de Montille Beaune 1er Cru Les Perrières 2017
12124801 – Burgund, Frankrike – Pinot Noir 100 %
Dufter friskt av røde bær og plommer, med innslag av mineraler og krydder. Hint av tre. Middels fyldig kropp. Lett saftig rød frukt på smak, fremfor alt av søte røde bær og kirsebær, og med innslag av mineraler. Pent strukturert vin med frisk syre og unge tørrende tanniner. God lengde med en saftig avslutning. Pen vin.
90 poeng
638 kr – Bestillingsutvalget – Moestue Grape Selections AS

Ch. des Jacques Moulin-à-Vent Clos de Roschegrès 2017
7855401 – Burgund, Frankrike – Gamay 100 %
Aromatisk på duft med dype aromaer av røde bær, plommer, mineraler og blomster, samt krydder og fat. Middels fyldig kropp. Saftig, bløt frukt på smak, med preg av bringebær og plommer. Hint av tre. Faste tanniner. Frisk syre. God lengde med en saftig avslutning. Meget bra Gamay.
90 poeng
299,90 kr – Bestillingsutvalget – Symposium Wines

Luis Pato Vinha Barrosa 2016
5301501 – Bairrada, Portugal – Baga 100 %
Parfymert på duft med preg av søte mørke bær, noe tørket frukt, mineraler, lær, fioler og krydder. Innslag av tre. Fyldig kropp med god munnfølelse. Konsentrert frukt på smak. Smaker av saftige og modne solbær, plommer og syrlige kirsebær, lakris, mineraler, krydder og velintegrert eik. Slanke, fine tanniner og frisk syre. Lang og tørr avslutning.
90 poeng
329,90 kr – Bestillingsutvalget – Signature Wines AS

Conde Valdemar Gran Reserva 2011
9967501 – Rioja, Spania – Tempranillo 85 %, Graciano 10 %, Garnacha 5 %
Dufter av moden rød og noe mørkere frukt, samt krydder, lær og eikearomaer. Fyldig kropp. Moden og bløt frukt på smak, med vekt på bjørnebær, kirsebær og tranebær. Innslag av urter, krydder, lær og vanilje. Balansert syre og runde tanniner. Bra lengde. Lang, tørrende avslutning.
90 poeng
179,90 kr – Bestillingsutvalget – Symposium Wines AS

André Lurton Chateau La Louvière 2014
4967201 – Bordeaux, Frankrike – Cabernet Sauvignon 70 %, Merlot 30 %
Dufter klassisk av røde og mørkere bær, særlig kirsebær, bringebær, solbær og bjørnebær, samt blyantspiss, lær, krydder og tre. Fyldig kropp. Smaker av noe utviklet rød og mørk frukt, lakris og eiketoner. Flott konsentrasjon. Fine tanniner, balansert syre. Lang, tørr avslutning. Dette er en bra Bordeaux-vin fra en relativt god årgang.
90 poeng
434,90 kr – Bestillingsutvalget – Excellars AS

Domenico Clerico Barolo Pajana 2016
11376301 – Piemonte, Italia – Nebbiolo 100 %
Dufter nydelig av rød frukt og med klare innslag av nøtter og blomster. Fast rød frukt på smak, med innslag av lakris, krydder og nøtter. Frisk syre. Faste tanniner. Lang, tørr utgang. Man aner storhet om noen år i horisonten, men denne trenger tid.
90 poeng
799,90 kr – Bestillingsutvalget – Gaia Wine & Spirits AS

Nautilus Pinot Noir 2016
522001 – Marlborough, New Zealand – Pinot Noir 100 %
Dufter av lett modne bringebær, bjørnebær, urter, lær og med innslag av mineraler, blomster og tre. Middels fyldig kropp med fin struktur. Saftig og lett moden rød frukt på smak, med innslag av noe mørkere bær, samt urter og krydder som gir dybde. Lette tanniner og frisk syre. God lengde.
90 poeng
289 kr – Bestillingsutvalget – Vinarius AS

Riecine Chianti Classico 2018
7905201 – Toscana, Italia – Sangiovese 100 %
Dufter av kirsebær, plommer, appelsinskall, mineraler og roser. Hint av urter og fat. Middels fyldig kropp med god struktur. Lett moden rød og mørkere frukt på smak, med vekt på kirsebær, bringebær og plommer. Flott konsentrasjon. Innslag av mineraler. Faste tanniner. God syre. God lengde. Tørr, mineralsk avslutning. Bra Chianti Classico.
90 poeng
269,90 kr – Bestillingsutvalget – Vinarius AS

Castell´in Villa Chianti Classico 2016
4992501 – Toscana, Italia – Sangiovese 100 %
Dufter av lett moden rød og mørk frukt, primært kirsebær, moreller, mørke plommer og jordbær, samt noe krydder og nøtter. Litt parfymert med duft av lilla blomster. Innslag av urter, skogbunn og noe jord. En anelse fat. Middels fyldig kropp. Fruktig og konsentrert på smak, ganske kjølig i anslaget, med vekt på mørke kirsebær (syrlige sådan), mørke plommer, solbær og jordbær. Tydelige innslag av urter og lakris. Hint av nøtter (hasselnøtter), samt noe fat helt i bakgrunnen. Fine og litt snerpende tanniner, så her er god lufting før konsum alfa og omega på nåværende tidspunkt. Frisk syre. Lang og tørr avslutning. Den beste standard-Chianti Classico-en jeg har smakt fra Castell´in Villa siden minst 2010-årgangen. 
90 poeng
239,90 kr – Basisutvalget (kat. 6) – Non Dos AS

Louis Boillot Gevrey-Chambertin 2016
12127301 – Burgund, Frankrike – Pinot Noir 100 %
Dufter av rød og noe mørkere frukt, samt mineraler, lær og krydder. Hint av våt jord. Middels til fyldig kropp. Begynnende moden rød og mørk frukt på smak, med fint innslag av anis, krydder og mineraler. God struktur med faste tanniner og frisk syre. Lang, tørr avslutning. Gevrey på villagenivå blir ikke så mye bedre enn dette.
90 poeng
499,90 kr – Bestillingsutvalget – Moestue Grape Selections AS

Benjamin Leroux Volnay 2018
12129101 – Burgund, Frankrike – Pinot Noir 100 %
Dufter av røde bær, litt søte mørkere bær, lær og krydder. Innslag av velintergrert eik. Middels fyldig kropp med god munnfølelse. Saftig, rød frukt på smakt, med innslag av mineraler. Strukturert med tanniner som biter litt, kombinert med frisk syre. Lang, tørr finish. Bra, ukomplisert Volnay.
89 poeng
589 kr – Bestillingsutvalget – Moestue Grape Selections AS

Johan Vineyard Farmlands Pinot Noir 2018
10891501 – Oregon, USA – Pinot Noir 100 %
Forførende på duft med preg av rød frukt, bringebær, granateple, blomster og mineraler. Middels fyldig kropp. Fersk og delikat rød frukt på smak, med vekt på bringebær, og med innslag av noe mineraler og tre. Frisk syre og lette tanniner. Mineralsk, tørr avslutning. Meget bra!
89 poeng
299 kr – Bestillingsutvalget – Tramontane AS

Tenuta San Guido Le Difese 2018
10407201 – Toscana, Italia – Merlot 70 %, Sangiovese 30 %
Dufter nydelig av røde og mørkere bær, primært kirsebær, solbær, bringebær, samt plomme, mineraler og blomster. Fyldig kropp. God konsentrasjon av frukt på smak, med vekt på fersk rød og mørkere frukt. Innslag av tre. Frisk syre og strukturerte tanniner. Lang, tørr avslutning. Denne drikker godt nå.
89 poeng
299,90 kr – Bestillingsutvalget – Palmer Fine Wine AS

Trediberri Dogliani Bricco Mollea 2019
12191701 – Piemonte, Italia – Dolcetto 100 %
Intens på duft med aromaer av moreller, rips, røde kirsebær og hint av bringebær, med innslag av lakris. Litt varmere, saftig frukt på smak, med vekt på moreller og syrlige røde kirsebær, og med innslag av pepper og lakris. Frisk syre og strukturerte tanniner. Fin lang og krydret utgang. Dette er en bra Dolcetto.
89 poeng
199,90 kr – Bestillingsutvalget – Winemarket AS

Chateau Clos de Bouard La Dame de Bouard 2017
12171101 – Bordeaux, Frankrike – Merlot 100 %
Dufter relativt intenst av lett moden rød og mørkere frukt, særlig kirsebær, bringebær og rød plomme, samt av urter, krydder og skogbunn. Tydelig preg av vanilje. Middels fyldig kropp med god munnfølelse. Juicy frukt på smak, med vekt på rød og mørkere frukt, særlig kirsebær og plomme, samt vanilje og tre. Små hint av sitrusfrukt. Innslag av sjokolade og jord. Frisk syre og balanserte tanniner. Lang, tørrende avslutning. Rund og flott vin som drikker bra nå og i de nærmeste 5 årene.
89 poeng
311 kr – Bestillingsutvalget – Vininor AS

Charles & Francois Tardy Domaine des Entrefaux Crozes-Hermitage 2018
5180201 – Rhône nord, Frankrike – Syrah 100 %
Dufter intenst av mørk frukt, primært mørke plommer og bjørnebær, med innslag av krydder og snev av tobakk. Fyldig kropp. Ung og saftig mørk frukt på smak, primært plommer og bjørnebær. Lett strukturerte tanniner. Frisk syre. Bra lengde. Pen Crozes-Hermitage til fin pris.
89 poeng
269,90 kr – Bestillingsutvalget – Vinum AS

Maison Champy Pernand-Vergelesses 1er Cru Les Vergelesses 2017
11920401 – Burgund, Frankrike – Pinot Noir 100 %
Aromatisk på duft, med vekt på fersk rød og mørkere frukt, samt mineraler og røyk. Fersk og fruktig på smak, primært i form av bringebær, bjørnebær og solbær, samt mineraler. Bra struktur, med faste tanniner og frisk syre. Lang, mineralsk avslutning.
89 poeng
599 kr – Bestillingsutvalget – Vinordia AS

ArPePe Rosso di Valtellina 2018
768101 – Lombardia, Italia – Nebbiolo 100 %
Dufter av frisk rød frukt, med vekt på kirsebær, plommer, rips, bringebær, samt lakris, mineraler og blomster. Saftig og fruktig på smak, med preg av fersk rød frukt, lakris, mineraler og krydder. Frisk syre. Lange tanniner. Lang, tørr avslutning. Overbevisende, digg Nebbiolo fra Valtellina. Godt kjøp.
89 poeng
279,90 kr – Bestillingsutvalget – Non Dos AS

Thymiopoulos Vineyards Terra Petra Rapsani 2017
12206801 – Rapsani, Hellas – Xinomavro 50 %, Krassato 35 %, Stavrato 15 %
Aromatisk på duft med preg av moden rød frukt, særlig kirsebær og jordbær, samt innslag av blomster, røyk og tre. Middels fyldig kropp. Rik, moden rød frukt på smak, med innslag av krydder, vanilje og tre. Medium tanniner som balanseres fint av en frisk syre. Lang og frisk avslutning.
89 poeng
300 kr – Bestillingsutvalget – Vinarius AS

Piedrasassi PS Santa Barbara County Syrah 2018
10897701 – California, USA – Syrah 100 %
Dufter av røde og mørke bær og plommer, med innslag av blomster og krydder. Middels til fyldig kropp. Saftig, frisk mørk frukt på smak, med vekt på solbær og mørke kirsebær. Innslag av pepper og krydder. Faste tanniner og frisk syre. God lengde. Spennende amerikansk syrah.
89 poeng
279,90 kr – Bestillingsutvalget – LaMarc Wines AS

Poggio al Sole Chianti Classico 2017
12126401 – Toscana, Italia – Sangiovese 90 %, Canaiolo 5 %, Merlot 5 %
Aromatisk på duft, med preg av modne mørke bær, lær, jord, samt hint av søt tobakk og fat. Florale toner. Middels fyldig kropp. Smaker av tett frisk og saftig mørk frukt, primært plomme og mørke kirsebær, samt bringebær, lakris og mineraler. Tydelige tanniner, frisk syre. Lang avslutning. Chianti Classico i klassisk stil.
88 poeng
239,90 kr – Bestillingsutvalget – Symposium Wines As

Hervé Souhaut Syrah 2018
4499701 – Rhône nord, Frankrike – Syrah 100 %
Sammensatt på duft med preg av mørke kirsebær og plommer, bjørnebær, krydder og kjøtt. Innslag av tre. Middels fyldig kropp med en livlig munnfølelse, nesten litt perlende. Fersk og saftig mørk frukt på smak, med touch av litt lysere frukt. Innslag av urter og krydder. Fine tanniner og frisk syre. Klassisk nord-Rhône.
88 poeng
310 kr – Bestillingsutvalget – Vinum AS

Chateau Kefraya 2015
8136401 – Bekaa Valley, Libanon – Syrah 67 %, Cabernet Sauvignon 20 %, Mourvèdre 8 %, Carignan 4 %, Cinsault 1 %
Dufter sammensatt av moden rød og mørkere frukt, med innslag av lær, lakris og fataromaer. Fyldig kropp. Moden rød og mørk frukt på smak, med vekt på solbær, bjørnebær og syrlige kirsebær, samt lakris, krydder og vanilje. Frisk syre kombinert med litt mykere, polerte tanniner. God lengde.
88 poeng
250 kr – Bestillingsutvalget – Winemarket AS

Bodegas Frontonio Telescópico Carignan 2017
10335401 – Aragon, Spania – Carignan 100 %
Dufter av mørk frukt, særlig solbær, kirsebær og bjørnebær. Innslag av blomster og krydder. Noe eikearomaer. Middels fyldig kropp. Fruktig på smak, med vekt på modne kirsebær og skogsbær. Bra konsentrasjon. Innslag av røyk, krydder og tre. Fine tanniner og medium syre. Lang avslutning med en krydret utgang.
88 poeng
329,90 kr – Bestillingsutvalget – Heyday Wines AS

Faiveley Bourgogne Pinot Noir 2018
677601 – Burgund, Frankrike – Pinot Noir 100 %
Dufter litt varmere av røde bær, særlig bringebær, samt urter og søte krydder. Hint av appelsinskall og lakris. Middels fyldig kropp. Saftig og krisp rød frukt på smak, med innslag av noe mørkere frukt, samt mineraler og urter. Frisk syre. Et lett tanninbitt. Lang og ren avslutning. Ikke en komplisert vin, men bra vin til prisen.
88 poeng
229,90 kr – Basisutvalget (kat. 6) – B&R Wine AS

Ch. Thivin Les sept vignes Côtes de Brouilly 2019
7950901 – Burgund, Frankrike – Gamay 100 %
Dufter aromatisk av rød frukt, med vekt på kirsebær, jordbær og plommer, samt blomster. Middels fyldig kropp. Bløt, saftig rød frukt på smak. Frisk syre og lette tanniner. Bra lengde. Er man ute etter en digg Gamay, er dette et bra kjøp.
88 poeng
246,90 kr – Bestillingsutvalget – Blend Wines AS

Scacciadiavoli Montefalco Rosso 2017
1739701 – Umbria, Italia – Sangiovese 60 %, Merlot 25 %, Sagrantino 15 %
Dufter noe parfymert av mørke kirsebær, mørke plommer, bjørnebær, jordbær, blomster, samt røyk og eik. Snev av mineraler. Middels fyldig kropp. God munnfølelse. Lett moden mørk frukt på smak. Innslag av lakris og kaffe. Faste tanniner og frisk syre. Bra lengde med en strukturert avslutning. En noe varmere og rikere stil på sangiovese.
88 poeng
219,40 kr – Basisutvalget (kat. 6) – Vinum AS

Chateau de Citran Moulins de Citran 2009
10415401 – Bordeaux, Frankrike – Cabernet Sauvignon 58 %, Merlot 42 %
Dufter av modne røde bær, plomme, solbær, skogbunn, krydder og noe tre. Middels til fyldig kropp. Bløt frukt på smak, med vekt på modne røde og mørke bær, samt jord, mineraler og integrert eik. Balanserte tanniner, balansert syre. God lengde. Bra kjøp.
88 poeng
269,90 kr – Basisutvalget (kat. 4) – Symposium Wines AS

Quinta do Crasto Reserva 2017
4533101 – Douro, Portugal – Touriga Nacional og 25-30 uspesifiserte druesorter
Sammensatt duft av mørke bær, primært mørke kirsebær, bjørnebær og plomme, samt mocca og blomster. Noe lær, krydder og fat. Fyldig kropp. Relativt konsentrert frukt. Saftig og frisk mørk frukt på smak, med innslag av eik. Tørrende tanniner, frisk syre. Lang, tørr avslutning. God lengde. Bra portugiser.
88 poeng
314,90 kr – Bestillingsutvalget – Excellars AS

Giacosa Fratelli Barolo Bussia 2014
5325201 – Piemonte, Italia – Nebbiolo 100 %
Dufter av mørke bær, skogbunn, roser, lær, nøtter og toast. Fyldig kropp. Mørke bær på smak, med vekt på mørke kirsebær, samt lakris, urter og mineraler. Flott struktur med faste tanniner og frisk syre. Lang og tørr avslutning. Tilgjengelig Barolo til en bra pris.
88 poeng
354,90 kr – Bestillingsutvalget – Divini AS

Dom. Fontavin Il était une fois Vacqueyras 2018
12072301 – Rhône sør, Frankrike – Grenache 40 %, Syrah 30 %, Mourvèdre 30 %
Dufter av mørkere frukt, med vekt på solbær, bjørnebær og plommer, samt lær, kaffe og saltmineraler. Middels fyldig kropp. Moden mørk, noe sødmefull frukt på smak, med innslag av tørket frukt og lær. Frisk syre. Fine tanniner. Pen lengde. Godt kjøp.
87 poeng
249,90 kr – Partiutvalget – Blend Wines AS

Ch. La Pirouette 2016
12177201 – Bordeaux, Frankrike – Cabernet Sauvignon 55 %, Merlot 40 %, Petit Verdot 5 %
Frisk rød frukt på duft, med innslag av mørke kirsebær, solbær, anis og lær. Middels fyldig kropp med god munnfølelse. Lett moden rød frukt på smak, med et pent innslag av urter. Frisk syre. Fine tanniner. God lengde. Fin Bordeaux-vin til en bra pris.
87 poeng
199 kr – Bestillingsutvalget – Hans A. Flaaten Vins Fins AS

Giacosa Fratelli Barbaresco Basarin 2016
9172901 – Piemonte, Italia – Nebbiolo 100 %
Dufter av mørke bær, skogbunn, mørk sjokolade, mandler, lakris og pepper. Saftig, bløt mørk frukt på smak, med innslag av sopp, urter og eik. Faste tanniner. Frisk syre. God lengde med en tørr finish.
87 poeng
329,90 kr – Bestillingsutvalget – Divini AS

Grandes Serres Rémy Ferbras Terre de Mistral Vacqueyras 2019
12073001 – Rhône sør – Grenache 63 %, Syrah 37 %
Konsentrert på duft med preg av mørke bær, særlig solbær og bjørnebær, skogbunn og laurbærblad. Fyldig kropp. Fersk, konsentrert mørk frukt på smak, med innslag av jord og mineraler. Integrerte tanniner, frisk syre. God lengde.
87 poeng
232 kr – Basisutvalget (kat. 3) – Vinarius AS

Schug Carneros Estate Pinot Noir 2018
9359301 – California, USA – Pinot Noir 100 %
Dufter av rød og mørkere frukt, særlig kirsebær, bjørnebær, plomme og bringebær, samt noe krydder og blomster. Middels fyldig kropp. Ganske kraftig pinot-stil på smak, med vekt på fersk rød og mørkere frukt, særlig kirsebær, bjørnebær og plomme. Innslag av tobakk, krydder og eik. Frisk syre. Fine, myke tanniner. Bra lengde.
87 poeng
439,90 kr – Bestillingsutvalget – Symposium Wines AS

Land of Saints San Luis Obispo Pinot Noir 2019
11232501 – California, USA – Pinot Noir 100 %

Dufter rent av bringebær, jordbær, mineraler og blomster. Middels fyldig kropp. Frisk og saftig rød frukt på smak, med vekt på bringebær og jordbær, og med innslag av mineraler og krydder. Lette tanniner og frisk syre. Pen lengde. God, leskende pinot.
87 poeng
299 kr – Bestillingsutvalget – Tramontane AS

Antinori Il Bruciato 2018
4834601 – Toscana, Italia – Cabernet Sauvignon 55 %, Merlot 30 %, Syrah 15 %
Dufter av mørk frukt, med vekt på plommer, kirsebær, solbær og bjørnebær. Innslag av krydder og tre. Fyldig kropp. Begynnende moden og saftig mørk frukt på smak, med innslag av krydder. Strukturerte tanniner og balansert syre. God lengde. Ikke den mest komplekse, men en flott vin.
87 poeng
279 kr – Bestillingsutvalget – Vinetum AS

Badia a Coltibuono Chianti Classico 2017
4376701 – Toscana, Italia – Sangiovese 100 %
Dufter av rød og noe mørk frukt, med vekt på kirsebær og plomme, samt urter, lær og innslag av tre. Fyldig kropp. Fruktig og saftig på smak, med særlig vekt på mørke kirsebær, bringebær, samt med innslag av tobakk, krydder og mineraler. Frisk syre og fine tanniner. Fin konsentrert frukt som ender i en lang og tørr avslutning.
86 poeng
225 kr – Bestillingsutvalget – Vinum AS

Ch. Dudon Reserve de la Cave 2002
10435101 – Bordeaux, Frankrike – Merlot 40 %, Cabernet Franc 30 %, Cabernet Sauvignon 30 %
Dufter av moden mørk frukt, betydelig innslag av tørket frukt, samt lær, krydder, stall og fat. Godt moden, bløt mørk frukt på smak, med innslag av tørket frukt og fat. Balansert syre. Strukturerte tanniner. Bra lengde. Godt kjøp.
86 poeng
209,90 kr – Basisutvalget (kat. 3) – Winemarket AS

Maison Louis Jadot Mercurey 2017
5094901 – Burgund, Frankrike – Pinot Noir 100 %
Dufter fruktig av røde og litt mørkere bær, mineraler, blomster og med innslag av fat. Middels fyldig kropp. Ung og saftig frukt på smak, med preg syrlige bringebær og jordbær, samt av mineraler og fat. Lette tanniner og frisk syre. Lang avslutning.
86 poeng
299,90 kr – Bestillingsutvalget – Signature Wines AS

Nada Langhe Nebbiolo 2018
12187701 – Piemonte, Italia – Nebbiolo 100 %
Dufter av rød frukt, med vekt på røde kirsebær, jordbær, plommer, samt mineraler. Middels fyldig kropp. Fersk og saftig rød frukt på smak, med vekt på kirsebær, plommer, noe bringebær, jordbær og tranebær, samt mineraler. Hint av fat. Fine tanniner. Frisk syre. Lang og tørr avslutning. Bra saker!
86 poeng
271 kr – Bestillingsutvalget – Interlope AS

Chateau Kefraya Les Bretèches 2018
8136501 – Bekaa Valley, Libanon – Syrah 50%, Tempranillo 20%, Cinsault 18%, Cabernet Sauvignon 7%, Marselan 5%
Dufter fruktig av mørke bær, samt urter, krydder og fat. Hint av tørket frukt. Fyldig kropp. Bløt, moden mørk frukt på smak, med innslag av lakris, pepper og fat. Bra struktur med frisk syre og faste tanniner. God lengde med en tørr utgang. Fruktig libaneser som er et godt kjøp.
85 poeng
159,90 kr – Basisutvalget (kat. 1) – Winemarket AS

Søte viner

Badia a Coltibuono Vin Santo del Chianti Classico 2011
4376602 – Toscana, Italia – Trebbiano 50 %, Malvasia 50 %
Dufter nydelig av aprikos, tørket frukt, honning og nøtter. Hint av vanilje og tre. Konsentrert moden og søt frukt på smak, nærmest kremet i anslaget, med vekt på sitrusfrukter, aprikos og tørket frukt. Vinen har en hinsides sødme, men samtidig god balanse med syre. Veldig lang og tørr avslutning. Meget pen Vin Santo.
92 poeng
369,90 kr – Bestillingsutvalget – Vinum AS

Scacciadiavoli Montefalco Sagrantino Passito 2015
1884002 – Umbria, Italia – Sagrantino 100 %
Noe volatil på duft, med innslag av modne bjørnebær, mørke kirsebær, urter og lær. Hint av søte krydder og mineraler. Fyldig kropp. Utviklet søt og saftig frukt på smak, med vekt på røde og mørke bær. Frisk syre og balanserte tanniner, samt balansert sødme. Lang, tørr og fruktig ettersmak. En nydelig passito.
90 poeng
369,90 kr – Bestillingsutvalget – Vinum AS

Ratzenberger Bacharacher Wolfshöhle Riesling Auslese 2004
12131902 – Mittelrhein, Tyskland – Riesling 100 %
Dufter av moden aprikos, lime, aprikos, sitronskall, honning og hvite blomster. Fyldig kropp. Delikat, moden frukt på smak, med preg av gul frukt og sitrusfrukter, samt innslag av honning og mineraler. Balansert syre og sødme. Flott Auslese.
90 poeng
348 kr – Bestillingsutvalget – Moestue Grape Selections AS

Geil Bechtheimer Geyersberg Beerenauslese Rieslaner 2018
3343502 – Rheinhessen, Tyskland – Rieslaner 100 %
Fruktig og rik på duft med aromaer av sitrusfrukter, blomster og stenfrukt, og med snev av honning og krydder. Middels fyldig kropp. Lett modne og saftige sitrusfrukter på smak, med innslag av stenfrukter som fersken, samt krydder, honning og mineraler. Frisk syre og balansert sødme. Fin lengde. Flott Beerenauslese til en god pris.
87 poeng
189 kr – Testutvalget – Brand Wine Estates AS

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s