Et par vintips til helgen

Etter noen regnfulle julidager kan det se ut som at solen og sommervarmen er på vei tilbake. Da passer det godt med noen friske dråper til det som fort kan bli en fin helg. Her er noen tips med smaksnotater fra meg.

Britiske Nyetimber lager utsøkte musserende viner etter champagnemetoden. Deres Classic Cuvée er en gjenganger her i heimen, men roséversjonen er faktisk et knepp over den i ren nytelse. Dette er en blanding av druer fra flere årganger.

Flasken jeg har skrevet smaksnotat på nedenfor består i hovedsak av druer fra 2015-årgangen, med et lite innslag av 2014-druer. Begge var meget bra årganger i sør-England. Den nøyaktige druesammensetningen kan variere, og du kan faktisk selv sjekke hva den er på din flaske, samt finne en del annen informasjon, ved å gå til Nyetimbers hjemmeside og taste inn koden som står på baketiketten på flasken. Ganske fiffig, spør du meg.

Tyske Keller leverer på sin side kompromissløst rieslingviner på et høyt nivå kvalitetsmessig, og det uansett prisklasse. Så også i 2019-årgangen. De lager kanskje Tysklands beste rieslinger. Jeg har plukket ut deres innstegsvin, som er en fin introduksjon til Klaus Peter Kellers univers. Nydelig alene, eller til retter av sjømat.

Nyetimber Rosé Multi-Vintage
7344901 – West Sussex, England – Pinot Noir 62 %, Chardonnay 38 %
Ganske aromatisk på duft. Dufter av begynnende moden rød frukt, samt sitrusfrukter og epler. Hint av mandler og nøtter. Middels fyldig kropp. Elegant og frisk på smak med hovedvekt på moden rød frukt, primært bringebær og kirsebær, og sitrusfrukter. Innslag av litt brød og urter. Syrefrisk, med en fin, kremet mousse. Lang, tørr avslutning. En fantastisk britisk rosé, rett og slett.
92 poeng
399,90 kr – Basisutvalget (kat. 3) – Winning Brands AS

Keller Riesling Trocken 2019
5641101 – Rheinhessen, Tyskland – Riesling 100 %
Dufter av friske sitrusfrukter, i første rekke lime og sitron, samt syrlige epler, blomster, flint og våt stein. Noen røykaromaer. Middels fyldig kropp. Delikat og saftig på smak. Smaker av friske sitrusfrukter og fersk hvit frukt, grønne syrlige epler og saltaktig mineralitet. Frisk syre. Nydelig lang og tørr avslutning. Veldig mye riesling for pengene.
89 poeng
195,10 kr – Bestillingsutvalget – Blend Wines AS

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s